Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pepsiak01 - oskarżony przez Luzio098

Luzio098
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: pepsiak01
Data i godzina zdarzenia: 2024-05-27 19-07-59
Pełen opis sytuacji: Jechałem drogą prosto, a funkcjonariusz bez upewnienia się czy może zmienić kierunek jazdy, wjechał centralnie pod moje auto, na szczęście udało mi się uciec od zderzenia, bo miałem naprawione auto. Funkcjonariusz naruszył kilka zasad KRD, a później po prostu odjechał.

Spoiler

IV. Włączanie się do ruchu, pierwszeństwo
§4. Na skrzyżowaniach dróg w kształcie litery "T" obowiązek ustąpienia pierwszeństwa ma uczestnik poruszający się drogą prostopadłą do prostej drogi.

V. Zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu
§1. Uczestnik ruchu drogowego może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności.
§3. Sygnalizowanie jakiegokolwiek manewru przez kierunkowskaz jest niemożliwe ze względu na ich wyłączenie na serwerze, dlatego uczestnik ruchu wykonując manewr musi upewnić się, że droga, na którą zamierza wjechać jest pusta, bądź jest wyraźnie wystarczająca odległość od zbliżającego się pojazdu.
§4. Uczestnik ruchu drogowego przed każdym zamiarem wykonania manewru ma obowiązek upewnić się czy manewr nie spowoduje utrudnienia ruchu drogowego bądź zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.
§5. Uczestnik ruchu drogowego podczas wykonywania jakiegokolwiek manewru zobowiązany jest do zachowania bezpiecznej odległości od innego uczestnika ruchu.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/nslYnZC

Ja, Luzio098 zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuję. 

• Moderator

Uszanowanie, Sergeant II pepsiak01.

Odnosząc się do wyżej wymienionej skargi pragnę przeprosić Ciebie za wymuszenie Ci pierwszeństwa. Faktycznie wygląda to na naruszenie zasad z KRD, z mojej strony jedynie mogę dodać, iż blip na mini mapce pokazywał, że aktualnie stoisz w miejscu i tak było jak widać na nagraniu. Myślałem, że stoisz na chodniku więc będę mógł swobodnie zmienić kierunek jazdy, niestety zdarzyła się ta nieszczęsna sytuacja. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin