Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SAFD - oskarżony przez Herkules.

Amsterdam*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Maja420
Nick: Herkules. 
Serial: 0C5DC5E92C460239335F62084A79BCD3
Przynależność do frakcji: -
Opis sytuacji: Po nieprzyjemnej akcji na JRG 1 (jak byłem jeszcze we frakcji SAFD), dwóch pracowników tj. @Bambi i @stefan009 postanowiło mnie zwyzywać, z powodu bycia w akademii (nierówne traktowanie, wywyższanie się itp itd). Machnąłem na to ręką, bo nie mam dowodów i to też nie jest przedmiotem skargi. Napisałem o całej akcji do @kartovelek., @HaaQu* i podobno członkowie zarządu przeprowadzili rozmowę z pracownikami SAFD. Podesłałem im zrzuty ekranu, udowadniające "nieprawidłowe wykorzystanie sprzętu służbowego", co widziałem że było karane we frakcji zawieszeniem. Obaj członkowie zignorowali sytuację z deską ortopedyczną. Akcja zaszła kilka dni temu, a do dziś nie ma wzmianki o jakichkolwiek konsekwencjach służbowych wobec obu pracowników odnośnie użycia sprzętu. Uprzedzając odpowiedź ze strony zarządu "porozmawialiśmy i dostali ostrzeżenie" uważam, że ostrzeganie osób postawionych wysoko we frakcji (dowódca JRG, zmiany czy czegoś tam ORAZ oficer szkoleniowiec) jest niezbyt rozsądne w tak dziecinnej sprawie. Wg mnie sprawa została zamieciona pod dywan. 

Druga sytuacja: 

Dnia 24.01.2022 o godzinie 17:54 strażak elew @.Eniu poprosił wyżej postawionego @Kierad_Kasztan o zastąpienie go na SK, gdyż elew musiał się udać na szkolenie w ciągu następnych 6 minut. Pracownik frakcji @Kierad_Kasztan postanowił go zwyzywać, odpisując "Chyba Cię zaraz strzelę w ten głupi łeb". Następnie elew wysłał przymusowo pracownika na SK, ponieważ miał takie prawo, po czym pracownik usunął go ze służby "do jutra". (dowody zostaną podesłane w prywatnej wiadomości osobie rozpatrującej, gdyż nie mam prawa udostępniać czatu frakcyjnego publicznie). 

Dowody: https://imgur.com/a/6mP65MB (dowód jest tylko na potwierdzenie użycia deski przez @L4MP3K.DEV, resztę podeślę w wiadomości prywatnej)
Świadkowie: - (nie wiem, czy pracownicy frakcji mogą być świadkami)

Edytowane przez Herkules.

Może nie do końca wyjaśniłem, o co chodziło z tym nieprawidłowym użyciem sprzętu, więc objaśnię: 

Po wejściu na S1 za zgodą @HaaQu* poszedłem na górę i poprosiłem aktualnego SK o przydział. Zostałem tam trochę zwyzywany "elewy śmierdzą" i tak dalej, nie ważne. Poproszono mnie o zejście na dół słowami "wypi**dalaj na pierwsze piętro" w sumie chyba bez powodu, bo nigdzie nie doczytałem o zakazie przebywania w pokoju SK. Wpisałem komendę S2 i zminimalizowałem grę. Po powrocie do gry zastałem takie coś ZDJĘCIA

Przedstawicielami akcji z deską są: @szumjas, @stefan009.

Cześć, witaj serdecznie

Zacznijmy od początku. Owszem, wpłynęła od Ciebie skarga na zachowanie ww. osób. Wpłynęła ona zarówno do zarządu frakcji jak i jednocześnie do Komisji Spraw Frakcyjnych. Po zobaczeniu Twojego opisu wydarzeń osobiście chciałem porozmawiać z Tobą na mumble w celu wyjaśnienia sytuacji o usłyszenia dokładnie, krok po kroku co miało miejsce. Jednocześnie chciałem skonfrontować wersje obu stron co uważam jest logiczne w sytuacji gdzie jedna osoba mówi jedno, druga osoba mówi drugie. Jednakże nie chciałeś z nami rozmawiać, ponieważ jak twierdziłeś "wolisz mieć wszystko na piśmie". Próbowałem CIę namówić kilkukrotnie do rozmowy jednak bez skutku.  - https://imgur.com/a/Sng3erC (na czerwono zostały zamazane informacje, których pokazania można by sobie nie życzyć)

Co więcej - cytując Twoje zdanie: "jeśli to sprawi, że unikną oni konsekwencji, trudno". Bazując na Twojej wypowiedzi mogliśmy stwierdzić, że nie bardzo zależy Ci na wyjaśnieniu sprawy i odpowiednim ukaraniu pracowników... a jednak jesteśmy teraz tutaj w tej skardze, no cóż.

Lecimy dalej. Rozmowa nie została przeprowadzona "podobno" tylko faktycznie. Co więcej - byli przy niej obecni zarówno wszyscy w skardze oskarżeni jak i przedstawiciele Komisji Spraw Frakcyjnych w osobach @L4MP3K.DEV oraz @Kubula. Przedstawiciele KSF również stwierdzili, że w tej sytuacji bez wyraźnych dowodów na inne przewinienia pracownicy mogą być ukarani wyłącznie za niewłaściwe użycie sprzętu służbowego co też nastąpiło.

To tyle jeżeli chodzi o sprawę numer jeden

Sprawa numer 2, która jest tu przez Ciebie przedstawiana to już inna para kaloszy. Niezbyt wiele mogę się na ten temat wypowiedzieć, ponieważ będac szczerym - nie wiedziałem, aż do dzisiaj o takim zajściu. Nikt mi takiego incydentu niestety nie zgłosił. Jeżeli tak fatycznie było bardzo chętnie przygarnę jakieś logi bądź inne dowody z tego zdarzenia, na których wszystko widać.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
mł. bryg. kartovelek, członek zarządu frakcji SAFD

Edytowane przez kartovelek.

Cytat

Co więcej - cytując Twoje zdanie: "jeśli to sprawi, że unikną oni konsekwencji, trudno". Bazując na Twojej wypowiedzi mogliśmy stwierdzić, że nie bardzo zależy Ci na wyjaśnieniu sprawy i odpowiednim ukaraniu pracowników... a jednak jesteśmy teraz tutaj w tej skardze, no cóż.

Owszem, na myśli miałem oczywiście sytuację z wyzwiskami w moją stronę. Grałem na innych serwerach, poza tym wczoraj się nie urodziłem i wiem, że po prostu elew, który jest we frakcji nie cały tydzień nie ma szans z dwoma wyżej postawionymi osobami, nie mając niepodważalnych dowodów, więc wolałem odpuścić.

Również już Ci powiedziałem, że nie mam ochoty na wszelkie rozmowy z oskarżonymi osobami, można uznać poddając się. 

Mimo to nigdzie nie padło zdanie o zaniechaniu popchnięcia sprawy z deską, wręcz do tego nakłaniałem, jednak już mi oczywiście nie odpowiedziałeś.

Cytat

Przedstawiciele KSF również stwierdzili, że w tej sytuacji bez wyraźnych dowodów na inne przewinienia pracownicy mogą być ukarani wyłącznie za niewłaściwe użycie sprzętu służbowego co też nastąpiło.

Ciekawe... 

Cytat

Sprawa numer 2, która jest tu przez Ciebie przedstawiana to już inna para kaloszy. Niezbyt wiele mogę się na ten temat wypowiedzieć, ponieważ będac szczerym - nie wiedziałem, aż do dzisiaj o takim zajściu. Nikt mi takiego incydentu niestety nie zgłosił. Jeżeli tak fatycznie było bardzo chętnie przygarnę jakieś logi bądź inne dowody z tego zdarzenia, na których wszystko widać.

Za moment wszystko otrzymasz w wiadomości prywatnej na forum. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin