Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Pytania i Odpowiedzi

PluuM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wpadłem na pomysł przez naszego Rcona Bolka, aby założyć taki temat "Pytania i odpowiedzi".

Już tłumaczę o co chodzi.

Większość ludzi lubi sprzeczne teorie, interpretacje różnych myśli czy cytatów lub wierszy. W tym temacie będziecie mogli wyrazić swoją opinię na temat ludzi, świata, światopoglądu, cech itp itd.

Chodzi o to, abyśmy potrafili dojść do porozumienia, sprzeczać się itp.

Na początku wspomniałem, że do głowy wpadł mi ten pomysł przez Bolka, dlaczego? Dlatego, że codziennie on umieszcza w statusach przeróżne myśli, na które jest wiele odpowiedzi, ale każdy chce je poznać, dlatego ten temat ;) To może zacznijmy od tego co umieścił Bolek:

Czy to świat jest zły, czy My?

Moim zdaniem:

Zło i dobro zależą od perspektywy, więc takie pytania są trochę bez sensu. W końcu, czy lew pożerający jakąś młodą, chorą antylopę jest dobry? Nie jest... Ale nie uważa się go za złego, bo nie potrafi rozróżniać dobra od zła itd. Psychopaci też nie potrafią, a jednak są źli. To jeden wielki chaos.

Tak więc według mnie świat jest zły. Ale czasem ma przebłyski dobra.

Wśród ludzi, generalnie zło wynika z tego, że idą na łatwiznę lub nie mają w sobie odwagi, by czynić dobro.

OD RAZU PROSZĘ ADMINISTRACJĘ O KARANIE PKT NA FORUM GRACZY, KTÓRZY WNIOSĄ DO TEGO TEMATU SAME GŁUPOTY I "DEBILNE" KOMENTARZE.

Wedle mojej opinii wydaje mi się, że to my jesteśmy źli anie żeli świat. Produkcje, zanieczyszczenia, nawet nasze głupie lenistwo powoduje to jacy jesteśmy. Można to sprawdzić na prostym przykładzie - osobie zmotywowanej a rozleniwionej. Wiadomo komu się chce cokolwiek robić. Ciężką pracą kształtujemy dla siebie swoje jutro, a co jutro będzie? Tego nie wiemy, lecz walczymy o jak najlepsze jutro.

W sumie to ja uważam, że zły jest świat, który my sobie sami ukształtowaliśmy. Przeszłość - formowała to, co dzieje się w przyszłości. Gdyby nie jakieś różne inicjatywy Mezopotamczyków, Majów i Inków, stalibyśmy w miejscu. Powiedzmy sobie tak: wielu z nas uważa, że to świat jest zły. A jest tak bo sobie go takiego ukształtowali nasi przkodkowie. Agresja, nienawiść, zło - wszystko zafundowaliśmy sami sobie. Nie ma sensu dalej pisać, bo już po kontekście można domyśleć się o co mi chodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin