Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika esportowiec, oskarżony przez Patros33.

Patros33
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tej skardze na mojego kolegę z frakcji - @esportowiec. Miejsce włożenia twojego Faggio (ID: 22672) miało miejsce na parkingu policyjnym w Las Venturas o godzinie 17:12, co można wywnioskować z screena, którego sam dodałeś do dowodów skargi. Zaczynając przytoczę sobie jeden ważny punkt taryfikatora frakcji SARA, który można znaleźć na naszym forum, mianowicie: „● Na jednym miejscu parkingowym może być zaparkowany jeden samochód lub maksymalnie dwa jednoślady/quady. W przypadku zaparkowania większej ilości, pracownik ma prawo odholować najkrócej stojące pojazdy z powodem 'pojazd nieprawidłowo zaparkowany'."
O godzinie ok. 17 (dnia wydania skargi) wraz z @esportowiec patrolowaliśmy teren SA lawetą (bodajże ID 11). Postanowiliśmy przejrzeć dokładnie parking dzielnicy Linden Station przynależącego do giełdy pojazdów lądowych od 250.00 tyś. PLN. Wraz z moim kolegą z frakcji dostrzegliśmy twój jednoślad, czyli Faggio. Twój pojazd stał tuż obok dwóch wcześniej postawionych na jednym miejscu parkingowym jednośladów. Jako że twój pojazd był zaparkowany najpóźniej ze wszystkich trzech na jednym miejscu, postanowiliśmy wraz z @esportowiec umieścić twój pojazd na lawecie (bez rp ze względu na warunki panujące obok giełdy) i pojechać z nim na parking policyjny w celu wystawienia mandatu za nieprawidłowe zaparkowanie pojazdu, jak widać na załączonym przez ciebie zrzucie ekranu. Chciałbym przedstawić swój dowód na swoje powyższe słowa w postaci wrzucenia zrzutu ekranu przed samym holowaniem.
Tutaj zamieszczam linka z zrzutami ekranu - https://imgur.com/a/lyIHZaZ. Niestety udało mi się zrobić tylko zrzut ekranu dwóch pojazdów wraz z ich ostatnią godziną użytkowania, twojego oraz gracza SpinneR. Lecz udało mi się znaleźć po ID rejestracji pojazdu trzeciego (białe Faggio, id 44968), że był on używany wcześniej niż twój. Tutaj zamieszczam zrzut ekranu - https://imgur.com/a/dG2X49e, a tutaj link do bazy pojazdów, a dokładniej do trzeciego jednośladu - https://mta4life.pl/vehicles?s=44968&check=44968.

PS. Tak rower to też jednoślad.

Edytowane przez flex.
Zmiana czcionki ze względów estetycznych oraz mała dopiska, głownie Post Scriptum

Niestety, ale nie mamy jak tego sprawdzić, w takich sytuacjach bierzemy pojazd, który był ostatnio używany. To nie nasz problem, że musiałeś akurat iść, my o tym nic nie wiedzieliśmy, więc to bardziej twój problem. 

EDIT: Dwa jednoślady (nie twój) były używane o ok. 10:08 (rower) oraz o ok. 11:53 (drugi jednoślad), a twój był ostatnio używany o 16:20, czyli ty jako ostatni tam zaparkowałeś.

Edytowane przez esportowiec

A powiedz mi, skąd mieliśmy wiedzieć, że np. twój pojazd stał tam i był ostatnio używany o 9:42 (przykład)? Nie mamy dostępu aby takie coś sprawdzać, administracja pewnie też, bo nie jest to za bardzo możliwe. Zrobiłeś tak, i to jest mogę powiedzieć twoja głupota, my bierzemy pod uwagę, kiedy pojazd był ostatnio używany. Nie przeprowadzamy śledztw, ani nic w tym stylu. Zrozum to, to nie jest takie trudne. Ta skarga według mnie nie ma najmniejszego sensu, CZEKAM NA WYPOWIEDŹ ZARZĄDU.

Nie chciałem się ponownie wypowiadać, ale widzę że trzeba. Zapamiętaj sobie jedno. We frakcji jest około 30 członków, nie każdy z nich jest cały czas na serwerze, tym bardziej na służbie. Podkreśl sobie fakt, że na serwerze nie gra 40 graczy, a 10 razy więcej. Pamiętaj że sam na tym serwerze nie jesteś. Musiałem się akurat wypowiedzieć pod tym względem, bo pewnie uraża to nie tylko mnie, ale całą frakcje. Dostałeś mandat zgodnie z taryfikatorem, więc myślę że nie powinieneś szukać dziury w całym. Jeśli jednak to robisz, to oznacza najwyraźniej, że nie potrafisz przyjąć prawdy na klatę i szukasz kolejnych mało wartościowych argumentów, przykro mi.

Edytowane przez flex.

Na dowodach przedstawionych przez pracowników widać, że Twój pojazd został zaparkowany jako ostatni. Oceniamy stan jaki zastaliśmy, nie to, co się działo wcześniej, ponieważ nie mamy fizycznej możliwości tego zweryfikować.

10 minut temu, Patros33 napisał:

pewnie że werdykt będzie na wasza korzyść zarząd chroni członków frakcji ...

Zalecam zmianę światopoglądu, Zarząd nie chroni swoich pracowników, oceniamy ich obiektywnie. Jeżeli widzimy ich winę, to wyciągamy konsekwencje z ich czynów.

Z opisanej przez Was sytuacji nie mamy podstaw, aby ukarać oskarżonego/oskarżonych, ponieważ wykonali swoją pracę poprawnie.

Jeżeli uważasz, że werdykt jest niesprawiedliwy, zapraszam do złożenia skargi do Komisji Spraw Frakcyjnych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin