Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Rafi115, oskarżony przez Barteu.

Barteu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Barteu
Nick osoby oskarżonej: @Rafi115
Powód napisania skargi: Zalozenie blokady oraz wciagniecie na lawete gdy siedzialem w pojezdzie;
Stanalem doslownie na 2-3 minuty, musialem natychmiast odejsc od komputera wiec nie zdazylbym wjechac na parking który był obok i go oplacic, wiec postanowilem na chwile stanac w tamtym miejscu (jak widac nawet nie zaciagnalem recznego, po prostu stanalem tam i odszedlem). Po powrocie podszedl jakis gracz i poprosil bym go podwiozl, jako ze juz wrocilem to sie zgodzilem i mialem zamiar ruszac, niestety Adept Rafi115 był szybszy, i w tym momencie założył mi blokadę na koło. Jak widac na nagraniu, zaproponowalem Adeptowi, ze wjade na parking i go normalnie oplace w ramach zrehabilitowania popelnionego przeze mnie błędu, na co szanowny Adept nie odpowiedzial ani słowem, tylko biegiem rzucił się w stronę lawety, po czym zabral moje auto gdy siedzialem w srodku. Rozumiem swój błąd, nie mówię, że odholowanie mojego pojazdu było niesłuszne, lecz zachowanie szanownego Adepta w stosunku do mnie było dość lekceważące, oraz to założenie blokady + wciągnięcie auta z kierowcą w środku było mocno średnie. Uważam też, że zwykłe pouczenie by wystarczyło, moglismy sie jakos porozumiec poniewaz była to jednorazowa sytuacja z mojej strony, nigdy tam nie stawalem a nawet dodam, ze jesli widzialem ze ktos tam stoi, to nigdy nie bylo z tym zadnych problemow, zawsze pracownicy SARA ich omijali. Niemniej jednak chcialbym przeprosic @Rafi115 ze tam stanalem, ale niestety sila wyzsza. 

Dowody:  https://youtu.be/G2hP_Atbdew

Witam,
Filmik który wysłałeś jest prywatny co uniemożliwia jego otworzenie, ja zrobiłem tylko ss ( https://imgur.com/a/v8FGpHm ) bo nie uważam że klipy są mi jakoś bardzo potrzebne.
Pojazd został odholowany zgodnie z poniższymi punktami taryfikatora:

Spoiler

● Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę oraz poprosić ją o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd.

● Po czasie 3 minut od ostatniego użycia pracownik nie ma obowiązku rozglądać się za ostatnim kierowcą i może pojazd odholować, nawet gdy ta osoba jest w pobliżu.

● Wyjątkiem od dwóch powyższych punktów jest sytuacja postoju lub zaparkowania w miejscach oznaczonych znakiem zakazu zatrzymywania się, w tym przypadku Pracownik niezależnie od sytuacji oraz tego, czy kierowca znajduje się w pojeździe, czy nie - ma prawo ów pojazd odholować.

W trakcie zabierania pojazdu nie darzyłeś mnie szacunkiem więc tym bardziej nie byłem skłonny oddać ci auta.

Spoiler

[2022-12-15 16:34:01] [Output] : Barteu [448]: zaproponowalem, zaplace parking normalnie
[2022-12-15 16:34:07] [Output] : Barteu [448]: to zabierasz mi fure spod du*y
[2022-12-15 16:34:10] [Output] : Barteu [448]: splakal sie
[2022-12-15 16:34:18] [Output] : Barteu [448]: jaka pi**a

Dodam jeszcze od Siebie, RP nie wykonałem ponieważ było to miejsce zatłoczone, a zgodnie z §12 regulaminu frakcji, nie muszę tego robić.

Spoiler

§12. Pracownik nie ma obowiązku odegrania akcji RP odholowując pojazd z giełdy/z miejsca zatłoczonego oraz z miejsca, w którym nie ma w pobliżu graczy lub w momencie, gdy jest natłok wezwań.

Tutaj jeszcze log z momentu gdy Barteu informował mnie o skardze.

Spoiler

[2022-12-15 16:37:51] [Output] : << Barteu [448]: jak cos to informuje o skardze od razu ;)

Dziękuje, myślę że tyle wystarczy.

PS. w drugim spoilerze cenzura nałożyła się automatycznie, gracz napisał wszystko bez niej. 

Edytowane przez Rafi115
PS

2 godziny temu, Rafi115 napisał:

Pojazd został odholowany zgodnie z poniższymi punktami taryfikatora:

Pokaż ukrytą zawartość

● Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę oraz poprosić ją o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd.

● Po czasie 3 minut od ostatniego użycia pracownik nie ma obowiązku rozglądać się za ostatnim kierowcą i może pojazd odholować, nawet gdy ta osoba jest w pobliżu.

● Wyjątkiem od dwóch powyższych punktów jest sytuacja postoju lub zaparkowania w miejscach oznaczonych znakiem zakazu zatrzymywania się, w tym przypadku Pracownik niezależnie od sytuacji oraz tego, czy kierowca znajduje się w pojeździe, czy nie - ma prawo ów pojazd odholować.

Racja, zrobiles to zgodnie z taryfikatorem i regulaminem, nigdzie nie napisalem ze bylo inaczej.

2 godziny temu, Rafi115 napisał:

W trakcie zabierania pojazdu nie darzyłeś mnie szacunkiem więc tym bardziej nie

byłem skłonny oddać ci auta.

Pokaż ukrytą zawartość

[2022-12-15 16:34:01] [Output] : Barteu [448]: zaproponowalem, zaplace parking normalnie
[2022-12-15 16:34:07] [Output] : Barteu [448]: to zabierasz mi fure spod du*y
[2022-12-15 16:34:10] [Output] : Barteu [448]: splakal sie
[2022-12-15 16:34:18] [Output] : Barteu [448]: jaka pi**a

Dobrze, ze o tym wspomniales bo ja zapomnialem -  przyznaje sie, ze rzucilem w Twoja strone niecenzuralne i obrazliwe slowa, ale zauwaz ze do momentu w ktorym wciagnales auto na lawetę byłem dosc mily i spokojny, niestety pozniej wybuchlem bo tak jak kazdy inny mam po prostu gorszy dzien (wiem, to nie powod do tego by Cie wyzywac, za to najmocniej przepraszam) no i moglismy jakos inaczej to zalatwic. Gdy auto bylo juz na lawecie, wyslales binda "Dziekuje za wspolprace..." i zaczales odjezdzac, wiec nie wiem w ktorym momencie tak jak to napisales 'byles sklonny oddac mi auto' bo tak jak napisalem, ja w miare mozliwosci zachowywalem spokoj dopoki nie zaczales odjezdzac, a Ty od razu w widoczny sposob byles nastawiony na zabranie auta na PP. Skoro miales zamiar mi odpuscic, to mogles tez normalnie mnie upomniec bez uprzedniego zakladania blokady, nigdzie bym nie odjechal, a nawet gdybym to zrobil moglbys napisac mi to na priv w grze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin