Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SAPD - oskarżony przez Szkodnik007

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Treść wątku:
Login:  Szkodnik007
Nick:   Szkodnik007
Serial:   7443F6B4F49F0C9D57C8542ECF926844
Przynależność do frakcji: < Police Officer I @Rafi007 zostaje wydalony z frakcji, z powodu otrzymania kary serwerowej. >
Opis sytuacji:   Zostałem wydalony z frakcji z powodu bana za styl.3. Pisana była apelacja jednak kara nie zdjęta. Niestety zostałem przez to wydalony z Frakcji. Po jakimś czasie dwóch członków z poprzedniej akademii dostało bana, jeden gracz otrzymał na 5 dni za to drugi gracz na 7 dni , pisane były apelacje i też kara była nie zdjęta. Jednakże oni dostali zawieszenie w takim przypadku i z mojej strony zostałem nie sprawiedliwie potraktowany. Nie chcę się mścić  a jednak chce wyjaśnienia dlaczego inaczej zostali potraktowani niż moja osoba.
Dowody: 

https://imgur.com/a/ejoyykU
Świadkowie:  Raczej nie ma takiej potrzeby.

PS. Proszę nie odbierać tego jak zemsty , gdzie długo się zastanawiałem czy pisać tą skargę.

Witam.

Twoja kara nieco różni się od kar funkcjonariuszy, którzy zostali zawieszeni. Mianowicie Twoja kara jest oczywista i zrozumiała, natomiast kara @Amalyssek została nadana z powodu wulgarnego powodu wyłączonych prywatnych wiadomości, który ustawił jeszcze przed dołączeniem do frakcji. Gdy przystąpił do egzaminu pościgowego, zgodnie z zasadami wyłączył prywatne wiadomości nie zauważając starego powodu.

Kara @pluuum została nadana z powodu zabicia gracza, który był poza DM'em. W tym miejscu było wielu graczy i ciężko było zauważyć, czy faktycznie ten gracz jest na DM'ie. Ponadto jest to raczej wina skryptu, bo przecież uniemożliwia on zabijanie graczy, którzy są poza strefą. Dodatkowo przed otrzymaniem bana inny administrator przeniósł się do niego i wytłumaczył mu jak wygląda sytuacja, więc czemu został on zbanowany przez innego członka administracji?

Zgodnie z systemem zawieszania w przypadku otrzymania kary serwerowej zostali oni zawieszeni do wyjaśnienia, do czasu rozpatrzenia apelacji. Fakt, obie zostały odrzucone, dlatego powinni zostać wydaleni z frakcji, jednak zważając na to co pisałem powyżej, na ich powody kar, po rozmowie z V-Liderem frakcji stwierdziliśmy, że wydalenie ich nie będzie odpowiednie, dlatego obaj zostali zawieszeni na okres 7 dni, zgodnie z systemem.

Tą sprawą również zajęła się administratorka RCON, więc w sumie nie widzę potrzeby tej skargi.

Miłego wieczoru.

Edytowane przez CampeQ

18 godzin temu, CampeQ napisał:

Twoja kara nieco różni się od kar funkcjonariuszy, którzy zostali zawieszeni. Mianowicie Twoja kara jest oczywista i zrozumiała, natomiast kara @Amalyssek została nadana z powodu wulgarnego powodu wyłączonych prywatnych wiadomości, który ustawił jeszcze przed dołączeniem do frakcji. Gdy przystąpił do egzaminu pościgowego, zgodnie z zasadami wyłączył prywatne wiadomości nie zauważając starego powodu.

Dla mnie kara to kara. Ja też zrobiłem to nie świadomie gdzie styl.3 był zawsze dozwolony oraz jako swat mogliśmy go używać. Na moje nieszczęście długo nie grałem na dm i nie wiedziałem nic o tym że było to zabronione. I dlaczego ze mną nikt nie rozmawiał o mojej karze, w sytuacji gdzie dostałem bana byli inni członkowie SAPD którzy mi też nic o tym nie wspomniali. I nie rozumiem coś takiego jak kara oczywista a kara nie oczywista. 

18 godzin temu, CampeQ napisał:

Kara @pluuum została nadana z powodu zabicia gracza, który był poza DM'em. W tym miejscu było wielu graczy i ciężko było zauważyć, czy faktycznie ten gracz jest na DM'ie. Ponadto jest to raczej wina skryptu, bo przecież uniemożliwia on zabijanie graczy, którzy są poza strefą. Dodatkowo przed otrzymaniem bana inny administrator przeniósł się do niego i wytłumaczył mu jak wygląda sytuacja, więc czemu został on zbanowany przez innego członka administracji?

Co do tej sytuacji. Gracz Brukselka stał sam po za granicą dm. Gracz musiał widzieć że jest po za dm ponieważ widział blipa na mapie. Wcześniej inny gracz też za to dostała bana to czemu on niby miał dostać ostrzeżenie? Było by to nie fair w stosunku do tego gracza. Dodam że wszyscy gracze stali po za strefą gdzie widział to owy administrator @Limitless

Ja rozmawiałem też z Administratorką RCON która sama mi doradziła abym ów skargę napisał dla tego widzę potrzebę tej skargi. 

Wzajemnie, czekamy na decyzję. 

Edytowane przez Szkodnik007

6 godzin temu, Szkodnik007 napisał:

Dla mnie kara to kara.

Dla Ciebie.

Ja też zrobiłem to nie świadomie gdzie styl.3 był zawsze dozwolony oraz jako swat mogliśmy go używać. 

Dnia 23 grudnia zostało napisane ogłoszenie o kategorycznym zakazie używania stylu trzeciego, Ty natomiast zostałeś zbanowany 31 grudnia, więc to, że się nie zapoznałeś, ponadto nie dostosowałeś się do rozkazu nie jest naszą winą.

I dlaczego ze mną nikt nie rozmawiał o mojej karze, w sytuacji gdzie dostałem bana byli inni członkowie SAPD którzy mi też nic o tym nie wspomniali. 

Bo dostałeś słuszną karę za coś, co było zabronione tydzień wcześniej, po co mieliśmy z Tobą o tym rozmawiać?

Nikt nie będzie Tobie dobrowolnie wspominał czego można czego nie, to leży w Twoim interesie.

Gracz Brukselka stał sam po za granicą dm.

Dodam że wszyscy gracze stali po za strefą gdzie widział to owy administrator @Limitless

Czyli jednak nie stał sam?

28 minut temu, CampeQ napisał:

Dnia 23 grudnia zostało napisane ogłoszenie o kategorycznym zakazie używania stylu trzeciego, Ty natomiast zostałeś zbanowany 31 grudnia, więc to, że się nie zapoznałeś, ponadto nie dostosowałeś się do rozkazu nie jest naszą winą.

Możliwe że nie zauważyłem tego ponieważ w czasie świąt byłem odłączony od Komputera i nie przeglądałem discorda , gdzie wiele razy tłumaczyłem że był to mój nieświadomy błąd.

28 minut temu, CampeQ napisał:

Dodam że wszyscy gracze stali po za strefą gdzie widział to owy administrator @Limitless

Co do tej sprawy, grupka z Administratorem była po za strefą ale oddalona od gracza Brukselki. Jeśli masz wątpliwości co do jego bana pisz do administratora który go zbanował aby ci pokazał ss jak naprawdę to wyglądało. 

Wiadomo że zabicie po za dm jest zabronione i nie idzie od tak zabić przez przypadek po za strefą, było to celowe. Wcześniej osoby też dostawały za to bana więc nie widzę tutaj usprawiedliwienia że gracz tego nie był świadomy. 

W dniu 4.03.2020 o 21:56, CampeQ napisał:

Co do tego! Skąd możesz wiedzieć jak ta sytuacja wyglądała jeśli cię tam nie było. Naprawdę mogę poszukać SS jak to zabójstwo wyglądało albo wyjaśnij to z adminem który dawał mu karę. 

I od kiedy kary nie zdjęte dzielą się na kary nie oczywiste i oczywiste-Absurd

Edytowane przez Szkodnik007

W dniu 5.03.2020 o 22:05, Szkodnik007 napisał:

Możliwe że nie zauważyłem tego ponieważ w czasie świąt byłem odłączony od Komputera i nie przeglądałem discorda , gdzie wiele razy tłumaczyłem że był to mój nieświadomy błąd.

To nie zmienia faktu, że przed wejściem na służbę po Twojej przerwie powinieneś zapoznać się z informacjami.

Wiadomo że zabicie po za dm jest zabronione i nie idzie od tak zabić przez przypadek po za strefą, było to celowe. Wcześniej osoby też dostawały za to bana więc nie widzę tutaj usprawiedliwienia że gracz tego nie był świadomy. 

Tak, da się przypadkowo zabić kogoś poza strefą, jeśli oby dwoje stoją na krawędzi.

I powiedz mi proszę, gdzie ktoś usprawiedliwia go nieświadomością? Naucz się czytać ze zrozumieniem, wtedy komentuj.

Oraz wspomnę o tym:

Ponadto jest to raczej wina skryptu, bo przecież uniemożliwia on zabijanie graczy, którzy są poza strefą. Dodatkowo przed otrzymaniem bana inny administrator przeniósł się do niego i wytłumaczył mu jak wygląda sytuacja, więc czemu został on zbanowany przez innego członka administracji?

I od kiedy kary nie zdjęte dzielą się na kary nie oczywiste i oczywiste-Absurd

Tragedia, szok i niedowierzanie. Nie wiem nadal czego w tym nie rozumiesz, w moich poprzednich odpowiedziach opisałem dane sytuacje kar łącznie z Twoją, więc każdy myślący logicznie człowiek z tych wypowiedzi znajdzie różnicę między tymi karami.

Mam nadzieję, że nie będę musiał się tu więcej wypowiadać.

Raz usłyszałem od twojego pracownika frakcji że zmieniłeś zasady co do kar po moim wydaleniu a tutaj okazuję się że moja kara była oczywista a ich nie. 

9 godzin temu, CampeQ napisał:

Tragedia, szok i niedowierzanie. Nie wiem nadal czego w tym nie rozumiesz, w moich poprzednich odpowiedziach opisałem dane sytuacje kar łącznie z Twoją, więc każdy myślący logicznie człowiek z tych wypowiedzi znajdzie różnicę między tymi karami.

Jestem tylko ciekaw tej decyzji :

Kolejny ban podczas zawieszenia i kolejna apelacja odrzucona, jestem ciekaw waszej decyzji.

Nie chcę cię obrazić ale po prostu czułem się  nie sprawiedliwie potraktowany co do mojej osoby bo też mi na frakcji bardzo zależało i też bym dużo oddał żeby mieć takie zawieszenie jak oni, Ty twierdzisz że ja moja kara była jakby odrzuceniem waszego rozkazu , dla mnie to wygląda inaczej. 

9 godzin temu, CampeQ napisał:

Tak, da się przypadkowo zabić kogoś poza strefą, jeśli oby dwoje stoją na krawędzi

To był bardzo dziwny przypadek, gość strzelając z broni nie mógł zabić drugiego gościa ponieważ ten stał poza strefą i myślał że jest afk więc wykorzystał tzw. błąd skryptu i zabił go nożem całkowicie przez przypadek ale nie odchodźmy od tematu skargi. Myślę że z mojej strony to wszystko i napisałem wszystko co chciałem.

Dziękuje ode mnie to wszystko.

• 1 miesiąc temu...

Witam. 
Jak sam @CampeQ wspomniał - Twoja kara nieco różni się od dwóch innych funkcjonariuszy. Ty nie dostosowałeś się do ogłoszenia, które było tydzień przed nałożeniem na Twoje konto bana, więc jest to tylko i wyłącznie Twoja wina. 
Sytuację funkcjonariusza @pluuum znam doskonale, ponieważ to ode mnie otrzymywał dzień wcześniej ostrzeżenie. Dlaczego? Już to wyjaśniałem - gracz stał bardzo blisko strefy, więc mógł nie zauważyć, że tamta osoba znajduje się poza granicą, szczególnie, że jak sam już wspomniałeś - nie byli tam sami. Więc ban za ów przewinienie według mnie jest zbyt wielką karą, wystarczyło nadać upomnienie - jak zresztą zrobiłem. 
Przechodząc do ostatniego funkcjonariusza - @Amalyssek'a, tutaj sprawa z wulgarnym powodem nie powinna mieć w ogóle miejsca. Błędy przytrafiają się każdemu, a jak sam twierdzi - powód ustawił jeszcze przed dołączeniem do frakcji. Dostosował się do zasad panujących podczas egzaminu pościgowego i przez swoje zapomnienie otrzymał bana. 

Zgodnie z systemem zawieszania w przypadku otrzymania kary serwerowej zostali oni zawieszeni do wyjaśnienia, do czasu rozpatrzenia apelacji. Fakt, obie zostały odrzucone, dlatego powinni zostać wydaleni z frakcji, jednak zważając na to co pisałem powyżej, na ich powody kar, po rozmowie z V-Liderem frakcji stwierdziliśmy, że wydalenie ich nie będzie odpowiednie, dlatego obaj zostali zawieszeni na okres 7 dni, zgodnie z systemem.

Decyzję, która została podjęta przez główny zarząd frakcji uważam za słuszną. 

W dniu 7.03.2020 o 08:42, Szkodnik007 napisał:

Kolejny ban podczas zawieszenia i kolejna apelacja odrzucona, jestem ciekaw waszej decyzji.

Kolejny ban wiązał się z wydaleniem i tak się stało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin