Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Pochwała na Majfek. PanSzczepan Hammurabi - chwalony przez Mitsu45

Mitsu45
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick chwalącego: Mitsu45 
Nick chwalonego: Majfek. PanSzczepan Hammurabi
Data zdarzenia: 16.05.2024
Powód pochwały: Wysoki poziom RP w zakresie podejścia do osoby nieletniej z rodziny patologicznej, umiejętność zapewnienia poczucia bezpieczeństwa przez poszkodowanego jak i umiejętne wykonanie wszelkich działań medycznych.
Opis zdarzenia: Wezwani na miejsce zdarzenia przez zespół SAPD ratownicy ekspresowo postawili sobie za obowiązek zbudowanie zaufania u nieletniego poszkodowanego po ciężkich przeżyciach.
Dowody z akcji: Część logów ze zdarzenia (jest ich za długo, cała akcja trwała lekko ponad 2 godziny, zaś udział ratowników lekko ponad godzinę) ze względu na niemożność udziału studenta w zabiegu chirurgicznym oraz ss z zabiegu.

Spoiler

[2024-05-16 21:55:37] [Output] : PanSzczepan [220]: Wie pan, ta rana w szerszej perspektywie stanowi dla pana źródło zakażeń lub co gorsza sepsy..
[2024-05-16 21:55:44] [Output] : Gracz StasiuHandlarz otrzymał/a zakaz prowadzenia pojazdów przez DawiSS*, powód: Odwalanie pojazdem, jazda pod prąd, VDM. ( 7 dni )
[2024-05-16 21:55:54] [Output] : Mitsu45 [54]: Nie.. nie boli.. tylko moze Ĺşle.. wyglÄ…da?
[2024-05-16 21:56:02] [Output] : Majfek. [77]: Burczy mu w bruzchu, ta rana ma co najmniej tydzieĹ„ jak nie wiÄ™cej 
[2024-05-16 21:56:18] [Output] : * ratownicy na pewno dostali informacje od funkcjonariuszy jakoby mocno kulal (Mitsu45)
[2024-05-16 21:56:26] [Output] : * Czy wygląd twarzy pacjenta może wskazywać na gorączkę? (PanSzczepan)
[2024-05-16 21:56:28] [Output] : Majfek. [77]: I wyraźnie chce iść
[2024-05-16 21:56:33] [Output] : Mefju4 [19]: Rozumiem, też tak podejrzewaliśmy..
[2024-05-16 21:56:49] [Output] : * tak (Mitsu45)
[2024-05-16 21:56:50] [Output] : Mefju4 [19]: Będziecie go zabierać na szpital? *szepcze*
[2024-05-16 21:56:56] [Output] : Majfek. [77]: Spróbujcie może skontaktować się z kimś z jego telefonu
[2024-05-16 21:57:09] [Output] : Majfek. [77]: Będziemy musiali go zabrać na szpital *szepcze*
[2024-05-16 21:57:19] [Output] : Majfek. [77]: Ta rana jest do operacji *szepcze*
[2024-05-16 21:57:20] [Output] : * PanSzczepan Wyciąga z torby R1 Termometr laserowy, przykłada do czoła poszkodowanego
[2024-05-16 21:57:31] [Output] : Mefju4 [19]: Okej, w planach mieliśmy jeszcze przesłuchanie ale nic z tego nie będzie w takich warunkach..
[2024-05-16 21:57:41] [Output] : PanSzczepan [220]: ZmierzÄ™ panu temperaturÄ™.. *Naciska spust termometru*
[2024-05-16 21:57:44] [Output] : TwĂłj znajomy Sheeker opuszcza grÄ™.
[2024-05-16 21:57:46] [Output] : * 37.8 (Mitsu45)
[2024-05-16 21:58:05] [Output] : Majfek. [77]: No moĹĽemy wam pozwolić na jakieĹ› krĂłtkie szybkie pytania przed operacjÄ… 
[2024-05-16 21:58:06] [Output] : * dodatkowo chłopak jest w grubych ciepłych ubraniach mimo że na dworze jest... (Mitsu45)
[2024-05-16 21:58:11] [Output] : * bardzo cieplo (Mitsu45)
[2024-05-16 21:58:16] [Output] : Gracz Kamilekk283 otrzymał ostrzeżenie od DawiSS*, powód: Kultury!
[2024-05-16 21:58:25] [Output] : Mefju4 [19]: Na spokojnie możemy zaczekać.
[2024-05-16 21:58:30] [Output] : PanSzczepan [220]: Temperatura 37,8*C... Czy czuje pan ĹĽe jest panu zimno?
[2024-05-16 21:58:38] [Output] : * Mitsu45 pokiwał głową na boki
[2024-05-16 21:58:53] [Output] : PanSzczepan [220]: A czemu jest pan tak grubo ubrany?
[2024-05-16 21:59:00] [Output] : Mefju4 [19]: Przyślemy patrol na szpital kiedy będzie miał taką możliwość.
[2024-05-16 21:59:06] [Output] : Majfek. [77]: Dobra, ale na pewno powiadomcie opieke społeczną, ten chłpopak dopiero 16 lat...
[2024-05-16 21:59:11] [Output] : Mitsu45 [54]: Bo... jest... było chłodniej.. *mowi ze spuszczonym wzrokiem*
[2024-05-16 21:59:29] [Output] : Mefju4 [19]: Dobrze, zajmiemy siÄ™ tym.
[2024-05-16 21:59:31] [Output] : PanSzczepan [220]: *Wzdycha* .. Żyjesz na ulicy, prawda?
[2024-05-16 21:59:42] [Output] : Majfek. [77]: Dzięki.
[2024-05-16 21:59:43] [Output] : * Mitsu45 pokiwał głową na boki
[2024-05-16 21:59:49] [Output] : Mefju4 [19]: Nie ma sprawy.
[2024-05-16 21:59:57] [Output] : PanSzczepan [220]: Twoi rodzice mogą Cię odebrać?

https://imgur.com/a/6soDBqd

Witaj,

Tak jak w poprzedniej pochwale. Prosiłbym, abyś poszukał konkretnych fragmentów z działań medycznych na miejscu zdarzenia jak i hospitalizacji i wyodrębnił je. Na obecną chwilę zbyt dużo nie jestem w stanie stwierdzić, aby tą pochwałę móc zaliczyć do czegoś ponadprogramowego.

Żeby ograniczyć nieporozumień:
Funkcjonariusze - używam tego słowa w odniesieniu do frakcji SAPD
Ratownicy, medycy - używam tego słowa w odniesieniu do frakcji SAMD
Akcja posiadała pewne uproszczenia z punktu medycznego, była stworzona z myślą o frakcji policjantów, jednak tak jak w życiu tak i w RP - nie zawsze wszystko idzie z naszym planem.

Słowem wstępu opisze jak wyglądała sytuacja w której ratownicy oraz funkcjonariusze zastali 16-letniego chłopaka z rodziny patologicznej, bo całe RP w głównej mierze opierało się rozpoznaniu jego sytuacji, nie była to skomplikowana medycznie przypadłość, stan zagrożenia życia.
Był to swoisty /test/ dla ratowników i funkcjonariuszy z tego czy potrafią wczuć się w postać, tak żeby była ona żyła, potrafiła współczuć, wcielić się w role drugiej osoby i po prostu być - być ratunkiem dla poszkodowanego, bo ratunek to nie tylko ciężkie operacje, walka o życie człowieka, to rónież walka o człowieka, o jego dobro, żeby mógł żyć, ale żyć godnie. Jest to bardziej pochwała umiejętności odgrywania RP, bycia postacią którą się gra, a nie tylko i wyłącznie graczem udającym postać bo należy odkreślić to grubą kreską.

Najpierw nakreśle kontekst całej sytuacji, informacje jakie zebrali funkcjonariusze SAPD i mogli je przekazać ratownikom, a oni je zinterpretować i pomóc poszkodowanemu.
Funkcjonariusze dostali zgłoszenie traktujące o młodszym chłopaku kręcącym się podejrzanie przy pojazdach, w okolicy w której od dłuższego czasu miejsce miala seria kradzieży z aut i ich zniszczeń, na miejscu funkcjonariusze natkneli się na kulejącego chłopaka, wszystkie dowody świadczyły jakoby to on był sprawcą przewinień. W trakcie terenowego /przesluchania/ funkcjonariusze zauważyli kilka kropel krwi na skarpetce poszkodowanego, postanowili to sprawdzić i tak dostrzegli rozległą ranę szarpaną, babrzącą się, cięzko gojącą i zakażoną, użyli wody utlenionej do odczepienia nogawki niezmienianych przez dłuższy czas spodni od zaschnietej krwi i strupa. 

W tym momencie na miejsce przyjechali ratownicy, zauważyli chłopaka i jego ranę.

* ratownik mógł zauważyć siedzącego chłopaka lat ~ 16, z rozgległą raną na piszczelu (Mitsu45)
* jest to rana szarpana, głęboka, bardzo brzydko się gojąca, miejscami widoczna jest juz (Mitsu45)
* martwa rana, a sam strup jest widocznie kilka razy pozrywany, naderwany, koło poszkodowanego (Mitsu45)
* leży kilka aptecznych zużytych stripów które jak widać po ranie nie zdały egzaminu (Mitsu45)
* rana ma ponad tydzień, prawdopodobnie wdało się zakażenie (Mitsu45)

Zapytany przez ratowników co się stało od samego początku wskazywał na rodzaj przygnębienia, niechęci do bycia i lęku, lecz nie związanego z samą raną, tak jakby coś ukrywał.

Majfek. [77]: Dobrze co się stało?
* Mitsu45 spojrzał na ratownika, otworzył lekko usta by coś powiedzieć po czym spojrzał tylko w dół
Majfek. [77]: Dobra zbiore SAMPLE od Ciebie
Mitsu45 [54]: zbiore.. co?
Majfek. [77]: Co ciÄ™ boli? Gdzie boli? Jak Boli?
Mitsu45 [54]: Noga.. lekko tylko, po co to wszystko?

Już na tym etapie kwestionował słuszność całego przedsięwzięcia, chciał /uciec/ od pytań.

Mitsu45 [54]: Ja nic nie zrobilem.. tylko widzialem jak ktos robil *mowi slyszalnie zmyslajac, przy tym*
* pomylil wersje wydarzen (Mitsu45) 
Majfek. [77]: Musze się dowiedzieć od ciebie paru rzeczy, a potem na szpitalu zająć tą raną
Mitsu45 [54]: A ta rana to... gralem w noge i... tak wyszlo
Majfek. [77]: alergie jakieĹ› masz?
Mitsu45 [54]: nie
Majfek. [77]: leki na stałe?
Mitsu45 [54]: nie
Majfek. [77]: preszłość medyczna, to zanczy choroby jakieś? leczysz się na coś? i twój ostatni pobyt w szpital

Ratownik popisał się też umiejętnością czucia granej sytuacji, nie rzucił formułki, tylko wytłumaczył młodemu chłopakowi co ma na myśli przez przeszłość medyczną, nie reagował myślą "To gracz, rozumie o co nam chodzi jak o to pytamy"

Mitsu45 [54]: nic.. pobyt 3 mies... dawno *zauwazalnie zająknął się i nagle zmienił to co mówi*
Majfek. [77]: Yhm
Majfek. [77]: Ostatni posiłek?
Mitsu45 [54]: *spojrzał lekko w dół, z widocznym smutkiem, po czym powrocil wzrokiem do ratownika*
* i staral sie usmiechnac (Mitsu45)
Mitsu45 [54]: jakos.. kilka godzin temu?
Majfek. [77]: Dobrze, yhm
Majfek. [77]: Pamietasz co się stało? Jak się tu znalazłeś?
* Mitsu45 spojrzał wymownie na policjantów bez słowa
Majfek. [77]: Pamietasz co się stało? Jak się tu znalazłeś?
Mitsu45 [54]: Stałem tu... przypadkiem i widzialem jak ktos... kradnie i przyjechali... i.. i... myslą że to ja
Mitsu45 [54]: Ale nic mi... nie jest..  a juĹĽ późno i rodzice... bÄ™dÄ… siÄ™ martwić *powiedzial widocznie*
* przygnebiony (Mitsu45)
Majfek. [77]: Twoja rana nie wygląda ciekawie z tego co słyszałem
Mitsu45 [54]: To nic... takiego
Majfek. [77]: No nie wiem, zobacze.
* Jak wyglÄ…da rana? (Majfek.)
* gleboka rana szaprana, zaczął się już proces gojenia lecz był widocznie wiele razy (Mitsu45)
* przerywany, utrudniany, miejscami widać martwiejącą tnakę, innymi meijscami świeżo (Mitsu45)
* naderwane strupy, oraz mozna podejrzewać zakażenie (Mitsu45)

W tym momencie na miejscu zdarzenia przyjechali dodatkowo Hammurabi oraz PanSzczepan

* PanSzczepan zakłada rękawice nitrylowe, spogląda na ranę, sięga po gazę jałową oraz butelkę Octeniseptu
* PanSzczepan polewa gazy Octeniseptem
PanSzczepan [220]: Proszę pana, Postaram się oczysćić panu tą ranę, ale moim zdaniem ona jest do opracowania...
PanSzczepan [220]: ... Przez chirurga w szpitalu
Mitsu45 [54]: nie... jest dobrze.. moge na spokojnie isc.. chodzic... *powiedzial z lekkim przerazeniem*
* Majfek. przeszukuje pacjenta w poszukiwaniu telefonu
* Czy znalazł? (Majfek.)
* nie znalazl, telefon zostal zabrany przez funkcjonariusza (Mitsu45)

Ważnym jest by ponownie zwrócić uwagę na podejście ratownika i fakt że rzeczywiście wciela się w postać, zwraca uwagę na detale co wielu osobom przychodzi po długim czasie RP, pomyślał o detalu jakim jest konieczność skontaktowania się z opiekunami prawnymi chłopaka.

* Majfek. wyciÄ…ga kanapke
 * Majfek. podaje kanapke dla poszk
Majfek. [77]: Masz zjedz, wiem ze potrzebujesz
Mitsu45 [54]: Dziękuje... *odebrał kanapkę i zaczął powoli jeść*

Kolejnym ważnym detalem był fakt ukrywanego przez chłopaka głodu, mimo że oficjalnie jadł w niedalekim odstępie czasu od momentu zdarzenia to ratownik wczuł się w sytuacje poszkodowanego, pomyślał o ukrywanym głodzie lub możliwości wstydu, który występuje u wielu osób na początku kryzysu bezdomności ( pierwotnego założenia funkcjonariuszy i ratowników )
PanSzczepan [220]: Wie pan, ta rana w szerszej perspektywie stanowi dla pana źródło zakażeń lub co gorsza sepsy..

Mitsu45 [54]: Nie.. nie boli.. tylko moze Ĺşle.. wyglÄ…da?
* Czy wygląd twarzy pacjenta może wskazywać na gorączkę? (PanSzczepan)
* tak (Mitsu45)
* PanSzczepan Wyciąga z torby R1 Termometr laserowy, przykłada do czoła poszkodowanego
* 37.8 (Mitsu45)

Student ratownictwa medycznego mimo początku swojej kariery wyszedł z inicjatywą, zwrócił uwagę na możliwość wystąpienia sepsy, a w dalszym ciągu wstrząsu septycznego, dodatkowo postawił sobie za cene przekonanie młodego-dorosłego do wizyty w szpitalu, zachowując przy tym profesjonalizm wymagany przy pracy z nieletnimi. A w tym samym czasie drugi ratownik prowadził rozmowe z funkcjonariuszami.

Majfek. [77]: Słuchaj, ogólnie wygląda na to że chłopak uciekł z domu *mówi szeptem*
Majfek. [77]: Burczy mu w bruzchu, ta rana ma co najmniej tydzieĹ„ jak nie wiÄ™cej 
Majfek. [77]: I wyraźnie chce iść
Mefju4 [19]: Rozumiem, też tak podejrzewaliśmy..
Mefju4 [19]: Będziecie go zabierać na szpital? *szepcze*
Majfek. [77]: Spróbujcie może skontaktować się z kimś z jego telefonu
 Majfek. [77]: BÄ™dziemy musiali go zabrać na szpital *szepcze*
Majfek. [77]: Ta rana jest do operacji *szepcze*
Mefju4 [19]: Okej, w planach mieliśmy jeszcze przesłuchanie ale nic z tego nie będzie w takich warunkach..
Majfek. [77]: No moĹĽemy wam pozwolić na jakieĹ› krĂłtkie szybkie pytania przed operacjÄ… 
Mefju4 [19]: Na spokojnie możemy zaczekać.
Mefju4 [19]: Przyślemy patrol na szpital kiedy będzie miał taką możliwość.
Majfek. [77]: Dobra, ale na pewno powiadomcie opieke społeczną, ten chłpopak dopiero 16 lat...
Mefju4 [19]: Dobrze, zajmiemy siÄ™ tym.

Definitywnie na plus jest fakt że ratownicy podzielili się zadaniami, nikt nie zostawił gracza który jest głównym elementem układanki na pastwe losu, zorganizowali natychmiastowo zajęcie od strony drugiego ratownika co świadczy o umiejętności pracy w zespole.

PanSzczepan [220]: *Wzdycha* .. Żyjesz na ulicy, prawda?
* Mitsu45 pokiwał głową na boki
PanSzczepan [220]: Twoi rodzice mogą Cię odebrać?
 * Mitsu45 zamilkĹ‚ po zadanym pytaniu
Dostali kolejny prosty sygnał - coś jest na rzeczy, jakiś problem z rodzicami.
Majfek. [77]: Zjadłeś już kanapkę? Smakowała?
Mitsu45 [54]: tak.. dziekuje...
Majfek. [77]: Chcesz jeszcze? Bo mogę ci dać, jeszcze mam coś w śniadaniówce
Mitsu45 [54]: nie trzeba.. dziekuje
* Mitsu45 ze wzgledu na caly czas zakute rece zaczal nimi lekko poruszac, widocznie z dyskomfortu, a
* mimo ze rekawy byly daleko zaciągnięte to podwinely sie, odslaniając starą, zagojoną (Mitsu45)
* rane, a sama blizna sygnalizowala ze nie byla to mała rana (Mitsu45)
PanSzczepan [220]: No nic, zmierzę ci jeszcze cisnienie tętnicze, będziesz musiał mi chociaż odsłonić ramię, Okej?

Ratownik natychmiastowo połączył kropki - nie chciał przy tym /męczyć/ chłopaka bo nie musiała to być wcale rana związana z całym zdarzeniem, a niepokojenie chłopaka wcale nie było w tej chwili najlepszym pomysłem. Wykorzystanie pretekstu jednoczenie odpowiedziało na proste pytanie -  Czy przypadkiem ta rana nie jest połączona ze sprawą?

PanSzczepan [220]: No nic, zmierzę ci jeszcze cisnienie tętnicze, będziesz musiał mi chociaż odsłonić ramię, Okej?
Mitsu45 [54]: p.. po co?
Mitsu45 [54]: jestem... zdrowy nie.. znaczy mam dobre cisnienie
Mitsu45 [54]: pojade... z rodzicami *za kazdym razem wspominajac o rodzicach omija kontaktu wzrokowego*
Majfek. [77]: Twoi rodzice nie ĹĽyjÄ… prawda?
Mitsu45 [54]: Żyją...
PanSzczepan [220]: Jesli rana spowodowała stan zapalny, a na pewno to zrobiła, może dojsć do ogólnego zapalenia..

W tym momencie zaczął się problem - funkcjonariusze nie przekazali informacji ratownikom na temat znalezionych na telefonie chłopaka wiadomości do rodziców, zaś sam funkcjonariusz miał status S2, sytuacja wymagała kilku uproszczeń, które po moich uzgodnieniach z jednym z ratowników pozwoliły naprowadzić bieg historii spowrotem na tory.

PanSzczepan [220]: Posłuchaj, wszyscy tutaj chcą ci pomóc.. Niestety z tego co wiem jestes nieletni...
 PanSzczepan [220]: A twoich rodzicĂłw tu nie ma.. MoĹĽesz chociaĹĽ dać nam do nich kontakt?
Mitsu45 [54]: jest na... telefonie... ale nie martwcie... ich * probuje krecic, unikac zadzwonienia *
Majfek. [77]: Słuchaj mnie, jak masz na imię?
Mitsu45 [54]: Arek...
Majfek. [77]: Cześć Arek, ja jestem Filip. Jesteśmy tu, aby Ci pomóc, więc jeśli jest coś co...
Majfek. [77]: Powinniśy wiedzieć to nam to powiedz. Możesz nam zaufać
Majfek. [77]: Na prawdÄ™
Majfek. [77]: Nawet najgorsza prawda moĹĽe nam pomĂłc
Mitsu45 [54]: jest okej...
Majfek. [77]: Widzę, że nie jest. Arek... Słuchaj czy jak ja ci powiem moją tajemnice to mi powiesz co się...
Majfek. [77]: Więc, moją największą tajemnicą jest to że śpiewam podczas prysznica, i potrafię lunaktykować...
* Mitsu45 uśmiechnął się lekko, pod nosem sie zasmial ale nic nie odpowiedzial

Majfek postanowił poprawić w pewien sposób humor poszkodowanemu, zbudować w pewien sposób zaufanie do ratownika i ułatwić uzyskanie większej ilości informacji, dzięki czemu finalnie poszkodowany zgodził się na sprawdzenie ciśnienia, a to pozwoliło odkryć sekret zachowania chłopaka, którego dłużej nie krył wiedząc że i tak się o tym dowiedzą.

PanSzczepan [220]: Posłuchaj.. Muszę zmierzyć twoje Cisnienie.. to kwestia życia i smierci.. Twojego życia.
PanSzczepan [220]: Pozwolisz mi?
Mitsu45 [54]: okej.. ale.. *zamilkł i tylko pokiwał głową twierdząco*
PanSzczepan [220]: W porządku.. Rozepnę ci kurtkę i obsunę rękawy, dobrze?
* Mitsu45 pokiwał głową na pytanie PanSzczepan
* PanSzczepan rozpina kurtkę pacjenta, obsuwa ją do poziomu spiętych rąk
* Co pacjent ma pod kurtkÄ…? (PanSzczepan)
* ratownik zauwazył na rękach pacjenta szereg wielu starych ran, po uderzeniach (Mitsu45)
* po ranach cietych jakims ostrym dlugim obiektem, najprawdopodobniej przy uderzeniach (Mitsu45)
* PanSzczepan spoglÄ…da na kolegĂłw, kiwa porozumiewawczo wskazujÄ…c na rany
Majfek. [77]: ProszÄ™ powiedz mi co siÄ™ dzieje, bo moĹĽe nam to na prawde pomĂłc
PanSzczepan [220]: Ktos cię Pobił Arku? *Wyciąga cisnieniomierz elektroniczny, zapina jego mankiet na ramieniu*
Mitsu45 [54]: N-nie chce... tam.. wracać..
Majfek. [77]: Nie musisz nigdzie wracać. Moja żona ma fundację z pomocą dla tych osób jak ty
PanSzczepan [220]: Zaraz zacznę pomiar, poczas niego staraj się nic nie mówić, oddychać spokojnie i nie krzyżować..
Majfek. [77]: Na prawde pomoĹĽemy ci
PanSzczepan [220]: .. NĂłg, jasne?
Mitsu45 [54]: Ja.. okej

W dalszej części nastąpiło sprawdzenie pozostałych parametrów, w tym ciśnienia na którego podwyższenie zwrócił uwagę jeden z ratowników interpretując to jako wynik stresu, poinformowanie funkcjonariuszy po zgodzie poszkodowanego i zbudowanie w nim motywacji, nadzieji że jego los może się odmienić dzięki czemu finalnie zgodził się na transport do szpitala, a tam swoją część dopiął ostatni z ratowników Hammurabi.

* Hammurabi myje rece po czym zaklada rekawiczki nitrylowe
* Hammurabi wyciąga z kieszeni latarkę diagnostyczną i świeci w żrenice pacjenta
* Hammurabi wyłacza latarkę i chowa do kieszeni
PanSzczepan [220]: Pacjent lat 16, liczne urazy i rany skóry, w tym głęboka rana szarpana na piszczelu
Hammurabi [196]: W porzÄ…dku
* Majfek. myje rece, po czym nakłada rękawiczki nitrylowe
Hammurabi [196]: W porzÄ…dku
Hammurabi [196]: Dobra robota

Tutaj lekarz sprawdził szmery serca co nie wykracza poza program, nie bede tego tutaj nakreślał.

* Majfek. podaje miejscowo lidokaine podskĂłrnie
* Majfek. usuwa martwy naskĂłrek i skĂłre
* Majfek. chwyta za igłe oraz nić
* niewchłanialną (Majfek.)
* Majfek. zszywa ostroĹĽnie ranÄ™
* Majfek. zakłada opatrunek osłonowy elastoporol 15x5

Z przyczyn losowych w tym miejscu cała czynność została przycięta, a RP zakończone bez przesluchania jako że funkcjonariusze opuścili już serwer.
Podsumowując nie była to akcja wymagająca wielkich umiejętności medycznych, wymaga człowieczeństwa, współczucia i przedewszystkim umiejętności gry roleplay, umiejętności wczucia się w odgrywaną postać, tak drugi gracz sam czuł się tą postacią i żeby same jej reakcje wychodziły naturalnie, wymagały postępu, budowania zaufania naszych postaci i conajważniejsze w grach - budowania przyjemnych doświadczej i wspomnień.

Witaj,

Jeżeli chodzi o Majfka, to zauważyłem bardzo odpowiednie jak i wzorowe podejście do poszkodowanego z jego strony, które zawiera elementy psychologiczne, które na co dzień w RP nie są dość często spotykane. Dlatego też jestem w tym kierunku skłonny pochwałę zaakceptować. W przypadku Hammurabiego, to nie zauważyłem tam nic co mogłoby wskazywać na coś ,,ponadprogramowego''. Konkretnie chodzi o końcowe linijki z logów odnoszące się do latarki diagnostycznej w RP, a Studenci Ratownictwa Medycznego w przypadku PanaSzczepana nie mogą otrzymywać pochwał.

Reasumując. Zgodnie z pierwszym punktem Informacji ogólnych wobec pochwał ~ pracownik zostanie nagrodzony (+), a od siebie chciałbym podziękować za docenienie trudu jak i zaangażowania włożonego w akcję odgrywaną przez w.w. pracownika.

BXPj0ja.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin