Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Trzynasta edycja poboru krwi!

Demianeg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Qgx45ks.png

Witamy, z tej strony Młodszy Reporter @Demianeg oraz Redaktor @Piko0412 z Redakcji 4Life News. Dziś przedstawimy Wam drodzy czytelnicy relację z trzynastego poboru krwi na naszym serwerze.

Zapraszamy do przeczytania!

IpBMjeJ.png

Dwunastego czerwca odbyła się trzynasta edycja poboru krwi w San Fierro, a dokładniej w Easter Basin. Wydarzenie rozpoczęło się o 17:00. Przed rozpoczęciem wydarzenia jako pierwsi pojawili się pracownicy SARY, którzy zaczęli zabezpieczać teren i robić prowizoryczny parking. Następnie pojawiły się inne frakcje. Na dodatek frakcja TSA dowoziła graczy z różnych miejsc na miejsce poboru. W ciągu kilku minut rozstawiono namioty i barierki. Przybyło naprawdę wiele graczy, aż zaczęło brakować miejsc parkingowych na pierwszym parkingu. Całe zdarzenie odbywało się bez żadnych większych komplikacji. Każdy gracz za oddanie krwi dostawał 100 PLN waluty serwerowej.

IpBMjeJ.png

TUQr2dY.png

IpBMjeJ.png

O godzinie 19:00 pobór krwi się skończył, a służby mundurowe zaczęły zwijać sprzęt oraz zbierać zabezpieczenie. W tej edycji tego wydarzenia udział wzięło 216 osób, które łącznie oddały 105 litrów oraz 239 mililitrów krwi! Po zakończeniu poboru zadałem organizatorowi kilka pytań.

IpBMjeJ.png

D - Demianeg
k - krecikoo

IpBMjeJ.png

D: Witam, z tej strony Młodszy Reporter Demianeg z Redakcji 4Life-News.
k: Witam, z tej strony Organizator Poborów Krwi krecikoo z San Andreas Medical Department.

D: Czy mógłbym zadać Panu kilka pytań dotyczące wydarzenia?
k: Pewnie nie ma problemu, chętnie na nie odpowiem.

D: Porównując ten pobór krwi z poprzednim, to zjawiło się o 35 osób więcej. Sądzisz, że co ma wpływ na obecność większej liczby wolontariuszy?
k: Myślę, że ludzie się przekonują do takich wydarzeń czy inicjatyw oraz rozpowszechniania tego na większą skalę serwera.

D: Dobrze, a co powiesz na temat zajęć, jakie wykonują ratownicy podczas poboru. Czy jest to ciężka praca oraz ile osób musi się w to włączyć z frakcji SAMD, aby taki pobór mógł działać?
k: Tak jest to ciężka i żmudna praca ratownika, ale i nie tylko, a także pracowników frakcji SAPD, SARA czy SAFD, aby taki pobór się udał. Również frakcja TSA oraz biznesy pomagają w takich eventach. Dużą rolę mają również Organizatorzy, którzy robią pracę papierkową, której tak naprawdę nie widać. Również administracja, która dużo pomaga.

D: Bardzo ciekawe, aczkolwiek czy w przypadku takiej żmudnej roboty czujecie satysfakcje, z tego co robicie?
k: Owszem czujemy satysfakcje, gdy przychodzi z poboru na pobór coraz więcej ludzi, przez co pobieramy więcej krwi.

D: Czy mógłbyś powiedzieć, skąd się wziął pomysł na takiego typu wydarzenie oraz jeśli pamiętasz, czym się różniły pierwsze pobory krwi od obecnych?
k: Szczerze nie pamiętam, skąd się wziął pomysł na tę inicjatywę, którą podajże, wymyśliła nasza Profesor @Aza* z frakcji SAMD, a ja przejąłem po prostu organizację, ale z mojego doświadczenia i pierwsze pobory krwi różniły się na  pewno miejscem,  ilością przychodzących osób oraz całą otoczką wokół wydarzenia.

D: Czy macie jakieś nowe pomysły na przyszłość, które mogłyby urozmaicić te wydarzenia?
k: Owszem, ale niestety nie mogę ich zdradzić .

D: Szkoda, mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy co to za pomysły. Pobór krwi trwa dwie godziny, ale ile czasu musicie spędzić łącznie, żeby wszystko przygotować?
k: Łącznie jest to kilkanaście godzin siedzenia i organizacji takiego wydarzenia uzupełniania tabelek, pisania do różnych osób, pisania próśb i dogadywania wszystkiego. Wszystko zależy od tego, czy jest to charytatywny czy zwykły pobór. Ciężko określić ile to jest mniej więcej godzin wszystko zależne od daty i innych ważnych kryteriów.

D: To naprawdę robi wrażenie. Sądzę, że zająłem wystarczająco twojego czasu. Ode mnie to tyle, dziękuje za wywiad. Jeśli chcesz kogoś pozdrowić, to możesz właśnie teraz.
k: Ja również dziękuję za tak miły i fajny wywiad. Pewnie chciałabym pozdrowić całą frakcje San Andreas Medical Departament, a w szczególności kochaną Profesor @Aza*, Doktora @Kju., naszego kochanego Dyrektora @Grzengol'a oraz wszystkich, którzy pomogli w organizacji tego wydarzenia. Całą organizację Olimp, a w szczególności: @L4MP3K., @Bilu., Juliaszaforostow, @Kubula, czy @Franczesko.drip. Nie mogę również serdecznie zapomnieć pozdrowić kochanych RCONów. @XQward, bez którego organizacja byłaby o wiele trudniejsza w prowadzeniu oraz @LuKi16, który również dbał o bezpieczeństwo na poborze, jako funkcjonariusz SAPD, ale i jako RCON .

IpBMjeJ.png

Qc34M58.png

IpBMjeJ.png

Dziękujemy za przeczytanie naszej relacji. Zachęcamy bardzo gorąco do pozostawienia swojej opinii w komentarzach oraz do pozostawienia reakcji pod relacją. Z tego miejsca chcielibyśmy podziękować wszystkim, którzy się włączyli w organizacje, jak i uczestnictwo w wydarzeniu.

IpBMjeJ.png

nQqgdil.png

pNw018E.png

Autoryzował: @Blender.

Qgx45ks.png

Edytowane przez Blender.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin