Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na AqUaZ - oskarżony przez osa180

osa180
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @AqUaZ
Data i godzina zdarzenia: 16.08.2020 około godziny 22:20
Pełen opis sytuacji: Wszystko od początku. Była już późna godzina i miałem już kończyć grę. Kiedy już jechałem w stronę przechowalni Ocean Flats, zatrzymał mnie policjant @Wixer (na 99%, ponieważ nie wiem czemu ale w folderze console, nie ma żadnych logów z tego zajścia). Już byłem tak bardzo zmęczony, że nawet nie zauważyłem prędkości jakiej przekroczyłem, a mianowicie 81km/h na odcinku na którym można się poruszać z prędkością 80km/h. Nie rozumiem dlaczego owy policjant mnie zatrzymał za przekroczenie 1km/h, ale mniejsza z tym. Dawno nie uciekałem przed SAPD,  dlatego postanowiłem zrobić pościg. Więc odjechałem od Pana Wixer'a i pojeździłem po ulicach SF żeby go zgubić. I chyba mi się to udało ,bo więcej go nie widziałem. Wtedy do pościgu dołączył bullet w którym służbę pełniło 2 supportów. Jednym z nich był @AqUaZ. Widząc takie szybkie auto, wiedziałem, że nie mam szans uciec. Dlatego postanowiłem zrobić pościg RP. Po tym jak zobaczyłem że goni mnie ten bullet, pojechałem na most Garver Bridge. Tam nie było co odgrywać RP, więc uciekałem vmax'em. Jest to odcinek autostrady wiec nie przekraczałem dozwolonej prędkości. Po przejechaniu na drugą strone rzeki, zjechałem na polną dróżkę obok takiej bazy. Wtedy chciałem rozpocząć RP. Jednak kiedy zacząłem pisać, kierujący bulletem staranował mnie. Więc postanowiłem, że jak nie chcą "się bawić" w RP, to wciskam gaz i po prostu uciekam. Oczywiście próbowałem jeszcze jakoś zacząć to RP, lecz każde zatrzymanie pojazdu kończyło się tym, że strzelano w moim kierunku. Potem trochę pojeździliśmy po tym ulicach na pustyni. Następnie zboczyłem z drogi i jak rozumiem to jest powód odebrania mi prawa jazdy. Tylko w tym rzecz, że ja nie rozumiem w jaki sposób po przez jazdę przez pustynie złamałem regulamin. Obejrzałem nawet kilka pościgów na YT i niczym nie odbiegały od moich, a jednak im nikt nie odbierał prawa jazdy. Nawet ja w swoich poprzednich pościgach tak samo uciekałem lecz dopiero w tym taka sytuacja mnie spotkała. Ale opowiadam dalej. Z pustyni udałem się w kierunku Bayside. Kiedy tam dojechałem zawróciłem, oczywiście na swój pas i wracałem. Nie wiem dlaczego ale jadąc przez Bayside Tunnel policjant zmierzył mi prędkość (która wyniosła 199km/h). Nie rozumiem w jakim celu to zrobił, przecież jest to odcinek autostrady. A z tego co wiem i co przeczytałem w KRD serwera, mogę poruszać się na tym odcinku z maksymalną prędkością. Jadąc dalej tą trasą, niestety nie wyrobiłem się w zakręcie i moje auto wpadło do rzeki. Ja od razu wyszedłem z auta i wpisałem komende /rece2 (jak widać na SS https://imgur.com/gallery/pcfDejn). Czekałem aż "przechwyci" mnie policja, cały czas stojąc nie ruchomo. Może uznali że chcę się utopić. Ale po jakiejś chwili zabrano mi prawo jazdy. Powód kary: Odwalanie podczas pościgu, stunty pojazdem, skoki. Nie rozumiałem powodu takiego postępowania, dlatego napisałem na /pm do osoby nakładającej kare. Dowiedziałem się tyle, że pościg był "0 RP"

Mi nie chodzi o ukaranie Pana AqUaZ'a i nawet nie uważam, że mam racje, tylko po prostu wyjaśnienie wątpliwości. Ja jeszcze raz je wymienię, żeby osoba która będzie na nie odpowiadać nie pominęła żadnej z nich.

1. Dlaczego zostałem zatrzymany za przekroczenie prędkości o 1km/h

2. Dlaczego funkcjonariusze z bulleta nie dali mi możliwości prowadzenia pościgu RP, nie dali mi nic napisać (Ja rozumiem że na początku, nie wyglądało to jak pościg RP, ale to była pierwsza minuta pościgu)

3. Poproszę jakiś paragraf lub sensowne wytłumaczenie dlaczego przejeżdżając przez pustynie złamałem regulamin co skutkowało nałożeniem kary.

4. Jaki cel miało mierzenie prędkości auta którym się poruszałem na autostradzie

5. Dlaczego, po wpadnięciu mojego pojazdu do rzeki policjanci nie kontynuowali pościgu

6. Dlaczego dopiero kiedy auto wpadło do rzeki zabrano mi prawo jazdy a nie wtedy kiedy złamałem ten regulamin. Powód nałożenia kary odnosi się do akcji na pustyni, więc dlaczego od razu nie odebrano mi tam prawa jazdy a w momencie utonięcia pojazdu. Z mojej strony tak trochę dziwnie to wygląda, jakby policjanci chcieli pościg i przymknęli na to oko, a kiedy nie było już czego gonić nagle im się przypomniało.

7. Ciężko mi jest to wytłumaczyć ale jeśli nie goniłby mnie support, to bym kary nie otrzymał. Więc to jest takie niesprawiedliwe że taki support używa swoich możliwości do pełnienia służby, przez co "wywyższa się" nad zwykłych funkcjonariuszy.

8. Od kiedy istnieje takie coś, że podczas pościgu muszę robić RP, jechać powolutku i nawet nie mogę wiechać na chodnik czy obrócić się z dachu

Dowód, który to potwierdza całe zajście: SS z końca pościgu https://imgur.com/gallery/pcfDejn, logi z gry (lecz niestety mi się wykasowały) i zaznania 2 funkcjonariusza 

Ja, osa180 zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez osa180
zapomniałem dodać akceptacji regulaminu

Uszanowanie, Sergeant I AqUaZ.

1 godzinę temu, osa180 napisał:

1. Dlaczego zostałem zatrzymany za przekroczenie prędkości o 1km/h

Zatrzymał Ciebie Wixer, nie my.

2. Dlaczego funkcjonariusze z bulleta nie dali mi możliwości prowadzenia pościgu RP, nie dali mi nic napisać (Ja rozumiem że na początku, nie wyglądało to jak pościg RP, ale to była pierwsza minuta pościgu)

Od samego początku pościgu zacząłeś robić co Ci się tylko podoba, chodzi mi głównie tutaj o Twoje skracanie, skoki etc. Więc w tamtym momencie nie otrzymałeś od nas szansy na prowadzenie pościgu RP.

3. Poproszę jakiś paragraf lub sensowne wytłumaczenie dlaczego przejeżdżając przez pustynie złamałem regulamin co skutkowało nałożeniem kary.

Nie dostałeś kary za przejeżdżanie przez pustynie, tylko za wszystkie Twoje skoki oraz tak zwane "wallride'y".

4. Jaki cel miało mierzenie prędkości auta którym się poruszałem na autostradzie

Nie chodziło tutaj o mierzenie Twojej prędkości tylko nakazanie zatrzymania się.

2 godziny temu, osa180 napisał:

5. Dlaczego, po wpadnięciu mojego pojazdu do rzeki policjanci nie kontynuowali pościgu

Bo otrzymałeś zakaz prowadzenia pojazdów. Gdyby ten skok nie był celowy to pościg byłby prowadzony dalej, a Ty nie otrzymałbyś zakazu.

6. Dlaczego dopiero kiedy auto wpadło do rzeki zabrano mi prawo jazdy a nie wtedy kiedy złamałem ten regulamin. Powód nałożenia kary odnosi się do akcji na pustyni, więc dlaczego od razu nie odebrano mi tam prawa jazdy a w momencie utonięcia pojazdu. Z mojej strony tak trochę dziwnie to wygląda, jakby policjanci chcieli pościg i przymknęli na to oko, a kiedy nie było już czego gonić nagle im się przypomniało.

Kara nie odnosi się tylko do Twojej akcji na pustyni, tylko jak wspomniałem już wyżej również do Twojego skoku na końcu pościgu.

7. Ciężko mi jest to wytłumaczyć ale jeśli nie goniłby mnie support, to bym kary nie otrzymał. Więc to jest takie niesprawiedliwe że taki support używa swoich możliwości do pełnienia służby, przez co "wywyższa się" nad zwykłych funkcjonariuszy.

Jeśli pościg byłby prowadzony przez osobę która nie jest w Administracji mogłaby ona podesłać odpowiednie dowody na Twoją osobę w reporcie, więc również mógłbyś otrzymać karę.

8. Od kiedy istnieje takie coś, że podczas pościgu muszę robić RP, jechać powolutku i nawet nie mogę wiechać na chodnik czy obrócić się z dachu

Nie, nie musisz zawsze robić pościgu RP, nie jest to obowiązkowe, ale są też jakieś granice.

Skarga, która zostanie napisana, musi zostać poparta dowodami, świadczącymi o winie funkcjonariusza, jeśli takowych nie będzie, zostanie odrzucona.

Co do Twoich dowodów podesłanych na imgurze, są one niewystarczające. Po drugie my Ciebie nie "taranowaliśmy" tylko robiliśmy manewry PIT jak tez skracaliśmy Ci zakręty, a u nas nie jest to zabronione.

Dziękuje za nadesłanie odpowiedzi @AqUaZ.

Nie mam większych zastrzeżeń co do odpowiedzi.

Otrzymaną kare uważam za słuszną i postaram się ja w pełni odbyć (postaram ale uważaj bo jakaś apelacja może się pojawić).

Funkcjonariusza @AqUaZ uważam za niewinnego, ponieważ wybronił się z postawionych mu zarzutów i proszę o zamknięcie tematu.

Życzę miłej służby w SAPD, oby tak dalej ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin