Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z MrAsfurix.

japkooo.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator RCON

SmaGnqqa.png

Uszanowanie! Z tej strony Aplikant japkooo, dziś przed Wami wywiad z starym wyjadaczem serwerowym -  @MrAsfurix! Zapraszam do czytania i do oceny. 

J - japkooo

A - MrAsfurix 

J: Witaj! Czy zechciał byś udzielić mi, członkowi Redakcji 4 Life News, wywiadu? Jesteś dosyć ciekawą, rozpoznawalną osobę wśród społeczności 4 Life, więc sądzę, iż mogłoby to wyglądać ciekawie. [...]

A: Hej! Bardzo chętnie udzielę wywiadu. [...]

J:  A więc coś na sam początek! Przedstaw się, opowiedz co nieco o sobie.
A: Na imię mi Rafał, choć prawdopodobnie każdy z was i tak kojarzy mnie tylko z nicku. O ile w ogóle mnie kojarzycie. Byłem tym supportem, na którego nie chcielibyście nigdy trafić, tym od kar na 30d i odrzucanych apelacji, tym od eventów z prawkami za palenie gumy, tym od kicków bez sensu, aż w końcu tym złym, który chyba miał więcej skarg niż tygodni na randze. Byłem też tym złym taksówkarzem w Sultanie, który prawdopodobnie przepuszczał was nawet gdy miał pierwszeństwo i czasem dawał fixy gdy wypadek nie był z mojej winy. Teraz natomiast jestem zrzędzącym dziadem na forum. ;) 

J:  Jak trafiłeś na serwer? Jak wyglądały Twoje początki?
A: Na serwer trafiłem podobnie do @Lukasz1393, grałem na wtedy największym serwerze RPG w Polsce, trafiliśmy do jednej organizacji, zrobiliśmy swoją i tak dalej. Raz padło zaproszenie na jakiś własny serwer, później zaproszenie na Play4Fun i jakoś tak serwer wydał mi się ciekawy więc zostałem. A początki? W sumie jak każdego innego tutaj. Prawo jazdy, prace dorywcze, zwiedzanie jakimś gruzem. Później przyszło jak zawsze przypodobanie się górze, wymappowałem jakiś dworzec autobusowy dla @ZmK próbującego stworzyć frakcję SAUC - komunikację miejską (Pozdrawiam @polaczkos, najlepszego kierowcę autobusów). Dalej też trafiały się jakieś okazje na pokazanie się czy porozmawianie z administracją (@iWanted czy @XQward<3 ).

J: W najlepszym momencie, ile wynosił Twój majątek?
300-400k? Nigdy szczególnie nie przywiązywałem uwagi do tego i w sumie raczej skupiałem się na frakcji/randze i po prostu czerpaniu zabawy.

J: Kiedy dostałeś się na rangę i jakie uczucia temu towarzyszyły? Czemu już na niej nie jesteś?
A: Prawdopodobnie początek 2015 roku, krótko przed I edycją 4Life i zdecydowanie było to przyjemne zaskoczenie.
Ostatecznie z rangi odszedłem ponad dwa lata temu i choć niejednokrotnie od tego czasu chciałem wrócić, to niestety nie pozwalał mi na to regulamin powrotów, gdyż minęło zbyt dużo czasu.

J: Odszedłeś z serwera, natomiast na forum nadal się udzielasz. Jaki jest tego powód?
A: Jako gracz wypaliłem się już dawno temu, później przyszła ranga i frakcja, ale ileż można. Ciężko jednak znużyć się byciem częścią jakiejś społeczności. Poza tym, wciąż są tu osoby, które od dawna znam, a każda wizyta na forum to bardzo miłe wspomnienia.

J: Czujesz czasami, żeby brakowało Ci gry na serwerze?
A: Nie. 

J: Co by musiało się wydarzyć, abyś powrócił do regularnej gry?
A: Umożliwienie mi powrotu do administracji, ale nawet na to nie liczę.

J: W wywiadzie Pauli'ego z Łukaszem1393 napisałeś, że inaczej wspominasz początki frakcji TSA. Mógłbyś opisać to z Twojej perspektywy? 
A: Oczekiwanie na dział na forum, oczekiwanie na marker do zaczynania służby (który wylądował za budynkiem, razem ze skinem), oczekiwanie na wgranie wymapowanych przeze mnie przystanków, oczekiwanie na taksometr (2 lata chyba wyszły ostatecznie odkąd pierwszy raz był wspomniany), oczekiwanie na interior, aż w końcu pierwsza rekrutacja i szlabany w bazie, które robiły 360°. No, było też wysyłanie pracowników do czyszczenia toalet za karę.
Ja odpuściłem po kilku tygodniach, jednocześnie odszedłem też z serwera i jakoś się to toczyło. Jakoś, tj. kołem kompletnej faworyzacji gdy Łukasz też odszedł z frakcji.

J: Co sądzisz o frakcjach serwerowych,  jak Twoim zdaniem prosperują? Kieruję to pytanie do Ciebie jako do osoby, która śledzi serwer jedynie od strony forum. 
A: Z perspektywy byłego członka KSF? Żałośnie. Z perspektywy użytkownika forum, chyba ok, ale równie dobrze mógłbym oceniać konkurencję po ilości graczy online.

J: A jak z biznesami? Które uważasz za dobry pomysł, które za coś zbędnego?
A: Studio Filmowe 4Life - Świetny pomysł, szkoda, że poprzednie ekipy nie potrafiły w ogóle go wykorzystać. Aktualnie jedyny biznes, do którego mógłbym chcieć dołączyć.
4CarDealer - Nigdy nie zrozumiem fenomenu, ale skoro się przyjęło to chyba ok.
4FIGHT - Podobnie jak komis, nieszczególnie rozumiem jakim cudem wyszedł z tego biznes. Mimo wszystko gratuluję, jeszcze istnieją, więc raczej dobrze trafili w potrzeby społeczności.
Sky Masters - Zaczyna się jak Studio filmowe, zobaczymy za półtorej roku.
Opinię o redakcji chyba zachowam dla siebie, bo fajnie byłoby zobaczyć go tam.

J: Swego czasu strasznie krytykowałeś materiały redaktorów Redakcji 4 Life News. Jaki był tego powód? Awersja do osób zarządzającym biznesem przez to odbiło się to na pracownikach, po prostu słabe treści czy jeszcze coś innego?
A: Zdecydowanie słabe treści i podejście liderów. Trochę przykro patrzeć na marnowanie potencjału i jak swego czasu krytykowałem studio filmowe za brak działań, tak teraz wyśmiewam nieudolną cenzurę i treści rodem z gazetki (przed)szkolnej.

J: Gdybyś miał dołączyć do którejś z frakcji i do któregoś z biznesów, oczywiście gdybyś nadal grał na serwerze, gdzie byś dołączył?
A: Gdyby w TSA pojawił się lider, do którego nie miałbym zarzutów, zdecydowanie tam bym wrócił. Z biznesów jak już wspomniałem jedyną opcją jest Studio Filmowe.

J: Swego czasu byłeś członkiem Komisji Spraw Frakcyjnych. Na czym, na tyle ile możesz powiedzieć, polega tam praca?
A: Udupianie, udupianie i zbieranie dowodów (Pozdrawiam serdecznie panowie z SAFD).
Tak serio, rozwiązywanie sporów między frakcjami czy też graczami i frakcjami. Poza tym zatwierdzanie nadzwyczajnych awansów, wcielenia do zarządów i ogólna kontrola frakcji i ich pracowników

J: Z jakiego powodu opuściłeś szeregi KSF?
A: Sprawy KSF dosyć łatwo stawały się powodami kłótni w naszej wyjątkowej relacji z @Zebra :*

J: Dobra, koniec o tym 4 Life! Powiedz mi, co lubisz robić w wolnym czasie?
A: Gry, filmy, rzadziej seriale. Muzyka (Rock <3), hobbystycznie obróbka grafiki, spotkania i rozmowy ze znajomymi.

J: W  jakie gry pogrywasz?
A: Kompletnie różne, świetnie się bawię w sporadycznych meczach w CS czy tak samo częstych trasach w ETS. Uwielbiam zwiedzać świat w Skyrimie (Którego planuję kiedyś przejść!) i czasem wracać do World of Warcraft. Trochę spędziłem z serią Rainbow Six, byłem też świadkiem upadków państw w Mount & Blade, a poza tym wręcz kocham grę w co-opie z równie kochanymi przyjaciółmi.

J: Grasz nadal na jakimkolwiek serwerze w MTA?
A: Nie i nie widzę aktualnie sensu żeby gdziekolwiek zaczynać grę.

J: Masz jakiś wymarzony samochód?
A: Oczywiście! Bardzo chętnie zasiadłbym za kierownicą Challengera, Mustanga czy Camaro, zwłaszcza ostatnich generacji.

J: Gdzie widzisz siebie za 10 lat?
A: Szczerze? Nie mam pojęcia. Przez ten czas może wydarzyć się naprawdę tak wiele, że sam pewnie będę zaskoczony tym gdzie wyląduję.

J: Nasz wywiad dobiega końca. Dziękuję, że zechciałeś odpowiedzieć na moje pytania! Chciałbyś kogoś pozdrowić? 
Zdecydowanie chciałbym podziękować:

I całej reszcie, która nie przychodzi mi teraz do głowy, a z którą spędziłem bardzo mile czas.
No i pozdrawiam każdego, kto wyłapał ode mnie karę, a potem pisał skargi.

Aplikant @japkooo | 16.08.2019

PS. W moich odczuciach wywiad mógł wyjść lepiej, średnio jestem z niego zadowolony, niemniej - mam nadzieję, że się spodoba. 

Edytowane przez japkooo
Poprawki estetyczne.

Świetny wywiad Rafal, aż się przypomniały czasy kiedy to dostałem się do swojej jedynej serwerowej frakcji, Waszej, TSA, a baza była przy strefie 69 czy jak to się nazywa. Wszystko pobugowane tam było, ale pracowało się za********e! 

Dzięki mordko za pamięć, fajnie wiedzieć że jest jeszcze stara gwardia która o sobie pamięta :D

P.S Pomimo wysokich kar - i tak byłeś jedną z tych osób, którym nie od**********o od rangi i z którym zawsze dało się dogadać kulturalnie. 

Edytowane przez Namik209

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin