Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na MaTiX^- oskarżony przez maciek2010PL

maciek2010PL
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @MaTiX^
    Data i godzina zdarzenia: 11.02.2025 godz. 20:26
    Pełen opis sytuacji: Funkcjonariusz zaczął celować we mnie z broni palnej pomimo wykonywaniu poleceń. Nie zna podstawowych zasada bezpiecznego posługiwania się bronią palną. Chciałem z nim wyjaśnić to ,ale on  nadal twierdzi , że zachował się w sposób prawidłowy.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Napisał "Opuść pojazd" i natychmiast zaczął we mnie celować.

Ja, maciek2010PL zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Witam, Sergeant II MaTiX^

Broń została wyciągnięta w celu zabezpieczenia mojej osoby przed możliwym atakiem z twojej strony nie wiem co posiadałes obok stąd taka moja decyzja. Celowałem obok ciebie w grze mogłoby się wydawać, że celuje prosto w ciebie, lecz celownik miałem gdzie indziej z powodu zasad B. L. O. S. dodatkowo broń była zabezpieczona więc o swoje bezpieczeństwo nie powinieneś się bać. 

Pozdrawiam 

53 minuty temu, MaTiX^ napisał:

Witam, Sergeant II MaTiX^

Broń została wyciągnięta w celu zabezpieczenia mojej osoby przed możliwym atakiem z twojej strony nie wiem co posiadałes obok stąd taka moja decyzja. Celowałem obok ciebie w grze mogłoby się wydawać, że celuje prosto w ciebie, lecz celownik miałem gdzie indziej z powodu zasad B. L. O. S. dodatkowo broń była zabezpieczona więc o swoje bezpieczeństwo nie powinieneś się bać. 

Pozdrawiam 

Ty piszesz coś o B.L.O.S nie mając totalnie o pojęcia o tym skrócie. Żeby Ci to zobrazować odniosę się do prawdziwego życia, jak Policja kogoś zatrzymuje a on wykonuje polecenia, to policja wyciąga broń i celuje w niego? Ty nie zdajesz sobie sprawę ze może paść przypadkowy strzał i nawet jak w niego nie celujesz a obok, to może oberwać rykoszetem. Zawsze minimalizuję się ryzyko niebezpieczeństwa dlatego broń jest ostatecznością.

4 minuty temu, MaTiX^ napisał:

Tłumaczyłem już to Tobie w grze celowałem obok broń jest zabezpieczona, a palec nie znajduje się bezpośrednio na spuście musiałoby dojść do złamania tych 3 zasad naraz żeby doszło do strzelania w twoją osobę. 

A ja Ci tłumacze że zawsze się minimalizuje ryzyko niebezpieczeństwa i mimo to że tak jak mówisz ze broń była zabezpieczona to nie powinno się i tak jej wyjmować z kabury w takiej sytuacji gdzie wykonywałem twoje polecenia , ponieważ pod wpływem impulsu mogłeś ją przeładować lub nabój mógł być wprowadzony do komory nabojowej, albo broń jest wadliwa lub nabój. 

• 2 tygodnie później...

1) Nie jesteśmy Polską policją tylko Amerykańską. Tam wygląda to trochę inaczej.

2) Odrzuciłeś mandat więc nie wykonywałeś do końca poleceń. Funkcjonariusz chciał zabezpieczyć siebie.

3) Tak jak pisze funkcjonariusz broń jest zabezpieczona i nie ma możliwości "przypadkowego" wystrzału.

Skargę odrzucam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin