Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad ze Strażakiem SAFD - Ryju!

Pauli*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

QSuobf1.pngq12qGZb.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie, z tej strony Młodszy Redaktor z Redakcji 4Life News - @Pauli*.

Poniżej przedstawiam wam tworzony przeze mnie wywiad, lecz nie w takim wydaniu o jakim mogliście myśleć. Dzisiejszy wywiad będzie przeprowadzany z pracownikiem frakcji San Andreas Fire Department - @Ryju, z racji tego, że frakcja SAFD niedawno obchodziła swoje święto w skrócie opiszę czym jest Straż Pożarna, czym się zajmuje i dlaczego ich tak bardzo uwielbiamy - bo wiadomo, że walczą z żywiołem, ryzykują swoje życie aby nasze było bezpieczne za to im chwała i niech św. Florian ma ich w opiece.

San Andreas Fire Department - Frakcja serwerowa, którą dowodzą Oficerowie: Nadbrygadier @Suchy2132 oraz Generał Brygadier @DreeY.

Krótka definicja Straży Pożarnej - Straż Pożarna to zorganizowana formacja zajmująca się prewencją i walką z pożarami oraz pozostałymi zagrożeniami (innymi niż przestępczość) dla zdrowia i życia ludzkiego, dobytku oraz środowiska naturalnego. Do zadań straży pożarnej należy także usuwanie skutków klęsk żywiołowych i katastrof. Patronem Strażaków jest święty Florian. 
SAFD posiada bardzo rozwiniętą strefę bojową (podział bojowy) lecz do najbardziej znanych należą
GBA - Klasyczne wozy strażackie, które nie jednemu chłopakowi śniły się w snach, dysponowany jest on do wszystkich rodzajów zdarzeń. Na swoim wyposażeniu posiada niezbędny sprzęt, którym strażacy posługują się podczas działań ratowniczo-gaśnicznych w stanie San Andreas, oczywiście nie ma tylko jednego rodzaju GBA, jedne posiadają 2500 litrów wody inne 5000 litrów  wody, jedne są dysponowane do mniejszych pożarów, drugie do większych (tam gdzie potrzeba większej ilości wody)

SD - Drabina mechaniczna, która ze względu na swoją specyfikę i sprzęt który przewozi jest dysponowana do wszystkich pożarów wewnętrznych, ale również do innych zdarzeń gdzie potrzebny jest specjalistyczny sprzęt

Patrolując nasz piękny stan San Andreas natrafiłem właśnie na @Ryju, który był głównym dowodzącym w zwalczaniu pożaru w Green Palm's, gdy tylko otrzymałem pozwolenie na wjazd na teren zdarzenia przystąpiłem do wykonania kilku zdjęć, które mogą wam pomóc w zobrazowaniu sobie jak ciężką pracą jest praca Strażaka, oto one:

cIG6shQ.jpg
tpgAYu0.jpg
qbrb2KX.jpg

Oczywiście pożar został ugaszony, nie doszło do wybuchu reaktorów, chwała Bogu za to gdyż pobliska wioska Fort Carson mogłaby zostać drugim Czarnobylem. Po ugaszeniu pożaru i krótkiej korespondencji z @Ryju doszliśmy do wniosku, że wypadałoby przeprowadzić jakiś wywiad, dlatego w pobliskiej kawiarni (po służbie) spotkaliśmy się i rozmawialiśmy, czego efekt widzicie poniżej, jest to wywiad w które włożyłem sporo pracy i myślę, że się to opłaciło, lecz to wy drodzy użytkownicy serwera 4Life ocenicie jak na prawdę wyszło.

Wywiad ze Strażakiem - @Ryju

P* - @Pauli*
R - @Ryju

P* - Witam, z tej strony Młodszy Redaktor Pauli* z Redakcji 4Life News, czy miałby pan chwilę aby odpowiedzieć mi na parę pytań?
R -   Witam serdecznie, z tej strony Strażak Ryju z JRG-1 Las Venturas się kłania! Pewnie, mam wolny czas.

P* - Świetnie, pierwsze pytanie, które ci zadam będzie dla wszystkich oczywiste, jak trafiłeś na serwer?
R - Był Czerwiec 2018 roku i kolega mi zaproponował abym pobrał MTA i zarejestrował się na serwerze 4LIFE. Zgodziłem się i zostałem tu, bo mi się spodobało.

P* - Skąd wziął się pomysł na nick 'Ryju'?
R - Po prostu koledzy tak na mnie mówią, wymyślił to kolega gdy jeździlismy na rowerze haha, i tak zostało. Wczoraj miałem taką sytuację, że kolega ze straży powiedział do mnie "Ryju, jak ty się nazywasz" chociaż znamy się pół roku.

P* - Wspaniale, co sądzisz o serwerze 4Life i jego community?
R - Jest to najlepszy serwer na jakim grałem, bo kto mnie zna wie, że z głupoty dostałem 999 bana i próbowałem wystartować od nowa z innych serwerów, i to nie to samo. Już tu zacząłem i myślę, że tu skończę.

P* - Na pewno nie jeden właśnie podskakuje z radości, jak się czujesz jako osoba odpowiadająca na pytania do wywiadu, czy jest to wyższy poziom?
R - Czekałem na ten moment od kiedy jestem we frakcji, żebym mógł udzielić wywiadu. :D 

P* - Awesome, zadaje to pytanie prawie każdemu, zadam i tobie - co sądzisz o naszej Redakcji?
R - Redakcja bardzo fajna, mili redaktorzy, zarząd i ciekawe pytania zadajecie.

P* - Jak wiemy jesteś pracownikiem frakcji SAFD, jakie to uczucie być w Straży, jak to jest narażać swoje życie by walczyć z żywiołem?
R - Jest to bardzo ciężka praca, nie każdy może sobie pozwolić na taką frakcję, RP którego trzeba się nauczyć, oraz nigdy nie wiadomo co może się stać z tobą, gdy jesteś na akcji.

P* - Co kierowało tobą by dołączyć do Straży Pożarnej?
R - Chciałem dołączyć tutaj, żeby się nauczyć jak się zachowywać na pożarach, wypadkach itp. Gdy skończę 18 lat mam zamiar robić kursy i być w OSP.

P* - Czy w prawdziwym życiu również należysz do Straży?
R - Tak, należę do Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej i za ponad miesiąc mam ciężkie zawody na które muszę się przygotowywać.

P* - W takim razie życzę ci powodzenia! 
R - Dziękuję!

P* - Jeżeli nie SAFD to jaką frakcje byś wybrał i dlaczego?
R -  Szczerze, to nie myślałem o tym. Póki co chciałbym zostać tu do wakacji, bo w czasie wakacji nie będzie mnie w domu. We wrześniu myślę, że wrócę do tej frakcji bo dobrze się tu czuję.

P* - Jak opiszesz atmosferę we frakcji?
R - Atmosfera jest super, fajni ludzie, fajny zarząd.

P* - Odejdźmy już od spraw frakcyjnych i przejdźmy do rzeczy po za serwerem, grasz w coś innego niż tylko MTA?
R - Obecnie nie.

P* - Jakie są twoje zainteresowania?
R - Interesuję się przede wszystkim motoryzacją i żużlem. Kibicuję drużynie CKM Włókniarz Częstochowa. A moim marzeniem jest Audi RS6 C6.

P* - Fani żużlu łączmy się! A po tych dwóch krótkich pytaniach wracamy do naszego kochanego serwera, czy chciałbyś dołączyć na stanowisko Supportera serwera 4Life?
R -  Pewnie, że bym chciał ale raczej jest to nie możliwe przez moje 2 strony kar.

P* - Jakie zmiany byś wdrożył na serwer?
R - Hmm, ciężkie pytanie. Myślę, że wszystko jest okej i nic nie trzeba zmieniać.

P* - Jak wygląda twój obecny majątek?
R - Obecnie mam kilka perków, manan, itp. buffalo 2.0 ft, flasha 1.6 full vizu i up1/3, sandkinga 1.6 up1 + hydra i 130k w banku :P.

P* - Chciałbyś kogoś pozdrowić? 
R - Pewnie, chciałbym pozdrowić wszystkich moich znajomych, i tych którzy jeszcze pamiętają moje audycje na radiu 4MUSIC :D.

P* - Dziękuję bardzo za odpowiedzenie na moje pytania, na pewno świat jeszcze bardziej usłyszy o dzielnym strażaku z San Andreas! Miłego dnia i miłej służby.
R - Dziękuję, za miło spędzony czas. Do widzenia.

Parę ciekawostek na temat pisania tego wywiadu, uwaga trzymajcie się krzeseł. 

a) Podczas tworzenia zdjęć jakieś 13 razy umarłem od ognia.
b) Ryju groził mi gaśnicą żebym cyknął mu fotki z jego ulubionej pozy!
c) Z 15 razy przewrócił się z dachu wozu strażackiego, prawie przyjechało SAMD - do której jest obecnie otwarta rekrutacja i zachęcam do napisania podania.
d) Żadne zwierzę nie ucierpiało w pożarze, no prócz Ryja.

Dziękuję bardzo za pomoc przy tworzeniu zdjęć @>Zeus<. Wkrótce pojawi się wywiad z członkiem innej frakcji - ale to będzie niespodzianka w międzyczasie prosiłbym o pisanie opinii na temat mojego 'twóru' jeśli opiszecie błędy, które wykonałem będę starał się je na bieżąco poprawiać, krytyka pomaga w rozwoju.

PT975pr.jpg

Teraz, Kolo1324 napisał:

Wszystko fajnie, ale według mnie Generał Drey powinien być przed nadbrygadierem bo to wyższy stopień. A tak żeby niższy był przed wyższym to tak średnio. Ale wywiad fajny. 

Kolejność dla mnie nie miała zbyt dużego znaczenia, obydwoje są bardzo ważnymi osobami i oczywiście nie miało to w żadnym wypadku ich urazić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin