Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Specjalistą Hirek2

kubereka_dirt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witajcie! Z tej strony Młodszy Redaktor @kubereka_dirt z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z @Hirek2!

VT72TTi.gif

k - kubereka_dirt
H - Hirek2

k: Witam, z tej strony Młodszy Redaktor kubereka_dirt z Redakcji 4Life News. Mam kilka pytań dla Ciebie, jesteś chętny by na nie odpowiedzieć?
H: Kłaniam się, dzień dobry/dobry wieczór. Z przyjemnością  odpowiem na wszelkie twoje pytania. :) 

k: Okej, na start coś luźnego — opowiedz coś o sobie.
H: Nazywam się Kacper, nie przepadam za opowiadaniem o sobie, znajomi najczęściej uważają, iż jestem między innymi: pracowity, pomocny, szalony oraz przyjazny. Czasem także pojawiają się opinie, iż jestem sztywny ze względu na stawianie kropki na końcu zdania. Preferuję luźny, streetwearowy styl ubioru. W listopadzie zeszłego roku wybiła mi dwójka z przodu, tak… mam już 20 lat, choć czasem czuje się, jakbym miał nadal 15 lat. Na serwerze jestem od 2017 roku i obecnie należę do frakcji RA.

k: Wspominasz, że jesteś w Road Assistance — co sprawia, że to właśnie ta frakcja ci pasuje?
H: Zgadza się, ciężko powiedzieć, dlaczego akurat w SARA czuje się najlepiej, byłem w kilku frakcjach, SAPD, TSA, każda z frakcji oferuje coś innego, w SAPD mamy większą różnorodność akcji RP, od skoczków, po wielogodzinowe, skomplikowane akcje RP z porwań, morderstw etc..... TSA natomiast nie wymaga od nas jakiegoś znacznego wkładu, jeździmy po mapie i rozwozimy graczy z punktu A do punktu B. SARA to dla mnie coś pomiędzy. Jest tu trochę jazdy, trochę akcji RP, pomaganie graczom, a do tego dbamy o porządek na drogach — żeby każdy mógł zaparkować i spokojnie poruszać się po ulicach San Andreas, nie natrafiając na porzucone auta, bo jaka przyjemność byłaby z ciągłego uderzania swoim autem w inne? Myślę, że znikoma.

k: Masz rangę Specjalisty. Jak wyglądała twoja droga do tej rangi? Co było najtrudniejsze?
H: Droga do tej rangi była dość długa, do frakcji dołączyłem w lutym, 2022 roku. Egzamin zdałem z wynikiem 94 PKT. Droga do rangi Specjalisty była wówczas dość krótka, ponieważ już dwa miesiące później, w kwietniu awansowałem na tę rangę. Później doszedłem do rangi Operatora, jednak w czerwcu podjąłem decyzję o odejściu z frakcji i dołączeniu do SAPD. Tam nie zabawiłem długo - będąc na stopniu PO2, zostałem wydalony za niegodne reprezentowanie frakcji. Wróciłem wtedy do RA, obejmując rangę Młodszego Specjalisty. Podczas tego powrotu mój pobyt we frakcji nie był rewelacyjny, częste zawieszenia oraz brak aktywności szybko spowodowały degrad na rangę Doświadczonego Budowlanego, po tej sytuacji starałem się poprawić i zakończyłem ponownie ten etap w SARA na randze Specjalisty i ponownie opuściłem frakcję w marcu 2023 r, tylko po to by 3 tygodnie później, znów powrócić do frakcji. Reszta pobytu we frakcji wyglądała podobnie, odejścia/awans/degrad i tak tkwiłem między Młodszym Specjalistą a Doświadczonym Specjalistą. Niedawno ponownie wróciłem do frakcji, po nieco dłuższym czasie, z nowymi pomysłami, z zapałem i nowymi doświadczeniami, których nabyłem w życiu realnym, niestety nie mam tyle czasu co kiedyś, ze względu na pracę i inne obowiązki dorosłego. Mimo wszystko tym razem chcę zostać jak nadłużej, by zajść wyżej w tej frakcji.

k: Czym według ciebie różni się dobry pracownik frakcji od przeciętnego?
H: Dobry pracownik od przeciętnego? Każdy jest dobrym pracownikiem, pod warunkiem, że wykazuje się odpowiedzialnością oraz profesjonalizmem.

mINdhgI.gif

k: Jak trafiłeś do organizacji Underground? Znałeś wcześniej kogoś z ekipy?
H: Do organizacji doszedłem za sprawą  zaproszenia przez pepsiaka, z którym to poznaliśmy się w SARA, mieliśmy dobry kontakt, natomiast później relacja uległa pogorszeniu, rzadko ze sobą rozmawiamy. 

k: Wolisz działać solo, czy w grupie? I dlaczego?
H: Nie posiadam szczególnych preferencji, jeśli chodzi o to, jestem w stanie pracować zarówno sam, jak i w grupie.

k: Masz może jakieś nietypowe hobby, którym się nie chwalisz na co dzień?
H: Moje hobby raczej nie należy do tych nietypowych. To proste rzeczy, które pozwalają mi się wyciszyć — jazda na rowerze, długie spacery po lesie, oglądanie anime i praca w ogrodzie.

k: Co najbardziej cenisz w ludziach, z którymi grasz?
H: Najbardziej cenię w osobach z frakcji to, że nie są toksyczne, tylko tyle i aż  tyle. 

k: Jak twoim zdaniem można się wyróżnić na serwerze, nie robiąc czegoś na siłę?
H: Hmm,  każdy jest na swój sposób wyjątkowy, czym się wyróżnia, nie jestem w stanie odpowiedzieć  jednoznacznie jak można wyróżnić  się szczególnie na serwerze.

k: Jakie są twoje ulubione aktywności na serwerze poza frakcją i organizacją?
H: Myślę, że to pytanie ma tylko jedną  słuszną  odpowiedź, praca dorywcza z moim przyjacielem, cejuszkiem który podwinął mi nick, Hirek661, znamy się z nim prywatnie od przedszkola, szmat czasu. 

k: Był jakiś moment, w którym myślałeś o odejściu z serwera? Co cię wtedy zatrzymało?
H: Wielokrotnie odpuszczałem sobie rozgrywkę na serwerze i mówiłem sobie, że tym razem raczej już nie wrócę, bo.... (X) powodów... Natomiast ten klimat, wieczorów gdzie siadam zmęczony do komputera, wchodzę na służbę i rozmawiam ze znajomymi na różne tematy jest na tyle silny, że nie jestem w stanie opuścić serwera. Spędziłem już na tym serwerze swoje lata i mimo że to stara gra, wciąż sprawia mi przyjemność. Po prostu dobrze mi się tutaj gra.

YNEM6C8.gif

k: Lubisz pomagać nowym graczom, czy raczej trzymasz się swojego grona?
H: Zawsze staram się każdemu pomóc na tyle na ile potrafię, dlaczego miałbym nie pomóc? To jak wygląda świat, zależy od nas. Szerzmy dobroć! 

k: Co zmieniłbyś w systemie frakcyjnym, gdybyś mógł?
H: Ciężko powiedzieć, na ten moment myślę, że w samym systemie frakcji nie zmieniałbym nic, przydałoby się  natomiast jakieś odświeżenie, nowe skiny, baza oraz rework modelu lawety.

k: Jakie miejsce na mapie SA jest twoim ulubionym i dlaczego?
H: Ulubionym miejscem na pewno jest San Fierro, zawsze uważałem to miasto za spokojne, dobrze skomunikowane oraz posiada swój unikalny klimat. 

k: I na ostatnie pytanie: jak wyobrażasz sobie siebie za rok na serwerze? Ta sama frakcja? Ta sama ekipa?
H: Gdzie widzę siebie za rok? Mam nadzieję, że uda mi się zdobyć rangę Inspektora Naczelnego. Mimo to wolę skupić się na tym, co jest tu i teraz — niż zastanawiać się, co będzie za rok, dwa czy trzy. Wiadomo, że skład się będzie zawsze zmieniał, kto wie, być może jeśli odejdzie wielu znajomych, ja również odejdę, nie jestem w stanie przewidzieć przyszłości. 

k: Okej, kończąc nasz wywiad jakieś pozdrowienia dla kogoś?
H: Pewnie! Pozdrawiam bardzo, @Hirek661, @MAAATI @MisiekplTeam, @MIKO23, @Freszu*, @ZgReD_eK, @kower., @vhs., @Byialy*, @F4LL3S jak i całą resztę frakcji, pozdrowienia oczywiście też kieruję do ciebie <3 Dziękuje bardzo za możliwość udzielenia wywiadu, pozdrawiam serdecznie wszystkich graczy. 

Dziękuje za przeczytanie mojego wywiadu i zapraszam do zapoznania się z innymi materiałami Redakcji 4Life News!

D6DMDJ2.png

Autoryzował: @og.ruddyy0

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin