Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - wywiad ze starszym brygadierem Ulgi

Mich*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam! Młodszy Reporter @Mich* się kłania, Redakcja 4Life News. Zachęcam do przeczytania wywiadu z kluczową osobą w San Andreas Fire Departmentstarszym brygadierem @Ulgi.

5D4B3bb.png

iv6VUgb.png

5D4B3bb.png

M - Mich*
U - Ulgi

5D4B3bb.png

M: Cześć! Młodszy Reporter Mich*, Redakcja 4Life News. Możemy zaczynać?
U: Uszanowanie, starszy brygadier Ulgi z San Andreas Fire Department. Oczywiście!

M: Na początku opowiedz nam o sobie. 
U: W takim razie zaczynając - Nazywam się Konrad, mam 17 lat oraz mieszkam na Podlasiu. Obecnie jestem uczniem klasy drugiej liceum ogólnokształcącego, a dokładniej to kadetem Oddziału Przygotowania Wojskowego. Jestem członkiem miejscowej jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej, w której to aktywnie udzielam się, angażując się w jej życie. Po zdaniu matur zamierzam kontynuować naukę w Akademii Pożarniczej, po której chciałbym pracować w Państwowej Straży Pożarnej. Oprócz pożarnictwa interesuje mnie motoryzacja w kontekście motocykli oraz fotografią. Dodatkowo jestem harcerzem.

M: Łał! Skąd zainteresowanie Strażą pożarną oraz wojskiem?
U: Strażą pożarną zainteresowałem się już w najmłodszych latach. Będąc szczerym, nie pamiętam konkretnego momentu, kiedy to było - przyszło z czasem. Czułem ekscytacje, gdy widziałem duży, czerwony wóz z roletami i niebieskimi światłami na dachu. Wojsko pojawiło się nagle i tak od dobrych kilku lat interesuje się nim.

M: Okej. Przejdźmy zatem do wirtualnego świata, jak zacząłeś swoją rozgrywkę na serwerze? Kiedy to było? 
U:  Na serwerze zacząłem grać 2 marca 2023 roku, wtedy wówczas założyłem swoje konto. Wszedłem w listę serwerów, zwróciłem uwagę na 4Life i tak to się zaczęło.

M: Rozumiem. Opowiesz nam o swoim dobytku? Ile godzin przegrałeś na serwerze?
U: Na serwerze mam przegrane już ponad 1500 godzin. Mój majątek wynosi około 1.9 mln PLN. Większość czasu oraz majątku zdobyłem na służbie we frakcji. 

5D4B3bb.png

ia8UGbK.png

5D4B3bb.png

M: Z moich informacji wynika, że na co dzień służysz w San Andreas Fire Department w stopniu starszy brygadier. Jakby tego było mało, jesteś w zarządzie tej frakcji. Czy wybór frakcji był powiązany z zainteresowaniem? Po jakim czasie dostałeś zarząd? 
U: Zgadza się, jestem członkiem zarządu frakcji San Andreas Fire Department. Wybór frakcji był powiązany z moim zainteresowaniem z realnego życia, tak jak wspomniałem wyżej. Myślę, że szansę w zarządzie otrzymałem dość szybko, zaledwie po 7 miesiącach od momentu dołączenia. Zarząd kierował się moim zaangażowaniem w życie oraz rozwój frakcji.

M: Rozumiem. Czy polecasz frakcje graczom? Dlaczego Wy? Czy naprawdę jest ciężko z nauką materiału tak, jak niektórzy mówią? 
U: Polecam serdecznie wstąpienie w nasze szeregi. Oprócz wiedzy teoretycznej potrzebnej do zdania egzaminów i odgrywania RolePlay'u przekazujemy życiowe lekcje. Pierwsza pomoc to temat, który jest bardzo praktyczny także w realnym życiu. Nie jest trudno wyobrazić sobie postępowanie, nasi szkoleniowcy dobrze przedstawiają zagadnienia. Same w sobie materiały są rozpisane w zrozumiały sposób, aby osoba niezwiązana ze służbą na co dzień była w stanie opanować materiał. Dodatkowo nasza frakcja oferuje pracownikom grupy specjalistyczne. Cztery segmenty - ratowniczo-poszukiwawcza, medyczna, techniczna oraz chemiczna. U nas nie ma nudy.

M:  Okej. Czym się różni codzienna służba pracownika frakcji względem członka zarządu? 
U: Jest dużo różnic - ilość minut do wyrobienia jako norma podstawowa, zakres obowiązków na serwerze, jak i poza nim. Służba członka zarządu w dużej mierze koncentruje się na pilnowaniu ładu we frakcji oraz na wypełnianiu potrzebnej dokumentacji na rzecz frakcji. Pomimo tych różnic można mnie spotkać na zdarzeniach bądź po prostu w trakcie integracji z pozostałymi członkami frakcji. 

M: Rozumiem. Czy masz jeszcze jakieś plany do zrealizowania we frakcji? 
U: Tak - są założenia, które chciałbym zrealizować. Mam wiele planów oraz zmian, które z pewnością chciałbym, aby zostały wprowadzone do naszej frakcji.

M: Jasne. Jeśli miałbyś zmienić frakcje, na jaką postawiłbyś i dlaczego?
U: Nie mam zamiaru dobrowolnie zmieniać frakcji. Każda frakcja ma swoje zalety oraz wady, inny zakres obowiązków. San Andreas Fire Department odpowiada mi najbardziej, czuję się tutaj swojo i nie mam zamiaru wprowadzać zmian w swojej ścieżce na serwerze. Gdybym miał jednak wybrać inną frakcję, wybór padłby na San Andreas Police Department bądź Transport of San Andreas. One przemawiają do mnie najbardziej pod względem realizowanych obowiązków na służbie. 

M: Planujesz dołączyć do ekipy serwera? 
U: Dołączenie do administracji jest jednym z celów, które chce jeszcze osiągnąć na serwerze. Jestem ciekaw, jak to wygląda od środka i jestem przekonany, że gdybym otrzymał szansę bycia członkiem ekipy, to szybko nie zrezygnowałbym z pełnienia tej funkcji. 

M: Jeśli miałbyś zostać wdrożony do Komisji Spraw Frakcyjnych kosztem odejścia z frakcji, jaka byłaby twoja decyzja?
U: Na obecnym etapie mojej przygody z frakcją, odmówiłbym pełnienia funkcji członka Komisji Spraw Frakcyjnych. Jestem świadom, że mam jeszcze dużo do osiągnięcia w strukturach San Andreas Fire Department i mogę znacznie przyczynić się do rozwoju frakcji. Rozważyłbym członkostwo w komisji dopiero po odejściu, byłaby to pewna forma "emerytury".

M: Dobrze. To wszystko, dziękuje za wywiad! Chciałbyś kogoś pozdrowić?
U: Również dziękuje. Tak, chciałbym pozdrowić czytelników, frakcje San Andreas Fire Department, Komisje Spraw Frakcyjnych oraz organizacje Extreme.

5D4B3bb.png

t77TWz0.png

Autoryzował: @kvmykk.ogf

5wNnuaX.png

Edytowane przez Mich*

Jestem w stanie stwierdzić, że ten wywiad to naprawdę świetnie przeprowadzona rozmowa, która w pełni oddaje charakter i doświadczenie osoby, z którą jest prowadzona. Mich zadbał o interesujące pytania, które pozwoliły lepiej poznać zarówno zawodową, jak i osobistą stronę Ulgi. Całość czyta się bardzo lekko, a jednocześnie wywiad dostarcza wartościowych informacji. Widać zaangażowanie reportera oraz jego umiejętność prowadzenia rozmowy w sposób naturalny i wciągający. Zdecydowanie świetna robota!

Wywiad został przeprowadzony w sposób uporządkowany i profesjonalny. Pytania są logicznie ułożone, przechodząc od życia prywatnego rozmówcy, przez jego zainteresowania, aż po aktywność na serwerze. Dzięki temu czytelnik ma okazję dobrze poznać starszego brygadiera Ulgiego zarówno jako gracza, jak i osobę prywatną.

Plusy wywiadu:
- Struktura i przejrzystość – pytania i odpowiedzi są czytelne, dobrze rozdzielone i łatwe do śledzenia.
- Ciekawy rozmówca – wywiad przedstawia osobę z pasją, co dodaje wartości całemu tekstowi.
- Naturalny styl – wypowiedzi brzmią autentycznie, bez zbędnych upiększeń, co buduje wiarygodność.
- Merytoryczna treść – pytania poruszają różne aspekty, zarówno związane z frakcją, jak i z realnym życiem, co sprawia, że wywiad jest interesujący także dla osób niezwiązanych z SAFD.

Elementy do poprawy:
- Większa interaktywność i rozwinięcie niektórych tematów – np. rozmówca wspomina, że ma plany rozwoju frakcji, ale nie zdradza żadnych szczegółów. Dopytanie o konkrety mogłoby dodać głębi.
- Bardziej dynamiczne pytania – niektóre kwestie można by sformułować w sposób bardziej angażujący (np. zamiast „Czy wybór frakcji był powiązany z zainteresowaniem?”, można zapytać „Czy dołączenie do SAFD było spełnieniem twoich marzeń związanych z pożarnictwem?”).

Ogólnie jest to dobrze skonstruowany, interesujący wywiad, który oddaje pasję i zaangażowanie rozmówcy. Na pewno przyciągnie uwagę fanów serwera i osób zainteresowanych dołączeniem do SAFD.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin