Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Problem z OBS

Hinox
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z OBS, a dokładnie z ustawieniami nie mam pojęcia jak to ustawić, więc tak gdy nagram jakiś fragment gry to gdy oglądam go to jakby laguje całe nagranie, ściny oraz spadki klatek, zamieszczam przykładową taką sytuacje.

Liczę na jakąś pomoc bo już nie mam pomysłu jak to naprawić.

Wchodzisz w ustawienia obs

Wyjscie > ustawienia wyjscia > zaawansowane > typ przeplywnosci (ustawiasz CBR) > przeplywnosc bitowa > (i tutaj robisz cos takiego, ze szukasz od 5000-1000 bit.

Rzecz w tym ze przeplywnosc bitowa jest idiotyczna(domyslna). Musisz szukac od ok. 5000 do 1000 ja szukam 8000 i nie powinno lagowac. Sprobuj, a jesli nie rozumiesz to wejdzmy na jakis ts, mumble cokolwiek. :D

1 minutę temu, Ciamaidek napisał:

Wchodzisz w ustawienia obs

Wyjscie > ustawienia wyjscia > zaawansowane > typ przeplywnosci (ustawiasz CBR) > przeplywnosc bitowa > (i tutaj robisz cos takiego, ze szukasz od 5000-1000 bit.

Rzecz w tym ze przeplywnosc bitowa jest idiotyczna(domyslna). Musisz szukac od ok. 5000 do 1000 ja szukam 8000 i nie powinno lagowac. Sprobuj, a jesli nie rozumiesz to wejdzmy na jakis ts, mumble cokolwiek. :D

Dobra, trochę pozmieniałem, ale jest następny błąd teraz jakby pikseluje mi się ekran przy ciemniejszych częściach mapy, również jak gram w MTA to widzę inaczej grafikę niż na OBS'ie - w mta mam bardziej jaśniejsze, a na obs ciemność, a i dalej nie mogę znaleźć odpowiedniej wartości do tego..

https://imgur.com/a/AqWEg0U

Takie ustawienia sobie daj zobacz jak bedzie. Nie zapomnij o niczym nawet rozdzielczosc, jak nie bedzie pasowac to sobie zmienisz ale sprobuj zeby zobaczyc jak to wyglada. Głownie chodzi o filtr skalujacy, ale tamto tez moze pomoc. I widze ze jeszcze troche laguje musisz kombinowac z tymi bitami.

Edytowane przez Ciamaidek

19 minut temu, Ciamaidek napisał:

https://imgur.com/a/AqWEg0U

Takie ustawienia sobie daj zobacz jak bedzie. Nie zapomnij o niczym nawet rozdzielczosc, jak nie bedzie pasowac to sobie zmienisz ale sprobuj zeby zobaczyc jak to wyglada. Głownie chodzi o filtr skalujacy, ale tamto tez moze pomoc. I widze ze jeszcze troche laguje musisz kombinowac z tymi bitami.

Zrobiłem to co kazałeś.

5 minut temu, Ciamaidek napisał:

dobra daj 1920x1080

30fps + wylacz aero i kombinuj z ta przeplywnoscia bitową. oczywiscie max 16probek w filtrze skalujacym. Jesli nie to wysle Ci calego mojego obsa. i sobie przekopiujesz.

Podaj swojego discorda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin