Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad ze Starszym Strażakiem BlueR.

Deilo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

qW1Zi6o.png

Nie było mnie maksymalnie 2 dni. Ja jestem Młodszy Redaktor @Deilo, a dziś przychodzę z kolejnym wywiadem, który przeprowadziłem ze Starszym Strażakiem @BlueR..

jdCKAno.png
D - Deilo

B - BlueR.
jdCKAno.png

1e1rpaC.pngjdCKAno.png

D: Witam, jestem Młodszym Redaktorem @Deilo z Redakcji Prasowej 4Life News. Czy zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
B: Witam serdecznie, śmiało możesz pytać.

D: No to na samym początku z życia realnego. Przedstaw się nam, jak masz na imię, ile masz lat, skąd pochodzisz, czym się interesujesz oraz co robisz na co dzień?
B: Na imię mam Kamil, lecz na serwerze przedstawiam się jako BlueR. Pochodzę z okolic Warszawy, a dokładniej mieszkam w Grodzisku Mazowieckim. Interesuję się głównie służbami mundurowymi, a także strażą pożarną, oraz gotowaniem. Co prawda nie jestem specjalistą w dziedzinie pożarnictwa, ale swoje umiem i chciałbym poznać straż pożarną w jak największych szczegółach. Na co dzień jak większość graczy od rana do południa siedzę przed komputerem na lekcjach zdalnych. Niestety nie należę do tych, co pilnie słuchają Pani profesor, a większość czasu spędzam na służbie w San Andreas Fire Department oraz na Mumble. W wolnych czasie szukam sobie czegoś, czym zabiję nudę. Czasem kończy się to piwkiem i odpalonym Visual Studio Code. Raz w tygodniu dorabiam sobie w maku, robiąc frytki na McDrive, bo czymś Cinquecento muszę zatankować. Z charakteru jestem osobą, która stara się być poważna i nie zawsze to wychodzi. Jestem miły.

D: W wolnym czasie szukasz sobie czegoś na zabicie czasu i odpalasz sobie Visual Studio Code. Być może wiele osób nie wie co to VSC. Czy możesz opowiedzieć nam, co takiego w tym programie robisz?
B: Visual Studio Code jest to program, w którym można pisać, lub edytować kod czy to w języku LUA, czy to PHP, czy to HTML, Javascript i w wielu innych językach, w których można programować. W moim przypadku korzystanie z tego programu polega na pisaniu (a przynajmniej próbie pisania) własnego kodu w jęzku LUA.  Niestety specjalistą w tym nie jestem i nie znam go na tyle, by napisać własny, chociażby serwer na scenie MTA. Rozmawiałem i mam kontakt z niektórych skrypterami i faktycznie to nie jest, że z dnia na dzień można napisać prace typu serwerowe lawety. To trzeba siąść, zobaczyć np. jak wygląda inny skrypt, jak jest on napisany i też znać te podstawowe pojęcia czym się różni "client" od "server".

D: Czy napisałeś kiedyś jakiś kod, który został w pełni dokończony i gdzieś wykorzystany?
B: Tak. Udało mi się kiedyś napisać jeden kod, który miał 40, lub 30 linijek. Motyw jego działania był taki, że jeśli frakcja SAFD założyła skin tzw. "AODO" automatycznie można było słychać ciche oddychanie jak w prawdziwym aparacie oddechowym. Oraz udało mi się kiedyś napisać skrypt na drabinę pod komendą.

D: Rozumiem. Wspomniałeś wcześniej, że interesujesz się między innymi strażą pożarną. Czy chciałbyś zostać jednym z zawodowych strażaków?
B: Jednym z zawodowych jak najbardziej. Bardzo chciałbym po ukończeniu liceum spróbować swoich sił w Szkole Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Poznaniu.

D: Wspomniałeś jeszcze, że interesujesz się gotowaniem. Skąd to zainteresowanie?
B: Wzięło się to, jak mnie mama kiedyś nauczyła robić kotlety z ziemniakami. Po pierwszej próbie wyszły mi cudnie. Od tamtego momentu gotuje, co w lodówce zobaczę. Kotlety drobiowe, kotlety mielone, pączki serowe, placki ziemniaczane, parówki w cieście francuskim, naleśniki, zupa pomidorowa z literkami. Jak wpada do mnie dziewczyna na dniach to też, zamiast jeść na mieście wole sam jej cokolwiek ugotować.

D: Pozazdrościć dziewczynie tylko. Przejdźmy do kolejnego etapu naszego wywiadu. Kolejnym etapem jest serwer. Gdzie rozpoczynałeś przygodę z MTA oraz jak trafiłeś na ten serwer?
B: Tak naprawdę mój nick został zauważony na konkurencyjnym serwerze, a przygodę w MTA zaczynałem w bodajże 2016 i grałem pod wieloma nickami. Zacząłem grę od serwera, który niestaty umarł w 2020. Obecnie jestem i gram na 4Life.

jdCKAno.png

RxirFD8.pngjdCKAno.png

D: Czy początki na serwerze były dla Ciebie jakieś trudne?
B: Dla mojej osoby nie specjalnie. Grę zacząłem w nocy z 25 na 26 Grudnia. Od razu pierwsze co to pobiegłem na magazyn i zacząłem zarabiać o 04 w nocy. Napisałem podanie do frakcji San Andreas Fire Department, gdzie na wynikach bardzo się zdziwiłem i ucieszyłem, gdy dostałem powiadomienie, że kartovelek wspomniał o mnie w wynikach do Szkoły Podoficerskiej San Andreas Fire Department.

D: Jak jesteśmy już przy frakcji, to się na moment zatrzymajmy. Czy odnalazłeś się we frakcji od początku dołączenia do niej?
B: Nie miałem żadnego problemu z zaklimatyzowaniem się wśród nowego środowiska i nowych ludzi. Dla mnie frakcja SAFD nowością nie jest, gdyż sam wcześniej spędziłem 6 miesięcy we frakcji na konkurencyjnym serwerze z wysokim stopniem służbowym, a odpowiadając na pytanie, którego nie zadałeś, ale byś zadał "Dlaczego odszedłem?" to odszedłem dlatego, że frakcja na tamtym serwerze była w ogóle nienapełniana nowością, samochody, jak i sprzęt to była porażka, a moim marzeniem było bycie we frakcji, która ma gotowy cały sprzęt, a mówię tutaj o modelach, chociażby samochodów, sprzętu hydraulicznego, medycznego itd.

D: Dużo osób wie, jak tam było, więc nie będziemy zagłębiać się w ten temat. Jak wygląda Twoja służba na serwerze, jakie zadania do Ciebie należą?
B: We frakcji San Andreas Fire Department jestem na stopieniu Starszy Strażak. Moim zadaniem jako strażaka jest przestrzeganie dyscypliny służbowej, wyjeżdżać do każdego zdarzenia, jeżeli mam przydział do danego pojazdu. Tak naprawdę służbę we frakcji San Andreas Fire Department można podzielić na zmiany. Jest zmiana I, która obecnie pełni służbę w Jednostce Ratwniczo-Gaśniczej nr 1 w Los Santos, oraz zmiana II, która pełni służbę w Jednostce Ratowniczo-Gaśniczej nr 2 w San Fierro. Mogę też Cię zagłębić w życie strażaka i ten system zmian polega na zasadzie, że co 2 tygodnie zmiana I przechodzi na jednostkę w San Fierro, a zmiana II wraca na jednostkę w Los Santos i tak w kółko, znowu za dwa tygodnie zmiana I idzie do San Fierro, a zmiana II idzie do Los Santos. Działamy na dwie jednostki oraz jesteśmy podzieleni na dwie połowy. JRG-1 Los Santos jeździ między Los Santos-Las Venturas a San Fierro działa na rejonach San Fierro, Bone County, Angel Pine itd.

D: Rozumiem. Przejdźmy dalej, a mianowicie chodzi o dalszą przyszłość na serwerze. Jak widzimy, frakcji nie opuścisz na długo. Co z serwerowymi biznesami? Czy jesteś zainteresowany dołączeniem do jakiegokolwiek biznesu?
B: Odnośnie do biznesów, chciałbym spróbować swoich sił w radiu 4Music na randze prezentera.

D: Dlaczego akurat ten biznes byś wybrał?
B: Chciałbym po prostu spróbować swoich sił jako prezenter, a jako że innego radia nie ma, no to akurat ten biznes chciałbym odwiedzić, ponieważ biznes da mi taką możliwość.

D: Obecnie za dużo Life-Point's nie posiadasz i małe masz możliwości dostania się do organizacji. Jeżeli będziesz spełniał wymogi serwerowe, to masz upatrzoną jakąś organizację, do której będziesz chciał dołączyć?
B: Na razie nie chciałbym dołączać do żadnej organizacji. Jestem we frakcji i to mi wystarczy.

D: Czy masz jakieś serwerowe marzenia?
B: Pozwolisz, że to pytanie pozostawię jako prywatne. Może w przyszłości zobaczysz, co było moim celem, moim marzeniem. 

D: No dobra, masz takie prawo. Zbliżamy się do końca naszego wywiadu. Chciałbyś kogoś pozdrowić?
B: Chciałbym pozdrowić wszystkich graczy serwera. Do tych, co odsiadują wyrok w więzieniu to PDW.

D: I ja również pozdrawiam, dziękuję za udzielenie mi krótkiego, aczkolwiek ciekawego wywiadu. Pozdrawiam.
B: Polecam się na przyszłość. 

jdCKAno.png

Dla Redakcji Prasowej 4Life News

Młodszy Redaktor: @Deilo

Autoryzował: @Dudziak

qW1Zi6o.png

Edytowane przez Deilo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin