Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Deni*, SMARK, wodahs - oskarżony przez Czikos

Czikos
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariuszy: Deni*, SMARK*, wodahs
Data i godzina zdarzenia: 11.11.24 23:11-23:23
Pełen opis sytuacji: W trakcie dzisiejszego "strajku" w którym uczestniczyło dużo graczy, duża część z nich stała przed bramami wyjazdowymi z komisariatu policji LS. Zgodnie z oczekiwaniami graczy, uniemożliwiło to wyjazd pojazdami frakcyjnymi z terenu komisariatu. W związku z tą prawdopodobnie niecodzienną dla członków frakcji sytuacją, kilku z nich(Deni* - Dowód 1 i 4, SMARK - Dowód 2, wodahs - Dowód 3), desperacko szukając możliwości na opuszczenie pojazdami tego miejsca, postanowiło bezpośrednio i w pełni intencjonalnie staranować cywili swoimi pojazdami frakcyjnymi. Nic poważnego się oczywiście nie stało, ale przypuszczam jest to zachowanie lekko nie odpowiednie ze strony osób reprezentujących policję - bo przecież w prawdziwym życiu, które w wielu kwestiach serwer ten stara się imitować mechanikami i zasadami, nie słyszy się często o funkcjonariuszach intencjonalnie przejeżdżających radiowozami po nieagresywnych cywilach. Szczególnie, że przykładem funkcjonariusza Klauss (Dowód 5.1 i 5.2), będącego w identycznej sytuacji, rozwiązał on sytuację, i wyjechał z komisariatu bez dotykania pojazdem ani jednego gracza, ponieważ poprosił o pomoc administrację.

Nie jest to szczególnie poważna sytuacja, więc nie oczekuje na wyciąganie żadnych konsekwencji od wspomnianych graczy, a sugeruje jedynie omówienie przy jakimś zebraniu frakcji jak postępować, a jak nie postępować w takich sytuacjach, tak by będąc na służbie dawać odpowiedni przykład innym graczom.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/UaNfTNq (Nagrania ponumerowane numerami dowodu, oraz opisane dokładnie, wraz z nickami osób zamieszanych. W razie potrzeby mogę udostępnić nagrania w oryginalnej jakości.)

Ja, Czikos zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Uszanowanie, Detective II SMARK z San Andreas Police Department.

Masz niezbite dowody na to, że wjechałem w tłum ludzi, jednak patrząc na to z drugiej strony, gracze mimo próśb kolegów z frakcji nie chcieli ani nas słuchać, ani porozmawiać, tylko powtarzali w kółko "Precz z nadużywaniem władzy przez SAPD i SAAF". Zauważyłem, że na naszym parkingu stoją dwa pojazdy z założoną blokadą, dlatego postanowiłem udać się po lawetę i przetransportować je na parking policyjny. Protestujący - o ile tak można ich nazwać - dalej zastawiali nam jedyny wyjazd z HQ, zaczynając od swojej osoby, idąc przez pojazdy prywatne, kończąc na pojazdach pracy znajdującej się nieopodal. Pragnę dodać, że wysłałem reporta z prośbą o zajęcie się zamieszkami, ponieważ tak naprawdę nie byliśmy w stanie nic zrobić, ale okazało się, że administracja miała sporo innych zgłoszeń i minęłoby zbyt dużo czasu zanim ktoś zająłby się tym całym harmiderem. Moim zdaniem nie było mowy o użyciu ŚPB, m.in. paralizatora oraz kajdanek i finalnie wysłaniu do więzienia z powodem "Zakłócanie porządku publicznego" na okres 15 minut, z powodu ogromnej ilości osób - podczas, gdy przenosilibyśmy jednych graczy, drudzy kończyliby wyrok i dołączali z powrotem do innych, w ten sposób stworzyłoby się tylko błędne koło.
Więcej do dodania nie mam, czekam na odpowiedź od Executive Staff.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin