Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Wiktor_1337

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Support

5wNnuaX.png

Witajcie! Reporter Specjalista @kvmykk.ogf Redakcji 4Life News z tej strony. Zapraszam do przeczytania wywiadu z graczem @Wiktor_1337!

5D4B3bb.png

TjZH2EV.gif

5D4B3bb.png

k - kvmykk.ogf
W - Wiktor_1337

5D4B3bb.png

k: Hej! Reporter Specjalista kvmykk.ogf z tej strony! Czy zechciałbyś poświęcić mi chwili czasu i udzielić wywiadu dla Redakcji 4Life News?
W: Siemka, oczywiście!

k: W takim razie na początek mógłbyś się przedstawić i opowiedzieć coś o sobie.
W: Jestem Wiktor, mam 18 lat i mieszkam w niewielkiej miejscowości w województwie świętokrzyskim, uczę się na kierunku mechanika pojazdów samochodowych. Moje hobby to głównie motoryzacja i po części z nią chciałbym wiązać przyszłość. Bardzo lubię spontaniczne wypady ze znajomymi, czy to nad jeziorko, rybki lub motorek.

k: Ciekawy kierunek, myślisz, że twoja przyszłość będzie związana właśnie z mechaniką?
W: Hmm... Dobre pytanie. Szczerze mówiąc, nie wiem, chciałbym przełożyć swoje hobby na pracę, lecz nie do końca wiem, czy mi to wypali. Planuję po skończeniu obecnej szkoły iść zaocznie na kierunek technika ochrony, a więc to już jakaś kolejna ścieżka rozwoju, lecz jak będzie w przyszłości? Czas pokaże.

k: Czy posiadasz jakieś marzenia bądź cele w przyszłości, które chciałbyś spełnić w życiu?
W: Oczywiście, każdy z nas ma na pewno jakieś marzenia. Myślę, że moim głównym marzeniem jest po prostu dobra przyszłość, praca, w której będę się dobrze czuł oraz dobre relacje z bliskimi, chyba tyle potrzeba mi na chwilę obecną do szczęścia.

5D4B3bb.png

Rk600aF.gif

5D4B3bb.png

k: Dobrze, zatem wydaje mi się, że możemy przejść już do sceny MTA. Jak trafiłeś na serwer 4Life?
W: Jasne, na 4Life trafiłem w sumie za namową znajomych a dokładniej to @elita_1337. Wbiłem na serwer, poleciałem na magazyn, zarobiłem na pierwsze autko i tak się ciągnie aż dotąd.

k: Jak wspominasz swoje początki na serwerze? Czy zaczynając rozgrywkę tutaj, myślałeś, że przyjdzie ci poświęcić na tę grę aż tyle czasu?
W: Moje początki wspominam w sumie dobrze, na pewno mogłem liczyć na pomoc od znajomych, którzy grali już jakiś czas. Odpowiadając na pytanie o poświęconym czasie na MTA, to nigdy nie spodziewałbym się, że przegram w nią ponad 4800 godzin, krótko mówiąc wkręciłem się.

k: W porządku, aktualnie nie znajdujesz się w żadnej frakcji, ale jestem pewien, że w nie jednej już byłeś. Opowiedz nam, proszę, jak wygląda twoja przygoda z frakcjami na serwerze.
W: Moja przygoda z frakcjami zaczęła się od SARA, początkiem roku 2022 to był chyba początek lutego, zauważyłem na forum rekrutację do SARA i w sumie z ciekawości napisałem podanie, nie licząc na cokolwiek. Mocno się zdziwiłem, jak zobaczyłem mój nick w wynikach rekrutacji. I tak w jakieś pół roku dorobiłem się Inspektora, praktycznie prawie najwyższej rangi. 15 sierpnia napisałem odejście, ponieważ już totalnie nie czułem przyjemności z wchodzenia na S1, mimo późniejszego powrotu nic się nie zmieniło, totalnie się wypaliłem w tej frakcji, może wyczekiwane SKP lub jakieś inne zmiany znowu skłoniłyby mnie do powrotu, tego sam nie wiem na chwilę obecną. Po SARA spróbowałem swoich sił w SAPD i tu akurat już bardziej byłem pewien swoich szans. Jak się nie mylę końcówką sierpnia 2022, tuż po SARA, napisałem podanie i ponownie się udało, tu już spodziewałem się, że zostanę przyjęty, ale i tak radość była ogromna, niestety tu już nie poszło tak dobrze i zostałem wydalony pod koniec akademii za karę serwerową. Nie ukrywając, bardzo żałuję tej akademii, do tej pory próbuje swoich szans podczas rekrutacji, lecz jak na razie bez skutku.

k: Zatrzymajmy się przy frakcji SARA. Jak wspomniałeś byłeś tam na jednej z najwyższych rang możliwych do zdobycia. Myślałeś kiedyś, że uda Ci się dołączyć do zarządu owej frakcji?
W: Czułem się w sumie okej, miałem dobry kontakt z naprawdę wieloma osobami, no i też miałem na pewno jakiś wrogów, jak chodzi o zarząd, to w sumie był czas, że myślałem o dołączeniu, ale no chyba nie starałem się wystarczająco i nie dostałem takiej propozycji.

k: Okej, czemu teraz nie przebywasz w żadnej frakcji?
W: Obecnie nie mam zbytnio czasu na samego tunera, a co dopiero dla frakcji. Dlatego w sumie zaprzestałem obecnie prób dostania się, ale myślę, że za jakiś czas, jak ogarnę sobie kilka spraw prywatnych, znowu spróbuję swoich sił w Police Department.

k: Znajdujesz się w biznesie Redakcja 4Life News. Czym zajmujesz się na co dzień, przebywając właśnie tam?
W: Zgadza się, obecnie jestem w redakcji i moimi głównymi obowiązkami są różnego typu materiały publikowane na forum serwera. Między innymi wywiady, relacje z różnych wypadków, wydarzeń na serwerze, dużo by opowiadać. Najlepiej samemu do nas dołączyć i spróbować swoich sił :P

k: A w jakich biznesach znajdowałeś się, zanim dołączyłeś do Redakcji?
W: Znajdowałem się w Studiu Filmowym oraz 4Wars.

k: Który biznes wspominasz najlepiej i dlaczego?
W: Bardzo dobrze wspominam i Studio Filmowe, jak i 4Wars, poznałem tam dużo fajnych osób, sporo się nauczyłem i no można powiedzieć, że spróbowałem wszystkiego po trochu.

k: Świetnie, może opowiedziałbyś coś o swojej organizacji?
W: Jasne! Obecnie znajduje się w organizacji MidNight Club, jest to organizacja typowo dla znajomych, nieprowadzone są żadne rekrutacje itp. W sumie dołączyłem do niej bardziej przypadkiem i nie żałuję. Dołączając do organizacji, nie zależy mi szczególnie na autach, a fajnej, rodzinnej atmosferze, która u nas panuje.

k: Byłeś kiedyś w zarządzie organizacji, chciałbyś powiedzieć nam, czemu już się tam nie znajdujesz i co stało się z tą organizacją?
W: Owszem, byłem vliderem upadłej już organizacji Legii Cudzoziemskiej. Nie ukrywam, że bardzo fajnie współpracowało mi się z liderem @Terrorysta, lecz no stwierdziłem, że potrzebna mi lekka przerwa od 4Life i zrezygnowałem ze stanowiska zarządu. Niestety po powrocie okazało się, że organizacja upadła. Myślę, że kiedyś uda nam się zrobić reaktywację, może założę własną? Czas pokaże.

k: Na serwerze grasz od 2021 roku, jednak fakt, że w tym czasie nabiłeś prawie 5000 godzin, jest zdumiewający. Jak oceniłbyś ten czas, który poświęciłeś serwerowi?
W: Czas, który poświęciłem na serwer, oceniam w sumie dobrze. Poznałem wiele fajnych osób, z którymi mam też kontakt prywatny. Spróbowałem chyba swoich sił w dosłownie wszystkim, zaczynając od handlu, kończąc na tunerze. Choć w sumie, czasami myślę, że te 5000 godzin to lekka przesada, lecz finalnie raczej nie żałuję tego czasu.

k: Gdyby nie MTA, na co poświęciłbyś tak ogromną ilość czasu?
W: Na pewno, gdyby nie MTA, zająłbym się bardziej pracowaniem nad własną osobą i pogłębianiem osobistych relacji. Pewnie też, gdyby nie MTA, znalazłaby się inna gierka, lecz na pewno nie poświęciłbym już na żadną inna tyle czasu, MTA jednak ma swój niepowtarzalny klimat i no nie widzę innej gierki, na którą mógłbym przeznaczyć 5000 godzin.

k: Chciałbyś się pochwalić, jak w tym czasie ukształtował się twój majątek?
W: Obecnie mój majątek wynosi około 14kk, głównie w jego skład wchodzi warsztat tuningowy, który sam w sobie jest wart około 12kk oraz 2 autka, zrka i remusik.

k: Warsztat tuningowy to ciekawa rzecz, zwłaszcza że można powiedzieć, że twój warsztat znajduję się chyba w najlepszej z możliwych pozycji. Jak wygląda twój przeciętny dzień jako tuner? Jak oceniasz zarobki?
W: Od stycznia zacząłem iść w temat tunera, zaczynając od Los Santos Commerce, gdzie nie ukrywam, zadomowiłem się i zarobki szły bardzo dobrze. Mogę się pochwalić, że w 2 miesiące zarobiłem około 3.7kk, a więc nie ma co narzekać. Trafiła mi się dobra offka i przeniosłem się do Las Venturas i no nie ukrywam, że jest słabszy okres dla tunerów i te zarobki nie są już tak imponujące. Jednak do sedna, zarobki oceniam na bardzo dobre, nie ma co ukrywać, że obecnie jest to najlepszy sposób na pewny zarobek, lecz bardzo ważna jest cierpliwość, są takie okresy, gdzie na serwerze jest mniej graczy, no i te zarobki radykalnie spadają, lecz trzeba być zawziętym i wszystko idzie osiągnąć. Jak wygląda mój dzień? W sumie to już taka rutyna wchodzę na serwer i od razu zaczynam ogłaszać na /go, że jestem dostępny. Najczęściej gracze piszą na /pm, że do mnie jadą, jak takowa osoba wjedzie, wchodząc w blip, ukazuje mi się panel z każdym możliwym tuningiem do danego auta, klient pisze, co chciałby zamontować, ja dodaje to do koszyka, i wysyłam ofertę z moim indywidualnym procentem. Z czasem tuner może wydawać się żmudny, lecz no nie ma co ukrywać, ale zarobki i zadowoleni klienci motywują najbardziej.

k: Próbowałeś kiedyś dołączyć do ekipy serwerowej?
W: Był czas, że myślałem o napisaniu podania, ale jakoś nie skupiam się nad tym.

k: Myślisz, że w przyszłości próbowałbyś swoich sił w rekrutacji na supporta?
W: Hmm, tego sam nie wiem, myślę, że na dłuższą metę to nie dla mnie, za bardzo bym się ograniczał.

k: W porządku, czy jest coś, co udało Ci się jeszcze, osiągnąć na serwerze?
W: Myślę, że ostatnimi czasy udało mi się napisać 2 dość ważne wywiady, ze Zbykiem i Grzengolem, przyniosły one spore zainteresowanie i myślę, że obecnie jest to jedno z moich serwerowych osiągnięć, możemy do tego doliczyć prowadzenie serwera tunerów na discordzie, ale to raczej mało istotne.

k: Masz jakiś cel, do którego osiągnięcia dążysz na serwerze?
W: Jasne, obecnie skupiam się na tym, żeby spłacić dług, potem raczej dam sobie spokój z tuningiem, chce się już bardziej skupić na biznesie i jakiejś frakcji.

k: Czy uważasz, że serwer przyniósł ci konkretnych przyjaciół, na których można polegać?
W: Hmm, mogę śmiało powiedzieć, że serwer przyniósł mi wielu znajomych, lecz chyba żadna znajomość z serwera to nie w 100% przyjaźń, ponieważ z większością poznanych osób mam średni kontakt i jakoś nie zagłębiam się w życie prywatne itp.

5D4B3bb.png

DILqDgJ.gif

5D4B3bb.png

k: Odchodząc od tematu MTA, zdarza Ci się zagrać jeszcze w jakieś inne gry?
W: Oprócz MTA gram obecnie w The Hunter Call Of The Wild i sporadycznie Farming 22.

k: Jakiej muzyki słuchasz na co dzień?
W: Będąc szczerym, nie mam jakiegoś ulubionego typu muzyki, słucham najczęściej tego, co po prostu wpadnie mi w ucho, czasami jakaś vixa, czasami rap, a przy wyskokowych trunkach discopolo.

k: Złota myśl, którą chciałbyś dziś przekazać innym?
W: Nigdy się nie poddawajcie, małymi krokami do celu i zawsze się uda, najważniejsza jest nadzieja.

k: Świetnie, niestety musimy już kończyć nasz wywiad. Chciałbyś kogoś pozdrowić na koniec?
W: jasne! W pierwszej kolejności pozdrawiam Cię @kvmykk.ogf, @elita_1337, @mehmehoski, @LodomiVV, @Miejskiserfer i @zyrafa. Oczywiście wszystkich czytelników, członków Redakcji 4Life News. Oraz wszystkie osoby, z którymi dzielą mnie najlepsze wspomnienia z 4Life.

k: Super, dziękuje za udzielenie wywiadu i dołączam się do pozdrowień!
W: Dziękuję również!

5D4B3bb.png

Dziękuje za przeczytanie wywiadu, zachęcam do śledzenia dalszych materiałów!

GHpIboo.png
Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin