Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

ExecutoR*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko!

Od jakiegoś czasu mam problem z procesorem w moim kompie//

Windows 7 Ultimate

Procek:AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 5000+ 2.60GHz

RAM: 5GB

Więcej chyba nie trzeba bo ogólnie chodzi o procesor... Więc od jakiegoś czasu mam taki problem że mam laggi/bugi coś takiego.

W grach fpsy spadają mi do około 10 i nie da się grać... Robi się tak ponieważ czasami (Nawet na pulpicie gdy nie mam nic włączonego) użycie procesora wskakuje do 100% (Na pulpicie gdy nic nie robię max 50%)

Nie wiem czym jest to spowodowane i jeśli ktoś miał z tym problem (Bo to podobno częste)lub się na tym zna proszę o pomoc.

Temperatura procesora jest w normie (30/40 stopni kiedy max to 51) ale ,,Proces bezczynności" zjada mi około 60-100zużycia procka (Menadżer zadań).

Proces bezczynności jak sama nazwa wskazuje jest to proces który nic nie zabiera, tyle % masz wolnego procesora.

Też tak kiedyś miałem, jakiś proces zabierał dużo zasobów procesora i nawet po jego wyłączeniu menadżerem zadań po jakimś czasie się i tak włączał. Może to być spowodowane tym że masz jakieś wirusy.

Na początek możesz przeskanować system i usunąć wszystkie zainfekowane pliki (jeśli będą).

Gdy to nie pomoże to pozostaje format (u mnie pomógł). Jeśli masz kilka partycji na dysku to wystarczy format tej systemowej (domyślnie jest to partycja C). Tego jak zrobić format myślę że nie muszę pisać :P jak coś to pisz PW, postaram się pomóc.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin