Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Nieznajomy_7584, Nieznajomy_2193 - oskarżony przez Adracz45

Adracz45
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza:  Nieznajomy_7584, Nieznajomy_2193
Data i godzina zdarzenia:  17.01.2025 21:30
Pełen opis sytuacji: Otóż pierwszy funkcjonariusz postanowił wjechać na strefę Deathmatch pojazdem z działkiem wodnym S.W.A.T., którego celem było jedynie zneutralizowanie graczy znajdujących się na strefie w postaci oblania ich wodą i odepchnięcia. Nie znam dokładnych działań tej jednostki, lecz jestem pewny, że to, co się przydarzyło mojej osobie, stanowczo podlega pod niedopuszczalne zachowanie. Funkcjonariusz postanowił lać wodą tylko i wyłącznie na moją osobę, prawdopodobnie w celu całkowitego unieruchomienia (tak, aby nawet komenda /ewakuacja nie zadziałała). Było wielu graczy wokół, lecz ten postanowił się przyczepić tylko do mojej osoby. Tym zachowaniem oskarżony dosłownie prowokował mnie, kontynuował te działania przez ponad kilka minut (na pewno powyżej jednej minuty, gdzie jest załączony dowód w postaci nagrania). Informując oskarżonego o chęci opusczenia strefy ten ignorował i dalej kontynuował swoją prowokację.
Drugi funkcjonariusz, kilka chwil później, natomiast postanowił się pobawić 'czasem' niektórych graczy, w tym mnie. Podczas zakucia i wrzucenia do radiowozu, ten celowo przedłużał powyżej pięciu minut nasze zatrzymanie w pojeździe, zupełnie nie interesując się nami. Gdy już przyszło co do czego, ten na prośbę nie ukazał swojej tożsamości, a podczas rzekomego RP, ten nie ukazał swojej profesjonalności, m.in. nie zwrócił uwagę na to, iż zatrzymani posiadają zakute ręce i nie mają w jaki sposób sięgnąć po swoje dokumenty. Oskarżony jedynie odpisywał samemu sobie, by ukończyć jak najszybciej RP. Gdy już zbliżaliśmy się do komisariatu, w celu włożenia nas do więzienia i ukończeniu akcji, poinformowałem oskarżonego, że potrzebuję pilnie czasu i by ten włożył mnie pierwszego. Ten na ten zwrot postanowił zakpić ze mnie następującą wiadomością: Nieznajomy_7584 [?]: ostatni bedziesz wsadzony . Podczas wsadzania graczy do więzienia przez komputerek, działania szły sprawnie i szybko, wkładając każdego gracza w czasie dziesięciu sekund lub bliżej, lecz jednak mnie postanowił przytrzymać z jakiegoś interesującego powodu, którego nigdy nie otrzymałem. Prawdopodobnie dalej postanowił prowokować. Bowiem oskarżony postanowił sobie pójść do 'kącika' i rzekomo udawać 'afk', po chwili postanowił odpisać kolejno prowokującą wiadomością Nieznajomy_7584 [?]: musze sie upewnic ze wszystko poprawnie zrobie  /  Nieznajomy_7584 [?]: aby nie bylo niezgodnoĹ›ci  . Po czym postanowił jak najdłużej wpisywać dane, by mnie włożyć do więzienia, co równo zajęło oskarżonemu ponad minutę. Wszystkie dodatkowe dowody i rozmowy posiadam w logach, wyślę w razie konieczności, gdyż tutaj na ten moment nie ma potrzeby podawać ich.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/FzWvDBc
                                                                                                                                                                                                                                                                                  Ja, Adracz45 zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Edytowane przez Adracz45
dopisek oskarżonego

Witam Detective I sznapo. 

Co do całej sytuacji to wyglądało to tak, że nasz szanowny pan oskarżający zabił jednego z naszych funkcjonariuszy na strefie DM, został złapany i umieszczony w radiowozie, gdzie został poinformowany o tym, że jeżeli się wyloguje to dodatkowo zostanie policzony +40 minut we więzieniu za celowego quita. Po umieszczeniu w pojeździe pobiegłem dalej na strefę DM aby ująć osobę ściganą, poszukiwaną za którą były prowadzone całe te czynności i raczej były to priorytetowe czynności niżeli rozliczenie kilku osób za ostrzał, zabójstwo czy wpisy.. Po około 5-8 minutach postanowiłem, że podejdę do radiowozu, gdzie przebywali w/w panowie widoczni na załączonym zdjęciu aby ich rozliczyć, policzyć za zabójstwo PD oraz ująć do tego prawdopodobne wpisy, które posiadali na koncie, tak aby nie czekali za długo, ponieważ mogli aż do zakończenia czynności siedzieć w radiowozach i oczekiwać na funkcjonariuszy. Tutaj nie wiem co powiedzieć o tej sytuacji, gdyż z jednej strony zarzucasz mi marnowanie czasu Twojego, a z drugiej strony oskarżasz mnie o to, że nie chciałem grać RP po tym jak poinformowałeś mnie, że masz zakute ręce i nie masz jak podać dokumentu tożsamości.. Więc jak to z tym wygląda wreszcie? Marnowanie czasu czy przyśpieszenie RP abyś był zadowolony i skończył szybciej czynności? Dodatkowo wspominasz coś o przedstawieniu się przeze mnie, kwestia taka, że nie po to w "RP" została wgrana kominiarka, abym ja na prawo i lewo świecił blachą i rzucał swojego nickname jak się nazywam, dlatego też nie zostałeś poinformowany o tym bo nie mam takiego obowiązku. 

Co do całych tych czynności w radiowozie zarzucasz coś o 5 minutach (?), gdzie nigdzie w regulaminie nie ma słowa o tym, że nie możesz być umieszczony w radiowozie i oczekiwać na "swoją kolej" przez 5, 10, 30, 40 minut. Dodatkowo kwestia tego, że otrzymałeś odpowiedź "zostaniesz ostatni wsadzony", przez całą czynność od umieszczenia w radiowozie do przewiezienia pod HQ byłeś strasznie negatywnie do mnie nastawiony i arogancki, wielokrotnie informując o jakiejś skardze z nie wiadomo jakiego powodu, nie wiem co miałeś na myśli i na celu strasząc mnie skargami, ale jak tak dalej pójdzie to zaczniesz pisać skargę za to, że ktoś skręcił w lewo, a nie w prawo. Dlaczego miałbym iść Tobie na rękę i umieszczać Cię pierwszego skoro Twoje "mało czasu, pilne wyjście" to tak naprawdę jakiś pretekst tak samo jak reszty kolegów typu Cake, gdzie każdy nagle musiał pilnie wychodzić z serwera, nie wspominając o tym, że po wsadzeniu Cię do więzienia prawdopodobnie zostałeś na serwerze i oczekiwałeś na zakończenie odsiadki, więc nie do końca takie pilne wyjście. Co do sytuacji pod celą, gdzie "celowo wsadzałem cię z opóźnieniem" widać doskonale, że z radiowozu zostałeś przyprowadzony przez funkcjonariusza Picobello, gdzie go o to nie prosiłem, ponieważ wykonywałem inne czynności, cyt. sprawdzałem wpisy czy wsadzałem kogoś do więzienia. Gdybym był gotowy to bym po Ciebie poszedł i wsadził do więzienia, a że zostałeś przyprowadzony nie przeze mnie pod cele no to przepraszam bardzo, inni również musieli zostać rozliczeni. Co do samego wsadzenia Cię do więzienia to nigdzie również nie ma napisane to ile ma trwać cała czynność, czy będzie ona trwała 10 sekund, minutę czy 10 minut to raczej kwestia indywidualna funkcjonariusza - ja potrzebowałem tyle czasu ile potrzebowałem, czyli łącznie minutę :).

Raczej nic więcej do powiedzenia nie mam. Pozdrawiam i oczekujmy na wypowiedź Zarządu SAPD.

Edytowane przez sznapo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin