Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Jak pisać na forum, aby tekst wyświetlał się poprawnie na każdym motywie?

Dubaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szalom!

Postanowiłem napisać ten poradnik, ponieważ często sprawdzam podania na forum i nie ukrywam, że czasami irytuje mnie niepoprawnie sformatowany tekst.

Najczęściej występujące błędy:

LyV7xG6.png - tak wyświetla się wzór skopiowany z ciemnego motywu na motywie domyślnym
TZucLWx.png - tak wyświetla się wzór skopiowany podczas korzystania z rozszerzeń (np. Dark Reader) na motywie domyślnym
Pc1DTqA.png- tak wyświetla się wzór skopiowany z domyślnego motywu na motywie ciemnym
g4HLRIR.png- tak wyświetla się wzór skopiowany podczas korzystania z rozszerzeń (np. Dark Reader) na motywie ciemnym

Dlaczego tak się dzieje?

Gdy wkleimy skopiowany tekst z innej wiadomości, wkleja się również jego tło.

Jak to naprawić?

Po skopiowaniu i wklejeniu tekstu zaznaczamy całość (Ctrl + A), a następnie usuwamy formatowanie za pomocą podświetlonego przycisku:

njjZfBD.png

Po usunięciu formatowania tło tekstu staje się przezroczyste. Jedyne co nam zostało to przywrócenie początkowej formy tekstu korzystając z pogrubienia, kursywy itp.

Mam nadzieję, że poradnik będzie przydatny i skorzysta z niego jak najwięcej osób.

Adios!

Edytowane przez Dubaj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin