Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Wysmarzony - oskarżony przez Minx*

Minx*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Wysmarzony
    Data i godzina zdarzenia: 22:00, dziś
    Pełen opis sytuacji: Funkcjonariusz nie dość, że wyjechał pod prąd podczas pościgu tym samym powodując kolizję, to jeszcze przebił bezpodstawnie opony uważając, że nie jest to z jego winy. (dodam tutaj, że przebił 3 opony)
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/9jA6q5q

Ja, Minx* zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez Minx*
poprawka

5 minut temu, Wysmarzony napisał:

Twój kolega hrs187 został ostrzelany, ponieważ nie zastosował się do wcześniejszych poleceń odnośnie odłączenia się od kordonu pościgowego.

Jak możesz zauważyć na klipie - hrs187 jedzie z nad przeciwka kordonu pościgowego, nie za nim. Pragnę również tutaj wspomnieć, że za kolizje wyrządzone już nie za opony, lecz za całe auto nie raczyłeś ani przeprosić, ani zapłacić. Nie wiem czy takie zachowanie jest godne członka Supervisory Staff, ponieważ gdyby zrobiłby to ktoś spoza waszego grona zostałby zapewne ukarany wewnątrz frakcyjnie oboje wiemy czym.

wiadomość od wykonawcy klipa; Z góry przepraszam za wypowiadanie się, lecz pragnę dodać że wcześniej jezdziłem za kordonem, faktycznie lecz się odłączyłem w celu zabrania kolegi oraz zawiezienia go bodajże na kuriera. Następnie chciałem go właśnie dostarczyc na prace lecz pod prąd wyjechałeś mi właśnie ty, rozumiem jeżeli by sytuacja się wydarzyła dajmy na to 2 minuty pózniej też byś ostrzelał mi pojazd? A i nie wiem czy zrozumiałeś cel skargi, WYJECHAŁEŚ mi pod prąd nie to ja tobie

Edytowane przez Minx*
poprawka

Witam, nie została złożona żadna rekompensata ani przeprosiny z mojej winy. Chciałbym jeszcze dodać, że z mojej perspektywy wina tej kolizji leży po obu stronach, okej wyjechałem pod prąd lecz na nagraniu widać jak drastycznie i celowo przyspieszasz o ok. 20 km/h do blisko 180 km/h, jakieś 30 metrów przed samym skrzyżowaniem na co jako kierujący Sultana nie byłem gotowy. Kolejną sytuacją wzbudzającą moje podejrzenie jest według mnie ewidentne kłamstwo już ze strony autora klipa, mianowicie:

13 godzin temu, Minx* napisał:

faktycznie lecz się odłączyłem w celu zabrania kolegi oraz zawiezienia go bodajże na kuriera. Następnie chciałem go właśnie dostarczyc na prace

Na klipie widać jak jedziesz z kierunku mechanika na Rodeo do miejsca skoku w owej dzielnicy, z tego co mi się wydaje to nie jest to trasa na pracę kuriera. Dodatkowo z tych paru pikseli widocznych na skardzę: https://imgur.com/a/eIKqSZm nie wydaję mi się, że prosił Cię o transport na kuriera, oczywiście jakiś Cheetah mógł znajdować się na kurierze lecz ten, którym wcześniej się poruszał pasażer znajdował się przy przebieralni w dzielnicy Rodeo. Nie wiem co ów, według mnie kłamstwo, ma na celu ale myślę, że powinno one być wzięte pod uwagę podczas werdyktu skargi.

3 godziny temu, Wysmarzony napisał:

Chciałbym jeszcze dodać, że z mojej perspektywy wina tej kolizji leży po obu stronach, okej wyjechałem pod prąd lecz na nagraniu widać jak drastycznie i celowo przyspieszasz o ok. 20 km/h do blisko 180 km/h, jakieś 30 metrów przed samym skrzyżowaniem na co jako kierujący Sultana nie byłem gotowy. 

Hej, pragnę Ci przypomnieć, że nawet pomimo sygnalizacji świetlnej, jak i dźwiękowej masz obowiązek zachować szczególną ostrożność. Oglądnij sobie klipa jeszcze raz - w momencie kolizji doskonale widać, że doszło do skrócenia zakrętu z twojej strony, nie ze strony kierowcy. Racja - gdyby jechał zgodnie z KRD nie doszło by do tego, lecz idąc tym tokiem myślenia gdybyś nie skrócił tak niefortunnie tego zakrętu również do całej sytuacji by nie doszło

Kolejną sytuacją wzbudzającą moje podejrzenie jest według mnie ewidentne kłamstwo już ze strony autora klipa, mianowicie:

Nie mi to oceniać, czy kłamie jednakże nie zmienia to kompletnie nic w skardze, nie sądzisz?  Równie dobrze wykonawca nagrania mógł napisać, że miał zamiar jechać do Las Venturas, a nie mamy tego jak zweryfikować.

Nie wiem co ów, według mnie kłamstwo, ma na celu ale myślę, że powinno one być wzięte pod uwagę podczas werdyktu skargi.

Nie rozumiem twojego gadania, według mnie takowe kłamstwo nic nie zmienia, nawet jeśliby skłamał - Nie znasz jego dokładnego toru jazdy po tym jak zostały mu przebite opony, więc nie wiem dlaczego oceniasz tą sytuację jako kłamstwo.

@Wysmarzony proszę o przelanie na konto oskarżyciela jakiejś rekompensaty za wyrządzone szkody oraz większej ostrożności podczas wykonywania tego typu manewrów. Otrzymujesz ostrzeżenie do kartoteki. Dodatkowo nie rozumiem, dlaczego doszło tutaj do kłamstwa ze strony oskarżyciela i jaki był problem, aby to sam poszkodowany napisał skargę a nie osoba postronna. Ale mimo wszystko regulamin składania skarg tego nie zakazuje, jeszcze... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin