Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Inspektorem Naczelnym M1CH4K

Mefju4
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Linie poziome z logiem i bez

Witajcie, drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Redaktor @Mefju4 z Redakcji 4Life News. Serdecznie zapraszam Was do przeczytania wywiadu z Inspektorem Naczelnym @M1CH4K

WPtkVn4.png

M - Mefju4
M1 - M1CH4K

M: Witam, z tej strony Starszy Redaktor Mefju4 z Redakcji 4Life News. Czy jesteś chętny udzielić mi wywiadu?
M1: Witaj! Oczywiście.

M: Super, więc może na początek, opowiesz coś o sobie?
M1: Mam na imię Michał. W grze szerszemu gronu znany jako M1CH4K. Mam 25 lat oraz mieszkam w województwie Warmińsko-Mazurskim. Na co dzień pracuję jako magazynier w zakładzie zajmującym się elektryką samochodową. W wolnej chwili lubię jeździć samochodem, gotować oraz zagrać sobie w gry komputerowe. Interesuję się motoryzacją oraz serią Grand Theft Auto.

M: Skąd dowiedziałeś się o serwerze 4Life, jak wyglądały twoje początki?
M1: O serwerze dowiedziałem się dzięki jednej osobie na YouTube którą oglądam już od dłuższego czasu, obejrzałem jeden odcinek i postanowiłem też na nim zagrać. Po obejrzeniu filmu u tej osoby od razu zainstalowałem MTA, wyszukałem serwer w wyszukiwarce serwerów, wszedłem na niego, założyłem konto w grze i tak zacząłem sobie na tym serwerze grać. Początek był trudny jak to dla każdego nowego gracza, nie wiedziałem, od czego mam zacząć. Gracze powiedzieli, żebym najpierw zrobił prawo jazdy Kategorii B, więc zrobiłem prawo jazdy. Po skończonym egzaminie na prawo jazdy udałem się na magazyn w celu zarobienia pierwszej gotówki i zdobyciu odpowiedniej ilości LP, abym mógł pracować na innych pracach dorywczych. Praca na magazynie zajęła mi gdzieś parę dni, aż uzbierałem pieniądze na zakup pierwszego samochodu na serwerze "Manana". Po zdobyciu odpowiedniej ilości LP zacząłem pracować na kurierze oraz na lawecie, gdzie już pieniążki były lepsze i szybciej się je zarabiało. Po połowie roku paru znajomych, z którymi grałem, przekonało mnie do zakupu Punktów Premium, żebym mógł aktywować sobie konto premium. Po aktywacji konta premium moje zarobki wzrosły, przez co też postanowiłem kupować sobie pewne samochody oraz robić je według własnego gustu i tak robię to do dnia dzisiejszego.

M: Obecnie na swoim koncie posiadasz prawie 3500 godzin przegranych w grze, czy żałujesz tego czasu spędzonego na serwerze?
M1: Nie żałuję tego czasu spędzonego na tym serwerze, były momenty dobre, a zarazem też złe. Lubię grać w naszej społeczności. Poznałem dużo ciekawych osób, z którymi utrzymuję kontakt do dzisiaj. Postawiłem sobie pewne cele, które chciałbym zrealizować na tym serwerze, parę już zrealizowałem, lecz jeszcze kilka mi zostało. Obecnie mam prawie 3500 godzin, konto założyłem 26 marca 2020 roku więc gram tutaj prawie 3 lata, czy tyle godzin to dużo, czy mało w takim czasie ile gram to nie mnie to oceniać tak naprawdę.

M: Aktualnie znajdujesz się we frakcji San Andreas Road Assistance na stanowisku Inspektora Naczelnego, jak tam wyglądają twoje obowiązki?
M1: Ranga we frakcji, którą posiadam, jest najwyższą rangą pracowniczą. Dzięki niej mam możliwość dysponowania pracowników na niższej randze do wezwań od innych frakcji oraz mogę poruszać się pojazdami patrolowymi, a nie tylko lawetą. Osobiście nie korzystam z tych pojazdów patrolowych, ponieważ jak jestem lawetą i znajdę pojazd, który kwalifikuje się do odholowania na parking policyjny, to mogę ten pojazd zabrać sam oraz nie muszę czekać, aż inny pracownik do mnie przyjedzie, żeby zabrać ten pojazd. Jestem przyzwyczajony do jazdy lawetą, dzięki temu nie korzystam z pojazdów patrolowych mimo tego, że mogę się nimi przemieszczać.

M: Jak wygląda twój aktualny majątek?
M1: Posiadam obecnie 6 samochodów, a są to: moja wizytówka Alpha PFT, Bullet, Cheetah, Banshee, Buffalo DSD i Buffalo Elektryczne. Wszystkie samochody mam w takiej samej konfiguracji. Posiadam domek w FC, żeby mieć gdzie te pojazdy trzymać, trochę gotówki oraz pieniądze ze służby. Ciężko mi wycenić dokładnie cały mój majątek, ale na moje oko wynosi on gdzieś około 6-8kk PLN.

zISlrAH.png

M: Nie widzę, żebyś obecnie pracował w jakimkolwiek biznesie, czy planujesz kiedyś gdzieś dołączyć?
M1: Pracowałem w biznesie Buildings4you, ale po 4 dniach odszedłem z tego biznesu, nie jest to biznes dla mnie. W przyszłości chciałbym spróbować swoich sił w biznesie 4FIGHT, lecz czas pokaże, czy kiedyś dołączę do tego biznesu.

M: Widzę, że masz dosyć spory staż na serwerze. Czy myślałeś kiedyś nad dołączeniem do Ekipy Administracyjnej?
M1: Myślałem nad tym, żeby spróbować dołączyć do Administracji naszego serwera, ale to są dalekie plany na minimum ostatni kwartał 2023 roku. Chciałbym kiedyś zobaczyć, jak to jest być w roli supporta, wierzę, że w niedalekiej przyszłości uda mi się to spełnić.

M: Porozmawiajmy może teraz o życiu realnym, jakie masz hobby?
M1: Moim hobby jest seria Grand Theft Auto. Zapewne w młodości kto grał w którąś z części GTA np. San Andreas, to podczas wykonywania misji fabularnych przewijał cut scenkę oraz przechodził do wykonywania misji (tak robiłem ja), przez co podczas fabuły wydarzało się coś, czego nie byliśmy świadomi, dlaczego tak to się stało. Dla przykładu z gry jak grałem, wiemy, że jest pewien moment w fabule, kiedy Big Smoke zdradził gang Grove Street Family, w dzieciństwie przewijałem scenkę, nie interesowało mnie to dlaczego Smoke zdradził swoich przyjaciół, przez takie pomijanie cut scenek straciłem dużo informacji, dlaczego tak się stało. Poza fabułą interesują mnie też Easter Eggi czy też niektóre budynki, wokół których gracze wymyślili mnóstwo mitów, dla przykładu jest świecący kościół w miasteczku Bayside Marina, który według graczy jest kościołem szatana, ponieważ są nim malowidła, które przedstawiają anioła z czarnymi skrzydłami. Różne są teorie na temat tego kościoła, moim drugim hobby jest motoryzacja, lubię jeździć samochodem, sprawia mi to frajdę, tak samo, jak pracowanie przy aucie, mam małą smykałkę do mechaniki, więc jakieś naprawy jestem w stanie wykonać samemu, a nie jeździć ciągle z każdą usterką do mechanika. Wiedzy mechanicznej nabrałem dzięki mojemu pierwszemu samochodowi, którym był Daewoo Lanos. Kupując ten samochód, rozpocząłem swoją przygodę motoryzacyjną. Mając go, nauczyłem się podstaw mechaniki typu wymiana klocków hamulcowych lub wymiana amortyzatorów, wahaczy czy sprężyn w kolumnie mcphersona. Gdy wykonałem w Lanosku serwis po zakupowy, to wybrałem się w trasę pod Fabrykę FSO w Warszawie, gdzie te samochody były produkowane oraz gdzie spotkałem parę osób, które poznałem w 2020 roku na Ogólnopolskim Zlocie Daewoo, kiedy zjeżdżali się miłośnicy tych samochodów z całej Polski. Niestety Lanoser 2 lata temu został oddany na złom, ponieważ mocno się zgruzował przez 2 lata mojego użytkowania, nie był w idealnym stanie, niestety te samochody to były takie zgnilaki, ale na pierwsze auto mogę ten samochodzik śmiało polecić. Teraz jeżdżę innym samochodem i zacząłem jeździć na różne spotkania motoryzacyjne, ostatnim wydarzeniem, na jakim byłem, to był Illegal Zone na torze w Modlinie. Po drodze mijałem fabrykę FSO przy ulicy Jagiellońskiej w Warszawie i postanowiłem sobie podjechać i sobie popatrzeć na nią. Mimo że Lanoska już nie mam, to jeżeli chodzi o moją przygodę motoryzacyjną, to miejsce jest dla mnie bardzo ważne.

M: Czy masz jakieś największe marzenie bądź cel w życiu, którym chciałbyś się z nami podzielić?
M1: Bardzo trudne pytanie. Nie mam największego marzenia. Na pewno chciałbym ze swoją kobietą stworzyć szczęśliwą rodzinę oraz być razem z nią szczęśliwy, oraz nabyć samochód, który jest moim marzeniem, a mianowicie AUDI RS3 8Y.

M: Grasz w jakieś inne gry poza MTA i GTA SA?
M1: Oczywiście, kilka miesięcy temu dowiedziałem się, że Farming Simulator 2013 obchodził 10 lecie od premiery. Z sentymentu do tej gry, że dużo w tą grę grałem, to grywam sobie, wspominając czasy, kiedy grałem w to, mając 15 lat. Również gram w Gas Station Simulator, GTA 4, The Ballad Of Gay Tony oraz The Lost And Damned.

M: Jaki jest twój ulubiony rodzaj muzyki? Masz jakiegoś ulubionego wykonawcę?
M1: Słucham Hip Hopu, Rapu oraz tego, co wpadnie do ucha i mi się spodoba. Nie mam ulubionego wykonawcy.

M: Jeślibyś dostał 1.000.000zł w prawdziwym życiu, co jest pierwszą lepszą rzeczą, którą kupisz i dlaczego?
M1: Napewno bym sobie wybudował dom jednorodzinny, a jeśli nie dom to bym sobie kupił auto, które jest moim marzeniem, a mianowicie Audi RS3 8Y.

M: Chyba skończyły mi się pytania, więc takie na koniec, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
M1: Oczywiście, pozdrawiam wszystkie osoby, z którymi gram na co dzień na serwerze, frakcje SARA oraz @Yellowstone @Hirek2 @_Gonzalez_ @pozi. @Bl4ck11.^ @carbonex @!San! @DawiSS* @Kartun.exe @Emialski @SoBcZi.* @drimszu @Kryszka  @KacperG12 @Patrych235 @maciejka47 @JAGUARR111 @Skrzattt* @IwanMaster @Majeczka* @Jacobex oraz Ciebie @Mefju4

M: Dziękuję za pozdrowienia, również pozdrawiam cieplutko, a więc dziękuję ci za udzielenie mi wywiadu oraz za poświęcony czas.

Rb8dhA4.png

pPEjXrG.png

Autoryzował: @Sheeker

Edytowane przez Mefju4

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin