Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Zastępcą Dyrektora Szpitala Aza*

Piko0412
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

undefined_-_Imgur_1.png

Witam drodzy czytelnicy, ja jestem Redaktorem Specjalistą z Redakcji 4Life News, a dziś przygotowałem wywiad z Zastępcą Dyrektora Szpitala @Aza*.

5D4B3bb.png
1.png
5D4B3bb.png

P - @Piko0412

A - @Aza*

5D4B3bb.png

P - Cześć, Redaktor Specjalista Piko0412 kłaniam się nisko. Jesteś zainteresowana kilkoma pytaniami?
A - Hejka, pytaj śmiało.

P - Świetnie, na dobry start chciałbym, abyś opowiedziała co nieco o swej osobie.
A - Co tu dużo mówić, mam na imię Patrycja i mam już niestety 22 lata. Jestem studentką biologii stosowanej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, ale studia to dość nudna sprawa do opowiadania, więc zostawmy to w spokoju. Na co dzień, wbrew mojej naturze, jestem dość społeczną osobą. Studiuję, pracuję i udzielam się w organizacji non-profit, jaką jest ZHP. Dokładając jeszcze 4Life, to nie ukrywam, że pożera mi to dość dużo czasu. Chętnie jednak podejmuję się wyzwać na nowych polach. Moje zainteresowania nie zmieniają się od czasu pierwszego wywiadu — ratownictwa medyczne oraz poszczególne zagadnienia biologii.

P - Właśnie, jesteś teraz studentką biologii, czemu wybrałaś taki kierunek?
A - Dobre pytanie! Pisałam maturę z biologii oraz chemii, więc i kierunek musiał pójść w tą stronę. Biologia stosowana, tłumacząc na normalny język, to taka laboratoryjna. Większą część zajęć spędzamy w laboratorium krojąc różne tkanki i przygotowując z nich preparaty. Oczywiście zdarzają się wyjścia w teren, choćby na oglądanie dziupli dzięciołów. Wybór kierunku wynikał z moich zainteresowań i tyle. Zawsze mnie ciągnęło do pracy w laboratorium.

P - Skąd dowiedziałaś się o istnieniu serwera? Jakie były twoje początki?
A - Zapewne był to czysty przypadek. Kiedyś wspólnie z moim kolegą postanowiliśmy wejść na ten serwer i troszkę pozwiedzać. Oczywiście zaczęliśmy od frakcji, bo to one nas najbardziej interesowały. Później jakoś tak wyszło, że mieliśmy przerwę i znów powróciłam do MTA. Pierwszą moją frakcją na tym serwerze było SAPD.

P - Dołączyłaś ostatnio do głównego zarządu frakcji San Andreas Medical Department, gratuluje! Spodziewałaś się, że będziesz na stopniu Zastępcy Dyrektora Szpitala? Jak się czujesz, będąc na tej randze?
A - Zaczynają się ciężkie pytania! Dołączając do tej frakcji, nie myślałam nawet, że będę w Zarządzie. Los mi przygotował taką niespodziankę, że po zaledwie 3 miesiącach dołączyłam na pierwszy stopień zarządowy. Wtedy był to jeszcze Ordynator Chirurgii. Dziś, po ponad półtora roku, osiągnęłam pierwsze z moich serwerowych marzeń. Nigdy o tym nie mówiłam otwarcie, ale gdzieś tam podświadomie to był mój cel. Łatwo nie było, a ktokolwiek tak twierdzi, to chętnie mogę się z nim wymienić na kilka dni. Czy się spodziewałam? Tak. Jeszcze przed odejściem Skansena odbyła się nieoficjalna rozmowa na ten temat, gdzie po pierwszych słowach wiedziałam, o co chodzi. Na nowym stanowisku czuję się bardzo dobrze i co najważniejsze — na nowo wróciła mi motywacja do działania we frakcji!

P - Jakie masz obowiązki we frakcji i czy zmieniły ci się one z zarządu na główny zarząd?
A - Obowiązków jest mnóstwo. Jedyne co jest dla mnie nowe na chwilę obecną to pełnienie funkcji opiekuna nad całym Zarządem. Jestem jeszcze zbyt krótko, aby móc mówić o tym, co się zmieniło. Znaczna liczba osób powtarza, że co jest do roboty w tym zarządzie... można jedynie nadawać kary zawieszeń i jeździć absolutnie każdym pojazdem frakcyjnym. Otóż to jest mocno krzywdzące stwierdzenie. Wypisywanie urlopów, powrotów z urlopów, aktualizacja składu, kart pracowników, tabelek frakcyjnych, sprawdzanie aktywności pracowników... i tak można jeszcze długo. Każdy z członków Zarządu, oprócz tych oczywistych zadań, ma pod sobą jedną z podjednostek. Do moich obowiązków należy nadzór nad całą akademią oraz dodatkowymi szkoleniami w SAMD. Krótko mówiąc, odpowiadam za całą kadrę szkoleniową.

P - Opowiesz historie całej twojej kariery we frakcji?
A - Dnia 17.11.2020 dołączyłam do frakcji SAMD na stopień Pielęgniarki. Wtedy tak nazywała się osoba w akademii. Zdałam egzamin 04.12.2020, z wynikiem uważam bardzo dobrym. Moim egzaminatorem był Tadziu, a wynik egzaminu to 133,5/136. Awansowałam na stopień Lekarza Ratunkowego (obecnie to Ratownik Specjalista). Te dwa lata temu osoba, która uzyskała więcej, niż 90% z egzaminu mogła przystąpić do 5 dodatkowych pytań. Po otrzymaniu 3/5 pkt Twój stopień był podwyższany o jeden w górę. Przyszedł czas na służbę frakcyjną. W międzyczasie mój stopień z Lekarza Ratunkowego podniósł się do Młodszego Specjalisty (obecnie Lekarz Ratunkowy). Frakcja przeżywała w tym okresie, znaczy spadek. Jeśli mnie pamięć nie myli, to nasz najniższy pik osób we frakcji wynosił 16. Ówczesnego lidera ciężko było złapać na mumble lub serwerze, a frakcja zwyczajnie leciała w dół. Jednak po interwencji KSF'u SAMD otrzymało drugie życia w postaci Koordynatora, który miał zastąpić Dyrektora Szpitala na okres dwóch miesięcy. Tym Koordynatorem był Grzengol. No i już nie słodząc naszemu obecnemu Dyrektorowi, ale gdyby nie on, to nie wiadomo gdzie byśmy teraz byli. Frakcja ruszyła, a ja wspomagałam ją, jak tylko się dało.
Pisałam materiały szkoleniowe, które w całości postawiliśmy na nowo, podsuwałam mnóstwo pomysłów na rozwój i zwyczajnie byłam obecna na służbie, zaliczając większość zgłoszeń wraz z garstką pracowników. Otrzymałam funkcję szkoleniowca SRM, starając się kształcić przyszłych ratowników tak, aby byli przygotowani na każdą ewentualność. Po drodze było jeszcze Biuro Prasowe, którego przez chwilę byłam Dyrektorem (obecnie Rzecznictwo Prasowe). Przyszedł dzień 26.03.2021 - dzień mojego awansu na pierwszy stopień zarządowy. Czy się spodziewałam? Nie. Absolutnie nie. Dalej już tylko ciężka praca nad nowym życiem frakcji. Nowy regulamin, zasady, czarna lista, tabelki, program akademii. Zaktualizowałam cały egzamin SRM, stworzyliśmy nowe stopnie, nawet discord został poprawiony. Wtedy także opracowaliśmy karty pracowników — pierwsza stworzona karta należy do mnie. Wiele pracy, kłótni, rozmów i łez. Tak, nawet i łzy się pojawiły. Dotarliśmy do 22.10.2021, gdzie otrzymałam awans do Profesora Nauk Medycznych. Najwyższy stopień zarządowy. Zdarzały się sytuacje, z których nie jestem dumna. Niestety ich nie mogę opowiedzieć, ale każdy popełnia błędy. Był czas, że trudne decyzje pojawiały się każdego dnia i pewnie nigdy się nie dowiem czy wybrałam słusznie. Za mojej kadencji przewinęło się 2 liderów, 2 zastępców i 8 członków Zarządu. I tak dotarliśmy do 17.08.2022 - awans na v-lidera SAMD. Aktualnie jestem spełniona i gdybym miała teraz odejść, to zostawiłam w tej frakcji ogrom swojego czasu i pracy.

5D4B3bb.png
2.png
5D4B3bb.png

P - Czy na chwilę obecną zmieniłabyś coś we frakcji?
A - Pewnie znajdą się drobne zmiany, lecz to, co chciałam, już dawno zostało wprowadzone. Jedyne, o co walczyłam to zmiana wyglądu karetek na bliższe tych z oryginalnego GTA San Andreas, i tak na sam koniec pozostaliśmy przy stylu polskich ambulansów.

P - Teraz może odejdźmy od frakcji. Ostatnio napisałaś rekrutacje, niestety nie dostałaś się, będziesz próbowała dalej?
A - Oczywiście będę próbować. Nie wolno się poddawać za szybko, a to moja zaledwie 3 próba. Wszystkim nowym support'om gratuluję i życzę wytrwałości! Może i ja kiedyś tam dołączę.

P - Było pytanie o zmianę we frakcji, a czy zmieniłabyś coś ogólnie na serwerze?
A - Owszem jest taka jedna sprawa, która ostatnio zaczęła mnie bardziej irytować, niż zwykle. Mowa tutaj o oznaczeniach dystrybutorów na stacjach paliw. Gdybym miała taką możliwość, to wstawiłabym odpowiednie tabliczki z której strony mamy LPG, a z której benzynę. Mała rzecz, a może poprawić komfort rozgrywki.

P - Masz przegrane na serwerze 1800 godzin, patrząc na to, co osiągnęłaś i od kiedy jesteś na serwerze, jest to mało. Jesteś zadowolona z tego, co zdobyłaś na serwerze?
A - Jestem z tego bardzo zadowolona. Udało mi się zdobyć na prawdę dużo rzeczy, a patrząc na tą liczbę godzin, można rzec, że dostałam to "po faworce". Na początku mojej medycznej kariery słyszałam to dość często. Łatwo jest oceniać ludzi, nic o nich nie wiedząc, ale nie mam nikomu za złe — pewnie też bym tak myślała na ich miejscu. Główny Zarząd SAMD, Dozorca Piekła w Dirty Angels oraz cała masa nowo poznanych ludzi! Te trzy osiągnięcia cenię sobie najbardziej.

P - Jaki masz majątek na takie statystyki, jakie posiadasz? Mało, dużo, jak wypowiesz się na ten temat?
A - Kompletnie nie mam pojęcia, jak się oblicza majątek serwerowy! Po prostu wymienię pojazdy, które posiadam. Buffalo, Buffalo DSD, Nebula, Rancher, Bullet, Moonbeam x2, Washington oraz Emperor. Nieruchomości nie posiadam, a w gotówce mam około 300k. Wszystkie pojazdy kupowałam kompletnie czyste i powoli kompletowałam wszystkie niezbędne części. Jedynie Moonbeam'y oraz Washington nie były przeze mnie kupowane — są to prezenty.

P - Aza, właśnie skąd taki nick?
A - Dawno, dawno temu.... u mojego dziadka zawsze było kilka psów. Takich typowo obronnych psów, ponieważ było to gospodarstwo rolne. Psiaki były rasy Owczarek Niemiecki. Jeden z nich była suką wcześniej wspomnianej rasy i zwała się Aza. Była chyba najmądrzejszym psem na całym świecie (na całym świecie może 11-letniej dziewczynki rzecz jasna). Gdy tylko jeździliśmy wraz z rodziną do mojego dziadka, to większość czasu spędzałam na zabawach z nią. I to w sumie koniec historii, moja nazwa wzięła się od psiaka.

P - Odejdźmy na moment od serwera. Masz jakieś marzenia bądź cele w życiu realnym?
A - Trudno mi coś na ten temat powiedzieć, bo żyję tu i teraz. Zdecydowanie zamierzam dalej rozwijać się w ZHP, zdobywając kolejne stopnie instruktorskie, o czym już myślę od pewnego czasu. Jestem dopiero na pierwszym, a są aż trzy. Aby móc podwyższać swój stopień trzeba spełniać wymagania, a ja już od jakiegoś czasu je spełniam. Wystarczy tylko rozpocząć próbę oficjalnym rozkazem. Nie mam konkretnych marzeń, dla mnie ważniejsza jest droga do celu, niż sam cel. To trochę tak, jakbyś zdobył wysoką górę, nie wchodząc na nią. Nie ma się wtedy czym chwalić. To przebyta droga nadaje nam cechy i umiejętności.

P - Masz rzeczy których jeszcze nie zrobiłaś a byś chciała?
A - Pewnie coś się znajdzie. To bardzo nawiązuje do moich celów i marzeń. Oprócz zdobycia nowych stopnie w długoterminowych planach mam utworzenie szczepu w mojej miejscowości. Szczep to kilka drużyn o różnej metodyce z danego terenu (gminy, osiedla, części miasta). Pozwoli mi to na nieregularną pracę w organizacji, co za tym idzie poświęcenie czasu według własnego uznania. Obecnie prowadzę drużynę harcerską, gdzie jednak zbiórką muszą odbywać się regularnie w określonych godzinach.

P - Masz osobę w życiu, która cię inspiruje i bierzesz z niej przykład?
A - Nie mam chyba takiej osoby. Nigdy się nad tym aż tak bardzo nie zastanawiałam. Sama popełniam błędy i sama się na nich uczę.

P - Masz jakąś cechę, która denerwuje inne osoby?
A - O takie rzeczy trzeba zapytać @Byialy@Linshi, @Kju.@Grzengol lub @Skansen To z nimi spędzam, znaczną część czasu poświęconą na gry. Z pewnością się coś znajdzie! Ja od siebie mogę powiedzieć, że moje "zaraz wracam" czasem nie trwa tylko chwili.

P - Przechodząc powoli do końca, gdybyś dostała teraz milion złotych. Co byś zrobiła?
A - Nic, żyłabym dalej tak, jak żyję. Wystawiłabym ręce do przodu po drugi milion. Dostałam jeden, to może i drugi mi spadnie z nieba. Za kilka lat może jakaś firma, bo przecież pieniążki muszą się pomnażać, a nie tylko znikać z konta.

P - Nie będę cię trzymać dalej. Na sam koniec, chcesz kogoś pozdrowić? To ten moment!
A - No jasne, że chce! Dyrektora Szpitala @Grzengol , byłego Zastępce @Skansen , jakiegoś randoma z Zarządu SAMD @Kju., nowego supporta @Byialy, Pana Sierżanta @Linshi, przyszłego Ordynatora @NexuSOfficial_20, wczasowicza z Ustki czy innej Stegny @Kameleon. oraz całe Dirty Anegls, resztę pracowników z SAMD i oczywiście Ciebie!

5D4B3bb.png

33t0oiS.png

Autoryzował: @Sheeker

undefined_-_Imgur_1.png

Edytowane przez Piko0412

• Administrator
7 godzin temu, Piko0412 napisał:

P - Masz jakąś cechę, która denerwuje inne osoby?
A - O takie rzeczy trzeba zapytać @Byialy@Linshi, @Kju.@Grzengol lub @Skansen To z nimi spędzam, znaczną część czasu poświęconą na gry. Z pewnością się coś znajdzie! Ja od siebie mogę powiedzieć, że moje "zaraz wracam" czasem nie trwa tylko chwili.

Lepiej nie pytać....

Dziękuje za pozdrowienia i również pozdrawiam. Super wywiad! :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin