Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Licytacja skonfiskowanych pojazdów na scenie w Las Venturas

FragusS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

maGnqqa.png

Witamy bardzo serdecznie wszystkich czytelników! Z tej strony Dyrektor Naczelny @FragusS oraz Młodszy Redaktor @LordTarget.

Dziś pragniemy przedstawić materiał z licytacji, która miała miejsce w dnia 23 czerwca o godzinie 18:00 na scenie w Las Venturas. Zapraszamy do zapoznania się z krótkim reportażem z owego wydarzenia, który dla was przygotowaliśmy. 

W dniu 23 czerwca 2019 roku na serwerze odbyła się licytacja skonfiskowanych pojazdów przez Administracje RCON. Podczas tego wydarzenia mogliśmy  zobaczyć pojazdy takie jak Sultan, Cheetach, Sadler, Manana oraz kilka innych. Wydarzenie to cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród graczy, ponieważ przy scenie zgromadziły się tłumy by wziąć udział w licytacjach. Najtańszym wylicytowanym pojazdem był Sadler z  ID 110, który został wylicytowany przez gracza kxbusixx za 100 tysięcy PLN. Najdroższym pojazdem na licytacji był Sultan, który posiadał bardzo bogaty tuning. Został on wylicytowany za kwotę 700 tysięcy PLN przez gracza matchmiel. Całe wydarzenie zostało zabezpieczone przez służby porządkowe takie jak SAPD czy SAMD, którzy utrzymywali porządek oraz dbali o bezpieczeństwo uczestników owego wydarzenia.  Organizatorami licytacji byli @Lukasz1393 oraz @AdiK.. Natomiast na scenie można było również spotkać wiele innych osób z administracji, którzy pomagali w organizacji tego wydarzenia. 

Wywiad z organizatorem licytacji - @Lukasz1393.

F - FragusS
L - Lukasz1393

F: Witam, z tej strony Dyrektor Naczelny FragusS z Redakcji 4Life News się kłania.
L: Dzień Dobry.

F: Czy mógłbyś poświęcić chwilę aby odpowiedzieć na moje pytania?
L: Jasne.

F: Jakie pojazdy zostały przeznaczone na dzisiejszą licytację?
L: Na dzisiejszych licytacjach było łącznie 8 pojazdów. Niektóre z nich, miały niższe ID, Zainteresowanie takimi pojazdami było większe, niż myślałem. Inne pojazdy cechowały się niecodziennym tuningiem, przykładem tego jest sultan z bakiem o pojemności 95 litrów oraz cheetah - bakiem 40 litrowym. Najtańszym sprzedanym dzisiaj pojazdem był Sadler o ID 110, został wylicytowany przez gracza kxbusixx za kwotę 100 tysięcy PLN. Najdroższym pojazdem natomiast okazał się wspomniany wcześniej Sultan z bogatym wyposażeniem za kwotę 700 tysięcy PLN. Szczęśliwym posiadaczem tego auta jest teraz matchmiel. Łączna cena za wszystkie pojazdy to koło 2,3 miliona PLN, także było grubo. *śmieje się*

F: Jak wiemy pojazdy z licytacji zostały skonfiskowane graczom czy możesz powiedzieć co było głównym tego powodem?
L: Najczęstszym powodem zerowania konta jest sprzedaż konta / majątku za PSC. Wówczas zerowanie konta jest jedyną możliwą szansą na otrzymanie UB. Pamiętam, że zerowanie konta groziło także za używanie wszelkiego rodzaju wspomagaczy podczas pracy w kopalni. Myślę, że są to główne powody zerowania konta. Oczywiście, są one zerowane także po oszustwach, włamaniach, kradzieżach, lecz nie jestem w stanie stwierdzić, ile takich banów jest w ciągu miesiąca, gdyż po prostu się tym nie zajmuję.

F: Rozumiem. Licytacje tego typu spotykają się z dużym zainteresowaniem graczy czy więc są one organizowane często?
L: Nie. Takie licytacje są organizowane sporadycznie. Dzisiaj zauważyłem ogromne zainteresowanie ze strony graczy, więc bardzo możliwe, że będą one organizowane troszkę częściej. 

F: Rozumiem. Milo to słyszeć. *uśmiecha się*

F: Czy spotykacie się z utrudnieniami podczas organizacji takich imprez masowych? Można było dziś zaobserwować służby mundurowe, które zajmowały się pilnowaniem porządku.
L: Dzisiaj wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów, wszystko zostało dobrze zabezpieczone. Gracze dzisiaj zachowywali się poprawnie, nie widziałem aby ktoś próbował zakłócić porządek. Dwóch graczy postanowiło jednak wziąć udział w licytacji, mimo że nie posiadali oni kwot, które zadeklarowali. Tak jak wcześniej uprzedzałem - zostali oni zbanowani. Co do slużb porządkowych - myślę, że wykonali swoją pracę prawidłowo. Tak jak mówiłem, nie zauważyłem przypadków, gdzie gracze próbowali przeszkodzić w przeprowadzeniu licytacji.

F: Często spotykacie się z tego typu osobami, które licytują a następnie się wycofują lub nie posiadają zadeklarowanej kwoty?
L: Nie jest to częste, lecz przy każdym takim evencie znajdą się 2-3 osoby które postanowią sobie pożartować.

F: Rozumiem. Myślę, że to wszystko. Bardzo dziękuje za udzielenie  wywiadu oraz poświęcony czas.
L: Również dziękuję i pozdrawiam. Prosiłbym graczy o napisanie w komentarzach, co sądzą o dzisiejszej licytacji.

F: Oczywiście! Jak najbardziej zachęcamy do takiej formy aktywności. Z chęcią poznamy zdanie graczy.

Wywiad z Detective II @Teddy.

F - FragusS
T - Teddy

F - Witam, z tej strony Dyrektor Naczelny FragusS z Redakcji 4Life News się kłania.
T - Witam, Detective II Teddy z tej strony.

F: Czy mógłbyś poświęcić chwilę aby odpowiedzieć na moje pytania?
T: Oczywiście.

F: Doskonale! Opowiedz mi trochę szczegółów na temat dzisiejszej licytacji.
T: Myślę, że wydarzenie dość niecodzienne. Było tutaj naprawdę dużo graczy, można było wylicytować pojazdy, które pochodziły z zerowania kont innych graczy.

F: Rozumiem, że zostały one przeznaczone na licytacje?
T: Tak, tak jak już wspomniałem można było je wylicytować.

F: Jakie pojazdy dokładnie znalazły się na licytacji? 
T: Wylicytować można było takie pojazdy jak Club, Cheetah, Manana, Sadler czy Sultan'a. Niestety nie pamiętam wszystkich pojazdów dokładnie, tyle zdołałem zapamiętać.

F: Rozumiem. Jakie było wasze zadanie podczas licytacji? Co należało do waszych do waszych obowiązków?
T: Naszym obowiązkiem było przede wszystkim zapanowanie nad tłumem graczy jak i ogólne pilnowanie porządku. Stworzyliśmy dodatkowe 2 parkingi dla graczy po to, aby każdy mógł znaleźć miejsce dla swojego pojazdu.

F: Czy zdarzały się jakieś problemy z uczestnikami licytacji? Była potrzebna interwencja z waszej strony?
T: Było parę osób, które utrudniały naszą pracę pisząc nieodpowiednie rzeczy na chacie, wchodząc w niedozwolone miejsca i używając nieodpowiednich animacji. Nad wszystkim udało się nam zapanować.

F: Rozumiem, że zapobiegaliście takim działaniom?
T: Tak, robiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby temu zapobiec.

F: Co sądzisz o takowych licytacjach na serwerze? Uważasz to za imprezę wartą uwagi graczy?
T: Licytacje na serwerze są rzadko spotykane. Jest to dość niecodziennie wydarzenie, aczkolwiek są one bardzo ciekawe. Można nabyć dany pojazd. W mojej opinii, lepszą są licytacje w ciemno.

F: Dziękuje bardzo serdecznie za udzielnie wywiadu oraz poświęcony czas.
T: Również dziękuję.

Krótka fotorelacja z całego wydarzenia:

rQP43jP.png

xlDlePX.png

4FE3zIU.png

rh8zFGI.png

R27aP4D.png

6sRZbAW.png

C15PjEB.png

Zt7Lenn.png

E15lScs.png

Mqp9Vat.png

vjcByXH.png

wszlyBG.png

RRjOlrr.png

Dla Redakcji 4Life News

Dyrektor Naczelny @FragusS

Redaktor @LordTarget

Edytowane przez FragusS

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin