Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Kozixon.

Deilo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

redakcja.png

Cześć. Jestem Młodszy Redaktor @Deilo. Wróciłem do Was po kilku miesięcznej przerwie i przychodzę z wywiadem z niesamowitym członkiem TSA, praktykantem 4FIGHT oraz moderatorem serwera @Kozixon. Zapraszam do lektury i ocenienia go w komentarzu poniżej. Pozdrawiam :D

pasek.png

D - Deilo

K - Kozixon

pasek.png

dBqC9qq.png

pasek.png

D: Witaj, Jestem Deilo, Młodszy Redaktor z Redakcji 4Life News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć na trochę pytań?

K: Cześć, no jasne pytaj śmiało.

D: Super, w takim razie jak to w redakcji bywa na początku wywiadów. Przedstaw się nam. Jak masz na imię, wiek, skąd pochodzisz, czym się zajmujesz na co dzień? 

K: Witam. Mam na imię Łukasz, mam 19 lat i pochodzę z województwa świętokrzyskiego. Aktualnie jestem uczniem 4 klasy technikum. Poza szkołą, jeżeli mam czas to pracuję. Z ciekawszych rzeczy to jeszcze w wolnym czasie interesuję się sportem, głównie piłką ręczną i staram się rozwijać w tym kierunku.

D: Uczęszczasz do technikum. Jeżeli można wiedzieć, na jakim profilu uczęszczasz do tej szkoły?

K: Jestem w klasie o profilu mechatronicznym i tak jako ciekawostka mogę dodać, że dziś miałem ostatnią część egzaminów zawodowych.

D: No to miejmy nadzieję, że wynik pozytywny będzie. Czym zajmuje się mechatronik?

K: Raczej o to jestem spokojny, dzięki. A co do pytania jest to najbardziej trudne pytanie jakie mogłeś zadać dotyczące tego zawodu. Jest to kierunek, który łączy wiele zawodów takich jak: elektryk, elektronik, automatyk, informatyk, mechanik i może coś jeszcze. W klasie o tym profilu jest wszystkiego po trochu, moim zdaniem najbardziej wymagający zawód na poziomie technikum. Zakres obowiązków mechatronika jest uzależniony od stanowiska pracy. Może zajmować się konserwacją i obsługą danej maszyny lub równie dobrze może zajmować się projektowaniem różnego rodzaju układów sterowań i od zera tworzyć całe linie produkcyjne. Jest to bardzo obszerny temat i w dużej mierze zależy on od przyszłej specjalizacji.

D: W wolnym czasie interesujesz się sportem, a dokładnie piłką ręczną i starasz się rozwijać w tym kierunku. Uczęszczasz na treningi? Jesteś może w jakiejś drużynie sportowej?

K: Aktualnie tę dyscyplinę uprawiam jedynie hobbistycznie ale mimo, że kariery już nie zrobię, to nadal trenuję i chcę się rozwijać, bo lubię ten sport. Na bieżąco śledzę kilka europejskich lig i czytam ciekawostki. A co do moich treningów to trenować zacząłem w wieku 10/11 lat. W klasie 3 gimnazjum był okres przełomowy, ponieważ razem z klubem, który działał w moim mieście wygraliśmy ligę na szczeblu wojewódzkim, co oznaczało również zdobycie mistrzostwa województwa. W tym właśnie sezonie zdobyłem tytuł króla strzelców, zdobywając 50 bramek. Dzięki temu dostałem pierwsze oferty z zawodowych klubów. Niestety większość lokalizacji była oddalona od mojego miejsca zamieszkania i nie zdecydowałem się postawić wszystkiego na jedną kartę mówiąc o przyszłości. Przechodząc testy w różnych miejscach znalazłem odpowiedni klub i przez pewien okres byłem związany kontraktem na poziomie juniora młodszego. Osiągając limit wiekowy na tą kategorię zrezygnowałem ze starań o zawodową grę. Z tego okresu pozostały mi wspomnienia, nagrody i wycinki z gazet oraz poznałem wiele znanych osób związanych z tym sportem. Aktualnie jednym z moich marzeń jest stanie się osobą związaną w jakiś sposób z piłką ręczna, typu sędzia, członek związku itp. Ale to tylko odległe marzenie. Wybaczcie, że się tak rozgadałem, lecz lubię wspominać. To może wróćmy już do teraźniejszości.  

D: Oczywiście, że zostanie ci to wybaczone osiągnięć oczywiście gratuluję, z całego serducha. Jeżeli chodzi o prywatne życie to myślę, że tyle wystarczy. Przejdźmy teraz do serwera 4Life. Jak trafiłeś tutaj na serwer?

K: Niestety nie jest to mój pierwszy serwer, na którym zacząłem grę na platformie MTA. Nie podobało mi się w jakim kierunku idzie konkurencyjny serwer co doprowadziło, że zacząłem szukać innego. Bliski kolega zaproponował właśnie ten i po raz pierwszy odwiedziłem go w 2015 r.

D: Jakie były twoje pierwsze wrażenia po dołączeniu do serwera? Wiadomo, że początki są zawsze trudne. 

K: Szczerze bardzo pozytywne, przynajmniej je tak zapamiętałem. W 2015 r. przegrałem niecałe 200 godzin i niestety nie mam konkretnych wspomnień z tego okresu, po prostu grałem jak każdy. Na serwer wróciłem w styczniu 2018 r.

D: No to może, jeżeli nie masz wspomnień z roku 2015, to może z 2018 coś będziemy wspominać. Co zacząłeś robić zaraz po powrocie na serwer w 2018 roku?

K: Powrót zacząłem od sprawdzenia, jak stoją ceny na giełdach i jak ogólnie działa serwer, czyli typowo. Zawitałem, również na forum, aby ogólnie się obeznać, sprawdzić ciekawostki. I tam natrafiłem na rekrutację do TSA. Postanowiłem, że spróbuję i napisałem podanie. Po kilka dniach ukazały się wyniki, w których otrzymałem szansę i w tym momencie rozpoczęła się moja kariera w TSA, która mimo wzlotów i upadków trwa do dziś. Od tego momentu moim głównym źródłem dochodów i chęci do grania stała się frakcja. To jest jeden z przełomowych momentów mojej gry na serwerze. A tak to ogólnie moja rozgrywka w tym okresie nie różniła się od innych graczy.

D: Opowiedz nam coś o frakcji TSA, na jakiej jesteś obecnie randze? 

K: Obecnie znajduję się na randze Doświadczony Szofer i jest ona niezmienna od stycznia 2019 r. Pełnię również dodatkowe funkcje m.in. jestem Zastępcą Szefa Eskorty VIP, jest to jeden z oddziałów, który też miałem okazję prowadzić przez rok. A o reszcie moich dodatkowych obowiązków można się dowiedzieć przez dołączenie do TSA.

A ogólnie co do frakcji, to miałem tę przyjemność widzieć od wewnątrz jak się ona rozwija przez te 3 lata. Takie doświadczenie z tego, co widzę, to tylko nieliczni potrafią zebrać i naprawdę polecam spróbować swoich sił w tej frakcji. Wszystkie osoby, które lubią dużo jeździć i mieć bliski kontakt z graczami oraz znają się w pewnym stopniu na mapie, zapraszam do TSA. Atmosfera panująca we frakcji jest naprawdę bardzo dobra. Nie raz miałem chęć zmienić frakcję i może kiedyś to nastąpi, ale obecnie to właśnie w tej mam zgraną ekipę, z którą nadal chcę tworzyć tę frakcję.

D: Z oficjalnych źródeł wiem - mam nadzieję, że dobrze mi podają tę informację - że w 2018 roku byłeś we frakcji na randze przełożonego. Jeżeli to prawda to skąd decyzja na opuszczenie zarządu?

K: Niestety nie była to moja decyzja. Zostałem zdegradowany, w dodatku dwukrotnie. Pierwszy raz przez zagmatwaną sprawę z banem, a drugi raz w pełni słusznie za niedopełnienie swoich obowiązków.  Wyniosłem już z tego lekcję i z perspektywy czasu jedyne co mi zostało to wspominać to i śmiać się z głupich błędów. Jak to mówią do trzech razy sztuka.  

pasek.png

ABba71Q.png

pasek.png

D: Rozumiem. Życzę Ci szybkiego powrotu do zarządu frakcji, a wszystkich graczy serdecznie zapraszamy do składania podań w najbliższej rekrutacji. Przejdźmy dalej. Należysz do biznesu 4FIGHT. Opowiedz nam proszę, czym zajmuje się dany biznes?

K: Biznes zajmuje się organizacją gal na których w ringu walczyć mogą zwykli gracze. Organizowane gale mogą być również organizacyjne, a także frakcyjne. Walki odbywają się w różnych stylach. Biznes podczas gali oferuje różnego rodzaju nagrody, m.in. pojazdy. Nagrody nie są tylko przewidziane dla uczestników gali, a również dla widowni. Jest również opcja obstawiania walk, więc jest to łatwy sposób na zarobek, jeżeli nie boimy się zaryzykować i mówię to z własnego doświadczenia, które zdobyłem, przed dołączyłem do biznesu. Podsumowując, zapraszam wszystkich do udziału w naszych wydarzeniach, bo jak wspominałem wcześniej, jest to łatwy sposób na wzbogacenie się i spędzania czasu na oglądaniu interesujących walk.

D: Czym zajmujesz się w owym biznesie?

K: Moje doświadczenie jest bardzo małe, ponieważ dołączyłem do biznesu w ostatnim czasie i za sobą mam dopiero prowadzenie jednej gali. Obecnie znajduję się na randze Praktykanta. Do obowiązków zwykłego pracownika nie zagłębiając się w szczegóły, należy m.in. prowadzenie gali lub przyjmowanie zakładów.

D: Rozumiem, może kiedyś po zyskaniu kolejnych awansów opowiesz coś więcej o tym biznesie. Kolejną rzeczą, którą musimy poruszyć to twoja przynależność do organizacji. Co możesz powiedzieć o tej organizacji? Jaka atmosfera, jak dostać się do niej?

K: Aktualnie należę do organizacji The Lost. Jestem osobą, która rzadko je zmienia i nie dołączam do nich pod względem pojazdów czy baz a dla tzw. chatu. Podczas wybierania organizacji pod uwagę biorę atmosferę jaka w niej panuje i osoby jakie w niej są. Do obecnej organizacji zaprosił mnie mój znajomy @Fl0dy., który jest jej liderem. Panuje w niej luźna i przyjemna atmosfera. Do organizacji dostają się jedynie znajomi i osoby zaufane. Organizację, którą najmilej wspominam i jestem pewny, że kiedyś do niej wrócę to Legwany. 

D: Co takiego w tych Legwanach było, że masz taką opinię o niej i masz chęć do niej wrócić?

K: Tak jak już wspominałem atmosfera i w porządku osoby oraz ze wszystkich organizacji byłem w niej najdłużej, więc też przywiązanie. A odszedłem z niej, ponieważ poczułem chęć zmiany na coś nowego. 

D: Rozumiem cię, czasem tak trzeba. No dobra. Teraz coś, co powinno być poruszone dawno temu. Marzenie serwerowe każdego gracza regularnie grającego na tym serwerze. Mianowicie przynależność do serwerowej ekipy. 18 października 2020 roku ARCON @ZbyK.gg ogłosił wynik październikowej rekrutacji na supporta, pośród szczęśliwców dostałeś się i Ty. Jaka była twoja reakcja na to?

K: Należałem już do ekipy serwera wcześniej, pierwszy raz dostałem się w styczniu 2020r., więc to wtedy zrobiło na mnie większe wrażenie. Cieszyłem się, że dostałem okazję do pomocy innym na serwerze na większą skalę. A co do ponownego mojego udziału w rekrutacji, było to spowodowane tym, że wynikła pewna sytuacja w maju 2020 r., przez którą zostałem wyrzucony. Nie chcę tego publicznie komentować. A odnosząc się do wyników z października, również się cieszyłem, ponieważ nie ukrywając - jako zwykły gracz się troszkę wypaliłem i przez okres, w którym nie byłem na randze, brakowało mi czegoś i nudziłem się. Większą przyjemność z rozgrywki przynosi mi pomoc innym. 

D: Kilka dni temu zyskałeś w ekipie awans. Czy doszły ci jakieś nowe obowiązki do tego z tej racji?

K: Oczywiście, m.in. mogę moderować forum i sprawdzać logi z serwera. Cieszę się, że zostałem dostrzeżony i dziękuję za to wyróżnienie  Administracji RCON, ponieważ rozwija to moje możliwości.

D: Rozumiem, życzę Ci oczywiście szybkich awansów w ekipie oraz we frakcji. Ponieważ zbliżamy się do końca naszego wywiadu i oczywiście jak to u nas bywa, osoba udzielająca wywiadu dostaje możliwość pozdrowienia kogo się chce. Czy zechciałbyś z tej możliwości skorzystać?

K: Chętnie, lecz nie będę wymieniał pojedynczych osób. Chcę pozdrowić wszystkich pracowników TSA.  Mam nadzieję, że czytających nie zanudziłem swoją historią. Dzięki za zainteresowanie i życzę przyjemniej rozgrywki!

D: I ja również pozdrawiam. Dzięki, za wywiadzik.

pasek.png

Dla Redakcji Prasowej 4Life News

Młodszy Redaktor @Deilo
Autoryzował @pawelik001

redakcja.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin