Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Akano oskarżony przez Yakupov

Yakupov
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick:  Yakupov
Nick osoby oskarżonej: @Akano
Powód napisania skargi: Taran sweepera. Gracz mógł ominąć  gracza jechającego sweeperem a tego nie zrobioł.
Dowody:

https://imgur.com/i3I9MTB

Edytowane przez Yakupov

gracz jechał pod prąd moim pasem, nie mam jak tym driftującym czymś ominąć kogoś łamiącego KRD na autostradzie jadąc 220 po autostradzie na zdarzenie, gdzie też zgodnie z KRD, tam (na tym pasie ruchu) nie powinno tam być tego sweepera jadącego pod prąd. na nagraniu również nie widać samego momentu uderzenia.

Edytowane przez Akano

W dniu 22.11.2021 o 17:21, Akano napisał:

gracz jechał pod prąb moim pasem, nie mam jak tym driftującym czymś ominąć jadąc 220 po autostradzie na zdarzenie, gdzie też zgodnie z KRD, nie powinno tam być tego sweepera jadącego pod prąd. na nagraniu również nie widać samego momentu uderzenia.

Rozwiń  

wcale nie widać jak z całej pety w niego wjeżdżasz

W dniu 22.11.2021 o 17:25, Yakupov napisał:

wcale nie widać jak z całej pety w niego wjeżdżasz

Rozwiń  

w momencie uderzenia, kamera jest zwrócona na bramki za tobą, więc nie widać. przeanalizuje jeszcze raz sobie ten materiał pol akcji, a teraz uciekam bo mam osobę po wypadku komunikacyjnym.

W dniu 22.11.2021 o 17:27, Akano napisał:

w momencie uderzenia, kamera jest zwrócona na bramki za tobą, więc nie widać. przeanalizuje jeszcze raz sobie ten materiał pol akcji, a teraz uciekam bo mam osobę po wypadku komunikacyjnym.

Rozwiń  

ty teraz udajesz czy co?

W dniu 22.11.2021 o 17:32, Yakupov napisał:

ty teraz udajesz czy co?

Rozwiń  

dobra, widzę nie łapiesz podstawowych pojęć a ja nie mam obowiązku Ci się tłumaczyć czy jestem na wypadku czy nie. pozdrawiam :) jak dla mnie za samą kamerę na bramki zróconą i brak widoczności wypadku oraz specyfiki jazdy karetki P, nie widzę sensu dyskusji.

no dosłownie kamera jest skierowana centralnie na bramki ;) także moim skromnym zdaniem skarga do odrzucenia z karą dla sweepera za złamanie KRD na autostradzie. 

I. Zasady ogólne

§1. Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania zasad wypisanych w KRD serwera 4Life.
§2. Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do zachowania ostrożności, a gdy sytuacja tego wymaga, to zobowiązany jest do zachowania szczególnej ostrożności.

III. Ruch pojazdów

§1. Na serwerze obowiązuje ruch prawostronny.
§2. Uczestnik ruchu jest zobowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa.

VIII. Pojazd uprzywilejowany 

§3. Uczestnik ruchu drogowego ma obowiązek ustępować pierwszeństwa pojazdom uprzywilejowanym.

chyba tyle z KRD na serwerze.

jeszcze warto zaznaczyć na przyszłość

§4. Kierowca pojazdu uprzywilejowanego ma prawo do przekraczania prędkości, jazdy pod prąd, wykonywania manewrów drogowych w miejscach niedozwolonych, zatrzymywania się oraz postoju w miejscach niedozwolonych. Każda z wymienionych czynności powinna być uzasadniona, i nie powinna stwarzać zagrożenia w ruchu drogowym.

§1. Pojazd jest pojazdem uprzywilejowanym w przypadku kiedy generuje sygnały świetlne oraz dźwiękowe o zmiennym tonie.

Witam, na wstępie warto stwierdzić kilka faktów. Ambulans w tym wypadku był pojazdem uprzywilejownym z pierwszeństwem przejazdu, a po pokonaniu bramek kierował się na lewy pas. Jest to poprawne zachowanie. Sweeper pokazany na nagraniu jechał łamiąc KRD. Paragrafy były cytowane wyżej, więc ja już tego nie będę robić. Kierowca sweepera nie zachował szczególnej ostrożności i nie zastosował się do zasady "korytarza życia". Przechodząc do sedna - sprawcą kolizji był kierowca sweepera. Niestety na nagraniu nie ma uchwyconego samego momentu uderzenia. Jest jedynie moment przed i po wydarzeniu. Nie jestem w stanie określić co działo się sekunde przed kolizją, a ma to spore znaczenie. Nie wiemy czy kierujący karetką chciał uniknąć zdarznia lub czy chciał do tego doprowadzić. Nie zapominajmy, że jest to jedynie gra, gdzie Akano za bramkami mógł patrzeć na mapkę szukając lokalizacji wypadku. Niemniej jednak pojazd uprzywilejowany również ma obowiązek zachować szczególną ostrożność podczas jazdy alarmowej i niestety tutaj jej zabrakło. @Akano otrzymuje upomnienie słowne. Skargę zamykam.

image.png.c067a24e7be8c60aaf2ed19228daa8ec.png

Edytowane przez Aza*

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin