Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SNowRC3 - oskarżony przez VenomeQ

VenomeQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: SNowRC3
    Data i godzina zdarzenia: 11.09.2021 ok. godz. 15:40
    Pełen opis sytuacji: Jeżdżąc po mapie Infernusem natknąłem się na funkcjonariusza prowadzącego pościg za innym graczem.  W pewnym momencie funkcjonariusz zatrzymał swój pojazd i gwałtownie zawrócił za ściganym powodując tym samym kolizję z moim pojazdem. Nie raczył on początkowo ani zapłacić ani czegokolwiek odegrać co podczas tego typu zdarzeń jest wymagane - zwłaszcza u członka dywizji Supervisory Staff, który powinien "świecić przykładem" i być wzorem do naśladowania dla pozostałych członków Patrol Division. Po jakimś czasie (kiedy domyślałem się, że pościg się już zakończył więc nie będę przerywał działań) napisałem do oskarżonego by spokojnie z nim to wyjaśnić. Finalnie oskarżony przelał mi 100.00 PLN na naprawę pojazdu lecz ku mojemu zdziwieniu rzucił on w moim kierunku prowokujący tekst, który związany był z moją przeszłością  we frakcji SAPD.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Spoiler

https://imgur.com/a/TJ0Dm62
[2021-09-11 15:52:29] [Output] : << SNowRC3 [227]: jasne Panie commander

Ja, VenomeQ zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez VenomeQ

Witam, Sergeant II SNowRC3.

A więc na początek :

20 minut temu, VenomeQ napisał:

W pewnym momencie funkcjonariusz zatrzymał swój pojazd i gwałtownie zawrócił za ściganym powodując tym samym kolizję z moim pojazdem.

Widziałeś pojazd uprzywilejowany, a więc powinieneś utrzymać odstęp od mojego pojazdu, a na nagraniu widać jak podjechałeś blisko mojego pojazdu, w międzyczasie jak ścigany minął mój pojazd, podjechałeś jeszcze bliżej, dlatego nie widziałem w tym swojej winy.

20 minut temu, VenomeQ napisał:

Finalnie oskarżony przelał mi 100.00 PLN na naprawę pojazdu lecz ku mojemu zdziwieniu rzucił on w moim kierunku prowokujący tekst, który związany był z moją przeszłością  we frakcji SAPD.

Nie widziałem i nie widzę dotąd w tym swojej winy, przelałem Ci 100PLN dla dobra obu stron, bo z twojej perspektywy mogło to wyglądać inaczej, lecz teraz widzę, że się myliłem.

Co do prowokacji w twoją stronę, to nie sądziłem, że tak to przez Ciebie zostanie odebrane. Jeśli Cię uraziłem tymi słowami, to najmocniej przepraszam i życzę miłego dnia.

Edytowane przez SNowRC3

1 minutę temu, SNowRC3 napisał:

Nie wiem, gdzie Twoim zdaniem zatrzymałem pojazd gwałtownie.

"zatrzymał swój pojazd i gwałtownie zawrócił" to nie to samo co "gwałtownie zatrzymał swój pojazd i zawrócił" - umiejętność czytania ze zrozumieniem.

4 minuty temu, SNowRC3 napisał:

Widziałeś pojazd uprzywilejowany, a więc powinieneś utrzymać odstęp od mojego pojazdu

Musisz liczyć się z tym, że fakt poruszania się pojazdem uprzywilejowanym nie czyni Cię "Panem drogi" i nie licz na to, że każdy będzie się trzymał 100 metrów od Ciebie. Dodam również 2 punkty z publicznego kodeksu ruchu drogowego znajdującego się w dziale SAPD.

Spoiler

§2. Kierowca pojazdu uprzywilejowany ma obowiązek dbać o bezpieczeństwo innych uczestników.
§5. Kierowca pojazdu uprzywilejowanego nie jest bezkarny.

Przechodząc dalej...

7 minut temu, SNowRC3 napisał:

Nie widziałem i nie widzę dotąd w tym swojej winy

Wcześniej twierdziłeś co innego - [2021-09-11 15:52:14] [Output] : << SNowRC3 [227]: wina pół na pół, widzaĹ‚ blokady   - to wkońcu nie widzisz swojej winy czy jednak twierdzisz, że wina była "pół na pół"

9 minut temu, SNowRC3 napisał:

przelałem Ci 100PLN dla dobra obu stron, bo z twojej perspektywy mogło to wyglądać inaczej, lecz teraz widzę, że się myliłem.

Gdybym się o to nie upomniał to domyślam się, że gotówki bym nie zobaczył.

Godzinę temu, VenomeQ napisał:

"zatrzymał swój pojazd i gwałtownie zawrócił" to nie to samo co "gwałtownie zatrzymał swój pojazd i zawrócił" - umiejętność czytania ze zrozumieniem.

Zbędny komentarz moim zdaniem, ponieważ edytowałem swoją wypowiedź.

Musisz liczyć się z tym, że fakt poruszania się pojazdem uprzywilejowanym nie czyni Cię "Panem drogi" i nie licz na to, że każdy będzie się trzymał 100 metrów od Ciebie. Dodam również 2 punkty z publicznego kodeksu ruchu drogowego znajdującego się w dziale SAPD.

Napisałem gdzieś, że jestem "Panem drogi"? W momencie gdzie Ty podjechałeś do mojej jednostki zachowałeś się, jak Ty to napisałeś "Pan drogi". Gdybyś utrzymał odstęp taki sam jak na początku nagrania, to kolizja nie miała by miejsca.

Wcześniej twierdziłeś co innego - [2021-09-11 15:52:14] [Output] : << SNowRC3 [227]: wina pół na pół, widzaĹ‚ blokady   - to wkońcu nie widzisz swojej winy czy jednak twierdzisz, że wina była "pół na pół"

Wtedy myślałem, że obie strony zawiniły dlatego po pościgu, chciałem zapłacić za ten incydent, lecz widząc na nagraniu podjechałeś tak blisko jak tylko się dało do mojej jednostki, dlatego nie widze swojej winy.

Gdybym się o to nie upomniał to domyślam się, że gotówki bym nie zobaczył.

Nie wiedziałem, że Pan przewiduje przyszłość i wie, co bym zrobił w danym momencie.

Dodam na koniec, iż otrzymałeś gotówkę za szkody, więc trochę nie rozumiem dlaczego wracamy do tej sprawy.

Edytowane przez SNowRC3

Sama kolizja była wypadkiem - oskarżający nie zachował odpowiedniego odstępu od uprzywilejowanego pojazdu, który w tamtym momencie brał udział w pościgu i niekiedy musiał podjąć niebezpieczny manewr. @SNowRC3 następnym razem zachowaj większą uwagę podczas takich manewrów.

Zwrot "Panie Commander" raczej nie miał na celu Cię obrazić i dziwi mnie, że tak to odebrałeś. Funkcjonariusz przeprosił i wiedząc już, że nie życzysz sobie tego, zwracał się tak nie będzie.

Funkcjonariusz nie załatwił sprawy od razu, trwały działania i można tylko gdybać czy zrobiłby to w wolnej chwili czy zignorował całą sytuację.

Jednak jako członek Supervisory nie pokazałeś się z dobrej strony - głównie przez brak odegrania uderzenia, które było po części Twoją winą jak i brak ostrożności przy niebezpiecznym manewrze.  Funkcjonariusz zostanie ukarany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin