Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na FullaN - oskarżony przez skinnyjaquez

skinnyjakuza
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @FullaN
    Data i godzina zdarzenia: 22.06.2020 około godziny 19:45
    Pełen opis sytuacji: Zostałem zatrzymany przez funkcjonariusza za przejechanie przez most z masą ładunku wykraczającą poza dozwoloną. Całkowicie zgadzam się z tą karą, jednakże nie zgadzam się z przebiegiem akcji RP. FullaN zaczął od wysłania złego bindu, w którym od razu chce ode mnie dokumenty i list przewozowy, dopiero później zaczął poprawnie (dowód rzeczowy nr 1). Następnie otrzymałem mute (z tą karą także się zgadzam), przez co myślałem, że FullaN poinformuje mnie o czynnościach wykonywanych w takiej sytuacji. Tak się jednak nie stało, tylko dalej kontynuował akcję RP. Poprosiłem więc, aby mój kolega @skinnypablo odpisywał mu za mnie na PM (dowód rzeczowy nr 2). Kolejnym punktem w tej akcji był nakaz opuszczenia pojazdu (dowód rzeczowy nr 3). Stwierdziłem wtedy, że funkcjonariusz zawiezie mnie do bankomatu. Następnie FullaN ponownie źle poprowadził akcję RP najpierw mnie zakuwając, później łapiąc a dopiero na końcu wysyłając binda o wyciąganiu kajdanek i zakuwaniu (dowód rzeczowy nr 4). Dopiero po tym zostałem poinformowany o tym, że przez karę mute jestem kierowany bezpośrednio do więzienia. Zostałem wsadzony do radiowozu i zaznajomiony z długością mojej docelowej odsiadki (dowód rzeczowy nr 5). Kolejnym elementem sytuacji jest rozmowa prywatna na komunikatorze Discord (dowód rzeczowy nr 6), w której FullaN wysłał informację, że mute=odmowa przyjęcia mandatu. Wiadomość ta wyglądała jak punkt z jakiegoś regulaminu, dlatego zapytałem się gdzie mogę znaleźć taką informację. FullaN odpisał "w jaki sposób możesz mi napisać", dlatego wytłumaczyłem mu, że kolega za mnie pisał (wysłałem nawet bindy aby nie musiał szukać), na co odpisał, że nie ma pewności, czy to mój kolega. Podałem więc 3 powody, dlaczego faktycznie to mógłby być mój kolega na co dostałem odpowiedź "Wykonałem swój obowiązek.". Punktem kulminacyjnym rozmowy jest wiadomość, w której FullaN pisze, że nie zauważył, że dostałem mute podczas akcji RP. Czułem się ponownie zobowiązany do podania powodu dlaczego mógł zauważyć, że dostałem muta, na co FullaN odpisał, żebym napisał skargę. Podczas tej akcji funkcjonariusz FullaN nie tylko nieumiejętnie używał bindów frakcyjnych, ale również wykazał się brakiem należytej uwagi, przez co nie zauważył, że dostałem karę wyciszenia.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Spoiler

Dowód rzeczowy nr 1: 

[2020-06-22 19:44:07] [Output] : FullaN [248]: Dobrze proszę podać prawo jazdy i list przewozowy.
[2020-06-22 19:44:11] [Output] : FullaN [248]: Uszanowanie. Police Officer I FullaN z San Andreas Police Department.

Dowód rzeczowy nr 2:

[2020-06-22 19:46:31] [Output] : FullaN [248]: Dzisiaj będe musiał ukarać Pana mandatem w wysokości 2400 PLN. Przyjmujesz ?

[2020-06-22 19:46:39] [Output] : FullaN [248]: Powodem jest za duĹĽa masa pojazdu.

[2020-06-22 19:47:11] [Output] : >> FullaN [248]: przyjmuje // skinnyjaquez

[2020-06-22 19:47:16] [Output] : FullaN [248]: Przyjmujesz ?
[2020-06-22 19:47:46] [Output] : * FullaN wyciÄ…ga bloczek z mandatami, po czym wypisuje kwitek i podaje razem z dokumentami.
[2020-06-22 19:47:54] [Output] : FullaN [248]: Proszę się podpisać.

[2020-06-22 19:48:06] [Output] : >> FullaN [248]: nie ma pieniedzy wiec musi iść do bankomatu / skinnyjaquez

Dowód rzeczowy nr 3:

[2020-06-22 19:48:51] [Output] : FullaN [248]: Proszę opuścić Pojazd!

Dowód rzeczowy nr 4:

[2020-06-22 19:49:05] [Output] : ✔ Zostałeś/aś zakuty/a przez funkcjonariusza FullaN!
[2020-06-22 19:49:05] [Output] : ✔ Zostałeś/aś złapany/a przez funkcjonariusza FullaN!
[2020-06-22 19:49:20] [Output] : * FullaN wyciÄ…ga zza pasa kajdanki, po czym zakuwa zatrzymanego.

Dowód rzeczowy nr 5:

[2020-06-22 19:49:31] [Output] : FullaN [248]: Udamy siÄ™ do wiezienia, poniewaĹĽ posiada Pan mute.
[2020-06-22 19:49:34] [Output] : ✔ Zostałeś/aś wsadzony/a do pojazdu przez funkcjonariusza FullaN!
[2020-06-22 19:50:07] [Output] : FullaN [248]: Na 24 minuty oczywiście.

Dowód rzeczowy nr 6: 

https://imgur.com/a/or8hhVh

Ja, skinnyjaquez zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Witam z tej strony Police Officer I z San Andreas Police Department.

Więc sytuacja zaczęła się tak że przejechałeś przez most ciężarówka z kopalni. Zatrzymałem Pana w celu zobaczenia wagi pojazdu. Potem gdy napisałem żeby Pan podał dokumenty od razu się przywitałałem. Po prosiłem o dokumenty Pańskie oczywiście je podałeś. (Miałem skierowanął źle kamerę i nie zauważyłem że akurat dostałeś wtedy mute). Potem po prosiłem  Ciebie żebyś wsiadł z pojazdu zakułem Cię (odegrałem) poinformowałem Cię że masz Mute i udamy się do więzienia na 24 minuty. 

Powiedz mi skąd miałem 100% pewność że to twój kolega? 

Pozdrawiam FullaN

EDIT: 

Oprócz wyżej przedstawionych wykroczeń, jest mnóstwo innych za które gracz może otrzymać mandat. W przypadku odmowy mandatu, nie wystarczającej ilości pieniędzy, blokady pisania, nieodpowiedniej postawy, wulgarnym lub obrażającym funkcjonariusza podejściem ilość minut aresztu jest przeliczana według systemu:

100PLN mandatu  - 1 minuta aresztu
Przykładowo, jeśli mandat wynosi 5000PLN a gracz nie ma możliwości opłacenia go z w/w powodów, trafia do więzienia na 50 minut.

Wycinek z taryfikatora więziennego 

Czekam na werdykt zarządu 

Edytowane przez FullaN

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin