Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Terenówka wylądowała na lawecie.

Destri
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Redaktor @Destri z 4Life News. Zamierzam wam przedstawić relację z wypadku, który miał miejsce w stanie San Andreas.

5D4B3bb.png

Dzisiejszego dnia frakcja SAFD została zadysponowana do wypadku na moście przy granicach miasta Las Venturas. Udało mi się dotrzeć na miejsce w tym samym czasie co strażacy. Na miejscu ujrzałem pojazd terenowy marki Buggy, który wylądował na lawecie frakcji SARA.

5D4B3bb.png

7QtwLy1.png

5D4B3bb.png

Strażacy po dotarciu na miejsce udzielili pierwszej pomocy osobom poszkodowanym. Za pomocą deski ratowniczej udało się wyciągnąć kierowcę pojazdu Buggy, po czym przystąpiono do resuscytacji na to. Następnie na miejsce przyjechał wcześniej zadysponowany Zespół Ratownictwa Medycznego, który zajął się poszkodowanymi. Jeden z nich, kierowca Buggy został przetransportowany do szpitala.

5D4B3bb.png

iBytkuQ.png

5D4B3bb.png

Poprosiłem o wywiad służby, które brały udział w wypadku.

5D4B3bb.png

Wywiad ze strażakiem frakcji SAFD. (@kajoos)

Destri: Witam, z tej strony Redaktor Destri z 4Life News. Jesteś w stanie udzielić mi wywiadu?
kajoos: Czołem! Z tej strony Starszy Strażak kajoos z San Andreas Fire Departament! Tak, jestem w stanie udzielić wywiadu.

Destri: Super! Tak więc co tu się wydarzyło?
kajoos: Pojazd buggy wjechał na lawetę, gdzie utknął, jedna osoba poszkodowana przetransportowana do szpitala.

Destri: Rozumiem. Jakie zadania zostały podjęte z waszej strony?
kajoos: Wyciągnięcie osoby poszkodowanej z wraku samochodu, z tego, co mi wiadomo nie było przy nim nic robione.

Destri: Dobrze, czy pojazdy potrzebowały jakiegokolwiek waszego działania?
kajoos: Z lawety wydobywały się płyny eksploatacyjne, zostały one zasypane sorbentem.

5D4B3bb.png

nrJ52Cm.png

5D4B3bb.png

Wywiad z ratownikiem frakcji SAMD. (@Patryk99)

Destri: Witam, z tej strony Redaktor Destri z 4Life News. Udzielisz mi wywiadu?
Patryk99: Witam, z tej strony Ratownik Medyczny Patryk99 z San Andreas Medical Department, z chęcią odpowiem na pytania.

Destri: Cieszę się! Tak więc opowiedz mi, jakie działania podjęliście.
Patryk99: Po dotarciu na miejsce okazało się, że było dwóch poszkodowanych. Jedna osoba, która brała udział w zdarzeniu, była lekko ranna bez poważniejszych urazów. Drugi poszkodowany był w stanie ciężkim, po dotarciu był reanimowany przez strażaków, następnie został nam przekazany. Od razu rozpoczęliśmy Resuscytację Krążeniowo-Oddechową, w celu powrócenia oddechu oraz pulsu u rannego. Po 3 cyklach poszkodowany oddychał samodzielnie, jednak miał poważne urazy takie jak.: uraz kręgosłupa, krwotok wewnętrzny oraz złamanie otwarte nogi, jego urazy nadawały się do hospitalizacji. Drugi poszkodowany został opatrzony i został puszczony do domu.

5D4B3bb.png

4XLrzPJ.png

5D4B3bb.png

Wywiad z kierowcą lawety SARA. (@Legancki_Baor)

Destri: Cześć, udzielisz mi wywiadu?
Legancki_Baor: Owszem

Destri: Tak więc z tego, co mi wiadomo, jesteś osoba, która brała udział w wypadku. Opowiesz mi coś o przyczynie tego zdarzenia?
Legancki_Baor: A więc. Dzień jak co dzień. Jeździłem sobie lawetą, aż tu nagle usłyszałem takie łubudu, trach. Straciłem przytomność. Obudziłem się i zobaczyłem te buggy na lawecie. Mój stan był dobry, gorzej było z kierowcą buggy.

Destri: Co dalej z losem pojazdów?
Legancki_Baor: No moją lawetę idzie jeszcze wyklepać, gorzej z buggy, bo musi trafić na złom.

Destri: No cóż. Myślę, że z moich pytań to już wszystko, bardzo dziękuję Ci za wywiad oraz życzę miłej służby.
Legancki_Baor: Dziękuje i nawzajem.

5D4B3bb.png

J0ZS0US.png

5D4B3bb.png

Jak widać, niebezpieczeństwo czai się na nas wszędzie, mam nadzieję, że każdy z was, czytających, pomyśli sobie, czy chociaż raz stworzył zagrożenie w ruchu lądowym.

5D4B3bb.png

cT3Mji4.png

Autoryzował: @Blender.

5wNnuaX.png

Edytowane przez Destri

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin