Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Jak usunąć zapisane konfiguracje w warsztacie podglądowym

federer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, z racji, że na ten moment nie ma jeszcze możliwości, aby usunąć zapisane konfiguracje w warsztacie podglądowym z poziomu gry, to pomyślałem, że przyda się taki poradnik.

Żeby usunąć zapisane konfiguracje, na początek musimy przejść do miejsca, w którym mamy zainstalowane MTA.
Domyślnie jest to "C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.5".

FpDIqli.png

Następnie udajemy się do następujących katalogów:
mods -> deathmatch -> resources -> 4l-j-vehicle_lookup

NbMCe9e.png

Interesuje nas plik o nazwie "saved_vehicle_config.xml", to właśnie w nim są zapisane nasze konfiguracje, aby się ich pozbyć, to wystarczy usunąć ten plik i połączyć się z serwerem.
Jeśli nie chcemy usuwać wszystkich konfiguracji, to otwieramy ten plik za pomocą np. notatnika i szukamy tej, której chcemy się pozbyć, są one w takiej kolejności, jak mieliśmy w warsztacie.
Fraza <cfg veh_model="ID" oznacza konfiguracje dla danego modelu pojazdu, pomocna może tutaj okazać się ta strona KLIK.

Przykład:

EgR0izr.png

Mam zapisane konfiguracje Bulleta, Sultana i Glendale. Załóżmy, że chciałbym usunąć Sultana, którego ID modelu to "560".
Otwieram plik "saved_vehicle_config.xml" i szukam tam frazy <cfg veh_model="560", po czym całą ją usuwam.

oJAEjP0.png

Plik zapisujemy i łączymy się z serwerem.

15pcbfX.png

Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże, chociażby kilku osobom ;-)

Edytowane przez Lajk*

• 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin