Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Dawideq* - oskarżony przez baziu

baziu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Dawideq*
    Data i godzina zdarzenia: 30.01.2025 r. ok. 21;15
    Pełen opis sytuacji:  Jeżdżąc po strefie DM, napotkałem pościg. Podjechałem, po czym wysiadłem z pojazdu marki Cheetah, gdzie zostałem powalony przy użyciu Less Lethal Shotgun, a następnie wsadzony do radiowozu.

Po chwili przedstawiono mi zarzut zabójstwa funkcjonariusza, choć takiego zdarzenia nie było. Następnie funkcjonariusz doliczył mi dodatkowe 30 minut kary za wpis, którego nie miałem w MDT.

Zabójstwo, za które zostałem ukarany, miało miejsce podczas zupełnie innego pościgu, a nie tego, w którym mnie zatrzymano.

Reasumując, zostałem bezpodstawnie osadzony w więzieniu na 80 minut.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/KgoI4Lj

Spoiler

DmtQdsN.png

Spoiler

[2025-01-30 21:17:06] [Output] : Dawideq* [186]: baziu notowań brak, pojedzie Pan do więzienia na 50 min za zabójstwo FP.

Ja, baziu zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez baziu
dopisek godziny

Witam, Police Officer III Dawideq* San Andreas Police Department.

Przy wsadzaniu Cię do więzienia zaszła pomyłka, przez co ty zostałeś umieszczony w więzieniu o 30 minut za długo. Przyznaję się do błędu za co najmocniej przepraszam.

To tyle ode mnie.

4 minuty temu, Dawideq* napisał:

Witam, Police Officer III Dawideq* San Andreas Police Department.

Przy wsadzaniu Cię do więzienia zaszła pomyłka, przez co ty zostałeś umieszczony w więzieniu o 30 minut za długo. Przyznaję się do błędu za co najmocniej przepraszam.

To tyle ode mnie.

Zostałem osadzony na 80 minut za wpis, który nie istniał, oraz za zabójstwo, które miało miejsce podczas zupełnie innego pościgu niż ten, w którym zostałem schwytany. Więc nie rozumiem dlaczego odwołujesz się tylko do jednego zarzutu.

Cytat

Zostałem osadzony na 80 minut za wpis, który nie istniał, oraz za zabójstwo, które miało miejsce podczas zupełnie innego pościgu niż ten, w którym zostałem schwytany. Więc nie rozumiem dlaczego odwołujesz się tylko do jednego zarzutu.

Tak jak już wspomniałem z więzieniem zaszła pomyłka, za co przepraszam.

Tutaj podsyłam logi zabójstwa:  2025-01-30 20:57:48> ZABOJSTWO Kr3dka został zabity przez baziu, bronią Rifle

Edytowane przez Dawideq*

3 minuty temu, Dawideq* napisał:

Tutaj podsyłam logi zabójstwa:  2025-01-30 20:57:48> ZABOJSTWO Kr3dka został zabity przez baziu, bronią Rifle

Zgadza się, zabiłem FP, ale było to na pościgu za osobą, która miała nick: OwCzArEkNiEmIeCkI

Gdy zostałem złapany był prowadzony pościg całkowicie za inną osobą, czynności za wymienioną wyżej osobą były zakończone, więc nie rozumiem dlaczego zostałem za to ukarany. 
Lex retro non agit

Cytat

Gdy zostałem złapany był prowadzony pościg całkowicie za inną osobą, czynności za wymienioną wyżej osobą były zakończone, więc nie rozumiem dlaczego zostałem za to ukarany. 

Czynności za wyżej wymienioną osobą nadal trwały, odbywało się to na tym samym pościgu.

13 godzin temu, Dawideq* napisał:

Czynności za wyżej wymienioną osobą nadal trwały, odbywało się to na tym samym pościgu.

Nagranie pokazuje coś innego – dowód

Jak można zauważyć, patrolowałeś ulice Los Santos bez włączonych sygnałów dźwiękowych oraz świetlnych – dowód poniżej:

Spoiler

hkDcaa5.png

Dodatkowo, kilka sekund później można zauważyć policyjne Buffalo, które również nie miało włączonych sygnałów świetlnych ani dźwiękowych, co oznacza, że nikt nie był poszukiwany – dowód poniżej:

Spoiler

4kMU3Hh.png

W ostatnich sekundach filmu można zobaczyć, że trwał zupełnie inny pościg niż ten, podczas którego zabiłem FP. Pojazdem kierowała osoba o nicku Skibidi.gg w turkusowym Sultanie, natomiast osoba, która uciekała wcześniej, miała nick OwCzArEkNiEmIeCkI – dowód poniżej:

Spoiler

NR62VPu.png

Osoby o nicku OwCzArEkNiEmIeCkI nie było w pojeździe marki Sultan, więc nie wiem, w jaki sposób prowadzono wobec niej czynności. 

Funkcjonariusz, którego zabiłem podczas poprzedniego pościgu, prowadził pościg za inną osobą (2025-01-30 20:57:48> ZABOJSTWO Kr3dka został zabity przez baziu, bronią Rifle) - dowód poniżej:

Spoiler

eTr5JZh.png

Ciąg dalszy nagrań znajduje się w temacie skargi. Oczekuję zwrotu pieniędzy w wysokości 8000 zł, zgodnie z obowiązującym taryfikatorem: 100 PLN mandatu = 1 minuta aresztu, oraz surowego ukarania za bezpodstawnie stracony czas w więzieniu.

Edytowane przez baziu
dodanie dowodów

Po dokładniejszym sprawdzeniu logów okazało się, że faktycznie zaszła pomyłka i były to 2 inne pościgi. Z tego miejsca przepraszam za zaistniałą sytuację, jestem gotów ponieść za nią konsekwencje.

Jestem skłonny oddać całą kwotę, lecz czekam na werdykt zarządu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin