Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na TiAmo

olke
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick z serwera: olke 
Login z serwera: Olusieczeq
Nick osoby oskarżonej: @TiAmo.
Powód napisania skargi: bezpodstawne wstawienie za kratki

Przybliżona data zdarzenia: 06.02.2020 ok godziny 21
Dowody: *MEGAFON* (TiAmo.): Wyjdź z pojazdu z rękami w górze!!
olke [121]: nie moge
TiAmo. [0]: już
olke [121]: zakoncze prace wtedy
olke [121]: odda pan za kurs?
*MEGAFON* (TiAmo.): Wyjdź z pojazdu z rękami w górze!!
olke [121]: odda pan?
Gracz kxbusixx otrzymał ostrzeżenie od japkooo., powód: Zachowaj kulturę
TiAmo. [0]: Powiedziałem coś!
olke [121]: ja tez
olke [121]: odpowie pan?
*MEGAFON* (TiAmo.): Wyjdź z pojazdu z rękami w górze!!! Nie będe powtarzał!!!!
olke [121]: ja tez
olke [121]: odpowie pan na moje pytanie?
TiAmo. [0]: Nie oddam wyjdziesz czy mam ci pomóc?
olke [121]: czemu pan nie odda?
* TiAmo. podbiega do lawety, otwiera drzwi i obezwładnia zatrzymanego
Ⓘ Aby zakończyć pracę naciśnij ponownie klawisz wyjścia z pojazdu!
✔ Zakończyłeś/aś pracę!
✔ Zostałeś/aś zakuty/a przez funkcjonariusza TiAmo.!
✔ Zostałeś/aś złapany/a przez funkcjonariusza TiAmo.!
* TiAmo. wyciąga kajdanki zza pasa taktycznego, po czym skuwa delikwenta.
✔ Zostałeś/aś wsadzony/a do pojazdu przez funkcjonariusza TiAmo.!
olke [121]: HAHAHAHAHAHHAHAHAH
TiAmo. [0]: Ma Pan 1 wpisa za ucieczkę przed SAPD...
Gracz KapselDrift otrzymał ostrzeżenie od 4Ever., powód: Słowa
olke [121]: zgadza sie
olke [121]: wepchneli mn do wody
TiAmo. [0]: Mandat 720 pln za skracanie przyjmuje Pan?
olke [121]: nie mam tyle
TiAmo. [0]: A w bankomacie?
olke [121]: mialbym gdyby dal mi pan skonczyc kurs
TiAmo. [0]: A w bankomacie ma Pan?
olke [121]: lecz pan kazal mi wysiasc z pojazdu
olke [121]: nie nie mam
Gracz Zwolo otrzymał ostrzeżenie od 4Ever., powód: Słowa
TiAmo. [0]: W takim razie udamy się do więzienia na 22 minuty.
O> Wojtazek69 (302): Ej macie ktoś może na sell 950pp?
olke [121]: moze moj kolega pozyczyc
olke [121]: ale jak pan nie pozwala
Gracz BaZzT otrzymał ostrzeżenie od TheArasik., powód: Umiesz stać normalnie w miejscu?
Gracz Kapcio199 otrzymała ostrzeżenie od Jasiekk, powód: uważaj na innych uczestników ruchu
olke [121]: co pewnie jest oczywiste
Luzak098. [339]: hejka
TiAmo. [0]: Zapytałem czy Pan ma.. Nie ma Pan więc do więzienia jedizemy!
olke [121]: bo ja nie mam ale kolega mna
olke [121]: i moge dac
olke [121]: ale pan nie chce wspolpracowac
TiAmo. [0]: ...
Gracz kxbusixx otrzymał ostrzeżenie od 4Ever., powód: Słowa
TiAmo. [0]: Jak, by Pan myślał, to już by pan miał na mandat.
Gracz OmletXPompa otrzymał ostrzeżenie od 4Ever., powód: Nie skracaj
O> olke (121): RISSY MOGE CHAJS SZYBKO
O> olke (121): ZAWIJAJA MN
Gracz RiCo1212 otrzymał ostrzeżenie od Axidus*, powód: Wyrażaj się.
O> TheHeronim* (433): Ile potrzebujesz?
Gracz Szkodnik007 otrzymał/a zakaz prowadzenia pojazdów przez Jasiekk, powód: taranowanie na mechu ( 5 dni )
✔ Otrzymałeś/aś 600.00 PLN od gracza Wojtazek69.
Gracz Stefan_;) otrzymał ostrzeżenie od Axidus*, powód: Napraw ubera.
✔ Przekazałeś/aś 750.00 PLN graczowi TiAmo..
O> Wojtazek69 (302): już mu dałem
TiAmo. [0]: Czyli Pan ma?
Gracz -KRECIK- otrzymał ostrzeżenie od Axidus*, powód: Napraw ubera.
olke [121]: mowielm ze kolega da
✔ Następuje zmiana pogody na: pogodnie, lekkie zachmurzenie
TiAmo. [0]: Więc wystawie mandat, a wsadzę za ucieczke na 15minm
olke [121]: HAHAHAHAHHA
✔ Otrzymałeś/aś 750.00 PLN od gracza TiAmo..
olke [121]: ucieczka?
olke [121]: mam pan skarge
ⓘ Otrzymałeś mandat od funkcjonariusza TiAmo. o łącznej kwocie 720.00 PLN za następujące wykroczenia:
 ◉ Prowadzenie pojazdu w miejscu do tego nie przystosowanym (720 PLN, 4 PK)
olke [121]: przykro mi
✔ Zostałeś/aś wyjęty/a z pojazdu, a następnie zakuty/a przez funkcjonariusza TiAmo.!
✔ Zostałeś/aś złapany/a przez funkcjonariusza TiAmo.!
✔ Zostałeś/aś puszczony/a przez funkcjonariusza TiAmo.!
✔ Zostałeś/aś rozkuty/a przez funkcjonariusza TiAmo.!

Opis sytuacji: Zostalem zatrzymany za skaracanie, po czym dostalem 2 opcje albo zaplacic mandat w wysokosci 720 pln lub wiezienie na 22 minuty. Nie mialem tyle pieniedzy poniewaz funkcjonariusz kazal mi wyjsc z lawety i nie moglem skonczyc kursu wiec powiedzialem ze nie posiadam takiej kwoty. Pozniej pomyslalem ze kolega moze mi pozyczyc. Licznie informowalem o tym funkcjonariusza, jednak odmawial. Po przelaniu pieniedzy stwierdzil ze przyjmuje mandat, ale wsadzi mn do wiezienia za probe ucieczki ;).
Coś od siebie: Wiedzialem, że źle zrobilem po tym jak zostalem zatrzymany. Nie jestem zadowoleony z tego jak to sie skonczylo
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: olke [121]: ucieczka?
                                                                              olke [121]: mam pan skarge

Witam, Police Officer I @TiAmo. z tej strony!

Zaczynając od początku, wyjechałem od mechanika Las Venturas radiowozem i udałem się w kierunku miasta San Fierro na patrol. Stwierdziłem, że pojadę krótszą drogą przez miasteczko Fort Carson. Gdy przejeżdżałem przez most, zauważyłem, jak skracasz lawetą drogę. Włączyłem sygnalizację świetlną, jak i dźwiękową i nakazałem Ci się zatrzymać. Ty zaś zlekceważyłeś mój nakaz i udałeś się do bliskiego położonego punktu rozładunku lawety. Gdy podjechałem pod twój rozładunek, to zaczekałem, aż się rozładujesz i następnie podjąłem działania kontrolne wobec twej osoby. Gdy dostałem od Ciebie dokumenty, których wymagałem podczas kontroli, to udałem się do radiowozu, by je zweryfikować... okazało się, że jesteś na liście osób poszukiwanych (masz wpis), więc wyszedłem z radiowozu, po czym podszedłem do kabiny i na megafonie napisałem, byś opuścił lawetę z rękami w górze. Ty zaś ze mną dyskutowałeś... czy Ci oddam pieniądze za kurs, czy nie... Wysłałem kilka rozkazów na megafonie w twoją stronę, a ty dalej swoje... Musiałem odegrać akcję rp, w której Cię obezwładniam i wyciągam z pojazdu, bo sam byś nie wyszedł... Następnie zabrałem Cię do radiowozu i przedstawiłem Ci sytuację, w jakiej się znajdujesz — wpis za ucieczkę przed SAPD (od 15 do 30 minut więzienia) + skracanie drogi (w twym przypadku 720 PLN, bo mnożnik masz większy). Napisałeś, że nie posiadasz takiej sumy przy sobie i w bankomacie również, więc poinformowałem Cię, że udamy się do więzienia na 22 minuty (15 minut za wpis + 7 minut za nie przyjęcie mandatu). Ty stwierdziłeś w połowie drogi, że kolega Ci pożyczy pieniądze na mandat... więc już Ci dałem ponowną możliwość opłacenia mandatu za skrócenie drogi. Opłaciłeś mandat w wysokości 720 PLN tuż przed więzieniem w Dillmore, więc z 22 minut - 7 minut = 15 minut (za sam wpis). I poinformowałem Cię, że idziesz do więzienia za wpis.

Nie widzę tutaj żadnego błędu po mej stronie. Uważam, że wywiązałem się ze swych obowiązków z wielką dokładnością. Czekam na wypowiedź Zarządu Frakcji.

A tutaj dorzucam dowód z MDT w radiowozie na to, że posiadałeś wpis...

Spoiler

8sEELaj.jpg

4 minuty temu, olke napisał:

nic nie mówiłeś do mnie przez megafon w trakcie zatrzymania(przez co zauwazylem cie dopiero przy rozkladzie) i nie mialem prawa uslyszec sygnalizacji dzwiekowej bo mta mam wyciszone.

Nic nie mówiłem do Ciebie przez megafon? A to dziwne... no patrz, a w twych logach są linijki gdy jednak używam megafonu i to nie jednokrotnie...

Nie miałeś prawa usłyszeć sygnalizacji dźwiękowej, bo miałeś dźwięki MTA wyciszone??! Słabe wytłumaczenie...

Edytowane przez TiAmo.

1 minutę temu, TiAmo. napisał:

co do tego to pisales to dopiero po tym jak oddalem tobie dokumety i juz dawno sie zatrzymalem

jak wedlug ciebie powiedziales to przed tym jak cie zatrzymalem, to bardzo rp jest od razu kazanie wyjsc z pojazdu z rekami podniesionymi w gorze

5 minut temu, TiAmo. napisał:

Nie miałeś prawa usłyszeć sygnalizacji dźwiękowej??!

taka prawda, nie mialem

16 minut temu, olke napisał:

co do tego to pisales to dopiero po tym jak oddalem tobie dokumety i juz dawno sie zatrzymalem

jak wedlug ciebie powiedziales to przed tym jak cie zatrzymalem, to bardzo rp jest od razu kazanie wyjsc z pojazdu z rekami podniesionymi w gorze

taka prawda, nie mialem

Proszę, byś pisał ze zrozumieniem, bo nie rozumiem twych niektórych wypowiedzi... A jeżeli chodzi Ci o nakaz zatrzymania się, to też pewnie go masz w logach — wystarczy poszukać. Do zatrzymania doszło, po twym rozładunku, a skarga jest z tego, co wiem za "niesłuszne ukaranie Cię więzieniem. Nie widzę sensu prowadzić dalszej rozmowy na ten temat, wszystko, co miałem napisać, to napisałem. Czekam na wypowiedź Zarządu.

Godzinę temu, olke napisał:

Skarga dotyczy rzekomej ucieczki z mojej strony ale jak sam przyznałeś do zatrzymania doszło po moim rozładunku to proszę mi powiedzieć w, którym momencie uciekałem?

To chyba Ci się powody pomyliły... - "Powód napisania skargi: bezpodstawne wstawienie za kratki".

Opisałem całe nasze spotkanie w pierwszej mej wypowiedzi, ale widzę, że kłania się czytanie ze zrozumieniem... Ale już nie będę takim "chamem" i Ci dam odpowiedź na twe pytanie. - Gdy przejeżdżałem przez most Las Venturas - Fort Carson, zauważyłem, jak skracasz lawetą z pracy dorywczej drogę, jadąc przez wysepki z piasku. Włączyłem sygnalizację świetlną, jak i dźwiękową i nakazałem Ci się zatrzymać - *MEGAFON* (TiAmo.): Police Department! Zjedź na pobocze, zgaś silnik, zaciągnij ręczny i nie opuszczaj pojazdu!. Ty zaś zlekceważyłeś mój nakaz wydany poprzez megafon i udałeś się do bliskiego położonego punktu rozładunku twojej lawety, przy tym skracając drogę, aż do stacji benzynowej. Następnie gdy dojechałem na miejsce musiałem czekać, aż się rozładujesz... Po czym ponownie Ci nakazałem się zatrzymać. Wtedy przystąpiłem do kontroli.

Myślę, że już wszystko jasno zrozumiałeś, a teraz uzbrój się w cierpliwość i czekaj razem ze mną na wypowiedź Zarządu :)

Edytowane przez TiAmo.
Literówka.

3 minuty temu, TiAmo. napisał:

To chyba Ci się powody pomyliły... - "Powód napisania skargi: bezpodstawne wstawienie za kratki".

Bezpodstawne wstawienie za kratki. Chodzi o to, ze po zaplaconym mandacie nagle powiedziales, ze jeszcze 15 minut odsiedzę za "ucieczkę".

6 minut temu, TiAmo. napisał:

*MEGAFON* (TiAmo.): Police Department! Zjedź na pobocze, zgaś silnik, zaciągnij ręczny i nie opuszczaj pojazdu!

Kazales mi zjechac na pobocze dopiero po tym jak oddalem paczke w miejsce rozkladu. 

2 godziny temu, olke napisał:

Bezpodstawne wstawienie za kratki. Chodzi o to, ze po zaplaconym mandacie nagle powiedziales, ze jeszcze 15 minut odsiedzę za "ucieczkę".

Kazales mi zjechac na pobocze dopiero po tym jak oddalem paczke w miejsce rozkladu. 

15 minut dostałeś za sam wpis w komputerze i 7 minut za nie przyjęcie mandatu, ale opłaciłeś ten mandat tuż przed wejściem do więzienia, więc zamiast iść na 22 minuty do jaila, to wsadziłem na 15 minut za sam wpis...

Nakazałem Ci się zatrzymać jak zobaczyłem, że znów ruszyłeś pojazdem z pracy dorywczej po rozładunku, a binda na megafonie wysyłałem wcześniej i jest on zauważalny na chacie, więc nie pisz nam tutaj, że miałeś dźwięki off...

Edytowane przez TiAmo.

3 minuty temu, olke napisał:

to ja sie zatrzymalem?

no mam dzwieki off

Boże czy ja prowadzę konwersacje z człowiekiem? Zatrzymałeś się dopiero na rozładunku, ponieważ miałeś w poważaniu sygnały świetlne/dźwiękowe i nakazy zatrzymania się na megafonie.
Widzę, że nie ma sensu prowadzić tej jakże trudnej konwersacji... Czekam na wypowiedź Zarządu frakcji San Andreas Police Department.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin