Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Moderatorem VeraX.

DawiSS*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam serdecznie wszystkich czytelników Redakcji 4Life News, z tej strony Młodszy Redaktor @DawiSS* a dziś zapraszam Was do przeczytania wywiadu z Moderatorem @VeraX!

5D4B3bb.png
tbG3ifd.gif
5D4B3bb.png

D - @DawiSS*
V - @VeraX

5D4B3bb.png

D - Uszanowanie - Młodszy Redaktor @DawiSS*, byłbyś chętny udzielić mi wywiadu?
V - Witaj, z wielką przyjemnością udzielę ci wywiadu.

D - W takim razie możemy zaczynać! Opowiesz coś o sobie na początek?
V - Nazywam się Konrad, mam 22 lata i mieszkam w Warszawie. W życiu prywatnym swój czas spędzam głównie przy eksploracji opuszczonych miejsc oraz na spotkaniach ze znajomymi. Sporo czasu poświęcam również na graniu na serwerze, lecz nie brakuje też innych znanych tytułów. Oprócz tego interesuję się motoryzacją. W niedalekiej przyszłości planuję iść w transport, lecz przede mną jeszcze zrobienie odpowiedniej kategorii prawa jazdy.

D - Kiedy zacząłeś grę na 4Life i jak wyglądały Twoje początki?
V - Grę na serwerze zacząłem w 2020 roku wraz z grupą znajomych. Na samym wstępie zacząłem od wyrobienia prawa jazdy, zarabiania na pracach dorywczych i zakupie pierwszego pojazdu, jakim był, jak mnie pamięć nie myli Walton. Bardzo szybko natknąłem się na kopalnie, która bardzo przypadło mi do gustu szczególnie moi znajomi, wiedzą jak dużo czasu na tej pracy poświęciłem, mimo wszystko świetnie się bawiąc.

D - Posiadasz aktualnie przegrane ponad 2800 godzin, jak wspominasz ten czas i poznanych ludzi podczas gry?
V - Zgadza się. Obecnie posiadam 2800 godzin, lecz warto zaznaczyć, że gdyby nie moja głupota ten czas łącznie wynosiłby coś koło 5000 godzin, gdyż jak wiele osób już wie, ostatnio zaczynałem od nowa. Przez ten czas bardzo dużo się wydarzyło. Nie ze wszystkiego jestem dumny, lecz z pewnością ponowne dostanie się do administracji, mogę uznać z pewnością za sukces. Dzięki grze napotkałem wiele znakomitych osób, z którymi mam znakomity kontakt i mogę uznać ich za swoich znajomych, z którymi świetnie się bawię na serwerze, ale również, z którymi można pogadać na wszelkie tematy, tak jak zawsze ten medal ma dwa końce i sądzę, że każdy spotkał się też z osobami, z którymi nie chciałby mieć nic wspólnego i ja nie jestem wyjątkiem.

D - Co udało Ci się osiągnąć przez ten czas, posiadasz coś unikatowego w swojej kolekcji?
V - Jak chodzi o mój majątek, to muszę przyznać, że na staż nie jest on imponujący. Obecnie na szybko licząc, wynosi coś koło 4 milionów. Jedynym moim celem był Rancher Long, którego udało mi się zakupić i z czego jestem bardzo zadowolony, lecz tak jak każdy inny pojazd w moim posiadaniu nie jest unikatem. Oprócz niego posiadam takie zabawki jak Bullet czy Limuzynę.

D - Znajdujesz się w Ekipie Administracji na randze Moderatora, jak wygląda Twoja dotychczasowa historia w tym gronie i aktualne obowiązki?
V - Dokładnej daty dołączenia do administracji dokładnie nie pamiętam, lecz w listopadzie powróciłem po krótkiej przerwie. Po 6 miesiącach od powrotu otrzymałem awans na moderatora. Moje obowiązki nie różnią się za wiele od tych, które ma support, więc również dbam o to, by gracze nie łamali regulaminu oraz w razie potrzeby staram się graczom pomagać w każdej możliwej sprawie. Na nowej randze doszło mi forum, na którym sprawdzamy publikowane tam treści oraz również dbamy o porządek.

D - Mogliśmy niedawno zauważyć, że powróciłeś do frakcji Transport of San Adreas, dlaczego akurat ta frakcja i czy miałeś kiedyś przyjemność być w innych?
V - Byłem w kilku frakcjach, które nie raz się przeplatały między sobą. Zaczynałem w 2021 od frakcji San Andreas Fire Department gdzie nie ukończyłem akademii, gdyż robiłem sobie przerwę od MTA i przez ten fakt nie podszedłem do egzaminów. Następnie już po powrocie do gry była frakcja San Andreas Road Assistance, gdzie zadomowiłem się na dłuższy okres, dochodząc do Inspektora, jak mnie pamięć nie myli, lecz tak jak wiele rzeczy, tak i pobyt w SARA miał swój koniec spowodowany chęcią zrobienia sobie przerwy od frakcji, która jednak długo nie trwała, gdyż chwile później dołączyłem do Transport of San Andreas, do którego obecnie wróciłem. Postanowiłem znów spróbować w TSA z kilku powodów przede wszystkim przez świetną atmosferę, która tam panowała oraz mojego znajomego, a jak wiemy ze znajomymi gra się przyjemniej.

D - Nie jesteś za to w żadnym biznesie, próbowałeś już kiedyś sił w jakiś lub do jakiegoś w przyszłości zechciałbyś dołączyć?
V - Byłem tylko w dwóch biznesach we wojsku oraz w radiu, lecz z pierwszego odszedłem przez brak zainteresowania, oraz przez samą organizację, oraz w radiu, z którego niestety musiałem odejść przez brak czasu.

D - Pozwolę sobie również zapytać o organizacje, jesteś w Dirty Angels - dlaczego akurat ta i czy możesz polecić ją innym graczom?
V - W Dirty jestem już długo, o czym świadczy również przynależność do zarządu tej organizacji. Przyszedłem tutaj przede wszystkim na pozytywne opinie innych graczy w tamtym czasie i tak już zostało. Staramy się tworzyć tutaj swego rodzaju rodzinną atmosferę oraz urozmaicać członkom pobyt w niej licznymi eventami czy zabawami na Discordzie. Sądzę, że sam fakt, że jest to jedna z największych organizacji, wiele mówi, lecz niech każdy przekona się na własnej skórze czy warto każdy ma inne wartości i każdy docenia coś innego w organizacjach, lecz z mojej strony nie widzę lepszej opcji niż Dirty.

D - Posiadasz aktualnie jakiś obrany cel na serwerze?
V - Szczerze mówiąc, to spełniłem już wszystkie swoje cele, jakie miałem teraz skupiam się wyłącznie na frakcji oraz administracji, lecz bez większych oczekiwań.

D - Gdybyś mógł zmienić jedną rzecz na serwerze, co to by było?
V - Ciężkie pytanie, lecz jeżeli miałabym wybrać, to z pewnością odświeżyłbym prace dodo.

5D4B3bb.png
gYTRDpA.gif
5D4B3bb.png

D - Okej, odejdźmy może powoli od tematu serwera. W co grasz poza MTA?
V - Nie za wiele ich jest, gdyż większość czasu zabiera mi MTA, lecz z wielką przyjemnością pogrywam sobie w Fife oraz ETS 2 z innych tytułów mógłbym na pewno wiedźmina, do którego wracam co jakiś czas, mimo że fabułę znam już niemalże na pamięć. Reszta gier to chwilowe przygody przechodzę i zostawiam bądź je kupuje z myślą o przejściu a kończy się tak, że o nich zapominam.

D - Wspomniałeś, że w przyszłości chciałbyś pójść w branżę transportową, dlaczego akurat ta?
V - Głównie, że od małego interesowałem się ciężarówkami. Dodatkowo, część mojej rodziny pracowała oraz dalej pracuje w tym zawodzie więc mam od kogo się uczyć. Dodatkowo duża frajda z podróżowania oraz samej jazdy dodatkowo wpływa pozytywnie na ten wybór.

D - Jakiej z cech najbardziej nie lubisz w ludziach, a jaką najbardziej sobie cenisz?
V - Najbardziej cenie szczerość, nawet jeżeli ma być negatywna, to mimo wszystko uważam, że lepiej mówić to, co jest prawdziwe i szczere niż kogoś okłamywać. Z tych głównych mógłbym wymienić jeszcze pracowitość oraz samodzielność. Do tych negatywnych nie wliczając oczywiście przeciwieństwa tych pozytywnych, mógłbym wymienić arogancję, łatwowierność oraz chciwość.

D - Posiadasz jakieś marzenie w życiu, którym chciałbyś się z nami podzielić?
V - Kilka ich miałem ostatnio jedno udało się spełnić, a było to zwiedzenie Chorwacji. Z pozostałych chciałbym zwiedzić Barcelonę. Oczywiście również jednym z nich jest tak jak wcześniej wspominałem, praca w transporcie, lecz najważniejszym, by nie żałować swoich decyzji i czerpać z życia jak najwięcej.

D - Myślę, że nasz wywiad powoli dobiegałby końca, zechciałbyś kogoś pozdrowić na koniec?
V - Jak najbardziej zacząłbym od dwóch pozytywnych wariatów, z którymi sporo czasu spędzam na serwerze @ZgReD_eK oraz @Giendek. Chciałbym również pozdrowić osoby, z którymi spotkałem się we frakcjach a szczególnie @Coska@Kumi @MIKO23@Serg*, @Kamilos2265@grubyyo @|Diesel| oraz @Inoo. Nie zapominając o pozdrowionkach dla całej organizacji Dirty.

D - Oczywiście dołączam się do pozdrowień, dziękuje Ci za poświęcony czas i do następnego!

5D4B3bb.png

4Cnzvkf.png
Autoryzował: @M4rcinek

5wNnuaX.png

Edytowane przez M4rcinek

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin