Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Asta, oskarżony przez Szczureek.

Szczureek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Szczureek
Nick osoby oskarżonej: @Asta
Powód napisania skargi: Uważam, że gracz wykazał się brakiem wiedzy z zakresu frakcyjnego taryfikatora, regulaminu frakcyjnego oraz KRD serwerowego. Sytuacja wyglądała w następujący sposób. Około godziny 10 podjechałem obok giełdy do 250k. Postanowiłem na chwilę zatrzymać się na poboczu, ponieważ musiałem zminimalizować grę. Zatrzymałem się w miejscu gdzie nie łamał żadnej zasady, nie utrudniał oraz nie stwarzał zagrożenia w ruchu drogowym, nie stał na zakazie. Po chwili przełączyłem się do gry zauważyłem Adepta Asta, który przywitał się i bez żadnego ostrzeżenia zaczął zakładać blokadę na koło. Po zapytaniu się co on robi, adept uznał, że pojazd nie stoi na miejscu parkingowym. Zgadzam się, że nie było to miejsce parkingowe, lecz zapomniał chyba, że pojazd nie jest opuszczony, tylko siedzi w nim właściciel oraz stoi w odpowiednim miejscu. Jak widać na zamieszczonych screenach oraz logach, moim zdaniem adept wykazał się brakiem wiedzy. Poniżej w spoilerze zamieszczam fragmenty kodeksów i regulaminów, które argumentują winę adepta. 

Spoiler

● Pojazdy zaparkowane na poboczu, których właściciela nie ma w pobliżu, pracownik ma prawo odholować z powodem 'pojazd nieprawidłowo zaparkowany'.

§15. Pracownikowi zabrania się odholowania pojazdu, który nie łamie zasad serwerowych, nawet pomimo wezwania.

VII. Zatrzymanie, postój

§1. Zatrzymać pojazd można tylko w miejscu, w którym nie spowoduje to utrudnienia ruchu lub zagrożenia w ruchu drogowym, oraz inni uczestnicy ruchu drogowego będą w stanie zauważyć zatrzymany pojazd.
§2. Postojem nazywamy zatrzymanie pojazdu, które nie jest spowodowane warunkami na drodze na okres dłuższy niż 60 sekund.
§3. Zakaz postoju obowiązuje na wzniesieniach, na zakrętach, na przejściach dla pieszych, na skrzyżowaniach, w tunelach, na mostach oraz na wiaduktach.

Dowody: https://imgur.com/a/ajqBu38

Spoiler

[2022-01-30 09:59:18] [Output] : Asta [179]: to nie zwalnia cie z tego ze tu nie jest miejsce parkingowe
[2022-01-30 09:59:28] [Output] : Asta [179]: parking nastepnym razem

Postój trwał więcej niż 3minuty, ponieważ wcześniej zajmowałem się parkingiem obok i widziałem wszystko. Po tym wszystkim podszedłem do ciebie założyłem blokadę i powiedziałem że to nie jest parking... Jeśli byś tam stał chwilę to bym przecież nic ci nie zrobił, ale jednak były to 3minuty, po założeniu blokady napisałeś do mnie a ja cię tylko ostrzegłem i zabrałem blokadę.

Widzę, że coś rozumiesz, ale nie do końca.

Cytat

Postój trwał więcej niż 3minuty

Tak jak piszesz był to postój, stałem tam powyżej jednej minuty. Ale co ma do tego czas postoju? Postój nie jest ograniczony czasowo. 

Cytat

Po tym wszystkim podszedłem do ciebie założyłem blokadę i powiedziałem że to nie jest parking

Nie jest to parking racja. Ale ja nie zaparkowałem pojazdu, lecz stałem na poboczu na postoju, a to jest bardzo duża różnica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin