Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Błąd z X3DAudio1_7.dll - Metro2033

Frixo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w miarę nietypowy problem. Wczoraj dodałem do swojej kolekcji gier na Steam dodałem Metro2033, wszystko ładnie się pobrało dzisiaj, wszystkie rzeczy typu DirectX zainstalowały się bez zarzutu, natomiast po uruchomieniu gry wyskakuje mi ciągle błąd taki jaki jest ukazany na zdjęciu poniżej. Dodam, iż GRA jest oryginalny, SYSTEM jest oryginalny, STEAM jest oryginalny. Próbowałem usunąć ową rzecz i zainstalować od nowa DirectX tego, który jest w folderze z grą, oraz tego przez internet, niestety skutki są takie same, a ja nie mogę nawet odpalić gry, ponadto '/sfc scannow 'nie wykazał żadnych błędów. (Taki sam błąd miałem w Battlefield 3, Jakiś błąd z D3Dcompiler_43.dll)

ju2mQwN.png

Spróbuj zmienić nazwę tego pliku na X3DAudio1_7.bak i zainstaluj wtedy DirectX, plik powinien się naprawić.
Jeśli masz system 64-bit, to ten sam plik może być w katalogu sysWOW64 w folderze systemowym (jemu też zmień nazwę).

Znalazłem też inne "rozwiązanie", jednak jest to bardziej ominięcie (o ile będzie działać) - wykonaj czysty rozruch (LINK) (nie mam pojęcia jaki będzie to miało efekt, poza uruchomieniem komputera z minimum wymaganych sterowników).

21 hours ago, michael789 said:

Spróbuj zmienić nazwę tego pliku na X3DAudio1_7.bak i zainstaluj wtedy DirectX, plik powinien się naprawić.
Jeśli masz system 64-bit, to ten sam plik może być w katalogu sysWOW64 w folderze systemowym (jemu też zmień nazwę).

Znalazłem też inne "rozwiązanie", jednak jest to bardziej ominięcie (o ile będzie działać) - wykonaj czysty rozruch (LINK) (nie mam pojęcia jaki będzie to miało efekt, poza uruchomieniem komputera z minimum wymaganych sterowników).

Zamiast pobrać DirectX pobrałem ów plik,

Rozwiązanie przyniosło następujące skutki:

-> Zamiast błędu związanego z plikiem X3DAudio występuję błąd:

"Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b)"

Aktualnie jestem w trakcie instalowania jakiegoś 'AIO runtimes', jak przyniesie to skutki i gra się odpali to dam znać. Dzięki za pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin