Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na graczy Mr_Szynka i darkmon

HarnasNaStoleLejMatole
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariuszy: @Mr_Szynka i @darkmon
    Data i godzina zdarzenia14.10.2019 12:45

Pełen opis sytuacji:

Policjant @Mr_Szynka zabił mnie bo go przez przypadek jak jechałem na mechanik dolnego zahaczyłem i chciałem do niego napisać sorry,ale mnie postrzelił i zabił. Respawn miałem na kurierze i jak pobiegłem do swojego auta to miałem blokadę.. chciałem żeby mi zdjął ale woleli do typów strzelać w tym do mnie cała akcja na filmie... nikt nie reagował jak pisałem żeby kto cokolwiek zrobił zdjął blokadę   to odraz paralizator.... Ja rozumiem akcja RP ale to nie powód żeby ludzi którzy nie są winni olewać i zabijać.. nie którym się należało bo wjeżdżali chamsko ale ja z @michal445_pompa nic nie zrobiliśmy...
Coś od siebie:  Ja nie będę płacił 500pln za coś co nie było specjalne ani chamskie a do tego z daleka Widać jak @Mr_Szynka zdjął innemu typowi blokadę i odjechał. Ja tylko chciałem żeby mi zdjęli blokady nie szliśmy w zaparte ani nic tylko podszedłem i się spytałem i od razu zostałem paralizatorem...

Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Witam, Cadet darkmon się kłania. Cały czas wchodziłeś na wyraźnie odgrodzony teren oraz utrudniałeś prowadzenie działań ratownicznych. Razem z @Mr_Szynka stwierdziliśmy, że każdy porzucony pojazd zakładamy blokadę i holojemy go do parkingu policyjnego z powodu licznych gapiów na terenie zdarzenia. Użycie ŚPB było w pełni uzasadnione z powodu utrudniania prowadzonych na miejscu działań. Co do twojej śmierci, której osobiście nie widziałem ośmielę się twierdzić iż wjechałeś na teren zamknięty lub nie stosowałeś się do oznakowania czym stwarzałeś zagrożenie. Co od ,,olewania" graczy na filmie wyraźnie widać natężenie ruchu, czyli ogromną ilość pracy przy kierowaniu ruchem i czuwaniem nad bezpieczeństwem ratowników. Warto również dodać, iż przez prawie całą akcję zmuszeni byliśmy zmuszeni do radzenia sobie samemu z powodu prowadzonych czynności przez inne jednostki.  Wszyscy gapiowie na terenie zostali potraktowani ŚPB z powodu  zagrożenia, które stwarzali. Zabranie pojazdów do PP było najlepszym wyjściem, ponieważ z powodu odwalaczy nie mieliśmy czasu na nakładanie mandatów z tytułu utrudniania pracy, a pojazdy, które stoją na środku drogi/chodnika możemy uznać jako porzucone. Na filmie świetnie widać, że cały czas wchodzisz do strefy mimo ostrzeżeń i nie wykonujesz moich poleceń. Proszę, aby wypowiedział się również @Veon ,który pomagał nam w zabezpieczeniu miejsca zdarzenia.

Edytowane przez darkmon

Chwila nie utrudniałem tylko tak  chciałem pojechać w dół do mechanika ale zahaczyłem policjanta przez przypadek nie specjalnie.On mnie zabił i  zepchnął mój   samochód na pobocze i założył blokadę ja biegłem z kuriera bo tam mnie resp dał.. Przyszedłem i podszedłem do ciebie pisząc na początku "wow" bo strzeliłeś typa bezpodstawnie.... jest na filime.. Potem chciałem napisać czy możesz mi zdjąć blokadę a ty mnie od razu po szczeliłeś...Tak tylko że jak kogoś zabiłeś "bezpodstawnie" to  nie powinieneś zakładać blokady tylko dlatego że przez przypadek potrąciłem policjanta z czego to nie było w ogóle specjalnie...Dobra wjechałem na autostradę bo potem tam wracałem i nie było tego znaku więc wziąłem kuriera i pojechałem na kurs i chciałem tam wrócić i znaki były więc szybko ominąłem nie przeszkadzając. Ja wam nie utrudniałem tylko z kilka osób na filmie :) A  @darkmon jeżeli piszesz że "stwierdziliśmy, że każdy porzucony pojazd zakładamy blokadę i holojemy godo parkingu policyjnego z powodu licznych gapiów na terenie zdarzenia." to czemu typ na filmie który stał na środku tej akcji i wjechał tam i przeszkadzał został nie ukarany???

Wszedłem tam 2 razy z czego odjechałem to była akcja z kurierem,a drugi raz tam chciałem podjeść żebyś mi zdjął blokadę a ty mnie postrzeliłeś.. nie podszedłem nawet do ratowników tylko do was czyli policjantów którzy pilnowali terenu..

Witam z tej strony Police Officer Mr_Szynka

Więc tak otrzymaliśmy zgłoszenie o masowym wypadku.Wraz z @darkmon sie tam udałem.Gdy dojechaliśmy zobaczyliśmy że jest tam ,,syf" więc postanowiliśmy pozmieniać to zabezpieczenie.Ustawiliśmy tak jak na filmie,gdyż było to najsensowniejsze rozwiązanie.Wszyscy wjeżdżali i taranowali jak nie nas to ratowników i ich wozy.Więc zdecydowaliśmy się na użycie środków przymusu bezpośredniego.Użyłem broni palnej,gdyż było to jedyne czego się obawialiście.Caluteńki czas latałem ,,jak głupi" bo wjechali tu to tu,to pomóc służbą,przerobić zabezpieczenie bo korki się robiły.Gracze praktycznie cały czas wchodzili na teren zamknięty,radiowozy od zakutych graczy były pełne.Nie było miejsca,gdy wynosiliśmy ich z terenu akcji oni ponownie wchodzi.

11 minut temu, MilionerPoHarnasiu napisał:

Ja rozumiem akcja RP ale to nie powód żeby ludzi którzy nie są winni olewać i zabijać..

Te osoby były zabijane gdyż utrudniały m.in biegały po terenie akcji,przejeżdżali sobie przez niego itp

14 minut temu, MilionerPoHarnasiu napisał:

Policjant @Mr_Szynka zabił mnie bo go przez przypadek jak jechałem na mechanik dolnego zahaczyłem i chciałem do niego napisać sorry,ale mnie postrzelił i zabił.

Zostałeś postrzelony gdyż jakby nigdy nic wjechałeś sobie na teren zamknięty i nie chciałeś z niego wyjechać.Nie objechałeś jednego słupka tylko przez sam środek akcji. Co do kuriera to też nim przejeżdżałeś przez teren akcji nie chciało ci się pojechać na około bo po co lepiej skrócić przez teren akcji RP.Potem jechałeś autostradą i oczywiście znów wjechałeś na teren akcji gdyż zjazd był tam zamknięty, Wracając wszystkke pojazdy które w jakiś sposób nam utrudniały miały zakładane blokady a potem na pp z powodem porzucony.Jak na samym początku widziałeś było tam dużo osób sami w jedną jednostkę nie dawaliśmy rady.Dojechał do nas @Veon,który pomógł nam oczyścić teren z ,,nieproszonych gości''. 

5 minut temu, MilionerPoHarnasiu napisał:

Wszedłem tam 2 razy z czego odjechałem to była akcja z kurierem,a drugi raz tam chciałem podjeść żebyś mi zdjął blokadę a ty mnie postrzeliłeś.. nie podszedłem nawet do ratowników tylko do was czyli policjantów którzy pilnowali terenu..

Tak 2 razy może na nagraniu,lecz przedtem cały czas wjeżdżałeś tam kurierką

5 minut temu, darkmon napisał:

Ten ,,typ" jak to kolokwialnie rzekłeś przeprosił nas, gdzie ty cały czas przeszkadzałeś nam w prowadzeniu czynności.

To jest prawda ta osoba nas przeprosiła za to całe utrudnianie.

Dodam jeszcze iż przy całej tej akcji był @Masellko,który pomagał nam swoimi mocami administracyjnymi gdy sami nie byliśmy wstanie zaradzić sytuacji.

Na filmie wyraźnie widać, że upominam Cię abyś opuścił teren, a ty nie reagowałeś, więc za pozwoleniem @Mr_Szynka użyłem ŚPB. Po założeniu blokady nie mam obowiązku jej zdjąć, ponieważ takowy pojazd jest zakwalifikowany do odholowania i to czy ją zdejmę zależy tylko i wyłącznie od mojej dobrej woli.

Chciałem żebyś zdjął mi blokadę a ty mnie wolałeś strzelać a wszedłem tam bo @Mr_Szynka którego przez przypadkiem potrąciłem zabił mnie i dał blokadę wchodziłem tam bo przed nagraniem jeszcze tego filmu pisałem żeby ktoś zdjął mi blokadę a wy mnie mieliście w du**e a jak dopiero wchodziłem  to dawaliście ostrzeżenie  lub strzelaliście do nas...Ja nie chciałem przeszkadzać a ni nic tylko jakbyś zdjął mi blokadę to bym po dziękował i przeprosił bym.. I bym nie było żadnej skargi a ni nic.. Chwila chwila ja cię nie potrąciłem w środku akcji tylko jak stałeś na chodniku tam gdzie się jedzie w dół do mechanika bo źle skręciłem ty wtedy wyciągnąłeś broń i mnie zabiłeś.... Wow raz przejechałem i od razu przejechałem na bok żeby nie przeszkadzać. Piszesz, że nie chciałem z niego wyjechać, wyjechałem od razu na bok tym kurierem i tyle było...Tak was zapytam jak ten typ któremu zdjeliście blokadę was przeprosił ? W aucie czy też go postrzeliliście?? Szczerze jakbyś odpisał że nie możesz zdjąć tej blokady @darkmon a nie pisał tylko  że opuścić ten teren i strzelając do mnie to by tego nie było :) .

12 minut temu, michal445_pompa napisał:

według mnie to było nadużycie swojej władzy ponieważ kadet nie powinien strzelać do bezbronnych cywilów jak i mnie a gościu który wjechał do środka został odblokowany a ja który stał obok z awaryjnymi  to musiał zapłacić że ktoś wjechał mi w auto przy was i zepsuł silnik

Cadet otrzymał możliwość paraliżowania osób które wejdą na teren akcji. Wy robiliście WNTZ, więc Cadet strzelał do was i wyprowadzał.

2 minuty temu, MilionerPoHarnasiu napisał:

Chciałem żebyś zdjął mi blokadę a ty mnie wolałeś strzelać a wszedłem tam bo @Mr_Szynka którego przez przypadkiem potrąciłem zabił mnie i dał blokadę wchodziłem tam bo przed nagraniem jeszcze tego filmu pisałem żeby ktoś zdjął mi blokadę a wy mnie mieliście w du**e

Serio myślisz że jak mam spam na Say, chacie frakcyjnym oraz służbowym oraz totalny zapierdziel aby ogarnąć ludzi to zobaczę twoją jedyną wiadomość? 

1 minutę temu, MilionerPoHarnasiu napisał:

Tylko zobacz że ja jestem na filmie koło @darkmon i przed nagrywaniem też byłem koło ciebie i nic tego też nie było widać jak pisałem nic jak ja i 1 typ stał??? Ale jak ja pisze do niego cały czas to chciałem żeby to końcu zauważył.

To teraz spójrz jeszcze raz na film, a dokładniej natężenie ruchu, ilość dróg do zamknięcia, a w szczególności ilość funkcjonariuszy. Nie nam oczu dookoła głowy.

Ta akcja już była blisko końca to też widać na filmie.Natężenie ruchu się zrobiło,bo był otwarty tylko jeden pas który mówił że objazd koło mechanika dolnego,  a z góry ze strony giełdy gdzie się jechało do dodo lub kuriera nie było pasa wolnego a nie znaku żeby zawrócić lub jechać autostradą do góry. Znak był tylko  z jednej strony.. Fakt ja to rozumiem ale można było w jakimś sensie po rozmieszczać te znaki.. to by ludzie się nie wkurzali i nie taranowali was,nie wchodzili by na teren akcji i by było spokojnie

8 minut temu, MilionerPoHarnasiu napisał:

Ta akcja już była blisko końca to też widać na filmie.Natężenie ruchu się zrobiło,bo był otwarty tylko jeden pas który mówił że objazd koło mechanika dolnego,  a z góry ze strony giełdy gdzie się jechało do dodo lub kuriera nie było pasa wolnego a nie znaku żeby zawrócić lub jechać autostradą do góry. Znak był tylko  z jednej strony.. Fakt ja to rozumiem ale można było w jakimś sensie po rozmieszczać te znaki.. to by ludzie się nie wkurzali i nie taranowali was,nie wchodzili by na teren akcji i by było spokojnie

Tutaj Pan się myli. Oznakowanie na temat objazdu było z obydwóch stron, więc cały czas dbaliśmy o przepływ ruchu.

Nie prawda proszę zobaczyć film  dokładnie tam był tylko barierki i nie było sygnalizacji a ni znaku ze trzeba zawrócić lub objechać autostradą. Na filmie jest pokazane co ludzie robili z nimi wjeżdżali bugowali lub przejeżdżali koło giełdy sf(przed nagraniem też tak robili).. nie cały czas tylko też rozmawialiście z strażakiem oraz medykiem. Więc proszę mówić prawdę :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin