Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Nudzio. - oskarżony przez Xayah

Xayah
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Nudzio.
    Data i godzina zdarzenia:  8.02.2021 22:46
    Pełen opis sytuacji:
Pracowałem sweeperem, moja trasa zahaczyła o strefę DM. Zjechałem z mostu, przejechałem przez GS i wyjeżdżając w celu opuszczenia DM napotkałem na poboczu gracza Nudzio, który bez powodu zaczął oddawać do mnie strzały. Dopiero wtedy zacząłem się bronić. Zdziwiony tym że policjant bez powodu mnie zaatakował zapytałem innego pracownika SAPD czy policjant na służbie może bez powodu strzelać do sweeperów na DM, odpisał mi " Bez powodu nie, ale jeżeli kogoś przejechały lub coś takiego to już inna sprawa". Oskarżony na pm próbował mi wmówić że ja, albo jakiś mój kolega go przejeżdżał, co nie jest prawdą.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/t4Ksd6I

Ja, Xayah zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Edytowane przez Xayah

Witam. Jak pisałem w wiadomości prywatnej - minute wcześniej zostałem potrącony przez sweepera, prawdopodobnie byłeś to Ty, lub Twój kolega. Nagranie mogło zostać zmanipulowane, ponieważ jak widać, zauważyłeś mnie po czym zrobiłeś kółko wracając do mnie. 

Spoiler

2021-02-08 22:45:09> ORG-The Lost Xayah: nie strzelac w sweepery bo wam przejade czyscikiem po twarzy
2021-02-08 22:45:52> ZABOJSTWO Xayah został zabity przez Nudzio., bronią Deagle

Dodatkowo, sam sugerowałeś DM'owanie pojazdem, co może zapewnić nas w przekonaniu, że przyjechałeś tam aby właśnie to uczynić. 

Edytowane przez Nudzio.

3 minuty temu, Nudzio. napisał:

Witam. Jak pisałem w wiadomości prywatnej - minute wcześniej zostałem potrącony przez sweepera, prawdopodobnie byłeś to Ty, lub Twój kolega. Nagranie mogło zostać zmanipulowane, ponieważ jak widać, zauważyłeś mnie po czym zrobiłeś kółko wracając do mnie. 

Na pewno to nie byłem ja, ani jakiś mój kolega, nie zawracałem, tylko jechałem z góry. Jechałem sobie spokojnie drogą, nawet nie skręcając w Twoją strone.

5 minut temu, Nudzio. napisał:

Dodatkowo, sam sugerowałeś DM'owanie pojazdem, co może zapewnić nas w przekonaniu, że przyjechałeś tam aby właśnie to uczynić. 

Jak już sobie sprawdziłeś czat org to pewnie zobaczyłeś że członkowie tej organizacji pisali że są na dm, dlatego napisałem żeby do mnie nie strzelali. Akurat widziałem ich jak biegali po gs, a ja byłem na moście obok, więc nie zrobiłem kółka. 

Cytat

W pewnych sytuacjach, dowody, które ukazują tylko urywek akcji, moment w którym ujawniona jest "wina" funkcjonariusza wykluczając wcześniejsze poczynania twórcy wątku nie są brane pod uwagę. Z tego powodu nalegam na nagrywanie gry. Załączając do skargi filmik z całym przebiegiem zdarzeń znacznie ułatwi jej rozstrzygnięcie.

Opierając się na regulamin składania skarg, nalegam, abyś ukazał część nagrania (jeżeli ją posiadasz), która przedstawia wcześniejsze Twoje poczynania na strefie bezprawia, ponieważ nagranie przedstawia jedynie podjazd do mojej osoby, oraz ostrzał w Waszym kierunku.
Jak wcześniej pisałem - nagranie najprawdopodobniej jest zmanipulowane, a jedynie co przedstawia, to ostrzał w Waszym kierunku, oddany za wcześniejsze potrącenie mnie.
Niestety, nie posiadam pewności, który z Was potrącił mnie, ponieważ jak wiadomo, na strefie bezprawia nie widać nicku, a moment w którym ktoś takowym sweeperem mnie potrącił, nie ukazał nicku kierowcy.
Ze względu na to, że pojawiłeś się jako pierwszy, a Twojego kolegi/kompana (który również jechał w sweeperze) nie było, to oddałem ostrzał w Twoją stronę.

17 godzin temu, Nudzio. napisał:

Opierając się na regulamin składania skarg, nalegam, abyś ukazał część nagrania (jeżeli ją posiadasz), która przedstawia wcześniejsze Twoje poczynania na strefie bezprawia, ponieważ nagranie przedstawia jedynie podjazd do mojej osoby, oraz ostrzał w Waszym kierunku.
Jak wcześniej pisałem - nagranie najprawdopodobniej jest zmanipulowane, a jedynie co przedstawia, to ostrzał w Waszym kierunku, oddany za wcześniejsze potrącenie mnie.
Niestety, nie posiadam pewności, który z Was potrącił mnie, ponieważ jak wiadomo, na strefie bezprawia nie widać nicku, a moment w którym ktoś takowym sweeperem mnie potrącił, nie ukazał nicku kierowcy.
Ze względu na to, że pojawiłeś się jako pierwszy, a Twojego kolegi/kompana (który również jechał w sweeperze) nie było, to oddałem ostrzał w Twoją stronę.

Raczej nie mam po co nagrywać całej rozgrywki, robię to tylko wtedy gdy coś się wydarzy, za pomocą skrótu klawiszowego, który nagrywa ostatnie 30 sekund. Poza tym, "wcześniejszych poczynań na strefie bezprawia" zbytnio nie było, bo jak mówiłem dopiero co na nią wjechałem i głównie stałem na moście przed GS. Nagranie przedstawia wjazd na GS i przypadkowe spotkanie ciebie oraz oddanie do mnie bezpodstawnych strzałów, a nie, jak to ująłeś, podjazd do ciebie - zauważ, że nawet nie kierowałem się centralnie w twoją stronę, tylko jechałem przed siebie drogą. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że tam jesteś, dopóki nie zacząłeś do mnie strzelać. 

Obawiam się że kwestie potrącenia zmyślasz, bo z naszej strony nie doszło do czegoś takiego. Daruj sobie te spekulacje o zmanipulowanym nagraniu, bo jedynie to ty próbujesz zakłamywać prawdę. Chyba, że jakimś cudem posiadasz dowód na rzekome potrącenie, które nigdy nie miało miejsca, to nalegam abyś ukazał. Jedyne potrącenie nastąpiło w samoobronie, co widać na moim nagraniu.

Podsumowując:

Oskarżony wymyśla historię z innym sweeperem, na którą nie ma żadnych dowodów. Taką historyjkę może napisać każdy sapd oskarżony o zaatakowanie gracza bez powodu. Ja też mogę spekulować że strzelasz do każdego sweepera z nadzieję że będzie to nowy gracz który po prostu się zgubił na mapie i na 90% nie napisze na Ciebie skargi, a jak już napisze to i tak powiesz że Cię taranował. Skupmy się lepiej na dowodach, a nie na spekulacjach, co do których oskarżony nie ma żadnych dowodów. Chyba że ma nagranie ze strefy dm? Bezwstydnie brniesz w kłamstwa co nie przystoi osobie na randze.

16 godzin temu, Nudzio. napisał:

2021-02-08 22:45:09> ORG-The Lost Xayah: nie strzelac w sweepery bo wam przejade czyscikiem po twarzy

Według Ciebie ten log to "Dodatkowo, sam sugerowałeś DM'owanie pojazdem, co może zapewnić nas w przekonaniu, że przyjechałeś tam aby właśnie to uczynić. "

Nie wiem gdzie wyczytałeś tam że przyjechałem aby robić dm pojazdem. Naucz sie czytać ze zrozumieniem. Przecież wyraźnie jest napisane, że jeżeli ktoś będzie strzelał w sweepery to wtedy go przejadę, co uczyniłem. To nie jest sugerowanie dm pojazdem. 

Oczywiście chciałem to rozwiązać bez pisania skargi, jednak oskarżony mnie ignorował, odpisał tylko wtedy kiedy zadanie zawierało słowo "skarga". Na pm na forum próbował mi wmówić że ktoś go przejechał wcześniej sweeperem, później przestał mi odpisywać.

Edytowane przez Xayah

17 godzin temu, Xayah napisał:

odpisał tylko wtedy kiedy zadanie zawierało słowo "skarga"

C8kTCZG.png
Zastanawia mnie jednak, gdzie było to słowo "skarga", ponieważ nigdzie nie mogę go dostrzec.

17 godzin temu, Xayah napisał:

Oskarżony wymyśla historię z innym sweeperem, na którą nie ma żadnych dowodów.

Nie wymyślam, tylko przedstawiam wersje wydarzeń. Jak pisałem u góry, to napiszę jeszcze raz - zostałem potrącony przez sweepera minute wcześniej gdy do mnie podjechałeś. Nie było innego sweepera oprócz Ciebie, a ze względu, że z mojej perspektywy podczas potrącenia mnie nie widziałem nicku, oddałem ostrzał w Twoją stronę.
Nie muszę mieć żadnych dowodów, to Ty składając skargę powinieneś zgodnie z regulaminem przedstawić pełny dowód, a nie moment, w którym ujawniona jest tylko i wyłącznie moja wina. 

18 godzin temu, Xayah napisał:

Bezwstydnie brniesz w kłamstwa co nie przystoi osobie na randze.

Będąc we frakcji od dość dużego czasu, znam zasady frakcyjne i bez powodu ostrzału bym nie rozpoczął.

Nie wiem gdzie wyczytałeś tam że przyjechałem aby robić dm pojazdem. Naucz sie czytać ze zrozumieniem. Przecież wyraźnie jest napisane, że jeżeli ktoś będzie strzelał w sweepery to wtedy go przejadę, co uczyniłem.

Odnosząc się do tej części. Nie wiem, czy jest to żart, ale aktualnie zaprzeczasz sam swojemu słowu. 

później przestał mi odpisywać.

Ponieważ nie mam zamiaru się kłócić, przedstawiłem swoją wersje wydarzeń i to powinno Ci starczyć.
Wypowiedziałem się już wystarczająco, oraz czekam na wypowiedź Executive Staff.

4 minuty temu, Nudzio. napisał:

Zastanawia mnie jednak, gdzie było to słowo "skarga", ponieważ nigdzie nie mogę go dostrzec.

Nigdzie nie wspomniałem że pisałem Ci to na forum. Pisałem to oczywiście na grze zaraz po moim zabójstwie co możesz sprawdzić sobie w logach. Zacząłem pisać na forum jak opuściłeś serwer, czyli niedługo po zdarzeniu. Ale fajnie że dołączyłeś ss z rozmowy z forum na którym widać że musiałem się upominać o odpowiedź od Ciebie.

5 minut temu, Nudzio. napisał:

Nie wymyślam, tylko przedstawiam wersje wydarzeń. Jak pisałem u góry, to napiszę jeszcze raz - zostałem potrącony przez sweepera minute wcześniej gdy do mnie podjechałeś. Nie było innego sweepera oprócz Ciebie, a ze względu, że z mojej perspektywy podczas potrącenia mnie nie widziałem nicku, oddałem ostrzał w Twoją stronę.
Nie muszę mieć żadnych dowodów, to Ty składając skargę powinieneś zgodnie z regulaminem przedstawić pełny dowód, a nie moment, w którym ujawniona jest tylko i wyłącznie moja wina. 

To jest moje pełne nagranie a nie moment. Piszesz że nie było innego sweepera oprócz mnie, co nie jest zgodne z prawdą bo jeździłem razem z @Pokahontaz która jechała cały czas za mną. Skąd możesz niby wiedzieć że na dm nie było innego sweepera? WH masz czy coś? Oddałeś ostrzał bez żadnej podstawy. Skąd mogłem wiedzieć że po wjechaniu na dm SAPD zacznie do mnie strzelać bez podstawy, gdybym to wiedział, to bym nagrywał. Nie musisz mieć dowodów, a przypadkiem nie masz może nagrania z akcji na dm? Ja przedstawiłem pełny dowód, to nie jest moment, filmik nie był edytowany ani przecinany. Wiem że najlepiej żebym nagrywał 24h na dobę w 4k, wtedy bym Ci udowodnił winę bez problemu, jednak to że filmik trwa 30s nie zmienia tego że widać na nim Twój błąd.  Tak, jest tam ujawniona tylko i wyłącznie Twoja wina, bo tylko i wyłącznie Ty zawiniłeś. Zrób sobie test, weź sweepera obok spawna, i jedź na dm tak, abyś na moście miał podobną ilość zebranych śmieci do mnie. Później zrobię nagranie mojej trasy i pokażę Ci że nie miałbym kiedy Cię taranować. Wrzucę najpewniej jutro.

I przestań kłamać o potrąceniu przez sweepera, którego nie było.

16 minut temu, Nudzio. napisał:

Będąc we frakcji od dość dużego czasu, znam zasady frakcyjne i bez powodu ostrzału bym nie rozpoczął.

Śmieszne, bo tak właśnie zrobiłeś.

16 minut temu, Nudzio. napisał:

Odnosząc się do tej części. Nie wiem, czy jest to żart, ale aktualnie zaprzeczasz sam swojemu słowu. 

Widzę że trzeba Ci to inaczej wytłumaczyć. To nie żart, żart to Twoje tłumaczenie że minutkę wcześniej akurat Cię sweeper rozjechał.  Chodziło o to że jeżeli ktoś do mnie zacznie strzelać to go przejadę, a nie że specjalnie będę robić dm pojazdem. Przyjechałem tam zarabiać, a nie zabijać. 

18 minut temu, Nudzio. napisał:

Ponieważ nie mam zamiaru się kłócić, przedstawiłem swoją wersje wydarzeń i to powinno Ci starczyć.

Jakoś nie starczyło, stąd ta skarga. Na pm na forum miałeś mnie po prostu gdzieś i przestałeś odpisywać. 

8 minut temu, Xayah napisał:

Piszesz że nie było innego sweepera oprócz mnie

Pisałem o sytuacji, gdzie wjechałeś przez uliczkę na GS i podjechałeś do mnie.

10 minut temu, Xayah napisał:

Piszesz że nie było innego sweepera oprócz mnie, co nie jest zgodne z prawdą bo jeździłem razem z @Pokahontaz która jechała cały czas za mną

Na nagraniu widać, że nie jeździła za Tobą. Dojechała dopiero w momencie ostrzału i to z innej strony niż wjechałeś Ty.

12 minut temu, Xayah napisał:

To jest moje pełne nagranie a nie moment.

Nagranie, które przedstawia tylko i wyłącznie moją winę - żadnych Twoich wcześniejszych poczynań.

Cytat

W pewnych sytuacjach, dowody, które ukazują tylko urywek akcji, moment w którym ujawniona jest "wina" funkcjonariusza wykluczając wcześniejsze poczynania twórcy wątku nie są brane pod uwagę.

15 minut temu, Xayah napisał:

Nie musisz mieć dowodów, a przypadkiem nie masz może nagrania z akcji na dm?

Nie, nie posiadam, ani posiadać nie muszę.

16 minut temu, Xayah napisał:

Widzę że trzeba Ci to inaczej wytłumaczyć. To nie żart, żart to Twoje tłumaczenie że minutkę wcześniej akurat Cię sweeper rozjechał.  Chodziło o to że jeżeli ktoś do mnie zacznie strzelać to go przejadę, a nie że specjalnie będę robić dm pojazdem. Przyjechałem tam zarabiać, a nie zabijać. 

Kto przyjeżdża na strefę bezprawia zarabiać? Nie ma to najmniejszego sensu, ponieważ ktoś Cię zaraz zabije.
Przedstawiłem swoją wersje wydarzeń, nie będę cały czas odpowiadał na to samo.
Życzę miłego dnia.

6 godzin temu, Nudzio. napisał:

Na nagraniu widać, że nie jeździła za Tobą. Dojechała dopiero w momencie ostrzału i to z innej strony niż wjechałeś Ty.

Dojechała z tej samej strony, bo jak już powiedziałem jechała za mną, tylko miała większy odstęp, jak w Ciebie wjechałem to ona pojechała kawałek dalej i zawróciła po prostu. 

Nagranie, które przedstawia tylko i wyłącznie moją winę - żadnych Twoich wcześniejszych poczynań.

No po to zrobiłem to nagranie żeby było widać Twoją winę. Nie będę nagrywać gry 24h na dobę.

W pewnych sytuacjach, dowody, które ukazują tylko urywek akcji, moment w którym ujawniona jest "wina" funkcjonariusza wykluczając wcześniejsze poczynania twórcy wątku nie są brane pod uwagę.

Żadnych wcześniejszych poczynań po prostu nie było. 

Kto przyjeżdża na strefę bezprawia zarabiać? Nie ma to najmniejszego sensu, ponieważ ktoś Cię zaraz zabije.

Akurat podjechałem boczną drogą do GS, a na gs byli członkowie mojej organizacji, oni by mnie nie zabili. 

Przedstawiłem swoją wersje wydarzeń, nie będę cały czas odpowiadał na to samo.

Nie musisz odpowiadać. Jeżeli Ty odpowiadasz i dalej piszesz kłamstwa, to ja dalej je wyjaśniam i mówię jak było naprawdę.

Tutaj nagranie, które zrobiłem przed chwilą. Jest na nim trasa którą zrobiłem wraz z graczem Pokahontaz. Różnica w kg śmieci to jakieś 0.10 kg bo nie potrafiłem odwzorować w 100% jak dokładnie jechałem. Nie miałbym kiedy z niej zjechać i się z Tobą bawić. Tutaj link: https://www.youtube.com/watch?v=N3NhkqNjb6I&feature=youtu.be

Edytowane przez Xayah

Strefa bezprawia, każdy może posiadać broń, oraz każdy może jej użyć co jest równoznaczne z tym, że każdy jest potencjalnym zagrożeniem.

Swoją drogą, co sweeper'y robią na tej strefie? Nie zabraniam, broń boże, ale do dyspozycji jest całe SA, a niektórzy jeżdżą po DM'ie i potem mają pretensje, że zostali zabici?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin