Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Wniosek o odbanowanie OstryBolo ukarany przez Greyna.gg

OstryBolo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: KacperPompa
Serial: 3A6CDBCCF4B84809F45CBC107362F5B3
Powód: Podejrzane transakcje
Nick osoby nakładającej bana: Greyna.gg
Data otrzymania bana: 12 Grudnia 2022, 15:54
Długość bana: permanentnie
Opis sytuacji: Mniej więcej w okresie wakacyjnym 2020 roku poznałem na innym serwerze osobę o nicku LdsLolasek. Graliśmy grupką na różnych serwerach rozmawiając przez discorda. W między czasie grałem sobie na 4L. Lolasek też tam grał lecz bardzo mało. Grał na koncie o loginie Ar3k1 z nickiem LdsLolasek. Miał bulleta, powiedział że może mi go tanio odsprzedać w raty, i nie muszę się z ratami spieszyć, nie miałem wtedy dużo gotowki, sprzedał mi go za jakieś grosze, musiałem się pozbyć obecnego auta żeby dopłacić mu do tej kwoty za którą sprzedał mi bulleta, sprzedałem obecne auto i przelałem mu chyba coś około 300k już nie pamiętam. Powiedział że nie muszę się spieszyć z ratami bo mu na tym nie zależy jakoś bardzo bo grał w tamtej chwili na innym serwie. I teraz zaczynamy wątek po którym pewnie wywnioskujecie że kupiłem bądź ukradłem to konto z bulletem ale niestety na moją niekorzyść i niekorzyść prawdziwego właściciela konta prawda jest inna. Był wtedy okres świąteczny i nie graliśmy prawie wcale. On na discordzie był aktywny tyle co nic. Pewnego dnia zauważyłem że na koncie Ar3k1 jest ban, nie odzywałem się w tym temacie nic ponieważ nie miałem po co skoro było to korzystne dla mnie że mam auto tak tanio. Nikt z administracji się nie odzywał więc po czasie zapomniałem o całej sytuacji. Pisałem, dzwoniłem wiele razy przez discorda do niego, było to jeszcze przed banem na jego koncie, ale ostatni raz rozmawialiśmy ze sobą na serwerze dc chyba dzień po nowym roku 2020/2021 bo pamiętam że on i ja byliśmy na kacu i oglądaliśmy filmiki z sylwka. Po banie rozmawialiśmy na prawdę już ostatni raz o tym co napisałem poniżej.  Ale dobra, nie będę pomijał istotnych rzeczy, oddał mi to auto za grosze, spytałem potem czy nie chce mi dać tego hajsu co jest na koncie a potem oddam jak zacznie grać znowu, powiedział że spoko. Przelałem tą kase na swoje konto i sobie grałem. Po czasie on wszedł na to konto i zrobił tam bana, powiedział że kiedyś napisze apelacje i zrobimy wszystko tak jak było na kontach lecz nie mam z nim kontaktu. Ja tego konta nie ukradłem, nie kupiłem. Możliwe że on te konto ukradł i mi to dał bo i tak miał to za darmo. Nie wiem jak było, to jest tylko mój domysł gadając z chyba prawdziwym właścicielem, lecz prawdy się sam nie dowiem bo nie mam nigdzie z nim kontaktu.
Coś od siebie: Rozmawiałem z prawdziwym właścicielem konta ( przynajmniej tak mi się wydaje (dodaliśmy się na dc i omówiliśmy sytuacje) ), i ogólnie jest to dziwna sytuacja, nie mam pojęcia czy te konto zostało przez Lolaska kupione bądź ukradzione, ale ja zostałem postawiony w takim świetle że niestety dowody po części wskazują na to że to ja mogłem to kupić lecz można sprawdzić po serialu na jakim kompie z tego konta było grane. Ale nie sądze żeby zostało kupione ponieważ jaki był by w tym jego interes sprzedając mi tanio w raty bulleta i potem wyrwać perma. Ja mam konto od 2016 roku i jest mi go szkoda więc byłbym głupi coś na nim odwalić, ale stało się troszkę nieprzyjemnie. Jest to bardzo ciężko wytłumaczyć co tu się stało i ciężko jest z tego wyjść lecz liczę na ogarnięcie tematu przez administrację bo serio sam jestem ciekaw co się stało z tym kontem Ar3k1. Na poprzednią apelację zapomniałem odpisać, przypomniało mi się o tym dopiero gdy temat został już zamknięty.
Odnośniki do poprzednich apelacji

• Administrator RCON

Kiedy była wykonywana transakcja:
2020-12-24 16:58:43    Wymiana (Pojazd)    Ar3k1    KacperPompa    VID 74603; Model Bullet
2020-12-24 16:58:43    Wymiana (Gotówka)    KacperPompa    Ar3k1    100,000.00 PLN
Na koncie Ar3k1 był ktoś z twojego serialu i twojego adresu ip co wiąże się z włamaniem na konto. Kolejna sprawa to kupno pojazdu za 100 000 PLN od gracza Ar3k1 w raty. Podaje pkt regulaminu które złamałeś:
§5.1
Gracz który zobowiązuje się do płacenia rat, musi posiadać co najmniej 100 godzin przegranych na serwerze, a suma majątku i wkładu początkowego musi wynosić  przynajmniej 25% łącznej kwoty sprzedaży.

§5.3
Gracz zobowiązany do spłaty rat nie może sprzedać przedmiotów na które raty zostały nałożone do czasu spłaty.

§5.3.1
Z wyjątkiem gdy gracz po sprzedaży będzie posiadał pełną kwotę na spłatę rat i natychmiast to uczyni.

Dobra złamałem 3 pkt regulaminu, przyznaje się do tego, gdyby nie to że nie dopilnowaliście mnie przez 2 lata to by do tego raczej nie doszło, bo sprawa zamknęła by się na kupnie bulleta, no ale nic, jakie rozwiązanie tej sytuacji proponujesz ? Jest szansa czy już raczej nie zagram na tym koncie ? 

• 3 tygodnie później...

Czytaj ze zrozumieniem bo napisałem to " Ale dobra, nie będę pomijał istotnych rzeczy, oddał mi to auto za grosze, spytałem potem czy nie chce mi dać tego hajsu co jest na koncie a potem oddam jak zacznie grać znowu, powiedział że spoko. Przelałem tą kase na swoje konto i sobie grałem. Po czasie on wszedł na to konto i zrobił tam bana, powiedział że kiedyś napisze apelacje i zrobimy wszystko tak jak było na kontach lecz nie mam z nim kontaktu."             Konto cukierkOwa ( kiedyś paZZi czy jakoś tak ) to konto które zrobiłem na email kolegi ( filip...... ) kiedyś gdy zapomniałem hasła do konta z kórego teraz pisze, później na tym koncie grała moja dziewczyna czasami dlatego zmieniła nick.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin