Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Veon.ogf, Matias2525 - oskarżeni przez blendzior1

blendzior.krw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Veon.ogf, Matias2525

Data i godzina zdarzenia: 00:01 27-11-2022

Pełen opis sytuacji: Jechałem z ziomkiem po LS, jechaliśmy przez DM po czym zupełnie znikąd funkcjonariusz Veon.ogf zaczął w nas strzelać, zabił mnie i mojego kolegę (nick maddy69) i rozwalił moje auto. Pomyślałem, że strzela tak, jak każdy inny gracz na DM, czyli w każdego - jak umarłem wróciłem pieszo na DM i zastrzeliłem pierwszego funkcjonariusza SAPD którego zobaczyłem, zakładając, że to ten, który mnie zabił (nie pokazał mi się nick, co widać na dowodzie). Okazało się, że zabiłem innego funkcjonariusza - Matias2525. Funkcjonariusz SAPD i Support Chrzano_o skuł mnie i zaprowadził do radiowozu, po czym funkcjonariusz Matias2525 poinformował mnie, że otrzymuję 50 minut więzienia za zabicie funkcjonariusza oraz dodatkowe 1600 PLN mandatu za brak kultury i zniewagę (który odrzuciłem - łącznie wyszło 66 minut więzienia), bo napisałem na czacie do kolegi, że, cytując, "pies mnie zabił" (w nerwach, po chwili poprawiłem się na policjant). Pomijając mandat za brak kultury, uważam skazanie mnie do więzienia oraz zastrzelenie mnie za całkowicie niesłuszne. Podsumowując to z mojej perspektywy-  byłem na DM, gracz (funkcjonariusz SAPD) zaczął we mnie znikąd strzelać, więc ja w odwecie podbiegłem na DM oddać ogień, za co zostałem wrzucony do więzienia.

Dowód, który to potwierdza całe zajście:  film 1       film 2    

Oświadczam, że czytałem i rozumiem regulamin forum oraz składania skarg w dziale San Andreas Police Department.

Edytowane przez blendzior1
niżej

• Administrator

Następnym razem jeśli będziesz pisał na kogoś skargę zastosuj się do takiego wzoru, jaki jest podany, bo za to już mogłaby zostać skarga odrzucona. Wracając do samej skargi - zgodnie z naszymi wewnętrznymi zasadami mamy prawo do ostrzału czy to pojazdu, czy osoby znajdującej się na strefie bezprawia bez powodu. Jednak zapomniałeś w skardze dodać nagrania oraz sytuacji, która była przed pierwszym nagraniem które zostało podesłane przez Ciebie. Akurat tak się składa, że ja postanowiłem zapisać powtórkę jak próbujesz mnie przejechać, raczej celowo ;-)

https://imgur.com/yPzjs9h

Sytuacja która miała miejsce pokazuje kolejny powód przez który mogłem zacząć do Ciebie strzelać, a raczej jak widać w pierwszym nagraniu cofając prosto na funkcjonariuszy mogłeś mieć podobny plan swojego działania.
Idąc dalej odnośnie Twojego więzienia - jeśli widzisz, że prowadzimy działania na strefie bezprawia to na nią nie wchodź, bo później może się to skończyć tak jak w Twoim przypadku - więzieniem za zabójstwo, albo ostrzał funkcjonariuszy. Jeśli chodzi o mandat za brak kultury oraz zniewagę - było to z mojego polecenia, ponieważ po złapaniu i wsadzeniu do radiowozu postanowiłeś nas znieważyć, poniżej zamieszczam loga z Twojej kultury.

Spoiler

2022-11-27 00:03:28> LOCAL blendzior1: pies mnie zabil

Były również pojedyncze "pały". Faktycznie poprawiłeś się później na "sapd", jednak nie ma to dużego znaczenia, doszło do braku kultury i zniewagi, mogłeś się powstrzymać od pisania tego typu słów.
Nie mam nic więcej do dodania w tej skardze, pozdrawiam.

Edytowane przez Veon.ogf

Veon.ogf,
do jakiego wzoru się zastosowałem, jeśli nie do takiego, który jest podany? [Regulamin składania skarg]
Jak widać na gifie, który załączyłeś, autem jechałem szybko po ulicy, auto lekko mi zboczyło w twoją stronę ale na pewno nie chciałem cię przejechać. Sam bym na to nie wpadł xD
Z takiej odległości nawet nie widziałem wcześniej że działacie coś na strefie bezprawia, ale i tak jak widać na twoim, a potem moim nagraniu, chwilę po tym jak zobaczyłem innych graczy (was) chciałem się cofnąć aby odjechać z DM, ale daleko nie zajechałem bo zastrzeliłeś mnie i zniszczyłeś mi furę :)
Co do więzienia za zabójstwo, zastanawiam się też z jakiej racji? Według paragrafu 9. regulaminu serwera, na serwerze obowiązuje zakaz ranienia oraz zabijania innych graczy, z wyjątkiem gdy oboje graczy znajduje się na strefie deathmatch.

Nie pozdrawiam

Nie jestem pewien na kogo ta skarga powinna być złożona po tym wszystkim, więc dopisuję do oskarżonych też Matias2525, którego zabiłem i który wrzucił mnie do więzienia
Dodaję też zrzut poinformowania o skardze (Veon.ogf też bezpośrednio informowałem ale nie mam ss, jest na pewno gdzieś w logach):
orBYURH.jpg

• Administrator
3 godziny temu, blendzior1 napisał:

do jakiego wzoru się zastosowałem, jeśli nie do takiego, który jest podany? [Regulamin składania skarg]

Wzór który masz podany musisz skopiować 1:1. Przejrzyj to co napisałeś oraz wzór, i raczej powinieneś zgadnąć.

Jak widać na gifie, który załączyłeś, autem jechałem szybko po ulicy, auto lekko mi zboczyło w twoją stronę ale na pewno nie chciałem cię przejechać. Sam bym na to nie wpadł xD

Średnio mi się chce w to wierzyć, z mojej perspektywy wyglądało to na celowe, ale okej, niech Ci będzie. Mimo wszystko dalej nic to nie zmienia odnośnie zabójstwa.

Z takiej odległości nawet nie widziałem wcześniej że działacie coś na strefie bezprawia, ale i tak jak widać na twoim, a potem moim nagraniu, chwilę po tym jak zobaczyłem innych graczy (was) chciałem się cofnąć aby odjechać z DM, ale daleko nie zajechałem bo zastrzeliłeś mnie i zniszczyłeś mi furę :)

Chęci wyjechania ze strefy bezprawia tutaj nie widziałem, tylko ciągle leciałeś na wstecznym. Jeżdżąc po strefie bezprawia musisz liczyć się z tym, że każda osoba która jest na niej może Ci "zniszczyć" furę, nie tylko my :) 

Co do więzienia za zabójstwo, zastanawiam się też z jakiej racji? Według paragrafu 9. regulaminu serwera, na serwerze obowiązuje zakaz ranienia oraz zabijania innych graczy, z wyjątkiem gdy oboje graczy znajduje się na strefie deathmatch.

Według taryfikatora więziennego który jest dostępny w głównym dziale SAPD:

Cytat

zabójstwo funkcjonariusza / funkcjonariuszy (nie sumuje się z użyciem broni palnej wobec SAPD) - 50 minut

Nie pozdrawiam

Szkoda :/, ja pozdrawiam drugi raz.

Edytowane przez Veon.ogf

Analizując całą skargę - na strefie DM nie określa się zasad, wobec którego pojazdu można użyć broni.
Tzn. członek zarządu miał prawo użyć wobec Ciebie broni.

19 godzin temu, blendzior1 napisał:

Okazało się, że zabiłem innego funkcjonariusza

W dniu 15.03.2020 o 17:15, CampeQ.ogf napisał:

zabójstwo funkcjonariusza / funkcjonariuszy (nie sumuje się z użyciem broni palnej wobec SAPD) - 50 minut

19 godzin temu, blendzior1 napisał:

Pomijając mandat za brak kultury, uważam skazanie mnie do więzienia oraz zastrzelenie mnie za całkowicie niesłuszne. Podsumowując to z mojej perspektywy-  byłem na DM, gracz (funkcjonariusz SAPD) zaczął we mnie znikąd strzelać, więc ja w odwecie podbiegłem na DM oddać ogień, za co zostałem wrzucony do więzienia.

Nie widzę tutaj żadnego błędu.

31 minut temu, maddy69 napisał:

Poczekajmy na wypowiedz RCON, bo ja tutaj widze ewidentny przypadkowy wjazd na DM i zabicie gracza blendzior1 bez powodu

Wszystko wyjaśnione powyżej. Ponadprogramowo otrzymałeś również odpowiedź od administratora RCON.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin