Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Odświeżenie pracy sprzątania ulic

kvmykk.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Dzień dobry! Z tej strony Reporter Specjalista @kvmykk.ogf z Redakcji 4Life News! Zapraszam do przeczytania materiału dotyczącego wczorajszej aktualizacji pracy dorywczej sprzątania ulic!

5D4B3bb.png

lVtMCTz.png

Dnia 14 czerwca 2024 roku została zaktualizowana praca sprzątania ulic, czyli potocznie zwane sweepery. Mimo aktualizacji mechanika pracy nie uległa zmianie, zadbano jednak o drobniejsze szczegóły.

5D4B3bb.png

FvlAV1X.gif

5D4B3bb.png

LJAFvxw.png

5D4B3bb.png

Zmiany otrzymał interfejs, został on upodobniony do znanych nam ramek z reszty prac. Dodatkowo zmianie poddano też model sweepera, są to minimalne zmiany, jednak różnice można dostrzec już gołym okiem. Dodano ruchome komponenty pojazdu, takie jak ruchome szczotki, podczas gdy sprzątamy ulice. Praca dorywcza została podzielona na trzy poziomy pracy, dotychczas posiadała tylko jeden. Każdy poziom różni się stawką za zebrany kilogram śmieci, dodatkowo na ostatnim poziomie możemy odczuć zmianę handlingu pojazdu. To, co zadowoli wielu graczy, czyli system antycrash. Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto po zebraniu dużej ilości kilogramów podczas jazdy sweeperem, został wyrzucony z serwera przez crash gry, bądź problemy z internetem. Teraz takie rzeczy nie będą miały miejsca, ponieważ ów system antycrash co każde zebrane 5 kilogramów wysyła informacje do serwera o ilości zebranych śmieci. Dzięki temu nawet po wyrzuceniu nas z gry nie stracimy całego progresu, jednak będzie nas to kosztować potrąceniem 200 PLN kary z końcowej wypłaty. Pracę urozmaicono o strefy większego zanieczyszczenia na jezdni. Przemierzając mapę San Andreas w celu sprzątania, na minimapie będziemy mogli zauważyć strefy, zaznaczone czerwoną ramką. Oznacza ona, że w tej strefie będziemy mogli zbierać zanieczyszczenia nawet kilkukrotnie szybciej niż na zwykłej drodze. Zarobki pracy zostały dostosowane pod resztę prac dorywczych, aby wyrównać poziom zainteresowania pracą. Dodatkowo system wypłaty został zmieniony na ten znany nam z innych prac. Od teraz po skończonej pracy wypłatę będziemy mogli odebrać w którymś z urzędów w San Fierro, Los Santos bądź Las Venturas. Zmianie uległ także system tworzenia pojazdów pracy, od teraz sweepery respią się w 1-3 sztukach na swoim miejscu, a po rozpoczęciu pracy po chwili pojawia się w tym samym miejscu kolejny pojazd. Dodana została także animacja, która pojawia się podczas rozładunku sweepera. Od dnia 14 czerwca, abyśmy mogli zbierać zanieczyszczenia, musimy poruszać się po określonym materiale podłoża — oznacza to koniec ze skracaniem sweeperami, gdyż staje się to po prostu nieopłacalne. Ostatnią zmianą jest możliwość rozładowania sweepera, dopiero gdy w pojemniku z zanieczyszczeniami zbierze się ich 5 kilogramów — wtedy dopiero pojawia nam się możliwość i informacja o rozładowaniu zanieczyszczeń.

5D4B3bb.png

KVSoZwt.png

Jedna lokalizacja pracy uległa zmianie, dokładnie sweepery znajdujące się w Spinybed w Las Venturas zostały przeniesione na dzielnice Whitewood Estates, w okolicach starej bazy TSA. Poszczególne lokalizacje zostały ukazane poniżej.

5D4B3bb.png

Las Venturas, Whitewood Estates

f7aItOB.gif

5D4B3bb.png

San Fierro, Doherty

pZa6SZ1.gif

5D4B3bb.png

Los Santos, Little Mexico

7bcqyuK.gif

5D4B3bb.png

Red County, Blueberry

3PtTgRb.gif

5D4B3bb.png

Red County, Palomino Creek

8EIm8rr.gif

5D4B3bb.png

Bone County, Las Payadas

9rlbmbJ.gif

5D4B3bb.png

Whetstone, Angel Pine

WJlJHc0.gif

5D4B3bb.png

4BpxYyt.png

Udało mi się przeprowadzić wywiady wśród kilku graczy, aby zdobyć ich opinie na temat aktualizacji, zachęcam do przeczytania!

5D4B3bb.png

k - @kvmykk.ogf
v - @vickyxo

5D4B3bb.png

k: Witaj! Reporter Specjalista kvmykk.ogf z tej strony! Czy znalazłabyś chwilę, aby wyrazić swoją opinię na temat ostatniej aktualizacji pracy sprzątania ulic, tzw. sweeperów?
v: Hejka, pewnie, że tak!

k: Świetnie! Także, jakie masz odczucia po aktualizacji owej pracy?
v: Do tej pory na sweeperach pracowałam tylko i wyłącznie, żeby zrobić zadanie dzienne, zapewne jak większość graczy. Przez rework zaczęłam na nich pracować nawet bez dziennego i przyznam, że pracuje się całkiem przyjemnie!

k: Spodziewałaś się czegoś więcej podczas odnawiania tej pracy? Jesteś zadowolona czy jednak czujesz zawód? 
v: Raczej nie oczekiwałam tutaj cudów, bardzo fajnie, że teraz są dodatkowe strefy bardziej zanieczyszczone oraz został dodany system antycrash.

k: Jak podsumowałabyś ową aktualizację? 
v: Zdecydowanie na plus, jestem zadowolona z tego, że praca jest podzielona na poziomy, bo daje to kolejny cel na serwerze: wymaxować pracę.

k: Super, dziękuje bardzo za udzielenie wywiadu, życzę miłego dnia!
v: Również dziękuję i życzę miłego dzionka! :)

5D4B3bb.png

k - @kvmykk.ogf
P - @Patryk99

5D4B3bb.png

k: Witaj! Reporter Specjalista kvmykk.ogf z tej strony! Czy znalazłbyś chwilę, aby wyrazić swoją opinię na temat ostatniej aktualizacji pracy sprzątania ulic, tzw. sweeperów? 
P: Witaj, oczywiście, że znajdę chwilę czasu.

k: Świetnie! Także, jakie masz odczucia po aktualizacji owej pracy? 
P: Patrząc na to, że często proponowałem remake owej pracy, to jestem bardzo zadowolony. 

k: Spodziewałeś się czegoś więcej podczas odnawiania tej pracy? Jesteś zadowolony czy jednak czujesz zawód? 
P: Szczerze, gdy zobaczyłem, co dodali, to byłem zadowolony. Nowa praca, poziomy, fajne zarobki czego by więcej chciał gracz. 

k: Jak podsumowałbyś ową aktualizację? 
P: Kolejna przyjemna praca do maxowania, można również konwoje ze znajomymi robić.

P: Również dziękuje, miłego dnia!

5D4B3bb.png

k - @kvmykk.ogf
W - @Wiktor_1337

5D4B3bb.png

k: Witaj! Reporter Specjalista kvmykk.ogf z tej strony! Czy znalazłbyś chwilę, aby wyrazić swoją opinię na temat ostatniej aktualizacji pracy sprzątania ulic, tzw. sweeperów?
W: Witaj, jasne!

k: Świetnie! Także, jakie masz odczucia po aktualizacji owej pracy? Spodziewałeś się czegoś więcej podczas odnawiania tej pracy? 
W: Nie ukrywam, że przez długi czas praca na sweeperach to była dla mnie katorga, zadania dzienne byle by odklepać i koniec. Na pewno ta aktualizacja ożywi pracę i nada jej drugie życie, a pracuje się dość przyjemnie.

k: Jesteś zadowolony czy jednak czujesz zawód? 
W: W sumie chyba jestem zadowolony w 100%, już wiem, że przy jakimś crash'u nie stracę całego dorobku, co było dość irytujące, może nawet skusze się, żeby walczyć o kolejne poziomy.

k: Jak podsumowałbyś ową aktualizację? 
W: Myślę, że aktualizacja była potrzebna, takie sweepery przy nurku, kurierze i kopalni są niestety zapominane, gracze najczęściej pracują na nich dla zadania dziennego. Levele, różne urozmaicenia np. strefy z większym zanieczyszczeniem dróg. Tego trzeba było.

W: Dziękuję również, Miłego!

5D4B3bb.png

Dziękuje bardzo za przeczytanie materiału! Zachęcam do pozostawienia opinii w komentarzu i obserwacji dalszych naszych materiałów!

fsWpDH6.png

Autoryzacja: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin