Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SAPD - oskarżony przez Szeli

Szeli
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Szeli
Nick: Szeli
Serial: D2D677AEDF6192A29891DC944B2C3542
Przynależność do frakcji: -

Opis sytuacji: Dnia 14.12.2018 zaszło do sporu na (discordzie frakcyjnym) po między mną, a jednym z szkoleniowców @ViloX.. Wszystko polegało to na moim zadanym pytaniu (godzina 14:29), które brzmiało: "@Vilox, @Majster - Kiedy będzie jakieś szkolenie powtórkowe, ponieważ chciałbym się nauczyć by zdać egzamin kończący PA" - Vilox odpowiedział (Jakieś 30 minut po zadanym pytaniu), że "My z Majstrem mamy swoje życie prywatne i mamy robote", potem dodał: "Mam czas o 10"  Odpowiedź potraktowałem jakby zarzucała mi, że nie wiem czym jest życie prywatne, odpisałem ironicznie: "Przecież jestem nerdem, który nie ma pojęcia o życiu prywatnym", Vilox stwierdził, że nie ocenia mnie. Dodałem następującą wiadomość: "Jeżeli nie masz czasu to odejdź z FTO (Grupa szkoleniowców), taka rada". Vilox zadał pytanie wraz z krótkim dopowiedzeniem: "O co ci chodzi? Rady zachowaj dla siebie." Sens tego o co mi chodziło tkwił w dziale z pytaniami, czyli powtórki szkoleń. Nie chciałem dalej ciągnąć tematu, ponieważ napisałem wystarczającą do zrozumienia odpowiedź - napisałem "Tyle, przepraszam za spam" - Vilox ciągnął temat dalej twierdząc, że cwaniakuje. "Też coś dodałem, nie cwaniakuj bo nie jesteś tutaj po to".  Treścią kolejnej mojej wiadomości była: "Napisałem "Tyle" i nie podkręcaj toksycznej atmosfery. Zapytałem normalnie o powtórkowe szkolenia, a ty wylatujesz do mnie z głupimi komentarzami. A teraz za przeproszeniem zamknij się i nie życzę sobie takich odzywek w stosunku do mojej osoby". Po dłuższej wymianie zdań, która nie wpływała na przebieg sporu Vilox zadał mi pytanie "co ty do mnie masz? Chodź na pv" - doprowadził do naszego spotkania na discordzie, a wtedy zacząłem tłumaczyć co mnie zdenerwowało - oczekiwał odpowiedzi więc ją uzyskał: "Głupie tłumaczenie się brakiem czasu (Sprawy prywatne) - inni szkoleniowcy nie mają z tym problemu, może czas odejść z tej grupy". Vilox notorycznie przeszkadzał mi w wypowiedziach - wcinał się, przerywał - wtrąciłem się słowami: "Nie zachowuj się jak wieśniak, jakby Ci słoma z butów wystawała". (W między czasie wbił @veksu, prosiłem by wyszedł. Ten odpowiedział, że tylko słucha). Po mimo tego, że wytłumaczyłem Viloxowi i dałem oczekiwaną odpowiedź to ten zadał pytanie "ale o co ci chodzi?" - zacząłem mówić to samo, jednak pytanie powtarzało się wraz z przerywaniem mi wypowiedzi. Po upływie 46 minut - Vilox wypominał mi długość czasu, w którym rozmawiamy - halo, przecież sam mnie o nią poprosił. W pewnym momencie po tzw. "przekomarzaniu się" Vilox postanowił przenieść się na inny kanał wraz z veksu, przez chwile rozmawiałem z @Sulejman.. Postanowiłem, że okaże szacunek Vilox'owi jak i veksu więc wszedłem na kanał, na którym chłopaki rozmawiali, a ja wtrąciłem się słowami: "Przepraszam, że przeszkadzam, ale chciałem się pożegnać" - wówczas na kanał mojego teamspeak'a wbił @Deyko665, który zaczął krzyczeć. Zareagowałem w ten sposób: "nie przerywaj mi jak beszczelna szmata" Chłopacy, którzy siedzieli ze mną na discordzie zaczęli mnie wyzywać, konkretnie @veksu - wulgaryzmy i obraźliwe stwierdzenia. Cadet dodał, że mam "lotkę", że już nie żyje w tej frakcji. Vilox natomiast, że "jestem upośledzony i chory na mózg". Od razu wykrzyczałem, że to nie było w ich kierunku, że w tym samym czasie ktoś wszedł mi na kanał teamspeak, lecz Ci cały czas wmawiali mi, że to nie prawda, że te słowa miały obrazić Viloxa - ciągle zaprzeczałem. Vilox i veksu przenieśli się na inny kanał - zostałem sam. Siedząc na mumble odezwał się @K4nciasty, który usłyszał kawałek rozmowy - zareagował w ten sposób, że zawołał Lidera @Skipciu - opowiedziałem zaistniałą sytuacje. Skipciu wszedł na discordowy kanał, na którym znajdowały się wcześniej wymienione postacie (Vilox, veksu). Lider poprosił o wyjaśnienie sytuacji przez Vilox'a - ten zaczynał od słów "Gostek mnie wyzywa (...) - Skipciu przerwał słowami: "Nie Gostek, a Szeli. Kultury" - Vilox wyjaśniał swoją wersje wydarzeń twierdząc, że nazywam go wieśniakiem (Wcześniej pisałem, że uprzedziłem by nie zachowywał się jak taka osoba) oraz beszczelną szmatą. Kiedy ja wyraziłem swoje zdanie zbliżaliśmy się do końca. Skipciu powiedział, że "nie ma o co robić spiny, przeproś Szeli viloxa i tyle" - Zrobiłem to. Powiedziałem, "przepraszam ViloX za prowokowanie kłótni oraz że Cię uraziłem słowami kierowanymi do kolegi" - nadeszła kolej Viloxa, zaczął od słów: "sorry Gostek" - Skipciu zapytał go: "Żartujesz sobie ze mnie? Jak masz się tak zachowywać to nie w mojej frakcji" - ViloX stwierdził, że mnie nie przeprosi - nie wykonał polecenia Lidera. Kilka chwil potem Skipciu zaczął mówić do veksu, który miał "zmutowany" mikrofon o tym, że nie jest tu w zarządzie, że nie będzie nikogo straszył lotką - zero reakcji ze strony veksu, nawet na chacie. Po krótkiej, nic nieznaczącej wymianie zdań wszyscy się rozeszliśmy. Wychodząc z discorda śmiało można było powiedzieć, że sprawa jest rozwiązana - Skipciu w końcu powiedział, że mamy się przeprosić, żeby nie robić niepotrzebnych konfliktów. 

Rano - 15.12.2018, godzina 9:00 - po przebudzeniu się postanowiłem obejrzeć kilka odcinków serialu. Nie wchodziłem na żadne komunikatory związane z serwerem i frakcją. Kilka godzin później zauważyłem, że nie ma mnie na discordzie frakcyjnym. Na szczęście na pasku z powiadomieniami zauważyłem wiadomość z kanału informacyjnego - napisał ją ViloX. - DOWÓD NR 1   Z tego screena możemy wywnioskować:

- Ściągnąłem Skipcia na kanał - Nie jest to prawda, ponieważ wcześniej wspominałem. Zrobił to @K4nciasty

- Używałem nieodpowiednich słów - Domyślam się, że chodziło o tekst z wieśniakiem i słowa, które kierowałem do kolegi.

- Vilox czekał na mnie od 10 albo 11:00 (potem wytłumaczę dlaczego "albo 11") aż dwie godziny - A czy my się umawialiśmy? To, że napisał o swojej obecności "Jutro jestem od 10" nie znaczy, że zapowiedział szkolenie. Pytanie odnośnie powtórek i szkoleń zadałem w imieniu całej grupy - z jego odpowiedzi nie można wywnioskować, że ja Szeli muszę przyjść o tej godzinie na "powtórki". Dodam, że poprzedniego dnia byłem u innego szkoleniowca na właśnie tych powtórkach(14.12.2018). W jednej wiadomości na discordzie @MajSterTHC, który jest głównym szkoleniowcem (Vilox jest asystentem) powiedział, że jeżeli czujemy się pewnie i umiemy materiał to nie musimy przychodzić na kolejne powtórki - coś w tym stylu, taki był sens tego zdania.  Tu mamy screena, że szkolenie nie było zapowiedziane na kanale do tego służącym: DOWÓD NR 2 - dalej nie jesteśmy umówieni na żadne spotkanie - kolejny ss: DOWÓD NR 3 - widzimy tu propozycje do Cadetów, jak widać ViloX napisał to o 10:56, zamiast o 10:00.

- Wylatuję z Police Academy 

Po przeanalizowaniu wiadomości, która wskazywała na koniec mojej przygody z SAPD napisałem prywatnie na discordzie do Viloxa:

DOWÓD NR 4 - Wspomina tam o godzinie 11:00, to w końcu miałem przyjść o 10 czy 11? I ile w końcu Vilox na mnie czekał?

^ Jak widać, prywatne wiadomości = Czarna lista? Jakim prawem? To było po tym jak ogłosili, że zostaje wydalony. Po drugie, prywatne wiadomości, które nikomu we frakcji nie zaszkodziły. Tu mamy ogłoszenie o CZL: DOWÓD NR 5

Rozumiem, że byłem* Cadetem i powinienem trzymać język za zębami, ale: nie dam obcej osobie wyzywać mnie, czy rzucać w moim kierunku głupimi komentarzami. Nie mam zamiaru się dawać, jeżeli ktoś przegina - ja za swoje przeprosiłem, ViloX tego nie zrobił do teraz. Sprawa wyglądała na wyjaśnioną - wnioskuję po słowach Skipcia, rano dostaje lotke. ViloX wspominał, że to ktoś inny chciał mojego odejścia - kto? Czyżby Skipciu zmienił decyzje? Powodem mojego wydalenia jest min. używanie "słów, o których nie powinienem nawet pomyśleć", a co z @veksu, który mnie zwyzywał? Dlaczego nikt nie dał mi wytłumaczyć sytuacji i wyleciałem przez to, że panowie odwrócili kota ogonem? Widzę to tak: - Ktoś z wyższym stopniem może powiedzieć, że go zwyzywałem mimo, że może być to kłamstwo, a Cadet nie może nawet się wybronić, wypowiedzieć. 

Dodam, że ViloX musiał mieć pozwolenie na wpisanie mnie do czarnej listy od zarządu, który wyraził zgodę - mam nadzieję, że konsekwencje nie będą wyciągnięte tylko do opisanych wcześniej osób, ale też właśnie do zarządu.

Dowody: Z racji tego, że nie wiem czy  mogę udostępnić screeny z frakcyjnego discorda to wolę podesłać je komuś w wiadomości prywatnej. 
Świadkowie: @K4nciasty @Deyko665 - mogą potwierdzić (K4nciasty) wezwanie Skipcia na kanał oraz (Deyko) krzyk na teamspeaku. @Sulejman. - jeżeli wyrazi chęci to może się wypowiedzieć. Pamiętam, że na discordowy kanał podczas rozmowy ze skipciem, veksu i Viloxem dołączyły kolejne chyba dwie osoby, niestety nie zwróciłem uwagi kto to był.

Edytowane przez Szeli
poprawka słowa

@Skipciu

Vilox natomiast, że "jestem upośledzony i chory na mózg" - niczego w ten sposób nie powiedziałem:)

Co do czarnej listy i wyrzucenia Cię z frakcji, jak przedstawiłem dzisiaj całą rozmowę Command Staffowi i Executive to sami zapytali czemu Cię już wczoraj nie usunąłem, także ten. 

Edytowane przez ViloX.

Zgadzam się z początkiem, zawołał mnie @K4nciasty to wbiłem do Was wyjaśnić, i @ViloX. wytłumaczył się pierw o co chodzi, potem Ty przedstawiłeś swoją wersje. Trochę kręciłeś, dodatkowo wyglądało to tak: Cadet vs Training Staff, więc od początku byłeś na przegranej pozycji. To że powiedziałeś te wyzwisko niby do kogoś na TS jakoś mi się nie klei. 

We frakcji staram się aby stopień pozycjonował funkcjonariuszy. Wykazałeś się brakiem szacunku do dywizji szkoleniowej, więc Ta zdecydowała o Twoim zwolnieniu.

#EDIT 1
Co do @veksu został pouczony o tym, żeby ignorować zaczepki. Twój styl wypowiedzi tamtego dnia uznał jako prowokację do kłótni.

Edytowane przez Skipciu

Trochę kręciłem? - twoja opinia. Co do wyzwiska - w tym momencie mówił Vilox - to bardziej ja mu przeszkodziłem niż on mi "nie przerywaj mi jak beszczelna *****" - te słowa mówią same za siebie, nie były kierowane do żadnego z nich.

"Wykazałeś się brakiem szacunku do dywizji szkoleniowej" - Wszystko jest w treści skargi, powody odpowiadające za moje zachowanie.

"Twój styl wypowiedzi tamtego dnia uznał jako prowokację do kłótni" - Przecież ja do niego nic nie mówiłem, oprócz tego, że na początku poprosiłem o wyjście z kanału, a potem ten mnie zwyzywał!

EDIT: @ViloX. - Powiedziałeś. Black lista za wiadomość prywatną.

Edytowane przez Szeli
:)

4 minuty temu, Szeli napisał:

Trochę kręciłem? - twoja opinia. Co do wyzwiska - w tym momencie mówił Vilox - to bardziej ja mu przeszkodziłem niż on mi "nie przerywaj mi jak beszczelna *****" - te słowa mówią same za siebie, nie były kierowane do żadnego z nich.

"Wykazałeś się brakiem szacunku do dywizji szkoleniowej" - Wszystko jest w treści skargi, powody odpowiadające za moje zachowanie.

"Twój styl wypowiedzi tamtego dnia uznał jako prowokację do kłótni" - Przecież ja do niego nic nie mówiłem, oprócz tego, że na początku poprosiłem o wyjście z kanału, a potem ten mnie zwyzywał.

Nie podkręcaj. Nawet w skardze kłamiesz, gdzie użyłem do Ciebie słów że "jesteś chory na coś tam"? Nigdzie bo nie jestem w tej frakcji od wczoraj, że nie wiem jak się zachować. Gadaliśmy na kanale, potem przeszedłem z veksem na osobny bo chciałem z nim porozmawiać o rzeczach stricte prywatnych - gadaliśmy do momentu kiedy wbiłeś i zacząłeś coś gadać - przerwałem i co usłyszałem? "ZACHOWUJESZ SIĘ TERAZ JAK BEZCZELNA SZMATA", uznałem to jako słowa kierowane tylko i wyłącznie do mnie bo w końcu ja rozmawiałem.

Teraz, Szeli napisał:

Wytłumaczyłem swoją, prawdziwą wersje. Jeżeli KSF wyrazi zgodę to @Deyko665 potwierdzi moje słowa. 

Koledzy nie są dobrym dowodem, wiedz o tym. Co do tego powiedzenia, może to był veksu? Wpadłeś na to? Nie wpadłeś, szkoda. Lecz ja tych słów nie powiedziałem, a veksu? Nie wiem, nie pamiętam.

2 godziny temu, ViloX. napisał:

Koledzy nie są dobrym dowodem, wiedz o tym. Co do tego powiedzenia, może to był veksu? Wpadłeś na to? Nie wpadłeś, szkoda. Lecz ja tych słów nie powiedziałem, a veksu? Nie wiem, nie pamiętam.

A co lub kto ma być dowodem w tej sprawie? 

Wcześniej twierdziłeś, że nie pamiętasz, teraz  nie wiesz.

Proszę, żebyś się wypowiadał konkretnie - nie rób spamu, który nic nie wnosi.

EDIT: Najpierw piszesz to: "Vilox natomiast, że "jestem upośledzony i chory na mózg" - niczego w ten sposób nie powiedziałem:)" - Skoro sądzisz, że "nie w ten sposób" to w podobny, w tym samym sensie i znaczeniu. 

Potem to: "Co do tego powiedzenia, może to był veksu? Wpadłeś na to? Nie wpadłeś, szkoda. Lecz ja tych słów nie powiedziałem, a veksu? Nie wiem, nie pamiętam." - Powiem tyle "Kręcisz" :)

Edytowane przez Szeli
Edit

4 minuty temu, Szeli napisał:

A co lub kto ma być dowodem w tej sprawie? 

Wcześniej twierdziłeś, że nie pamiętasz, teraz  nie wiesz.

Proszę, żebyś się wypowiadał konkretnie - nie rób spamu, który nic nie wnosi.

Caly czas Ci konkretnie odpowiadam. Klamiesz i tyle, podkrecasz caly czas sytuacje bo dostales czarna liste. Co ty chcesz osiagnac? Wyrzucic cale PD i przejac czy jak bo nie rozumiem ciebie juz powoli bo piszesz skarge na cala frakcje. 

Co do tej rozmowy prywatnej, co z tego? Nie znamy się prywatnie, dlatego prywatna wiadomość to też jakiś kontakt ze szkoleniowcem w której NIE OKAZAŁEŚ szacunku.

image.png.2320d0cf747c160d4fd029132cbb64ec.png

Edytowane przez ViloX.

Dowody miałem dać ja - na prośbę KSF podeślę SS'y. Słuchaj, niczego nie chcę przejąć - Nie mam nic wspólnego z Amerykańską Policją, byłem tylko Cadetem w waszej frakcji. 

EDIT: Jeszcze jedno, nasza rozmowa prywatna, za którą dostałem czarną liste - odbyła się ona po wydaleniu z frakcji = nie byłeś moim szkoleniowcem.

Edit: I nie podkręcam bo dostałem czarną listę tylko zwyczajnie zależało mi na zdaniu PA.

rMC0tmH.png

Nie wypowiadaj się już - pokazałeś swoje. 

image.png.c5c61215ce977602e807a2101881284d.png - Kolejny ss, tym razem wiadomość skierowana do wszystkich Cadetów, zaawansowany poziom kultury.

Edytowane przez Szeli
Edit

Jako, że @ViloX., który wpakował mnie na czarną listę odchodzi z frakcji na własne życzenie to prosiłbym o niezamykanie skargi, zdjęcie z czarnej listy oraz ukaranie zarządu, który się zgodził.

"5kMOCua.png @ViloX. odchodzi z frakcji na własne życzenie."

Edytowane przez Szeli
Dodałem ogłoszenie z frakcji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin