Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem kvmykk.ogf!

Davvv_13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Redaktor Specjalista @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @kvmykk.ogf!

5D4B3bb.png

LNWKwhR.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
k - kvmykk.ogf

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Redaktor Specjalista Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
k: Hejka, pewnie mogę odpowiedzieć na twoje pytania.

D: Świetnie! Na sam początek wywiadu, opowiedziałbyś coś o swojej osobie i zainteresowaniach?
k:To tak, nazywam się Kamil, w tym roku skończyłem 18 lat. Chodzę do 4 klasy technikum o profilu Technik Logistyk. Mieszkam na mazurach, w pięknej krainie jezior. Na co dzień spędzam czas w większości przed komputerem, zwykle przy grach, rozmowach ze znajomymi czy słuchaniu muzyki, którą swoją drogą bardzo lubię. Jeżeli chodzi o zainteresowania, jako takich specjalnie nie mam, można powiedzieć, że interesuje się wszystkim po trochę i niczym specjalnie.

D: Przechodząc do sceny MTA, kiedy, jak i dlaczego trafiłeś na serwer 4Life?
k: Na serwerze pierwszy raz pojawiłem się dokładnie 22 marca 2018 roku. O serwerze robiło się coraz głośniej, więc stwierdziłem, że wejdę tutaj zobaczyć, jak to wszystko wygląda.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
k: Mimo iż na serwer zawitałem w marcu, minęło trochę czasu, zanim przeniosłem się tutaj na stałe. Pierwsze wrażenie nie było za dobre, z jakiegoś powodu nie mogłem się tutaj odnaleźć, a że głównie czas spędzałem na wtedy konkurencyjnym serwerze [Reklama #4], nie śpieszyło mi się, aby się tu przenosić. Dopiero gdy tamten serwer zaczął upadać, przesiedliłem się na 4Life na dobre i jak widać, gram aż do dziś.

D: Jesteś w organizacji "Gangstas Paradise". Czy opowiesz nam, jak i kiedy trafiłeś do organizacji?
k: Do organizacji dołączyłem już dawno, był to dokładnie 11.11.2020 r. Ciężko mi sięgać pamięcią, aż na tyle wstecz, jednak prawdopodobnie dołączyłem tu po prostu w wyniku rekrutacji, gdy organizacja nosiła jeszcze nazwę 8mile.

D: W owej organizacji posiadasz rangę zarządową. Kiedy na nią awansowałeś?
k: Chciałbym odpowiedzieć na to pytanie, jednak tutaj też dołączyłem już bardzo dawno i nie jestem w stanie znaleźć pierwszego ogłoszenia, gdy dołączyłem do zarządu. Historia mojego pobytu tu bowiem jest dłuższa, iż kilkukrotnie odchodziłem z niego i powracałem ponownie. Od ostatniego odejścia minęło już dużo czasu, więc niestety tym razem musiałem do zarządu powrócić drogą rekrutacji, jednak udało mi się i w ten czas udało mi się ponownie wrócić na ówczesną rangę, czyli 002 Boss.

D: Na czym polegają twoje obowiązki na randze 002 Boss?
k: Na owej randze można powiedzieć, że jestem takim drugim liderem organizacji, więc zajmuje się wszystkim, poczynając od rekrutowania graczy, załatwiania wszelkich spraw wewnątrz organizacji, opieki nad członkami i zarządem do zarządzania nią w szerokim tego słowa pojęciu.

D: Aktualnie jesteś we frakcji S.A. Police Department. Kiedy udało dołączyć Ci się do owej frakcji?
k: Dokładnie dnia 18 czerwca tego roku ukazała się lista wyników do tej frakcji, na której jak się okazało, miałem zaszczyt gościć.

D: Dlaczego akurat San Andreas Police Department? Co skłoniło cię do napisania podania akurat do tej frakcji?
k: Szczerze mówiąc, odszedłem z TSA z powodu wypalenia i mniejszej ilości czasu, w tamtym okresie mniej poświęcałem czasu na serwer. Po jakimś czasie okazało się, że pojawiła się rekrutacja do frakcji SAPD, więc stwierdziłem, że spróbuje swoich sił, bo w sumie czemu nie.

D: We frakcji posiadasz stopień Police Officer III. Jak wyglądała i ile trwała twoja droga na to stanowisko?
k: Jak już wspominałem, do frakcji jako Cadet dostałem się 18 czerwca tego roku. Akademia przeszła sprawnie, dnia 24 lipca ukończyłem Police Academy i stałem się pełnoprawnym członkiem frakcji jako Police Officer I. Od tamtego czasu awansuje co miesiąc, aż dotąd, więc jak łatwo policzyć droga do aktualnego stopnia zajęła mi niespełna 4 miesiące.

D: Jakie posiadasz obowiązki na swoim stopniu?
k: Na służbie zajmuje się głównie pilnowaniem porządku w naszym stanie San Andreas, są to takie czynności jak między innymi patrolowanie ulic miast, zabezpieczanie różnego rodzaju wypadków czy wydarzeń, lub też najczęściej ściganie przestępców łamiących prawo.

D: Czy miałeś kiedyś myśli nad zmianą frakcji, czy jednak SAPD to ta jedyna?
k: Nie zaprzeczam, że kiedyś jeszcze zmienię frakcję, jednak na ten moment w SAPD odnajduje się bardzo dobrze, poznałem tutaj wiele fajnych osób, służba sprawia mi przyjemność, więc nie widzę powodu, abym musiał ją zmieniać.

D: Obecnie jesteś w Redakcji 4Life News na randze zarządowej, kiedy udało Ci się dołączyć do naszego biznesu?
k: Do Redakcji dostałem się poprzez rekrutacje dokładnie dnia 3 lipca 2023 roku.

D: Dlaczego akurat redakcja? Co skłoniło Cię, aby dołączyć akurat tu?
k: Do owego biznesu dołączyłem już parę lat wcześniej, namówiony przez gracza @Dudziak, z którym wtedy miałem dobry kontakt. Spędziłem w biznesie trochę czasu, jednak nie pamiętam już, z jakiego powodu z owego biznesu odszedłem. Gdy zacząłem ponownie spędzać więcej czasu na serwerze, postanowiłem dołączyć do jakiegoś biznesu, z sentymentu stwierdziłem, że wrócę do Redakcji.

D: Kiedy dostałeś szansę dołączenia do zarządu redakcji?
k: Ową szansę dostałem niedawno, gdyż oficjalne ogłoszenie pojawiło się w czwartek 17 października owego roku.

D: W naszym biznesie posiadasz rangę Redaktor Naczelny, masz również uprawnienia Szkoleniowca i Grafika. Opowiesz czytelnikom, na czym głównie opierają się twoje obowiązki w biznesie?
k: Moje obowiązki opierają się głównie na przeprowadzaniu autoryzacji materiałów, szkoleniu nowych redaktorów, pilnowaniem porządku wewnątrz biznesu, przyjmowanie bądź też odrzucanie wniosków w księdze rekordów i tym podobne rzeczy. Dodatkowo jako grafik zajmuje się też obróbką zdjęć dla naszych redaktorów, czy też przyjmuje zamówienia na wykonanie zdjęć bądź innych zamówień specjalnych, które każdy gracz może zamówić w naszym biznesie.

D: Co najbardziej lubisz w swoim aktualnym biznesie?
k: Śmiało mogę powiedzieć, że najlepsza jest tutaj atmosfera i członkowie biznesu.

D: Przechodząc dalej, kiedy udało Ci się dołączyć do ekipy serwera?
k: Wyniki naboru na rangę Support ukazały się 16 lipca 2024 roku, na których również się pojawiłem.

D: Jakie towarzyszyły Ci emocje, podczas gdy dowiedziałeś się, że dostałeś się do administracji?
k: Szczerze mówiąc, nie zareagowałem na to tak, jak większość osób reaguje na taką wiadomość. Wstałem rano, wszedłem na forum i zobaczyłem, że zostałem wypisany na liście nowych członków ekipy, po czym uzupełniłem wzór pod wynikami i to tyle.

D: Jak wyglądały twoje początki w ekipie?
k: Początki jak początki, nie były najprostsze, jednak wydaje mi się, że dosyć szybko wkleiłem się w temat i start w ekipie, nie był najgorszy.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki jako Support?
k: Obowiązki Supporta to nie jest głównie nadawanie kar, choć to też jeden z moich obowiązków, jednak zdarza się to rzadko. Głownie to pomaganie graczom w różnych rodzajach sytuacji, o których wcześniej nawet nie miałem pojęcia.

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych prawie 2400 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w grze?
k: Czas ten przebił już ponad 2500 godzin, w ostatnim czasie spędzam dużo czasu na serwerze. Czas wspominam dobrze, nie żałuje niczego - gdyby tak było, pewnie już bym tutaj nie grał. Poznałem tu wiele fajnych osób, spędziłem świetnie czas, bawiąc się i mam nadzieje, że przegram tutaj jeszcze wiele godzin.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 2500 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
k: Wiadomo, myślę, że każdy bez znaczenia na wielkość majątku i tak chciałby go powiększyć. Mój majątek po 2500 godzinach spędzonych w grze wynosi coś około 7 000 000 PLN. Na ten moment posiadam tam Sandkinga 2.2 PFT, Bulleta 2.2 PFT, Flasha 2.0 PFT, które to oprócz Sandkinga były projektami oraz parę innych aut z upami, jak i trochę gotówki. Gdyby nie fakt, że sporo pieniędzy poświęciłem na projekty, które potem oddałem, majątek byłby pewnie większy, jednak nie ma nad czym się zamartwiać, z czasem zapewne uda mi się go powiększyć.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
k: Jedno z moich marzeń spełniło się niedawno, jest to oczywiście zarząd w biznesie, jakim jest Redakcja 4Life News. Mogę stwierdzić, że większych marzeń jako tako nie mam, chyba że będzie to awans w administracji czy powiększenie majątku, co w sumie każdy gracz chciałby osiągnąć. Mam też jeszcze jeden cel, mianowicie odkupić moje dwa projekty, które swego czasu oddałem za warsztat tuningowy, jest to Infernus 2.2 FT z nitrem, oraz Sultan 2.2 PFT, które w całości od salonu były robione przeze mnie.

D: Na serwerze jesteś znany pod nickiem kvmykk.ogf. Skąd pomysł na nick?
k: Na początku mój nick wyglądał trochę inaczej, był to zwykły Kvmykk__, który jak można się łatwo domyślić, jest podobny do mojego imienia. W momencie, gdy na serwerze popularne stały się końcówki dodawane po kropce, dodałem do niego suffix .ogf.

D: Pod koniec, jak zawsze mam dla Ciebie 3 luźniejsze pytania. Jeśli miałbyś dostać na teraz milion PLN-ów na serwerze, ale musiałbyś je wydać w ciągu godziny, co byś kupił?
k: Milion wystarczyłby, aby odkupić Sultana, o którym wspomniałem wyżej, ewentualnie zainwestowałbym to w jakieś auta pod skup, aby następnie na tym zarobić.

D: Co porabiasz poza wszystkimi służbami na serwerze?
k: Tak naprawdę głównie mój czas jest poświęcany na moje obowiązki, gdy znajdzie się chwila, że odpuszczam wszystkie służby to albo jeżdżę po mapie ze znajomymi, albo po prostu wejdę na kopalnie czy też lawety, żeby zarobić trochę grosza, podczas gdy oglądam jakiś film.

D: Pogrywasz w jakieś inne gry niż MTA, jeśli tak to w jakie?
k: Zgadza się, najczęściej jest to League of Legends, czasami pobiore jakieś inne produkcje, aby przejść fabułę, bądź zagram w inne gry typu Fortnite czy też Phasmophobia, gdy zbierzemy się ekipą na wspólne granie, jednak bywa to rzadko.

D: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
k: Jedno z mniej lubianych przeze mnie pytań, ponieważ zawsze boje się, że kogoś pomine. Na Pewno chciałbym pozdrowić tu @Patryk99 @og.ruddyy0 @Mefju4 @Yaokim @Sheeker @theemo. @PicoBello* @Magik_4 @Czesio_zadaniowiec @Destri @Sligu1 @MKKC @Dudziak @RKS.Doli @vickyxo i wiele osób, o których tutaj nie pamiętałem, całą frakcję S.A. Police Department, całą Redakcje 4Life News, całą administrację, organizacje Gangsta’s Paradise oraz Ciebie @Davvv_13.

D: To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony na niego czas.
k: Również dziękuje za możliwość udzielenia wywiadu, miłego dnia!

5D4B3bb.png

JNseILE.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

MR3whkN.png

Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin