Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na loren- oskarżony przez xSzaryFix

xSzaryFix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @LoRen
    Data i godzina zdarzenia: teraz
    Pełen opis sytuacji: jechalem z dolnego mecha podjezdzalem pod gore w strone doherty i uslyszalem syreny i myslalem ze jada za moim kolega w rozowej ZR tak wiec pojechalem dalej syreny zostaly wylaczone po czym zaczalem jechac jak zwykle czyli jak najszybciej po czym zauwazylem ze przekroczylem predkosc to podjechalem troche dalej i sie zatrzymalem na chodniku/poboczu wysiadam z auta zeby moje kola nie zostaly przedziurawione jak to przez te (PSEUDO SAPDY) po czym mam isc na glebe oczywiscie nie wykonalem polecenia gdyz nie bylo nawet poscigu jakiegos tylko poprostu jechalem i sie zatrzymalem lekko dalej bo tak chcialem po czym zostalem skuty i zabrany do radiowozu po czym jak rozmawialem z (Pseudo Sapdem) moje auto zostalo zabrane przez jednego gracza z organizacji i uzytkownik @LoRen zaczal mnie straszyc ze jak nie oddam auta to dostane kare razy dwa za to ze nic nie zrobilem to jest pierwsza sprawa a ludzie z organizacji zazartowali sobie pisalem zeby oddali itd ale niestety nie zostalo to zrobione tak wiec sapd powiedzial ze mnie wiezie na pake i mam odczekac 210 minut bo oczywiscie dostalem czas razy 2 za nic i nawet nie dostalem dokladnych wytlumaczen za co dostalem 10 tysiecy mandatu kiedy dostalem jedno ostrzezenie i powinno to wyjsc ledwo 3 k . Jesli to nie bedzie rozpatrzone do czasu kiedy juz wyjde prosze o danie mi 20k za to ze siedzialem za nic 
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/YFccCrq

I logi jeszcze z tego jak pisal ze jak auto nie wroci to kara razy dwa: [2019-08-23 00:05:41] : LoRen [69]: a jesli pojazd tu nie wróci kara razy 2

Witam, sytuacja z mojej strony wyglądała w ten sposób... Jadąc z mechanika (wodnego) doherty zostałem w dosyć mocny sposób przez ciebie staranowany, po czym odjechałeś. Przystąpiłem do próby zatrzymania, w czasie przebiegania pościgu otrzymałeś dwie informacje/alerty o zatrzymaniu się. Zatrzymałeś się dopiero na Foster Valley, wysiadłeś z pojazdu, wraz z @Nicholaz nakazałem ci, abyś wrócił do samochodu. Nie wykonywałeś naszych poleceń. Przystąpiliśmy do zatrzymania wysokiego ryzyka. Nie chciałeś współpracować. Ujmę to twoimi słowami ("nawet pościgu nie było") Zostałeś postrzelony z "tazera" po czym zakuty. Gdy odprowadziłem cię do pojazdu twój kolega wsiadł do ZR'ki, którą uciekałeś i zaczął nią uciekać.

Napisałem, że jeśli pojazd nie wróci zostaniesz ukarany podwójnie (zgodnie z taryfikatorem frakcyjnym)  W międzyczasie podliczyłem mandat, który wynosił 10500 PLN, nie przyjąłeś mandatu, pojazd również  nie powrócił na miejsce zatrzymania. 

Podczas transportu do więzienia,  razem z twoim kolegą wypisywaliście różne wulgaryzmy  ( [2019-08-23 00:02:19] [Output] : xSzaryFix [79]: o ty kurwiu / Jeden przykładowy)  Stwierdziłem, iż nie ma sensu prowadzić z tobą dyskusji, zostałeś osadzony na 210 minut. Tak sytuacja wyglądała z mojej perspektywy. 

Sergant I LoRen

Dwie różne wersje wydarzeń.

To że Pan nie widział chatu to nie jest wina funkcjonariusza.
@xSzaryFix proszę o konkretniejsze dowody. Przedstawione przez Pana dowody nie obrazują sytuacji tak jak to Pan opisał. 

@LoRen proszę o przedstawienie mandatów które zostały nałożone.
Dodatkowo proszę uzasadnić decyzję o podwojeniu kary minutowej dla zatrzymanego.

Dobrze, poniżej przedstawione mandaty które zostały wystawione:

1. Mandat za przekroczenie prędkości od 70km/h 

2. Mandat za jazdę na skróty.

3. Mandat za Ucieczkę przed SAPD  do 10 minut. 

4. Mandat za 0 RP, gdyż najprawdopodobniej celowo napisałeś do kolegi, aby zabrał pojazd.

Więcej mandatów nie jestem w stanie wypisać, gdyż logi restartują mi się co uruchomienie MTA.

Decyzje o podwojeniu kary minutowej zatrzymanego, podjąłem z uwagi na to, że celowo pojazd został zabrany przez kolegę zatrzymanego, aby uniknąć kary w postaci parkingu policyjnego.

A dlaczego ja mam siedzieć karę razy dwa gdyż kolega z organizacji zabrał mi auto i odjechał nie z mojej woli tylko jego gdyż ja mu nie kazałem a gdy mówiłem że auto wróci bo pisałem do niego żeby przyjechał ty dałeś mi minutę zeby pojazd wrócił co jest niemożliwe żeby w minutę przyjechać z Los Santos i pomimo że ci pisałem że jedzie i nie zdąży w tyle ty to zlales i pojechałeś mnie osadzić w wiezieniu. A moja sprawa już nawet nie jest o to że zostałem zatrzymany i wsadzony do więzienia tylko chodzi o sprawę tego że dostałem karę razy dwa gdzie nie powinno mieć takiego miejsca. Nikt nie ma dowodów dlaczego auto zostało zabrane a ja nic nie kazałem jak to pisze @LoRen więc piszę skargę tylko o to że zostałem ukarany podwójnie za nic. @GyCeK dowody są poszczególnie z tego jak mi wypisuje o to że mi da karę podwójna a to że nie widziałem chatu i się zatrzymałem chwilę później to nie zachowywałem się nie wiadomo w taki sposób i nie obrażałem funkcjonariusza żeby się zlitował lekko z mandatem bo 10 tysięcy kary to jest przesada jak na przekroczenie prędkości i tylko tyle. A z mandatami się totalnie nie zgadzam gdyż nie jeździłem ani trochę na skróty z tego co pamiętam chyba że @LoRen wrzuci filmik z tego albo jakieś dowody. Z mojej strony to tyle czekam na dalszą część rozwiązania tej skargi...

Mandat za 0RP został nałożony bez podstawy (przejęcie kierownicy przez inną osobę nie jest łamaniem zasad RP). 
Jako iż nie ma jasności iż nakazał Pan komuś zabrać pojazd, to podstawy do zwiększenia normy minutowej także nie było (pojazd mógł zostać zabrany wbrew woli zatrzymanego). 

Funkcjonariusz @LoRen zobowiązany jest do wypłacenia Panu:

• 8500PLN za dodatkowe 105 minut aresztu.
  • 3600PLN za bezpodstawnie nałożony mandat. 

Dodatkowo oskarżony funkcjonariusz otrzymuje słowne upomnienie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin