Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Janin - oskarżony przez FuriaT

FuriaT
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Janin
    Data i godzina zdarzenia: 18.05.2021, 21:45
    Pełen opis sytuacji: No to tak, była akcja na DM, był merit nieoznakowany na dmie lekko poza granicą (był na dm, podczas stania przy jego bagażniku dalej można było wyciągnąć broń, więc stał w całości na czerwonej strefie.). Gdy próbowałem merita obrócić bokiem aby się za nim schować oskarżony zaczął strzelać do mnie i do kilku osób znajdujących się wtedy na dmie, podczas gdy on sam znajdował się poza dm. Gdy próbowałem mu cokolwiek wyjaśnić po całej akcji rzucił tylko "zapraszam na forum", tak więc zgodnie z poleceniem szanownego pana janina, a także szanownego Pana @LiderR jestem tutaj. 
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

https://imgur.com/a/EIn8rdv - 2 ssy.

https://imgur.com/a/J0Tb6TF - film.

Ja, FuriaT zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez FuriaT
ping @janin

Witam Officer Janin 

Nie rozumiem w czym masz problem? Była radiolka do odbicia, zlecili mi oraz kilku innym osobom byśmy się tym zajeli. Mieliśmy rozkaz strzelić was tazerem jak jest to możliwe a następnie zabić. Byłeś niebezpieczny oraz stanowiłeś zagrożenie dla mnie i osób trzecich. 

Żeby zlikwidować zagrożenie dostałeś kulkę w ciało a następnie w głowę.  Przejechałeś mnie a następnie wjechałeś na DM. Potem zawróciłeś i myślałem że będziesz chciał zrobić to jeszcze raz. 

Podczas akcji zabiłeś mnie 2 razy oraz minimum jeszcze jednego Officera.

Dowód że byłeś osobą zagrażającą życie: [2021-05-18 21:46:31] [Output] : * Zostałeś zabity przez gracza FuriaT. 

Dowód na to że mnie przejechałeś nie mam gdyż ss nie wyszedł tak jak powinien.

1. Jasne, czyli ze twierdzisz ze to co masz na ssach to paralizator, a nie deagle? I ze próbujesz mnie powalić z 30 metrów, gdy siedze w aucie? I tak, stwarzałem zagrożenie pchając pusty radiowó, tak było XD 
2. Nie, wtedy zginąłem pierwszy raz.

3. Tak, później - i zabiłem oficerów zgodnie z regulaminem serwerowym, tzn. podczas gdy ja a także oni znajdowali się na strefie DM.

4. Odnośnie tego loga - dośle rano ss z godziny utworzenia powtórki, to będzie widac ze zabiłem cie później, dopiero jak tam wróciłem.

5. To nie konkurs na najładniejsze ss, mógł wyjsc brzydko. I jeszcze powiedz mi, kiedy niby cie przejechałem?

ale wracając, skarga jest głównie za twoje strzelanie spoza strefy DM gdy żaden strzał z mojej strony w twoim kierunku nie został wystosowany - zabicie mnie bez powodu to tylko dodatek :) 

Napisałem wyżej że strzelałem do ciebie co widać u siebie na ss. Zostałeś zabity za przejechanie mnie oraz stwarzanie zagrożenie dla mnie jak i osób trzecich. Tazer również wyciągnąłem po tym jak Cię zabiłem. Co do ss na potrącenie nie mam gdyż na nim nic nie widać (zrobiłem go troche za późno). Zabiłeś mnie z tego co pamiętam 2 razy. Raz przed tą akcją a drugi raz po tej akcji. W ciągu całej tej akcji oddawałeś wielokrotnie strzały w naszą stronę (gdy bylismy na DM jak i poza).

Edytowane przez Janin
Dokończenie zdania

Pokaz mi te dowody z rzekomego przejechania Cie, zapewne nie jestes głupi wiec opcje powtórek masz włączona i ich używasz. Dziwne, ze nie zrobiłeś jej kiedy nawet pisałem Ci co ty robisz, i ze strzelasz poza dm. 
To ten, najpierw taser i dobijasz czy najpierw zabijasz i potem taser, bo wyżej pisałeś co innego.

Zabilem Cie po tej akcji, zagrożenia w żaden sposób nie stworzyłem - no chyba ze dla samego siebie, pchając radiowóz który mógł zacząć się staczać w dół i mnie potrącić, co najwyżej tyle. I odnośnie tego ze po tej akcji, to jutro rano/w południe podesle logi odnośnie tych zabójstw skoro tak twierdzisz. 

Myślę ze też głupi nie jesteś i umiesz czytać że owych ss nie mam gdyż zrobiły się w złym momencie gdzie widać tylko ziemie. Co do powtórki nie robiłem gdyż myślałem ze ss się zrobiły. 

13 minut temu, FuriaT napisał:

To ten, najpierw taser i dobijasz czy najpierw zabijasz i potem taser, bo wyżej pisałeś co innego.

Tego to nawet komentował nie będę.

13 minut temu, FuriaT napisał:

Zabilem Cie po tej akcji, zagrożenia w żaden sposób nie stworzyłem - no chyba ze dla samego siebie, pchając radiowóz który mógł zacząć się staczać w dół i mnie potrącić, co najwyżej tyle. I odnośnie tego ze po tej akcji, to jutro rano/w południe podesle logi odnośnie tych zabójstw skoro tak twierdzisz. 

Powtórzę jeszcze raz bo może nie doczytałeś... wielokrotne oddawałeś strzały do mnie jak i innych Officerów przy czym kilku z nas zabiłeś.

10 godzin temu, Janin napisał:

Tego to nawet komentował nie będę.

To nie komentuj, po wczorajszej rozmowie raczej wysokiego poziomu od ciebie oczekiwać nie będę.

10 godzin temu, Janin napisał:

Powtórzę jeszcze raz bo może nie doczytałeś... wielokrotne oddawałeś strzały do mnie jak i innych Officerów przy czym kilku z nas zabiłeś.

11 godzin temu, Janin napisał:

Napisałem wyżej że strzelałem do ciebie co widać u siebie na ss. Zostałeś zabity za przejechanie mnie oraz stwarzanie zagrożenie dla mnie jak i osób trzecich. Tazer również wyciągnąłem po tym jak Cię zabiłem. Co do ss na potrącenie nie mam gdyż na nim nic nie widać (zrobiłem go troche za późno). Zabiłeś mnie z tego co pamiętam 2 razy. Raz przed tą akcją a drugi raz po tej akcji. W ciągu całej tej akcji oddawałeś wielokrotnie strzały w naszą stronę (gdy bylismy na DM jak i poza).

A odnośnie tego.

[2021-05-18 21:39:31] [Output] : G> Roxel (417): idk - widać to na moim ss, godzina 21:39. Napewno w przeciągu 20 minut, albo i nawet dużo wcześniej nie zabiłem nikogo na strefie DM. 

[2021-05-18 21:46:31] [Output] : * Zostałeś zabity przez gracza FuriaT.  - więc skoro ten twój śmieszny log już przestaje mieć znaczenie, bo chyba nie zacząłeś do mnie strzelać bo wiedziałeś że w przyszłości będe stwarzał zagrożenie, to poprosiłbym Cię o dowód mojego stwarzania zagrożenia. Mam powtórkę minutę w tył, na której doskonale widać że ani razu nie oddałem w twoim kierunku strzału, oraz dopiero co na tą strefę DM dojechałem. W razie potrzeby oczywiście wyślę tą powtórkę, tylko najpierw zabluruje w pewnym momencie chat.

Odnośnie deagle i tasera, poprostu gubisz się w zeznaniach, jeśli chcesz kłamać to się tego naucz, bo narazie Ci nie wychodzi.

Edytowane przez FuriaT

12 godzin temu, FuriaT napisał:

To nie komentuj, po wczorajszej rozmowie raczej wysokiego poziomu od ciebie oczekiwać nie będę.

Nie ładnie tak edytować i usuwać to co się wcześniej napisało.

Skoro w skardze poruszasz problem do mojego avatara cytuje ' hot emo girl 2012' to najwidoczniej tak skarga nie ma sensu.

Przeczytałem twoją temat dziś rano lecz nie miałem czasu odpisać. 

[2021-05-18 21:39:31] [Output] : G> Roxel (417): idk - widać to na moim ss, godzina 21:39. Napewno w przeciągu 20 minut, albo i nawet dużo wcześniej nie zabiłem nikogo na strefie DM. 

Poszło info na kanale że zabiłeś kogoś z naszych.

[2021-05-18 21:46:31] [Output] : * Zostałeś zabity przez gracza FuriaT.  - więc skoro ten twój śmieszny log już przestaje mieć znaczenie, bo chyba nie zacząłeś do mnie strzelać bo wiedziałeś że w przyszłości będe stwarzał zagrożenie,

Ten log jest po tej całej akcji lecz nie wyklucza to że stanowiłeś zagrożenie przed tym wszystkim.

Odnośnie deagle i tasera, poprostu gubisz się w zeznaniach, jeśli chcesz kłamać to się tego naucz, bo narazie Ci nie wychodzi.

W niczym się nie gubię. Przejechałeś mnie, najprawdopodobniej zabiłeś kogoś z naszych (info z kanału sam na oczy nie widziałem wiec nie mogę powiedzieć że tak na 100% było) oraz stwarzanie zagrożenie i ostrzał gdy ja i kilka innych osób byliśmy na krawędzi DM'a. Wiec za to dostałeś kulkę. Co do tazera po akcji z tobą reszta dostała z tazera oraz armatki wodnej i równie zostali zabici (wiadomo nie wszystkich się dało).

Nie mam więcej nic do dodania. 

Pozdrawiam

Godzinę temu, Janin napisał:

Poszło info na kanale że zabiłeś kogoś z naszych.

no to info było zle bo nikogo nie zabiłem przed twoim ostrzałem w moją stronę

Ten log jest po tej całej akcji lecz nie wyklucza to że stanowiłeś zagrożenie przed tym wszystkim.

ale powtórka którą wyślę komuś rozpatrującemu skargę już to wykluczy, prosiłbym o pinga od osoby rozpatrującej to podeślę ową powtórkę.

W niczym się nie gubię. Przejechałeś mnie, najprawdopodobniej zabiłeś kogoś z naszych (info z kanału sam na oczy nie widziałem wiec nie mogę powiedzieć że tak na 100% było) oraz stwarzanie zagrożenie i ostrzał gdy ja i kilka innych osób byliśmy na krawędzi DM'a. Wiec za to dostałeś kulkę. Co do tazera po akcji z tobą reszta dostała z tazera oraz armatki wodnej i równie zostali zabici (wiadomo nie wszystkich się dało).

jak mówię, nagranie pokażę że nie oddałem w waszym kierunku ani strzału, ani tym bardziej nie staranowałem Cię, ani nawet przed twoim ostrzałem nie podjechałem blisko Ciebie (podjechałem dopiero gdy zacząłeś strzelać.)

46 minut temu, c0veR napisał:

@FuriaT daj te wszystkie dowody. Tylko nagrania mają być pełne nie kilku sekundowe, na których widać tylko akcję oskarżonego.

@c0veR

Powtórki mam minutowe więc jest całe, a na yt bo za duże aby na imgura dać

Powody przez które oddałem strzały do osoby składającej były 2.

1. To DM pojazdem

2. Bycie niebezpiecznym oraz pomoc w zablokowaniu radiolki

Wyjaśnienie:

1. Przyznaj się co do VDM nie było takiej sytuacji. Na twoim nagraniu dokładnie w 0:40 zostałem staranowany od tyłu przez jakiegoś z graczy (z twojego nagrania wynika iż to był różowy walton) lecz osoby osoby oraz pojazdu nie widziałem gdyż przez około 1-2 sec miałem kamerkę pod ziemią. Zrobiłem SS lecz ten ss nie wyszedł i widać było na nim tylko ziemię. Obstawiałem iż to byłem ty gdyż po ten 1-2 sec byłeś centralnie przede mną. (Z mojej perspektywy wyglądało to nieco inaczej)

2. Drugim powodem ostrzału było to iż osoba składająca skargę utrudniała nam wyciągnięcia radiowozu z DM oraz znana jest z wcześniejszych takich sytuacji. Osoba była agresywna oraz pomagała zatrzymanemu w jakiś sposób uciec. Dodam jeszcze że osoba składająca skargę notorycznie utrudniała nam pracę podczas tego pościgu.

Z tego co czytałem regulamin nie jest w nim nigdzie napisane iż SAPD nie może strzelać zza DM'u. Równie dobrze możemy używać broń na ulicy. Strzelanie zza DM'u jest takie same jak strzelanie na normalniej ulicy. A powodami którymi się wtedy kierowałem to VDM oraz utrudnianie pracy SAPD oraz pomaganie w ucieczce.

Edytowane przez Janin

8 godzin temu, Janin napisał:

Dodam jeszcze że osoba składająca skargę notorycznie utrudniała nam pracę podczas tego pościgu.

Ehh, ze ja się znowu tu muszę wypowiadać…

Nie wiem po co znowu kłamiesz, masz jakieś zapędy do bycia mitomanem czy jak? Przed całą tą sytuacją albo nie było mnie na serwerze od jakichś 20 minut, albo pracowałem na kurierze. Cała sytuacja miała miejsce trochę w sumie dawno wiec dokładnie nie pamietam co to było, ale jak wrócę do domu to poprostu poprosze kogoś z adm o sprawdzenie logow, i udowodnię Ci ze nawet nie miałem jak utrudniać wam tego pościgu. 

Okej, wysłałem logi od japkoo. na pw discorda do Ciebie @c0veR (kilka linijek wiadomości prywatnych jest wyciętych.)

W logach jasno widać że o godzinie 21:36 pisałem z panem @koxukruszwica który w tamtym momencie znajdował się za mostem do 5 ton, gdzie został zatrzymany przez funkcjonariusza @LoLIHD. Pisałem z nim czy będzie uciekał, i czy nie pomóc mu w jego ewentualnej ucieczce. Zatem więc nie wiem w jaki sposób według Ciebie @Janin w ciągu 2 minut miałbym znaleźć się w kordonie pościgowym, i dodatkowo utrudniać wam działania. W ciągu tych dwóch minut jedyne co zdążyłem zrobić do dojechanie z whetstone do Los Santos, kordonu pościgowego po drodze niestety nie mijałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin