Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na ManiekPL - oskarżony przez JoPeCZeK

JoPeK.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: ManiekPL
    Data i godzina zdarzenia: 28.07.2019 godzina 1.40
    Pełen opis sytuacji: Gdy po pierwszym zatrzymaniu , odebrałem pojazd z przechowywalni dosłownie po 1 minucie jazdy zatrzymał mnie funkcjonariusz ManiekPL. Zanotował prędkość 118 km/h. Po w miarę sprawnej akcji RP nadszedł moment w którym funkcjonariusz ManiekPL wystawił mi mandat 2 razy droższy niż powinien być. W Kodeksie jasno jest napisane :  (Przekroczenie prędkości do 70 km/h 350PLN 4pkt ) w przypadku moim mnożymy mandat o 1.8 . Czyli wychodzi nam mandat 630PLN który bym przyjął. Natomiast pan funkcjonariusz (pełnoprawny) wykazał się znajomością taryfikatora i wypisał m  mandat o wysokości 1260PLN co wskazuje nam że jest 2 razy droższy. Tego mandatu nie przyjąłem i dyskusja trwała przez około 10 minut. W końcu doszło do nie porozumienia i ze złości zacząłem uciekać przez co w późniejszym czasie zostałem postrzelony i zabity. Natomiast ManiekPL stwierdził że kontynuujmy pościg i gracz AcoreQ teleportował mnie w miejsce w którym zginąłem mimo braku mojej chęci , ze względu na to iż to jest serwer RP i raczej gdy ktoś zginie to nie kontynuuje się pościgu. Ze względu iż pościg był RP to w zamian dostałem samochód na PP do wyciągnięcia za kwotę 5k PLN. Nie rozumiem inaczej bym postąpił gdyby mandat wyniósł mnie 630PLN a nie 1260PLN. Liczę na to iż gracz za to iż dał mi 2 razy większy mandat to może zapłaci mi połowę PLN za wyciągnięcie z parkingu policyjnego. Jako pełnoprawny funkcjonariusz powinien znać Taryfikator (albo gdy nie pamięta to chociaż żeby zajrzał na Discorda bądź Forum czy nie popełnił błędu w wyliczeniu mandatu).

Dowód, który to potwierdza całe zajście: ( https://imgur.com/a/Z4XCaVG )

Spoiler

[2019-07-28 01:42:51] [Output] : * [UWAGA] Funkcjonariusz ManiekPL Nakazał Ci się zatrzymać!

[2019-07-28 01:42:51] [Output] :  * (( Zanotowana prędkość to 118 km/h ))

[2019-07-28 01:46:19] [Output] : JoPeCZeK [48]: Ile mandatu?

[2019-07-28 01:46:31] [Output] : ManiekPL [234]: Nasze spotkanie zakończymy na manadacie w wysokości: 1260 PLN.

[2019-07-28 01:46:57] [Output] : JoPeCZeK [48]: z jakiej racji 1280 PLN?

[2019-07-28 01:47:03] [Output] : ManiekPL [234]: 1260 PLN (z tego względu, że posiada Pan mnożnik 1.8).

Ja, JoPeCZeK zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Witam. 

8 godzin temu, JoPeCZeK napisał:

(Przekroczenie prędkości do 70 km/h 350PLN 4pkt )

W twoim przypadku mandat był by większy niż 350PLN. Ponieważ masz mnożnik 1.8

wykazał się znajomością taryfikatora i wypisał m  mandat o wysokości 1260PLN co wskazuje nam że jest 2 razy droższy.

Przepraszam bardzo. Każdy się może pomylić. Była 2:00 w nocy, nie jestem robotem. 

W końcu doszło do nie porozumienia i ze złości zacząłem uciekać przez co w późniejszym czasie zostałem postrzelony i zabity.

Odjechałeś jakby nigdy nic. Uciekałeś, odwalałeś, skakałeś (stunty pojazdem).

Natomiast ManiekPL stwierdził że kontynuujmy pościg

Nie stwierdziłem, że kontynuujesz pościg tylko dałem Ci propozycje.

Czy kontynuujesz pościg dalej 

Czy Poddajesz się i pojazd na parking policyjny za 5000 PLN.

Napisałeś, że pościg nie ma sensu. Więc sam wybrałeś, aby twój pojazd został odholowany na parking policyjny za 5000 PLN. Teraz piszesz co innego....

AcoreQ teleportował mnie w miejsce w którym zginąłem mimo braku mojej chęci

To chyba lepiej. Dałem Ci szansę kontynuacji pościgu ale nie skorzystałeś z niej. 

Ze względu iż pościg był RP to w zamian dostałem samochód na PP do wyciągnięcia za kwotę 5k PLN.

Nie był to pościg RP. Wielokrotnie stuntowałeś, uderzałeś, odwalałeś. To jest według Ciebie RP? 

Wspomniałem wyżej. Dałem Ci dwie opcje. Wybrałeś tą drugą (czyli pojazd 5000 PLN na parkingu policyjnym), bo stwierdziłeś, że nie ma sensu.

DOWODY: https://imgur.com/a/M3Qqj6P

Dla mnie to nie wytłumaczenie że jest 2 w nocy. Masz dowody na to że stuntowałem skakałem i odwalałem? AcoreQ teleportował mnie bez braku mojej chęci na pościg , a ty powinieneś mnie zapytać o to czy mam ochotę aby kontynuować pościg. A 630 wychodzi jak 350 po mnożysz przez 1.8 . A ty stwierdziłeś że chce pościg bo nakazałeś AcoreQ'owi aby teleportował mnie do miejsca gdzie tak owy się zakończył.

Z całym szacunkiem oczywiście dla ciebie Maniek.

Edytowane przez JoPeCZeK

Pytałem się czy chcesz dalej prowadzić pościg, ty odparłeś, że nie bo nie ma sensu. 

Co do dowodów o skakanie... To ciężko prowadzić pościg i klikać F12. 

3 minuty temu, JoPeCZeK napisał:

A ty stwierdziłeś że chce pościg bo nakazałeś AcoreQ'owi aby teleportował mnie do miejsca gdzie tak owy się zakończył.

Nie stwierdziłem, że koniec pościgu. Sam dałeś taki werdykt. 

Nie wciskaj...

Funkcjonariusz zobowiązany jest do oddania Panu kwoty 630PLN (różnica pomiędzy mandatem właściwym a zawyżonym).

Jeśli chodzi o dalszą część skargi (ucieczka, postrzelenie) to nie musiał Pan uciekać. Broń palna została użyta, ponieważ powodował Pan zagrożenie dla zdrowia i/lub życia innych osób.
Reszta procedur została przeprowadzona prawidłowo.

Funkcjonariusz zostaje słownie upomniany za omylne wystawienie nieprawidłowego mandatu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin