Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

JASNY TARYFIKATOR KAR

Strobilizator
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

od początku jak tu jestem zauważyłem, że kara za dane przewinienie to jest subiektywna ocena danego admina/supporta/ czy kogo tam jeszcze, a tak raczej nie powinno być

tylko jasno określone, że prowokacja to ostrzeżenie, obrażanie innego gracza to wyrzucenie, a nie że jeden za obrażanie wyrzuca, inny daje tylko warna, i tak samo z pozostałymi przewinieniami

bo jednak jest to nie fair w stosunku do graczy, że jeden za to samo dostaje warna, inny zostaje wyrzucony, bo wówczas kara za to samo jest różna, i ta druga jest bardziej odczuwalna

podejrzewam, że wielu z was ma podobne odczucia i ma swoich "ulubionych" adminów/supportów, którzy niesprawiedliwie ocenili dane przewinienie

np. dzisiaj Bulis wyrzucił mnie za nazwanie renikpro konfidentem, uznając, że to prowokacja... co uważam, za niesprawiedliwe, bo renik rzeczywiście jest miłośnikiem pisania reportów zawsze i wszędzie

ale weź kłóć się to za chwilę będzie mute, a za chwilę ban, takie orwellostwo trochę

no i oczywiście tutaj nie potrzeba klipa, ale jak jeden z różowej ekipy renika wjechał we mnie i nie chciał zapłacić, no to już sorry, nie pomożemy, potrzebujemy klipa...

• Starszy Administrator
Opublikowano (edytowane)

Dlatego, że przypadki mogą się od siebie różnić.

Przykład 1: Gracz napiszę epopeje narodową, gdzie każde słówko jest ukrytą zaczepką słowną wobec Gracza.
Przykład 2: Gracz wprost prowokuje i atakuje innego Gracza, puszcza wiązanki, itp..

Każda sytuacja jest inna i na podstawie innych regulacji (regulamin członka ekipy, regulacja dot. komunikacji, itp.) oceniamy sytuację i dobieramy odpowiednią karę do popełnionego czynu lub czynów.  Mało tego, bierzemy również pod uwagę dotychczasową historię kar danego Gracza, która również może wpłynąć na (nie)korzyść osoby karanej.

Gdyby taryfikator miałby rozpisane wszystkie możliwe przypadki co Gracz może zrobić na serwerze, to byłby on dłuższy niż Konstytucja RP. W Administracji jestem dobre kilka lat, a do dziś Gracze potrafią mnie zaskoczyć swoimi pomysłami. 

Edytowane przez Byialy*

9 godzin temu, Byialy* napisał:

Dlatego, że przypadki mogą się od siebie różnić.

Przykład 1: Gracz napiszę epopeje narodową, gdzie każde słówko jest ukrytą zaczepką słowną wobec Gracza.
Przykład 2: Gracz wprost prowokuje i atakuje innego Gracza, puszcza wiązanki, itp..

Każda sytuacja jest inna i na podstawie innych regulacji (regulamin członka ekipy, regulacja dot. komunikacji, itp.) oceniamy sytuację i dobieramy odpowiednią karę do popełnionego czynu lub czynów.  Mało tego, bierzemy również pod uwagę dotychczasową historię kar danego Gracza, która również może wpłynąć na (nie)korzyść osoby karanej.

Gdyby taryfikator miałby rozpisane wszystkie możliwe przypadki co Gracz może zrobić na serwerze, to byłby on dłuższy niż Konstytucja RP. W Administracji jestem dobre kilka lat, a do dziś Gracze potrafią mnie zaskoczyć swoimi pomysłami. 

Nie zgadzam się. Mylisz się, bo mówię o takich samych przypadkach. Nazwałem kogoś obraźliwie, zostałem wyrzucony. Ktoś mnie nazwał tak samo, tylko warn.

Prawda jest taka, że jest kilku adminów/supportów bardziej karzących za to samo.  I to nie tylko na moim przykładzie, ale obserwując czat, jakieś zadymy, i nałożoną karę na innych graczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin