Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z świeżo upieczonym Administratorem TeKMistrz!

kubereka_dirt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @kubereka_dirt Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Administratorem @TeKMistrz.

TDq5C1S.gif

k - kubereka_dirt
T - TeKMistrz

k: Witam, z tej strony Młodszy Redaktor kubereka_dirt z Redakcji 4Life News. Jesteś chętny by odpowiedzieć mi na parę pytań?
T: Witam z tej strony TeKMistrz, no pewnie wal śmiało!

k: Jak zaczęła się twoja przygoda z administracją na 4Life?
T: Moja przygoda z ekipą serwera, którą pewnie masz na myśli, zaczęła się 17 sierpnia 2024 roku, wtedy dostałem się na rangę supporta. W moim przypadku początki były łatwiejsze niż większości osób, miałem już mniejsze doświadczenie z innego serwera na scenie MTA. Po kilku miesięcy awansowałem na rangę moderatora, no i na czas pisania odpowiedzi jestem świeżym administratorem.

k: Co twoim zdaniem jest najtrudniejsze w roli moderatora?
T: Moim zdaniem nie ma trudnych rzeczy w roli moderatora, jedynie mogą być skomplikowane sytuacje, które wymagają zwiększonej uwagi lub spojrzenia na sytuację przez innego członka ekipy.

k: Pamiętasz swoją reakcję na dostanie się do ekipy serwera i awans na moderatora?
T: Gdy dowiedziałem się, że dostałem się na supportera, to można przybliżyć jedno przysłowie „śmiejesz się jak głupi do sera” siedziałem i się cieszyłem, ale w tym samym momencie było mi szkoda mojego kumpla, który się nie dostał. Przy awansie na moderatora sprawa wyglądała nie co inaczej, siedziałem i jadłem pizzę po momencie inny supporter napisał do mnie „ej, bo masz moderator nad głową” ja zaciekawiony sytuacją czy nie robi mnie w konia, napisałem wiadomość na czacie i zobaczyłem, że to prawda. Pomijam fakt, że prawie się udławiłem, ale chociaż śmiesznie było. A teraz przy awansie na administratora siedziałem na kanale z ARCON i pogratulowali mi awansu, ja ładnie podziękowałem i cieszyłem się jak przysłowiowe dziecko z lizaka.

k: Pamiętasz swoją pierwszą interwencję jako moderator? Jak poszło?
T: Niestety nie pamiętam pierwszej interwencji na randze moderatora, ale prawdopodobnie była to jakaś kara.

k: Jak radzisz sobie z sytuacjami, gdy musisz ukarać kogoś znajomego?
T: Gdy widzę, jak mój znajomy nie stosuje się do panujących zasad na serwerze, najpierw zwracam mu na to uwagę, jeżeli nadal się nie stosuje do moich ostrzeżeń to karam go. To, że jest moim znajomym, nie usprawiedliwia to jego czynów, jeżeli jest potrzebne to tłumacze, że sam sobie jest winien.

k: Gdybyś mógł wprowadzić jedną zmianę do zasad serwera, co by to było?
T: Jeżeli chodzi o jakąś zmianę zasady serwera, to nigdy się nie zastanawiałem, ale raczej nic bym nie zmieniał, ponieważ aktualne zasady pasują dla mojego poglądu.

k: Jaka jest Twoja historia frakcyjna, jak długo zeszło Ci awansowanie na najwyższy stopień frakcyjny i czy z tym stopniem piastujesz jakieś funkcje?
T: Moja historia we frakcji San Andreas Medical Department jest standardowa, w 13 miesięcy udało mi się awansować na najwyższy pracowniczy stopień. Dodatkowo pełnie ważne funkcje, którymi są Prorektor Szkoły Ratownictwa Medycznego, Zastępca Dowódcy Specjalistycznej Jednostki Ratownictwa Medycznego oraz egzaminator Szkoły Ratownictwa Medycznego. Jako Prorektor moimi głównymi działaniami jest dbanie o merytoryczny zakres wiedzy, nadzór wykładowców oraz asystentów wykładowców. Dodatkowo nadzoruje cały przebieg akademii, czyli czy studenci uczęszczają na szkolenia, czy zachowują się poprawnie na serwerze oraz przeprowadzam szkolenia z innymi wykładowcami. W okresie akademii natłok obowiązków jest ogromny, ale mam satysfakcję z moich działań. Na funkcji Zastępcy Dow. SJRM obejmuję stanowisko „opiekuna” Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, moimi obowiązkami jest przeprowadzanie szkoleń, a następnie egzaminowanie akademii podjednostki, dbanie o poprawne działanie sekcji lotniczej. Dodatkowo zajmuje się technicznym zapleczem zarządu, mam na myśli wszelakie reorganizacje renowację tabel zarządu SJRM.

k: Które akcje medyczne najbardziej zapadły ci w pamięć?
T: W głowie mam dwa zdarzenia, które zapadły mi w pamięci, pierwszym przypadkiem jest udzielanie pomocy dla osoby z niedowładem kończyn wywołanym przez zespół Guillaina-Barrégo oraz problemami psychicznymi, było to niecodzienne Role-Play, przy którym bazowałem na wiedzy nabytej przez wewnętrzne egzaminy. W tym momencie chciałbym pozdrowić @Mitsu45 który odgrywał to Role-Play. Drugim zdarzeniem jest najzwyklejszy wypadek motocyklisty ze standardowymi urazami, tutaj nie byłoby problemu, gdyby nie to, że wszystkie informacje przekazywane od osoby poszkodowanej były w żargonie medycznym.

k: Jakie cechy powinien mieć dobry medyk na serwerze?
T: Jakie cechy powinien posiadać dobry ratownik medyczny, hm... Pierwsza i najważniejszą sprawą jest chęć do rozwoju wiedzy medycznej, jak i samo doskonalenia, bez tych wartości niektórym frakcja się nudzi lub twierdzą, że jest za trudna. Wystarczy posiedzieć, pouczyć się oraz rozwijać się w danym kierunku. Jasne nie musisz znać wszystkiego na pamięć, wystarczy, że kojarzysz, jak powinno się zachować przy danym urazie, bądź sytuacji.

k: Jak wygląda typowy dzień w SAMD, gdy pełnisz dyżur?
T: Typowy dzień możemy podzielić na dwa różne, dzień, gdy we frakcji jest akademia oraz gdy tej akademii nie ma. Gdy jest akademia, to rozmawiam ze studentami, nadzoruje lub przeprowadzam szkolenia, lub kursy. W wolnej chwili jeździmy na patrole oraz zgłoszenia. A gdy akademii nie ma, to często można mnie spotkać patrolującego na moto-ambulansie lub na różnych zgłoszeniach.

k: Czy zdarzają się sytuacje, w których musisz połączyć służbę z obowiązkami administratora?
T: Oczywiście, że są takie sytuacje, nie boje się powiedzieć, że takie sytuacje zdarzają się prawie codziennie. W jednej chwili jestem na patrolu, a w innej pomagam graczowi przy reporcie.

k: Jak reagujesz na przypadki, gdy gracze lekceważą waszą rolę i RP?
T: W zależności od gracza różnie, jeżeli zachowuje się chamsko, to zwracam mu uwagę, jeżeli nie poprawi swojego zachowania, to ładnie dziękuje za RP i udaje się w swoją stronę. Chyba że ma problem z odgrywaniem, to zawsze podpowiem co jak wpisać, żeby było poprawnie.

k: Wolisz intensywne akcje, np. masowe wypadki, czy spokojne, jednostkowe interwencje?
T: Na spokojniejszym zgłoszeniu możemy swobodnie porozmawiać o sytuacji, która się dzieje na zdarzeniu lub o mniej istotniejszych sprawach, na akcjach masowych mogę wykazać się wiedzą oraz zdobytą umiejętnością przy działaniu jako zwykły ratownik lub kierujący akcją medyczną. Myślę, że akcje masowe tutaj mają przewagę.

k: Należysz do organizacji Olimp, czym wyróżnia się Olimp spośród innych organizacji na 4Life?
T: Olimp jest odstającą organizacją, możesz śmiało wbić na kanał i porozmawiać o wszystkim i niczym. Jeżeli masz problem, to ktoś pomoże, można powiedzieć, że jest to społeczność, która dba o swoich.

k: Gdybyś miał opisać Olimp jednym słowem — co by to było?
T: Rozmowy.

k: Wracając do spokojnych pytań, kiedy założyłeś konto na serwerze i ile posiadasz na nim godzin?
T: Konto założyłem 4 maja 2021 roku i od tego czasu mam przegrane 3998 godzin.

k: Od kiedy pełnisz funkcję w administracji serwera?
T: Funkcje, w ekipie serwera pełnię od 17 lipca 2024 roku.

k: Co najbardziej cenisz u członków administracji na serwerze 4life?
T: W ekipie serwera cenie to, że jesteśmy jak rodzina, wiadomo, każdy ma różne relacje z innymi osobami i w tym przypominamy sobie taką rodzinę. Są starsi bracia, którzy pomogą i poradzą coś, a są tacy, którzy będą Cię denerwować, ale najważniejsze jest to, że pomimo różnych relacji pomagamy sobie z wszystkim.

k: Czy grasz w jakieś inny gry?
T: Ostatnim czasem gram w Mount and Blades Warband, minecrafta na technicznych paczkach modów oraz w serię gier wiedźmin.

k: Dostajesz wybór odebrania za darmo jednego z pojazdów na serwerze, jaki to będzie i dlaczego?
T: Moim wyborem padnie na wózek inwalidzki, nikt nie ma takiego pojazdu, a jest jeden w swoim rodzaju. Nie widzi się na co dzień wózka, który śmiga drogą 80 na godzinę.

k: I jako ostatnie pytanie.. Jakie porady dałbyś komuś, kto myśli o dołączeniu do administracji serwera?
T: Przede wszystkim szczerość, nie zmyślamy i piszemy prawdę nie zależnie od konsekwencji. Sumienność wykonywanych swoich obowiązków. Odpowiedzialność za swoją pracę.

k: Na koniec masz kogoś kogo chcesz pozdrowić?
T: Oczywiście pozdrawiam Ciebie reporterze oraz następującę osoby: Moich dobrych znajomych: @.Mich4U, @Doktor_Ziemniak, @tkler1, @instinct i @Nokiller . Frakcję SAMD: @Aza*, @NexuSOfficial*, @Caraguinss, @Wietrzyk_, @LilCzips i @Kajzerka.. Członków mojej byłego biznesu: @kondu32, @betssiowca, @JA.KUB, @Nenil.gg, @LuciferMorningstar, @Kantex5. Członków ekipy: @Sheeker, @Linshi, @ItsTobiasz, @Princessa*, @Grzengol, @XQward, @.franek, @Sheba, @KavKa* i @im8yearsold. Oraz moje serduszka kochane: @LoliCaretaker, @Norbi1478, @Helga, @kzedo, @Kju., @Bolo.* i @Likoss123.

k: Dzięki za udzielenie wywiadu, gratulacje z powodu wczorajszego awansu i życzę dalszych sukcesów!

eLSwASR.gif

Dziękuje za przeczytanie mojego wywiadu oraz zapraszam do zapoznania się z innymi materiałami Redakcji 4Life News!

PYmykJy.png

Autoryzował: @og.ruddyy0

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin