Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Nowa aplikacja "Eatsy" - Hit, czy kit? Co na to gracze?

sebeh.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Uszanowanie! Z tej strony Sekretarz Redakcji @kvmykk.ogf, Młodszy Redaktor @sebeh., oraz Młodszy Redaktor @Darek_alimenciarz z Redakcji 4Life News! Zapraszam do przeczytania materiału dotyczącego Nowej aplikacji "Eatsy"

5D4B3bb.png

4swl1ES.png

W świecie 4Life’a niełatwo o zaskoczenie. Przez ostatnie miesiące serwer żył swoim rytmem - standardowe prace, odklepywanie tego samego schematu, i powoli dało się odczuć, że czegoś tu po prostu zaczyna brakować. Gracze się logowali, kręcili się trochę po mieście, może zrobili wypłatę, może pojeździli chwilę na chillku... ale ogólna rutyna była nie do przeoczenia. Aż w końcu, całkowicie z zaskoczenia, weszła nowa praca; Eatsy. I od razu zrobiło się głośno.

To nie jest kolejna robota w jednym mieście, ograniczona do dwóch przecznic i jednej komendy. Tu chodzi o całą mapę.  "Eatsy" działa na terenie całego San Andreas. Od LS, przez SF, aż po LV - wreszcie jakaś praca, która faktycznie wymaga poruszania się po całym stanie. I co ciekawe – znaki były. Serio.
Już od dłuższego czasu dało się zauważyć coś dziwnego, ulepszenie UP 1 w motocyklach było kiedyś unikatem, teraz? Pare dni temu dodano możliwość montownia owego ulepszenia w każdym motocyklu. Niektórzy to olali, inni zaczęli się zastanawiać, czy to tylko jakiś przypadkowy rollback, czy może zapowiedź czegoś większego. Kilka dni przed oficjalnym ogłoszeniem pojawił się znak ET w komponentach, i wtedy już więcej osób zaczęło łączyć fakty. Ale jak to zwykle bywa nikt nie, był pewien, o co chodzi, aż do momentu, gdy wszystko stało się jasne.

Nowa praca, nowa energia na serwerze, nowe możliwości. Tego naprawdę brakowało. Ostatnia świeża praca była już dawno temu, a każdy, kto regularnie gra, dobrze wie, jak szybko potrafi znudzić się powtarzanie tych samych czynności. Eatsy przywróciło trochę życia w grze, dało ludziom powód, żeby znów wsiąść na motocykl, wyruszyć w trasę, i poczuć klimat San Andreas na nowo.

5D4B3bb.png

lDYqmZV.gif

5D4B3bb.png

60uBsyL.png

Praca "Eatsy" to nowa propozycja dla graczy szukających spokojnej, ale rozbudowanej aktywności na terenie całego San Andreas. Wcielając się w rolę dostawcy jedzenia, naszym zadaniem jest realizacja zleceń dla głodnych klientów rozsianych po różnych miastach i mniejszych miejscowościach. Poruszamy się motocyklem, a cała mechanika została zaprojektowana w prosty, ale logiczny sposób. Po rozpoczęciu pracy, za pomocą klawisza "K" otwieramy specjalny panel, w którym pojawiają się dostępne zlecenia dostawy. Każde zlecenie to konkretna trasa od miejsca odbioru jedzenia (punkt A) do miejsca dostarczenia zamówienia (punkt B). Również są nielegalne przewozy, są droższe, lecz ryzykowne. Wszystkie lokalizacje są losowe i obejmują całe San Andreas, co nadaje tej pracy dynamiczny charakter i pozwala graczowi przemierzać znacznie więcej niż tylko jedno miasto. W praktyce wygląda to tak: odbieramy zamówienie, udajemy się pod wskazany adres, zabieramy jedzenie i dostarczamy je do klienta. Po ukończeniu zlecenia system nalicza wypłatę, a my możemy od razu podejmować kolejne zlecenia. Praca nie wymaga skomplikowanych czynności, wszystko działa płynnie, interfejs jest przejrzysty, a sama rozgrywka daje poczucie celu i rytmu. "Eatsy" wprowadza na serwer element codziennego życia w nowoczesnej formie. To ciekawa alternatywa dla standardowych prac dorywczych, która poza zarobkiem oferuje także możliwość swobodnego poruszania się po całym stanie, z klimatem przypominającym realną pracę dostawcy jedzenia.

5D4B3bb.png

NL7jGqq.gif

5D4B3bb.png

YDCtKw9.png

Praca może być rozpoczęta w czterech strategicznych lokalizacjach: Montgomery, El Quebrados, Fort Carson oraz Angel Pine. Każda z tych miejscowości zapewnia unikalne możliwości i dostęp do różnych obszarów, co pozwala na elastyczność i dopasowanie aktywności do aktualnych potrzeb. Przemieszczanie się pomiędzy tymi punktami ułatwia skuter Faggio, będący podstawowym środkiem transportu, gwarantującym szybkie i sprawne poruszanie się w obrębie dostępnych obszarów.

Możliwość korzystania z własnych motocykli z modułem „Eatsy”:
Dla osób preferujących bardziej zaawansowany sprzęt istnieje opcja wykorzystywania własnych motocykli wyposażonych w nowoczesny moduł „Eatsy”. Ten innowacyjny system pozwala na rozpoczęcie pracy w dowolnym miejscu, bez konieczności powrotu do wyznaczonych punktów startowych. Dzięki temu użytkownik zyskuje pełną mobilność i swobodę działania, co znacząco zwiększa efektywność oraz komfort pracy. Moduł „Eatsy” stanowi połączenie technologii i wygody, umożliwiając dynamiczne podejście do realizacji zadań w terenie.

5D4B3bb.png

I96Q04w.gif

5D4B3bb.png

treYGzo.png

W ramach pracy "Eatsy" wprowadzono również możliwość korzystania z tzw. dorywczych skuterów. Są to pojazdy dostępne całkowicie za darmo, z myślą o graczach, którzy nie posiadają własnego motocykla lub po prostu chcą szybko rozpocząć pracę bez dodatkowych przygotowań.

Skutery tego typu cechują się niższą prędkością i nieco słabszymi osiągami w porównaniu do klasycznych jednośladów, jednak w zupełności wystarczają do realizowania zleceń w ramach pracy Eatsy. Ich największą zaletą jest, dostępność można je odebrać w dowolnej restauracji na mapie, co sprawia, że rozpoczęcie pracy staje się jeszcze prostsze i bardziej dostępne dla każdego gracza, niezależnie od poziomu zaawansowania czy posiadanego majątku.

To dobre rozwiązanie dla osób, które chcą spróbować nowej pracy „na próbę” lub po prostu potraktować ją jako dorywcze źródło dochodu, bez inwestowania w jednoślady czy moduł "Eatsy".

5D4B3bb.png

EzZ1LxY.gif

5D4B3bb.png

cmbUFky.png

Po zamontowaniu modułu „Eatsy” do własnego motocykla zyskujemy dostęp do szeregu istotnych udogodnień, które znacząco wpływają na tempo oraz jakość zarobków. Przede wszystkim, dzięki temu rozwiązaniu możemy rozpocząć pracę z dowolnego miejsca na mapie - nie jesteśmy już ograniczeni do kilku wyznaczonych lokalizacji, jak ma to miejsce w przypadku skutera Faggio. Otwiera to drogę do maksymalnej mobilności i oszczędności czasu, który w tej branży przekłada się bezpośrednio na większy zarobek.

Koszt modułu wynosi 15 000 PLN, jednak jest to inwestycja, która bardzo szybko się zwraca. Moduł „Eatsy” można zamontować do każdego jednośladu, bez względu na model, co daje pełną swobodę wyboru sprzętu dostosowanego do własnych preferencji. W przeciwieństwie do Faggio, nasz własny motocykl może być systematycznie ulepszany  zarówno pod względem osiągów, jak i wyglądu. Przekłada się to na szybsze wykonywanie kursów, co oznacza jedno: więcej zamówień w krótszym czasie, a co za tym idzie  większe wpływy na konto.

Dodatkowo, jazda na własnym, ulepszonym motocyklu nie tylko zwiększa efektywność pracy, ale również poprawia komfort i przyjemność z samego przemieszczania się. Nie jesteś już ograniczony wolnym tempem Faggio, które przy większym natężeniu zleceń może zwyczajnie nie nadążać. Posiadając moduł „Eatsy” i porządny motocykl, stajesz się niezależnym graczem, który sam wybiera gdzie, kiedy i jak chce zarabiać.

5D4B3bb.png

9gfBoJp.gif

5D4B3bb.png

MaQnxMo.png

Udało nam się przeprowadzić wywiady wśród kilku graczy, aby zdobyć ich opinie na temat aktualizacji, zachęcam do przeczytania!

5D4B3bb.png

s - @sebeh.
NK - @NoKurcze

5D4B3bb.png

s: Hej, Młodszy Redaktor @sebeh. z Redakcji 4Life News z tej strony, znajdziesz chwile aby udzielic wywiadu na temat nowej dorywczej pracy Eatsy?
NK: Witam, moge udzielić ci wywiadu na temat nowej pracy.

s: Czy miałeś szanse pracować juz w nowej pracy? Jak ją oceniasz?
NK: Tak, już testowałam Eatsy na serwerze. Ogólnie praca jest ciekawa, dobrze wkomponowana w klimat gierki. Fajna alternatywa dla klasycznych prac jak kurier czy lawety.

s: Jakie wrażenia po wypuszczeniu nowej pracy? Spodziewałeś się czegoś więcej, czy jednak zaspokoiło to twoje oczekiwania?
NK- Wrażenia pozytywne fajnie, że to kolejna praca gdzie sami decydujemy ile chcemy zarobić i nie mamy narzucanych kursów z góry( tzn mamy ale jakiś wybór).

s: Jak oceniasz zarobki pracy?
NK: Można spokojnie zarobić na "życie w grze", ale bez przesady.

s: Wolisz pracować pojazdem restauracji, czy jednak myślisz, że warto zainwestować w prywatny motocykl?
NK- Na start pojazd restauracji jest spoko, nie trzeba nic kupować, ale prywatny motocykl przyspiesza dostawy, oszczędzasz czas, więc jak ktoś planuje dłużej pracować w tej pracy, to warto zainwestować PLN.

s: Widzisz jakieś minusy tej pracy? Co byś zmienił w niej?
NK: Minusy jak na razie ciężko dostrzec po 1 dniu, a co do zmian mogłoby być więcej losowych sytuacji podczas dostaw, np. klient nie odbiera zamówienia itd. (żeby dodać troszkę realizmu).

s: Jakieś porady dla nowych pracowników? Jak i gdzie można wykorzystać jej cały potencjał?
NK: To tak na start gry idealna praca dla nowych, bo nie wymaga kapitału, a pozwala zarobić na pierwsze auto/motocykl.  Do nauki mapy robisz dziesiątki kursów po całym mieście = uczysz się lokalizacji, które potem wykorzystasz np. w innych pracach dorywczych.

s: A z drugiej strony, jakie są plusy tej pracy?
NK: Po pierwsze łatwa do rozpoczęcia. Nie trzeba inwestować od razu w aplikacje tylko najpierw można "wytestować" pracę na pojazdach restauracyjnych. Jak gracz jest nowy to wspaniały pomysł, aby móc zapoznać się z mapą.

s: Super, dziekuje za udzielenie wywiadu, zycze miłego dnia!
NK: Również miłego dnia.

5D4B3bb.png

D- @Darek_alimenciarz
j - @JacaPraca*

5D4B3bb.png

D: Hej, Młodszy Redaktor @Darek_alimenciarz z Redakcji 4Life News z tej strony, znajdziesz chwile, aby udzielić wywiadu na temat nowej dorywczej pracy Eatsy?
j: Hej, pewnie.

D: Czy miałeś szanse pracować już w nowej pracy? Jak ją oceniasz?
j: Tak, pracowałem już i uważam, że jest bardzo przyjemna.

D: Jakie wrażenia po wypuszczeniu nowej pracy? Spodziewałeś się czegoś więcej, czy jednak zaspokoiło to twoje oczekiwania?
j: Definitywnie praca wygląda, tak jak sobie to wyobraziłem. Takie oczekiwania, jakie miałem, takie dostałem.

D: Jak oceniasz zarobki pracy?
j: Na chwilę obecną zarobki są wysokie, jestem pewny, że zostaną one zmniejszone w przyszłości.

D: Wolisz pracować pojazdem restauracji, czy jednak myślisz, że warto zainwestować w prywatny motocykl?
j: Jako starszy gracz uważam, że warto zainwestować w swój motocykl, aby zwiększyć zarobki. Ale za to myślę, że dla nowego gracza pojazd restauracji będzie odpowiedni.

D: Widzisz jakieś minusy tej pracy? Co byś zmienił w niej?
j: Na chwilę obecną nie widzę w niej żadnych minusów.

D: Jakieś porady dla nowych pracowników? Jak i gdzie można wykorzystać jej cały potencjał?
j: Moją poradą jest, aby wybierać kursy znajdujące się jak najbliżej.

D: A z drugiej strony, jakie są plusy tej pracy?
j: Największym plusem jest nowe zastosowanie dla motorów, gdzie wcześniej do niczego się praktycznie nie nadawały.

D: Super, dziękuje za udzielenie wywiadu, życzę miłego dnia!
j: Ja również dziękuje. Miłego dnia również!

5D4B3bb.png

k- @kvmykk.ogf
p- @PaoloBianchi

5D4B3bb.png

k: Hej, Sekretarz Redakcji kvmykk.ogf z Redakcji 4Life News z tej strony, znajdziesz chwile, aby udzielic wywiadu na temat nowej dorywczej pracy Eatsy?
j: Oczywiście, znajdę dla ciebie chwile czasu.

k: Czy miałeś szanse pracować już w nowej pracy? Jak ją oceniasz?
p: Tak miałem, spędziłem w niej około 2 godzin i wydaje mi się naprawdę przyjemna i prosta.

k: Jakie wrażenia po wypuszczeniu nowej pracy? Spodziewałeś się czegoś więcej, czy jednak zaspokoiło to twoje oczekiwania?
p: Tak jak pisałem wyżej, praca jest przyjemna, prosta. Jeżeli mam być szczery praca jest bardzo dobrze dopracowana i nie trzeba w niej nic zmieniać.

k: Jak oceniasz zarobki pracy?
p: Nie mogę jeszcze na 100% odpowiedzieć na to pytanie, lecz na pierwszy rzut oka jeżdżąc prywatnym motocyklem, jest naprawdę spoko.

k: Wolisz pracować pojazdem restauracji, czy jednak myślisz, że warto zainwestować w prywatny motocykl?
p: Nie miałem jeszcze okazji pracować pojazdem restauracji i raczej nie zamierzam, gdyż jest to zwykły faggios więc, jest o wiele bardziej opłacalne zainwestować w prywatny motocykl.

k: Widzisz jakieś minusy tej pracy? Co byś zmienił w niej?
p: Aktualnie nie widzę żadnych minusów w pracy.

k: k: Jakieś porady dla nowych pracowników? Jak i gdzie można wykorzystać jej cały potencjał?
p: Według mnie, aby zmaksymalizować zarobki warto brać kursy najdroższe, które są w okolicy oraz zainwestować w prywatny motocykl i upa 1, gdyż zwiększa to drastycznie zarobki pracy.

k: A z drugiej strony, jakie są plusy tej pracy?
p: Plusem na pewno jest fakt, że jest to pierwsza praca, w której jest wykorzystywany motocykl i jest to naprawdę fajne, animacje, panel oraz wszystko inne też jest dopracowane i przyjemne dla oka.

k: Super, dziękuje za udzielenie wywiadu, życzę miłego dnia!
p: Cała przyjemność po mojej stronie.

5D4B3bb.png

gmtJrV2.gif

5D4B3bb.png

Dziękujemy bardzo za przeczytanie naszego materiału! Zachęcamy do pozostawienia opinii w komentarzu i obserwacji dalszych naszych materiałów!

Xks8FXp.png
ZnH87tD.png
L7EiIqV.png

5wNnuaX.png

Edytowane przez kvmykk.ogf

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin