Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Kameleon Oskarżony przez vTec17

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Kameleon.
Data i godzina zdarzenia: 5.5.2026, od godziny 22.32 do około 23.
Pełen opis sytuacji: Miałem pościg policyjny którego nie ukrywam nie chciało mi się robić jednak panowie z PD nie dali za wygraną, więc postanowiłem że najłatwiejszym sposobem na ich zgubienie będzie wjazd na strefę DM. Rozpoczęła się krótka strzelanina z funkcjonariuszami gdzie w efekcie zabiłem jednego z nich a był nim owy Kameleon. Któremu chyba nie spodobało się zdarzenie. Dodam również że nie zostałem w żaden sposób zabity lub złapany przez któregoś z funkcjonariuszy, po udanej ucieczce udałem się na swój domek po drodze naprawiając swoje auto. Przypominam nie miałem statusu poszukiwanego oraz żaden z funkcjonariuszy się na mnie nie "czaił" w krzakach jak to lubią robić. Postałem tak może z 10minut i wyszedłem z gry ponieważ byłem umówiony z kolegami na inną grę. Przez ową sytuację i wymierzoną karę domagam się wyciągnięcia solidnych konsekwencji od działań konkretnego Funkcjonariusza prawa.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

image.png.80458966c6fdf83f9c9b23bb23d5b48f.png

Ja, vTec17 zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Uszanowanie, Police Officer II Kameleon. Postanowiłem Cię zatrzymać w San Fierro z powodu brawurowej jazdy i stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym, mocno skakałeś na wyskokach, prawie taranując mój radiowóz i niszcząc mienie w postaci lamp ulicznych. Nie zatrzymałeś się do kontroli i uciekłeś, został nadany Ci wpis. Po około 10-20 minutach znowu łamałeś zasady KRD, tym razem nadmierną prędkością w terenie zabudowanym i kolejny raz podjąłem próbę zatrzymania, postanowiłeś ponownie uciekać, tym samym rozpoczął się za Twoją osobą pościg, skakałeś na wszystkich możliwych wyskokach w San Fierro, obijając się przy tym o lampy. Pościg kierował się w stronę Los Santos, postanowiłeś wjechać na DM i ostrzelać Officerów:
Gracz StPatrykPL został zabity przez gracza vTec17.
Gracz Kameleon. został zabity przez gracza vTec17.

Na strefie DM zostałeś zabity przez gracza o nicku ,, sikorka '' co uniemożliwiło już jakikolwiek pościg za Twoją osobą i stąd status został automatycznie zniesiony.
Po rozmowie z dowodzącym akcją @kjex zadecydował o umieszczeniu Twojej osoby w więzieniu po PID'zie po wcześniejszym zgonie.
Skąd wyszło 191min już tłumaczę:
Łamanie zasad RP, niewykonywanie poleceń funkcjonariusza, Przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym jak i poza zabudowanym, spowodowanie kolizji z małą ilością uszkodzeń+ucieczka, Ucieczka przed policją do 30min. Mandat wynosił 9100PLN, co równa się 91min więzienia do tego posiadanie wpisu x1 to kolejne 30min, Zabójstwo FP 50min i wjazd na DM podczas ucieczki 20min, razem wychodzi 191min więzienia.

5 minut temu, Kameleon. napisał:

Uszanowanie, Police Officer II Kameleon. Postanowiłem Cię zatrzymać w San Fierro z powodu brawurowej jazdy i stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym, mocno skakałeś na wyskokach, prawie taranując mój radiowóz i niszcząc mienie w postaci lamp ulicznych. Nie zatrzymałeś się do kontroli i uciekłeś, został nadany Ci wpis. Po około 10-20 minutach znowu łamałeś zasady KRD, tym razem nadmierną prędkością w terenie zabudowanym i kolejny raz podjąłem próbę zatrzymania, postanowiłeś ponownie uciekać, tym samym rozpoczął się za Twoją osobą pościg, skakałeś na wszystkich możliwych wyskokach w San Fierro, obijając się przy tym o lampy. Pościg kierował się w stronę Los Santos, postanowiłeś wjechać na DM i ostrzelać Officerów:
Gracz StPatrykPL został zabity przez gracza vTec17.
Gracz Kameleon. został zabity przez gracza vTec17.

Na strefie DM zostałeś zabity przez gracza o nicku ,, sikorka '' co uniemożliwiło już jakikolwiek pościg za Twoją osobą i stąd status został automatycznie zniesiony.
Po rozmowie z dowodzącym akcją @kjex zadecydował o umieszczeniu Twojej osoby w więzieniu po PID'zie po wcześniejszym zgonie.
Skąd wyszło 191min już tłumaczę:
Łamanie zasad RP, niewykonywanie poleceń funkcjonariusza, Przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym jak i poza zabudowanym, spowodowanie kolizji z małą ilością uszkodzeń+ucieczka, Ucieczka przed policją do 30min. Mandat wynosił 9100PLN, co równa się 91min więzienia do tego posiadanie wpisu x1 to kolejne 30min, Zabójstwo FP 50min i wjazd na DM podczas ucieczki 20min, razem wychodzi 191min więzienia.

Sprawdź lepiej o której godzinie zabił mnie owy sikorka, a o której zabiłem was dwóch. Oczywiście że mieliście możliwość gonienia mnie dalej bo przebywałem dalej na dmie. Po całym pościgu dalej byłem na serwerze a że statusu nie miałem to poszedłem sobie bo tak jak napisałem wcześniej byłem umówiony. 

1 minutę temu, vTec17 napisał:

Sprawdź lepiej o której godzinie zabił mnie owy sikorka, a o której zabiłem was dwóch. Oczywiście że mieliście możliwość gonienia mnie dalej bo przebywałem dalej na dmie. Po całym pościgu dalej byłem na serwerze a że statusu nie miałem to poszedłem sobie bo tak jak napisałem wcześniej byłem umówiony. 

No dobrze, ale przypominam, że całość stała się w ciągu zaledwie minuty, a, że na strefie DM było wtedy 8 osób nie będących we frakcji SAPD, gdzie uniemożliwialiście nam wyjście ze strefy DM ciągłym ostrzałem w naszą stronę, do tego rozglądając się czy nie ma na strefie DM Twojego pojazdu do wypchnięcia poza strefę.

1 minutę temu, Kameleon. napisał:

No dobrze, ale przypominam, że całość stała się w ciągu zaledwie minuty, a, że na strefie DM było wtedy 8 osób nie będących we frakcji SAPD, gdzie uniemożliwialiście nam wyjście ze strefy DM ciągłym ostrzałem w naszą stronę, do tego rozglądając się czy nie ma na strefie DM Twojego pojazdu do wypchnięcia poza strefę.

To że nie mieliście jak wejść na strefę to jest wasz problem i wasz obowiązek aby mnie zatrzymać, nie daliście rady. Moje auto stało cały czas na środku obok mnie i nie zostało przez nikogo wypchnięte. To że uciekłem ze strefy dm i mnie nie złapaliście to też jest wasz problem a nie mój. Ja po śmierci cały czas tam przebywałem żebyście mieli jakiekolwiek szanse na normalne zatrzymanie. Polecam zorganizować dla PD jakiś kurs strzelania jeżeli cała brygada nie może poradzić sobie z 6 czy 8 zwykłymi graczami z gorszymi broniami w strefie która przypominam jest do zabijania innych graczy.

Teraz, vTec17 napisał:

Ja po śmierci cały czas tam przebywałem żebyście mieli jakiekolwiek szanse na normalne zatrzymanie

Nikt nie ma szklanej kuli i nie wie czy Ty będziesz po zgonie przebywać na strefie DM czy sobie pójdziesz ukryć się gdziekolwiek indziej.

2 minuty temu, vTec17 napisał:

Moje auto stało cały czas na środku obok mnie i nie zostało przez nikogo wypchnięte.

Nie zostało wypchnięte, bo go nie znaleźliśmy.

2 minuty temu, vTec17 napisał:

To że uciekłem ze strefy dm i mnie nie złapaliście to też jest wasz problem a nie mój.

Problem polega na tym, że Ty nie uciekłeś sam ze strefy DM, tylko zostałeś zabity, a respawn masz Bóg wie gdzie.

1 minutę temu, Kameleon. napisał:

Nikt nie ma szklanej kuli i nie wie czy Ty będziesz po zgonie przebywać na strefie DM czy sobie pójdziesz ukryć się gdziekolwiek indziej.

Nie zostało wypchnięte, bo go nie znaleźliśmy.

Problem polega na tym, że Ty nie uciekłeś sam ze strefy DM, tylko zostałeś zabity, a respawn masz Bóg wie gdzie.

Ty chyba nie wiesz jak działa DM od jakiegoś czasu, po śmierci nie respisz się tam gdzie miałeś respa tylko dalej przebywasz w strefie DM. Uciekłem dopiero po strzelaninie z wami. Ja rozumiem gdybym został zabity przez jednego z was wtedy jest to zrozumiałe że zostało się w jakiś sposób złapany. Ale tworzenie podstawy do wrzucenia po pidzie gdy zabił mnie gracz kiedy was nawet nie było na strefie to jest jak dla mnie abstrakcja i taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca. Auto jak zaparkowałem w strefie DM tak tam stało i z waszej perspektywy było je doskonale widać. 

Uszanowanie, Detective II kjex.
Jako, iż byłem dowodzącym na pościgu, udzielę odpowiedzi na twoje zarzuty.

2 godziny temu, vTec17 napisał:

więc postanowiłem że najłatwiejszym sposobem na ich zgubienie będzie wjazd na strefę DM.

Dodam również że nie zostałem w żaden sposób zabity lub złapany przez któregoś z funkcjonariuszy, po udanej ucieczce udałem się na swój domek po drodze naprawiając swoje auto.

Skoro wiesz, że na strefie DM łatwo jest zgubić kordon policji, jesteś również świadom ryzyka, jakie tam możesz napotkać. 
Zgodnie z naszymi zasadami, jeśli ścigany zostanie zabity na DM przez osobę trzecią (nie uwzględniamy funkcjonariusza na służbie), automatycznie kończymy działania pościgowe w postaci braku możliwości przyjęcia mandatu, następnie ścigany trafia do więzienia poprzez PID.

Przypominam nie miałem statusu poszukiwanego

Nie miałeś go, bo zostałeś zabity, skrypt w takim przypadku automatycznie ściąga status osoby poszukiwanej.

Polecam zorganizować dla PD jakiś kurs strzelania jeżeli cała brygada nie może poradzić sobie z 6 czy 8 zwykłymi graczami z gorszymi broniami w strefie która przypominam jest do zabijania innych graczy.

Gracz, który zostanie zabity na strefie DM, odradza się w strefie DM, natomiast jeśli ktoś zabije funkcjonariusza podczas służby na DM, to ściąga go ze służby i wraca do spawn'u.
Twoja porada kursu strzelania jest zbędna. Również ująłeś, że strefa DM jest do zabijania innych graczy, co potwierdza moje zdanie, że jesteś w 100% świadomy ryzyka wjazdu na DM.

16 minut temu, kjex napisał:

Uszanowanie, Detective II kjex.
Jako, iż byłem dowodzącym na pościgu, udzielę odpowiedzi na twoje zarzuty.

Skoro wiesz, że na strefie DM łatwo jest zgubić kordon policji, jesteś również świadom ryzyka, jakie tam możesz napotkać. 
Zgodnie z naszymi zasadami, jeśli ścigany zostanie zabity na DM przez osobę trzecią (nie uwzględniamy funkcjonariusza na służbie), automatycznie kończymy działania pościgowe w postaci braku możliwości przyjęcia mandatu, następnie ścigany trafia do więzienia poprzez PID.

Nie miałeś go, bo zostałeś zabity, skrypt w takim przypadku automatycznie ściąga status osoby poszukiwanej.

Gracz, który zostanie zabity na strefie DM, odradza się w strefie DM, natomiast jeśli ktoś zabije funkcjonariusza podczas służby na DM, to ściąga go ze służby i wraca do spawn'u.
Twoja porada kursu strzelania jest zbędna. Również ująłeś, że strefa DM jest do zabijania innych graczy, co potwierdza moje zdanie, że jesteś w 100% świadomy ryzyka wjazdu na DM.

Rozumiem że nie miałem statusu osoby poszukiwanej, ale wciąż byłem na serwerze po pościgu. Więc dlaczego zamiast aktywnie mnie ścigać stwierdziliście że najlepszym i najłatwiejszym sposobem będzie wstawienie osoby na PID. Was podczas wejścia na strefę DM było na tyle dużo aby skutecznie mnie unieszkodliwić oraz wszystkich którzy strzelali do was. To że funkcjonariusza po śmierci ściąga ze służby i respi się na spawnie to nie jest pretekst do takich działań. A kurs strzelania faktycznie by wam się przydał bo jest dosyć miernie tak. Nie potraficie sobie poradzić nawet z kolczatkami posiadając we flocie pojazdy dużo szybsze i lepsze niż ten którym uciekałem. A tak jak napisałem ja i ty strefa DM jest od zabijania, ja zostałem zabity przez zwykłego gracza Przed tym jak wjechaliście na DM'a, Cały czas tam byłem co widać w logach np. po tym że po mojej śmierci zabiłem dwóch funkcjonariuszy. Moim zdaniem wsadzenie po takim zajściu przez PID było bezpodstawne, oraz domagam się surowych konsekwencji tych działań poprzez zmarnowanie moich 3godzin które musiałem odsiedzieć.

18 minut temu, vTec17 napisał:

Więc dlaczego zamiast aktywnie mnie ścigać stwierdziliście że najlepszym i najłatwiejszym sposobem będzie wstawienie osoby na PID.

Jak pisałem wiadomość wyżej, jest to zgodne z naszymi zasadami.
Wjazd na strefę deathmatch może dać ci przewagę w postaci zgubienia kordonu policji lub ją ci odebrać w postaci poniesienia śmierci. 
Jeśli jednak nie jesteś świadomy tej zasady, nie kieruj się na strefę deathmatch, jeśli masz zamiar uciekać przed funkcjonariuszami PD.

27 minut temu, vTec17 napisał:

To że funkcjonariusza po śmierci ściąga ze służby i respi się na spawnie to nie jest pretekst do takich działań.

Nie zgadzam się.
Nie raz zdarzało się, że ta sama osoba, którą zabiliśmy na DM, zabija nas po 10 sekundach od jej śmierci.

34 minuty temu, vTec17 napisał:

ja zostałem zabity przez zwykłego gracza Przed tym jak wjechaliście na DM'a

To czy zostałeś zabity przed wjazdem PD na deathmatch, nie ma znaczenia.

11 minut temu, kjex napisał:

Nie zgadzam się.
Nie raz zdarzało się, że ta sama osoba, którą zabiliśmy na DM, zabija nas po 10 sekundach od jej śmierci.

To że wam tak się zdarzyło to nie znaczy że ja tak zrobiłem. To nawet nie wy mnie zabiliście a jakiś randomowy gracz. To że nie potraficie w normalny sposób złapać gracza i go wsadzić do więzienia to jest tylko i wyłącznie wasza niekompetencja jako stróżów prawa. Uciekłem wam mimo wszystko a i tak mnie wsadziliście poprzez pid. Nie jest to zagrywka Fair wobec gracza, który zbyt wielu możliwości na ucieczkę nie ma. Moim zdaniem tej sprawię powinna przyjrzeć się osoba wyżej i zweryfikować czy wasze zachowanie było stosowne do tej sytuacji.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin